#502523 - 03/02/2006 21:43
Siatkówka PLS [2]
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Strona główna rozgrywek: http://www.pls.pl Livescore: http://sportowefakty.pl/live_siatka.php
Program XIII kolejki (kursy Profesjonał): Piła - Częstochowa 0-3 Bełchatów - Kędzierzyn 1.12 4.3 04/13.00 Wrocław - Warszawa 1.7 1.87 04/18.00 Sosnowiec - Rzeszów 2.51 1.38 04/17.00 Olsztyn - Jastrzębie 1.55 2.09 05/15.00
|
Do góry
|
|
|
|
#502524 - 04/02/2006 20:44
Re: Siatkówka PLS [2]
|
Inwestor
|
Jutro jedno spotkanie niezwykle ciekawie się zapowiadające olsztyńskiego PZU AZS z ostatnim pogromcą Skry Jastrzębskim Węglem. Jak wiedzą osoby interesujące się siatkówką Jastrzębski na wyjeździe to nie to co u siebie, tak więc lekko faworyzować należałoby akademików z Olsztyna ale czy na pewno? Olsztynianie przystąpią do meczu wypoczęci po 2 tygodniowej przerwie spowodowanej odwołaniem meczu z Częstochową wskutek tragedii na Śląsku, zatem świeżość powinna być atutem gospodarzy ale również takim atutem będzie szeroka ławka rezerwowych, wszak trener Wspaniały będzie mógł skorzystać w końcu ze wszystkich zawodników. Siatkarze Jastrzębskiego Węgla na pewno już zapomnieli o porażce w Rzeszowie, czego dowodem zwycięstwo ze Skrą, jutro zapewne będą chcieli oprzeć grę na Grzegorzu Szymańskim i Plamenie Konstantinowie co ostatnio wyszło im bardzo dobrze we wspomnianym meczu z Bełchatowem.
Na pewno będzie to bardzo zacięte spotkanie, zadecyduje dyspozycja dnia, bardzo możliwe pięć setów ale myślę że świeżość zawodników, ich wypoczęcie (w końcu pełny skład) i atut własnej hali przemawia za PZU AZS.
Mój typ: PZU AZS.
|
Do góry
|
|
|
|
#502525 - 05/02/2006 08:30
|
member
Meldunek: 05/09/2005
|
Moim zdaniem dzisiaj górą będzie Jastrzębski Węgiel. Wkońcu do formy powraca Grzegosz Szymański po kontuzji, Konstatntinov gra na swoim poziome, bardzo dobrze rozgrywa bednaruk, równierz dobry występ ostanio Michalczyka no i oczywiście Kadziewicz i Pliński także spisują się dobrze. Myśle, że jak zagraja tak jak ze Skrą to wygrają 3:1. Olsztyn nie może zagrać całego seta w wyjściowej 6, juz w polowie 1 seta sa zmiaany a to schodiz Bąkiewicz, albo Gruszka. Są mocną drużyna i napewno się będą liczyc w play-offach ale moim zdniaem dzisiaj górą będzie JASTRZĘBIE
|
Do góry
|
|
|
|
#502526 - 05/02/2006 09:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
Trzeba rozroznic tez Jastrzebski Wegiel na wyjazdach, a u siebie - ich hala jest bardzo mala przez co specyficzna. W tym roku tam ani razu nikt niepolegl nawet Iskra Odincowo. Ja w pamieci mam ich ostatnie wystepy wyjazdowe porazke z Resovia ( bez Jozefackiego w dodatku ) czy zwyciestwo wyjazdowe tylko 3-1 ze slaba Gwardia. Jesli jednak beda zagrywac tak jak ostatnio ze Skra to PZU moze miec klopoty , bo przyjecie u nich nie zawsze jest na odpowiednim poziomie ( nienajlepszy libero Kucinski, czy Gruszka ). MOj typ: PZU 3-2.
|
Do góry
|
|
|
|
#502528 - 08/02/2006 07:24
|
enthusiast
Meldunek: 08/01/2005
|
D16 Sosnowiec-Pila 1.7 1.87
milenium -1,5 seta Sosnowiec @1,7 , baw Sosnowiec @1,4 Czy ktos moze cos wiecej powiedziec na temat tego spotkania ?
|
Do góry
|
|
|
|
#502530 - 09/02/2006 08:43
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#502532 - 09/02/2006 10:50
|
Inwestor
|
Zgadzam się z Miśkiem, dla mnie dziś można spokojnie stawiać na Częstochowę. Olsztyn miałby dla mnie niewielkie szanse pod Jasną Górą w normalnych okolicznościach a jeszcze te niesnaski w zespole...i słabiutko ostatnio w meczu z Jastrzębiem, coś się znowu zacięło w Olsztynie i wątpię aby dziś zagrało nagle bezbłędnie a tylko to dawałoby szansę PZU AZS na wygranie meczu. Biorę Wkręt-Met 1 1,40 BAW. 
|
Do góry
|
|
|
|
#502534 - 09/02/2006 18:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/09/2005
|
Quote:
z tego co mówili właśnie w Radiu Olsztyn to Nowak ma jakieśdolegliwości z brzuchem i przyczepem mięśnia lewego barku ale pojechał na mecz lecz jego występ stoi pod znakiem zapytania. Ruciak na libero rozegral dotychaczas bodajże 10 meczy z tego co mówil w wywiadzie i jest to dla niego nowa pozycja ale jak będzie musiał to zagra na libero ale pewnie sie tam nie bedzie czuł. Co jeszcze ? Tak jak wczesniej wspomnialem sa niesnaski w druzynie i prawde mowiac nie ma kto prowadzic tej druzyny. Zwolnili Rysia ok, ale za kadencji Rysia cos tam walczyli chociaz na parkiecie, za kadencji Wspaniałego z tego co wiem powstały nowe konflikty w druzynie, bo juz wczesniej dochodziły głosy ze Kuciński powinien ustąpićmiejsca na libero komuśinnemu ale Wspaniały uparcie na niego stawiał. Sami zawodnicy mówia ze te 2 mecze wyjazdowe z Czestochowa i Mostostalem beda dla nich bardzo wazne ale jesli maja przywiezc skads punkty to raczej z Kedzierzyna Kozle niz z Czestochowy. Tak wiec na chwile obecna mamy kompletnie rozbity zespól, ktory dzis moze wystapic bez Nowaka, oraz z niepewnym swojej posady trenerem. Jak na tak wazny mecz to nie wróży sukcesu w Częstochowie.
(Po cichu mówi sie że dzis ma prowadzic zespół sam Sordyl, ale nie wiem ile w tym prawdy)
Jak na ziomka z Olsztyna to waidomości miałeś niezłe.Myślałem że forum jest po to by sobie pomagac a nie szkodzic. Przykro jak ktoś wprowadza ludzi w błąd. Sam zagrałem nikt mnie nie zmuszał ale po co ktoś tyle pisze na temat tego meczu i tyle błednych informacji. Olsztyn wygrał 3-0 i pewnie się z tego powodu cieszysz bo masz prawo.
Co do następnej kolejki to dobrze wygląda mecz Mostostalu z Olsztynem mam info że Olsztyn jest w formie bo Wspaniały ich nadal prowadzi Nowak ma się świetnie Jadą po wygraną
|
Do góry
|
|
|
|
#502536 - 10/02/2006 12:11
|
veteran
Meldunek: 16/02/2005
|
Dziś jeden mecz PLS: Resovia v Gwardia Wrocław Kursy w BAW (który zresztą pomylił dzień - mecz został przełożony z soboty na dzisiaj): 1,05 - 6,50 Ale radzę odpuścić Sovię po takim kursie  Resovia ostatnio za dobrze żyje z Gwardią  Wrocławianie w miniony weekend sprezentowali Resovii 5 miejsce przed play-offami (wygrywając w Kędzierzynie). Resovia z wdzięczności zgodziła się na przełożenie meczu na piątek. Teraz potrzeba jej praktycznie tylko 1 punktu w ostatnich czterech kolejkach, by utrzymać piąte miejsce (na czwarte nie ma praktycznie żadnych szans, choć Resovia gra u siebie z Olsztynem). Gwardia bardziej potrzebuje punktów, bo walczy o play-off. Ma zresztą całkiem doświadzony zespół, z Pavlem Chudikiem na czele (rozgrywającym, który dwa lata temu, z Jastrzębiem, zdobył mistrzostwo Polski... wtedy jego zmiennikiem był Pilarz - dziś rozgrywający Sovii). A dobry rozgrywający to w meczu z Resovią połowa sukcesu, bo Resovia ostatnie mecze wygrywała blokiem... Sovia zresztą żadnej przewagi pod siatką raczej mieć nie będzie. Bo Gwardia też ma bardzo dobry środek. Z jednej strony mamy więc dwóch młodych zdolnych z Resovii (Perłowski i Kaczmarek), z drugiej - doświadczonych gwardzistów (Krupnik i Markiewicz), którzy świetnie grają blokiem... Szansą dla gości jest też... długa ławka Resovii  Resovia po raz pierwszy od kilkunastu tygodni zagra w pełnym składzie. A patrząc na ich mecze w tym sezonie - im więcej problemów kadrowych i mniej możliwości manewru, tym Resovia grała lepiej (siatkarze czuli się pewniej, gdy Such nic nie kombinował). Biorę więc Gwardię +1,5 seta @2,83 do systemu w profku  pozdruffki!
|
Do góry
|
|
|
|
#502537 - 11/02/2006 18:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2004
|
jutro jest mecz WARSZAWA(+1.5)--SKRA --2.7--1.3 CZY bez zadnego ryzyka mozna postawic 2 _)bo troszke mnie martwi ten hc czy jakiegos numeru W-wa niewywinie w postaci urwania 2 setow) jakies info o kontuzjach iitp i pozatym mecz -JASTRZEBIE-olsztyn co otym sadzicie szczegolnie zalezy mi na opini MISKA ale i innych tez niezaszkodzi dzieki pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#502538 - 11/02/2006 21:30
|
addict
Meldunek: 17/02/2004
|
Quote:
jakies info o kontuzjach iitp
i pozatym mecz -JASTRZEBIE-olsztyn co otym sadzicie
ja nie mam żadnego infa ani nic nie sądze na temat meczu jastrzebie-olsztyn ...
bo takiego meczu jutro nie ma 
|
Do góry
|
|
|
|
#502539 - 11/02/2006 22:28
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
jakies info o kontuzjach iitp
i pozatym mecz -JASTRZEBIE-olsztyn co otym sadzicie
ja nie mam żadnego infa ani nic nie sądze na temat meczu jastrzebie-olsztyn ...
bo takiego meczu jutro nie ma
to fakt chodzi mi o
JASTRZEBIE-CZESTOCHOWA sorka 
|
Do góry
|
|
|
|
#502541 - 12/02/2006 11:14
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Witam. Jastrzębie - AZS Częstochowa Pewnie z wielu Was dziś na swych combosach itd. dało Jastrzębie... Czewa po ostatniej porażce naprawdę wygląda źle dziś na tle Jastrzębskiego Węgla, które jest baaaaardzo rozpędzone... wygrana we własnej hali z troszeczkę zmęczonym Mistrzem Polski 3-0, później wygrany bardzo trudny mecz w Olsztynie również bez straty seta, a teraz na drodze Boska i załogi kolejna wielka drużyna akademików... Ja jednak uważam że Skorek wyciągnie odpowiednie wnioski z czwartkowego spotkania i będziemy dziś mogli zobaczyć kapitalne widowisko... Liczę że 'moi' dziś nawiążą walkę z Jastrzębiem... bo to może być mecz nawet o II miejsce w sezonie zasadniczym... Odpuszczam granie tego meczu, ale tak po cichu liczę na 3-1,3-2 dla AZS 
|
Do góry
|
|
|
|
#502542 - 12/02/2006 11:19
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Witam.
Jastrzębie - AZS Częstochowa
Pewnie z wielu Was dziś na swych combosach itd. dało Jastrzębie... Czewa po ostatniej porażce naprawdę wygląda źle dziś na tle Jastrzębskiego Węgla, które jest baaaaardzo rozpędzone... wygrana we własnej hali z troszeczkę zmęczonym Mistrzem Polski 3-0, później wygrany bardzo trudny mecz w Olsztynie również bez straty seta, a teraz na drodze Boska i załogi kolejna wielka drużyna akademików...
Ja jednak uważam że Skorek wyciągnie odpowiednie wnioski z czwartkowego spotkania i będziemy dziś mogli zobaczyć kapitalne widowisko... Liczę że 'moi' dziś nawiążą walkę z Jastrzębiem... bo to może być mecz nawet o II miejsce w sezonie zasadniczym...
Odpuszczam granie tego meczu, ale tak po cichu liczę na 3-1,3-2 dla AZS
a co sadzisz o skrze prosze o opinie dzieki 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|