#496543 - 28/01/2006 12:34
Re: ....:::: AKO::::.... IV EDYCJA - Dyskusja i przygotowania
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#496545 - 29/01/2006 09:28
|
enthusiast
Meldunek: 17/05/2004
|
Siema, zagłosowałem na AKO 1.70. Kwota 30 zł w zupełności mi odpowiada. Pieniązki podeśle na początku lutego bo chwilowo nie mam... Proszę o wpisanie mnie na listę uczestników.
|
Do góry
|
|
|
|
#496546 - 29/01/2006 09:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/09/2003
|
AKTUALNA LISTA UCZESTNIKÓW:1. Coin -> 1.70 2. Nobody1111 -> 1.80 3. thunder -> 1.90 4. adingh -> 1.70 5. Gianluca Comotto -> 1.90 6. Pele -> 1.70 7. RobKrak -> 1.70 8. pawson -> 1.70 9. jarkow -> 1.70 10. ronni -> 1.70 11. tuttur -> 1.70 12. Ares96 -> 1.90 13. [T]-error -> 1.70 14. ROB77 -> 1.70 15. olo-wsb -> 1.70 Potencjalna wartość nagrody to już 450zł. W głosowaniu w tej chwili prowadzi AKO 1.70 w stosunku 11-1-3 Zapisy jeszcze przez tydzień. Zapraszamy kolejnych uczestników
|
Do góry
|
|
|
|
#496547 - 29/01/2006 10:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/02/2003
|
w regulaminie powinien byc zapis ze nie mozna podawac tych samych meczy co inni uczestnicy, wyjatkiem byly by tylko sytuacje ze podajemy chociaz jeden inny typ niz "przeciwnik"...wg mnie powinien byc zakaz "ucinania" kuponow innych uzytkownikow i podawania ich jako swoich taka mala uwaga ktora przyszla mi do glowy...
|
Do góry
|
|
|
|
#496548 - 29/01/2006 10:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/09/2003
|
Domyslam się dlaczego takie coś przyszło Ci do głowy Do dyskusji - co o tym myślą inni uczestnicy ? Ewentualnie jak 'formalnie' to ograniczyć w regulaminie ? Osobiście uważam, że niedobre jest aby po podaniu przez kogoś jakiegoś meczu był on już dla innych niedostepny. To jest zły zapis, bo gramy tutaj AKO a nie single. Nie mam w tym momencie pomysłu jak inaczej to ograniczyć, poza już istniejącym zapisem w regulaminie. Może jeszcze zapis, że każdy kupon musi się różnić od innego co najmniej jednym zdarzeniem 'in plus', tzn: jak Typer X poda 3 mecze, to typer Y nie może podać jego dwóch meczów i koniec, tylko do tych dwóch meczów musiałby dodać coś swojego (inna sprawa, że może to być Barca za 1.01...)
|
Do góry
|
|
|
|
#496552 - 29/01/2006 10:55
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Uwazam to za pewien nonsens, nie mozna ograniczac uczestników. Jednak nie mozna przyzwalac na kopjowanie calych kuponow, raz na czas okay, ale jesli to bedzie powtarzalo sie cyklicznie i przez ta sama osobe trzeba bedzie interweniowac. Z listy userwow wnioskuje ze nie bedzie takiej potrzeby
bedziesz zawsze podawal na swoim kuponie 3 mecze...ja bede sobie z Twojego kuponu wybieral tylko dwa mecze i bede je podawal jako swoje kupony...nie bedziesz mial nic przeciwko? dalej uwazasz ze to nonsens??
|
Do góry
|
|
|
|
#496554 - 29/01/2006 19:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/12/2004
|
Witam,
Zapisując się nadmieniłem, że akceptuję przedstawiony regulamin, ale widzę że ten ciągle ewoluuje.
Policzmy: 6 kuponów, każdy średnio po dwa zdarzenia to daje nam liczbę 12 zdarzeń tygodniowo na jednego uczestnika konkursu. Na razie jest 15 potencjalnych uczestników. Wobec tego interesuje nas ok. 180 zdarzeń o wysokiej szansie sukcesu (wszak taka jest idea konkursu AKO). Jeżeli przy tym autorzy przyjmą założenie, że nie wolno powtarzać żadnego typu spośród wcześniej podanych, to konkurs będzie moim zdaniem nieuczciwy. Uczestnicy, którzy są czynni zawodowo, albo "pilnie studiują" będą mieli nikłe szanse na znalezienie czegoś godnego uwagi, gdy w końcu znajdą czas na studiowanie oferty buków. Gdyby taka formuła pozostała, będę zmuszony zrezygnować gdyż taka forma mojego udziału w konkursie pochłonie zbyt wiele mojego czasu.
Moje zdanie jest takie: Kategoryczny zakaz powtarzania kuponów i nic poza tym. Przed meczem wszyscy ryzykujemy. Nie mam nic przeciw temu, że user X powtórzy po mnie wygraną np. Milanu. On ryzykuje tak samo jak i ja. Poza tym przy tak szerokiej liście dostępnych buków (moim zdaniem zbyt szerokiej) i tak wystąpią istotnie różnice ze względu na kursy. Kurs na faworyta typu Barca, o ile może być dość sensowny tuż po wystawieniu to i tak po krótkim czasie zacznie spadać. Kto to obstawi później będzie miał niższe AKO.
Zapisując się do konkursu wyobrażałem sobie, że chodzi w nim o sztukę konstruowania kuponów o odpowiednim AKO. Podane powyżej ograniczenie powoduje, że ten konkurs zamieni się w swoisty wyścig o to kto "załapie się" jako pierwszy na najbardziej atrakcyjne zdarzenia.
Proszę nadal traktować moje zgłoszenie jako aktualne, jadnakże chciałbym sobie zastrzec możliwość rezygnacji, o ile ostateczna wersja regulaminu będzie w istotny sposób odbiegać od tej, którą zaakceptowałem.
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#496556 - 29/01/2006 20:26
|
Carpal Tunnel
|
ograniczenie co do "plagiatow" jest konieczne...nie wiobrazam sobie takich sytuacji jak ta dzisiejsza...musi byc jakies ograniczenie w tej sprawie...pomysl uzytkownika Nobody1111 jest takim pomyslem o co mi chodzi....
|
Do góry
|
|
|
|
#496560 - 30/01/2006 12:36
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/11/2003
|
W pelni popieram wypowiedz jarkowa, uczestnikow jest na razie kolo 15 ale ze swojej strony gwarantuje ze to na pewno nie wszyscy, a przy 6 kuponach tygodniowo zdarzen bedzie potrzebnych naprawde duzo i powtarzanie typow jest po prostu nieuniknione.. Tymbardziej, iz nie sadze by ktos "nalogowo" kopiowal czyjes typy - staralismy sie tu zaprosic odpowiedzialne i powazne osoby, w dodatku zawsze mozna kogos wykluczyc jesli bedzie psul zabawe, bo to raczej powinno miec znamiona dobrej zabawy z czynnikiem motywujacym. A jesli ktos nie chce zeby inni grali jego typy to niech podaje je na 1 godzine i 1 minute przed rozpoczeciem to wtedy nikt nie zdazy juz skopiowac Osobiscie uwazam, ze jesli ktos podaje cos mojego to raczej powod do zadowolenia niz zmartwienia, ale to tylko moje zdanie. Rozumiem, ze to temat dyskusja, ale w wiekszosci wszystko zostanie juz tak jak to organizatorzy, zreszta przy mojej skromnej wspolpracy, wymyslili, wiec prosze o zrozumienie i akceptacje (szczegolnie dotyczy to spraw takich jak buki, premie i bonusy itp. itd.) bo wszyscy beda mieli rowne szanse. A poza tym bedzie nas tu troche, a jak mowi znane powiedzenie: "Jeszcze sie taki nie urodzil, co by wszystkim dogodzil" Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|