Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#502523 - 03/02/2006 21:43 Siatkówka PLS [2]
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004

Strona główna rozgrywek: http://www.pls.pl

Livescore: http://sportowefakty.pl/live_siatka.php

Program XIII kolejki (kursy Profesjonał):

Piła - Częstochowa 0-3
Bełchatów - Kędzierzyn 1.12 4.3 04/13.00
Wrocław - Warszawa 1.7 1.87 04/18.00
Sosnowiec - Rzeszów 2.51 1.38 04/17.00
Olsztyn - Jastrzębie 1.55 2.09 05/15.00

Do góry
Bonus: Unibet
#502524 - 04/02/2006 20:44 Re: Siatkówka PLS [2]
Giertyszek Offline
Inwestor

Jutro jedno spotkanie niezwykle ciekawie się zapowiadające olsztyńskiego PZU AZS z ostatnim pogromcą Skry Jastrzębskim Węglem. Jak wiedzą osoby interesujące się siatkówką Jastrzębski na wyjeździe to nie to co u siebie, tak więc lekko faworyzować należałoby akademików z Olsztyna ale czy na pewno?
Olsztynianie przystąpią do meczu wypoczęci po 2 tygodniowej przerwie spowodowanej odwołaniem meczu z Częstochową wskutek tragedii na Śląsku, zatem świeżość powinna być atutem gospodarzy ale również takim atutem będzie szeroka ławka rezerwowych, wszak trener Wspaniały będzie mógł skorzystać w końcu ze wszystkich zawodników. Siatkarze Jastrzębskiego Węgla na pewno już zapomnieli o porażce w Rzeszowie, czego dowodem zwycięstwo ze Skrą, jutro zapewne będą chcieli oprzeć grę na Grzegorzu Szymańskim i Plamenie Konstantinowie co ostatnio wyszło im bardzo dobrze we wspomnianym meczu z Bełchatowem.

Na pewno będzie to bardzo zacięte spotkanie, zadecyduje dyspozycja dnia, bardzo możliwe pięć setów ale myślę że świeżość zawodników, ich wypoczęcie (w końcu pełny skład) i atut własnej hali przemawia za PZU AZS.

Mój typ: PZU AZS.

Do góry
#502525 - 05/02/2006 08:30 Re: Siatkówka PLS [2]
NAPI Offline
member

Meldunek: 05/09/2005
Moim zdaniem dzisiaj górą będzie Jastrzębski Węgiel. Wkońcu do formy powraca Grzegosz Szymański po kontuzji, Konstatntinov gra na swoim poziome, bardzo dobrze rozgrywa bednaruk, równierz dobry występ ostanio Michalczyka no i oczywiście Kadziewicz i Pliński także spisują się dobrze. Myśle, że jak zagraja tak jak ze Skrą to wygrają 3:1. Olsztyn nie może zagrać całego seta w wyjściowej 6, juz w polowie 1 seta sa zmiaany a to schodiz Bąkiewicz, albo Gruszka. Są mocną drużyna i napewno się będą liczyc w play-offach ale moim zdniaem dzisiaj górą będzie JASTRZĘBIE

Do góry
#502526 - 05/02/2006 09:24 Re: Siatkówka PLS [2]
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2002
Trzeba rozroznic tez Jastrzebski Wegiel na wyjazdach, a u siebie - ich hala jest bardzo mala przez co specyficzna. W tym roku tam ani razu nikt niepolegl nawet Iskra Odincowo. Ja w pamieci mam ich ostatnie wystepy wyjazdowe porazke z Resovia ( bez Jozefackiego w dodatku ) czy zwyciestwo wyjazdowe tylko 3-1 ze slaba Gwardia. Jesli jednak beda zagrywac tak jak ostatnio ze Skra to PZU moze miec klopoty , bo przyjecie u nich nie zawsze jest na odpowiednim poziomie ( nienajlepszy libero Kucinski, czy Gruszka ).
MOj typ: PZU 3-2.

Do góry
#502527 - 05/02/2006 09:44 Re: Siatkówka PLS [2]
managerart Offline
enthusiast

Meldunek: 02/10/2005
Moim zdaniem dzisiaj wygra Jastrzebski Wegiel, od zmiany trenera nastapily delikatne zmiany chlopcy zaczynaja inaczej zagrywac duzo lepiej niz wczesniej, gra tez wyglada inaczej a po ostatnim wygranym meczy ze Skra beda kontynuowac dobra passe.W tym sezonie maja bardzo duza szanse uplasowac sie na wyzszej pozycji niz w zeszlym sezonie.Olsztyn jest jak najbardziej w ich zasiegu a stawka na Jastrzebski 2.20 to calkiem niezly kurs.

Do góry
#502528 - 08/02/2006 07:24 Re: Siatkówka PLS [2]
bazylus1 Offline
enthusiast

Meldunek: 08/01/2005
D16 Sosnowiec-Pila 1.7 1.87

milenium -1,5 seta Sosnowiec @1,7 , baw Sosnowiec @1,4
Czy ktos moze cos wiecej powiedziec na temat tego spotkania ?

Do góry
#502529 - 09/02/2006 07:58 Re: Siatkówka PLS [2]
Kiwi Offline
addict

Meldunek: 04/01/2005
witam, co do dzisiejszego spotkania AZS CZestochowa - AZS Olsztyn, u nas w Olsztynie panuje nerwowa atmosfera w klubie nikt nic nie wie co sie dzieje z druzyna, podobno maja juz dymisjonowac Wspaniałego a w druzynie porobily sie podzialy i kilku siatkarzy nie przepada za soba (kaska odbila do glowy co poniektorym. Przed dzisiejszym meczem skald ma byc troche zmieniony, podobno Ruciak ma zastapic na libero zalosnego Kucinskiego ale sam Ruciak o tym nic nie wie i w pierwszym skladzie ma wybiec Siebeck. Ogolnie jest sytuacja nieciekawwa i zapowiada sie na kolejny szybki mecz z naszym udzialem, ale ja mam jakies dziwne obawy ze dzis moze cos naszym wyjsc. Jednak mam nadzieje ze to tylko zly sen

Do góry
#502530 - 09/02/2006 08:43 Re: Siatkówka PLS [2]
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002
Witam

• AZS CZĘSTOCHOWA - AZS OLSZTYN 1 @1.46 baw

Mecz 'derbowy' akademików... Częstochowa vs Olsztyn... Dziś mecz dla obu zespołów jest bardzo ważny... z kilku względów:

Częstochowa, wygrywając dzisiejsze spotkanie może zrównać się z pkt ze Skrą!
    Olsztyn? Dla nich to baaaaaardzo ważny mecz, ale czy przy takiej atmosferze w zespole (jaką opisuje Kiwi) są w stanie zatrzymać rozpędzonych Częstochowian? Naprawdę wątpię w to.
    No chyba że Waldek Wspaniały - ruszy ducha w drużynie...

Moim zdaniem Jankesi coraz lepiej czują się na naszych parkietach, co widać wreszcie w wynikach... Atmosfera bardzo dobra... w 9 meczach Czewa zdobyła 27 pkt, pokonując m.in w Bełchatowie Skrę

Dziś moim zdaniem nie będzie niespodzianki... i z tego pojedynku wyjdzie zwycięsko drużyna AZS CZĘSTOCHOWA

Transmisja w TV4 o 18:00

• Do góry
    #502531 - 09/02/2006 10:23 Re: Siatkówka PLS [2]
    Kiwi Offline
    addict

Jeśli idzie o uwagi odnośnie pracy moderatorów to zapraszam do działu 'Pytania i pomoc/Forum dyskusyjne' - tam możesz przekazać swoje uwagi "władzom" forum. W tym temacie zapraszam do dyskusji o zbliżających się meczach PLS.

Edited by Giertyszek (09/02/2006 10:46)

Do góry
    #502532 - 09/02/2006 10:50 Re: Siatkówka PLS [2]
    Giertyszek Offline
    Inwestor

Zgadzam się z Miśkiem, dla mnie dziś można spokojnie stawiać na Częstochowę. Olsztyn miałby dla mnie niewielkie szanse pod Jasną Górą w normalnych okolicznościach a jeszcze te niesnaski w zespole...i słabiutko ostatnio w meczu z Jastrzębiem, coś się znowu zacięło w Olsztynie i wątpię aby dziś zagrało nagle bezbłędnie a tylko to dawałoby szansę PZU AZS na wygranie meczu.

Biorę Wkręt-Met 1 1,40 BAW.

Do góry
    #502533 - 09/02/2006 10:59 Re: Siatkówka PLS [2]
    Kiwi Offline
    addict

z tego co mówili właśnie w Radiu Olsztyn to Nowak ma jakieśdolegliwości z brzuchem i przyczepem mięśnia lewego barku ale pojechał na mecz lecz jego występ stoi pod znakiem zapytania. Ruciak na libero rozegral dotychaczas bodajże 10 meczy z tego co mówil w wywiadzie i jest to dla niego nowa pozycja ale jak będzie musiał to zagra na libero ale pewnie sie tam nie bedzie czuł. Co jeszcze ? Tak jak wczesniej wspomnialem sa niesnaski w druzynie i prawde mowiac nie ma kto prowadzic tej druzyny. Zwolnili Rysia ok, ale za kadencji Rysia cos tam walczyli chociaz na parkiecie, za kadencji Wspaniałego z tego co wiem powstały nowe konflikty w druzynie, bo juz wczesniej dochodziły głosy ze Kuciński powinien ustąpićmiejsca na libero komuśinnemu ale Wspaniały uparcie na niego stawiał. Sami zawodnicy mówia ze te 2 mecze wyjazdowe z Czestochowa i Mostostalem beda dla nich bardzo wazne ale jesli maja przywiezc skads punkty to raczej z Kedzierzyna Kozle niz z Czestochowy. Tak wiec na chwile obecna mamy kompletnie rozbity zespól, ktory dzis moze wystapic bez Nowaka, oraz z niepewnym swojej posady trenerem. Jak na tak wazny mecz to nie wróży sukcesu w Częstochowie.

(Po cichu mówi sie że dzis ma prowadzic zespół sam Sordyl, ale nie wiem ile w tym prawdy)

Do góry
    #502534 - 09/02/2006 18:39 Re: Siatkówka PLS [2]
    Rafik 25 Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 24/09/2005
    Quote:

z tego co mówili właśnie w Radiu Olsztyn to Nowak ma jakieśdolegliwości z brzuchem i przyczepem mięśnia lewego barku ale pojechał na mecz lecz jego występ stoi pod znakiem zapytania. Ruciak na libero rozegral dotychaczas bodajże 10 meczy z tego co mówil w wywiadzie i jest to dla niego nowa pozycja ale jak będzie musiał to zagra na libero ale pewnie sie tam nie bedzie czuł. Co jeszcze ? Tak jak wczesniej wspomnialem sa niesnaski w druzynie i prawde mowiac nie ma kto prowadzic tej druzyny. Zwolnili Rysia ok, ale za kadencji Rysia cos tam walczyli chociaz na parkiecie, za kadencji Wspaniałego z tego co wiem powstały nowe konflikty w druzynie, bo juz wczesniej dochodziły głosy ze Kuciński powinien ustąpićmiejsca na libero komuśinnemu ale Wspaniały uparcie na niego stawiał. Sami zawodnicy mówia ze te 2 mecze wyjazdowe z Czestochowa i Mostostalem beda dla nich bardzo wazne ale jesli maja przywiezc skads punkty to raczej z Kedzierzyna Kozle niz z Czestochowy. Tak wiec na chwile obecna mamy kompletnie rozbity zespól, ktory dzis moze wystapic bez Nowaka, oraz z niepewnym swojej posady trenerem. Jak na tak wazny mecz to nie wróży sukcesu w Częstochowie.

(Po cichu mówi sie że dzis ma prowadzic zespół sam Sordyl, ale nie wiem ile w tym prawdy)

Jak na ziomka z Olsztyna to waidomości miałeś niezłe.Myślałem że forum jest po to by sobie pomagac a nie szkodzic. Przykro jak ktoś wprowadza ludzi w błąd. Sam zagrałem nikt mnie nie zmuszał ale po co ktoś tyle pisze na temat tego meczu i tyle błednych informacji. Olsztyn wygrał 3-0 i pewnie się z tego powodu cieszysz bo masz prawo.

Co do następnej kolejki to dobrze wygląda mecz Mostostalu z Olsztynem mam info że Olsztyn jest w formie bo Wspaniały ich nadal prowadzi Nowak ma się świetnie Jadą po wygraną

Do góry
    #502535 - 09/02/2006 18:54 Re: Siatkówka PLS [2]
    Misiek Offline
    Didżej

Rufik: nie rozumiem.

Kiwiego znam... Troszkę na GG rozmawialiśmy o tym i o tamtym...

Usłyszał w radiu info, to podał na forum, to źle? Inna bajka że info się nie sprawdziło... ale podkreślił przecież że stoi pod znakiem zapytania, a nie na 100%. Ruciak? Dla mnie to on nadaje się na libero... Nie że dziś obejrzałem jego mecz na tej pozycji... ale przecież on i w reprezentacji grał troszkę i radził sobie na przyzwoitym poziomie...

Do góry
    #502536 - 10/02/2006 12:11 Re: Siatkówka PLS [2]
    andj Offline
    veteran

Meldunek: 16/02/2005
    Dziś jeden mecz PLS:
    Resovia v Gwardia Wrocław

Kursy w BAW (który zresztą pomylił dzień - mecz został przełożony z soboty na dzisiaj): 1,05 - 6,50

Ale radzę odpuścić Sovię po takim kursie

Resovia ostatnio za dobrze żyje z Gwardią
    Wrocławianie w miniony weekend sprezentowali Resovii 5 miejsce przed play-offami (wygrywając w Kędzierzynie). Resovia z wdzięczności zgodziła się na przełożenie meczu na piątek. Teraz potrzeba jej praktycznie tylko 1 punktu w ostatnich czterech kolejkach, by utrzymać piąte miejsce (na czwarte nie ma praktycznie żadnych szans, choć Resovia gra u siebie z Olsztynem).

Gwardia bardziej potrzebuje punktów, bo walczy o play-off. Ma zresztą całkiem doświadzony zespół, z Pavlem Chudikiem na czele (rozgrywającym, który dwa lata temu, z Jastrzębiem, zdobył mistrzostwo Polski... wtedy jego zmiennikiem był Pilarz - dziś rozgrywający Sovii).

A dobry rozgrywający to w meczu z Resovią połowa sukcesu, bo Resovia ostatnie mecze wygrywała blokiem...
    Sovia zresztą żadnej przewagi pod siatką raczej mieć nie będzie. Bo Gwardia też ma bardzo dobry środek. Z jednej strony mamy więc dwóch młodych zdolnych z Resovii (Perłowski i Kaczmarek), z drugiej - doświadczonych gwardzistów (Krupnik i Markiewicz), którzy świetnie grają blokiem...

Szansą dla gości jest też... długa ławka Resovii Resovia po raz pierwszy od kilkunastu tygodni zagra w pełnym składzie. A patrząc na ich mecze w tym sezonie - im więcej problemów kadrowych i mniej możliwości manewru, tym Resovia grała lepiej (siatkarze czuli się pewniej, gdy Such nic nie kombinował).

Biorę więc Gwardię +1,5 seta @2,83 do systemu w profku

pozdruffki!

Do góry
    #502537 - 11/02/2006 18:54 Re: Siatkówka PLS [2]
    Tomasz Frankowski Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 11/07/2004
    jutro jest mecz

WARSZAWA(+1.5)--SKRA --2.7--1.3

CZY bez zadnego ryzyka mozna postawic 2 _)bo troszke mnie martwi ten hc czy jakiegos numeru W-wa niewywinie w postaci urwania 2 setow)

jakies info o kontuzjach iitp

i pozatym mecz -JASTRZEBIE-olsztyn co otym sadzicie

szczegolnie zalezy mi na opini MISKA ale i innych tez niezaszkodzi

dzieki pozdrawiam

Do góry
    #502538 - 11/02/2006 21:30 Re: Siatkówka PLS [2]
    Pitersz Offline
    addict

Meldunek: 17/02/2004
    Quote:

ja nie mam żadnego infa ani nic nie sądze na temat meczu jastrzebie-olsztyn ...

bo takiego meczu jutro nie ma

Do góry
    #502539 - 11/02/2006 22:28 Re: Siatkówka PLS [2]
    Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

ja nie mam żadnego infa ani nic nie sądze na temat meczu jastrzebie-olsztyn ...

bo takiego meczu jutro nie ma

to fakt chodzi mi o

JASTRZEBIE-CZESTOCHOWA sorka

Do góry
    #502540 - 11/02/2006 23:02 Re: Siatkówka PLS [2]
    managerart Offline
    enthusiast

Meldunek: 02/10/2005
    Jesli chodzi o mecz Jastrzebski Wegiel-AZS Czestochowa to dzisiaj sie na niego wybieram bo zapowiada sie bardzo ciekawie a po ostatnich bardzo dobrych meczach Wegla licze ze nie zawioda swoich kibicow i wygraja ten mecz.Ich hala jest calkiem inna niz wszystkie Skra nie potrafila odebrac poprawnie wiekszosci serwow,Olsztyn podobnie.Gospodarze bez watpienia powinni wygrac i nie widze innego rozwiazania.

Do góry
    #502541 - 12/02/2006 11:14 Re: Siatkówka PLS [2]
    Misiek Offline
    Didżej

Witam.

Jastrzębie - AZS Częstochowa

Pewnie z wielu Was dziś na swych combosach itd. dało Jastrzębie... Czewa po ostatniej porażce naprawdę wygląda źle dziś na tle Jastrzębskiego Węgla, które jest baaaaardzo rozpędzone... wygrana we własnej hali z troszeczkę zmęczonym Mistrzem Polski 3-0, później wygrany bardzo trudny mecz w Olsztynie również bez straty seta, a teraz na drodze Boska i załogi kolejna wielka drużyna akademików...

Ja jednak uważam że Skorek wyciągnie odpowiednie wnioski z czwartkowego spotkania i będziemy dziś mogli zobaczyć kapitalne widowisko... Liczę że 'moi' dziś nawiążą walkę z Jastrzębiem... bo to może być mecz nawet o II miejsce w sezonie zasadniczym...

Odpuszczam granie tego meczu, ale tak po cichu liczę na 3-1,3-2 dla AZS

Do góry
    #502542 - 12/02/2006 11:19 Re: Siatkówka PLS [2]
    Carpal Tunnel

Quote:

Witam.

Jastrzębie - AZS Częstochowa

Pewnie z wielu Was dziś na swych combosach itd. dało Jastrzębie... Czewa po ostatniej porażce naprawdę wygląda źle dziś na tle Jastrzębskiego Węgla, które jest baaaaardzo rozpędzone... wygrana we własnej hali z troszeczkę zmęczonym Mistrzem Polski 3-0, później wygrany bardzo trudny mecz w Olsztynie również bez straty seta, a teraz na drodze Boska i załogi kolejna wielka drużyna akademików...

Ja jednak uważam że Skorek wyciągnie odpowiednie wnioski z czwartkowego spotkania i będziemy dziś mogli zobaczyć kapitalne widowisko... Liczę że 'moi' dziś nawiążą walkę z Jastrzębiem... bo to może być mecz nawet o II miejsce w sezonie zasadniczym...

Odpuszczam granie tego meczu, ale tak po cichu liczę na 3-1,3-2 dla AZS

a co sadzisz o skrze prosze o opinie dzieki

Do góry
    Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  rafal08