Opcje tematu
#496430 - 25/01/2006 08:23 Pamietacie sprawe blake1?
blake2 Offline
stranger

Meldunek: 25/01/2006
Dla tych którzy pamietaja - w poniedzialek mialem 3 rozprawe, wyrok - warunkowe umorzenie postepowania + 400pln na pck + 190 kosztow postepowania a wszystko o to ze przyznalem sie ze przegralem w expekcie 20 zl...

Do góry
Bonus: Unibet
#496431 - 25/01/2006 08:25 Re: Pamietacie sprawe blake1?
oli Offline
sottocapo

Meldunek: 02/11/2001
jak mozesz przybliz sprawe

Do góry
#496432 - 25/01/2006 08:26 Re: Pamietacie sprawe blake1?
GSE Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/11/2005
ciekawe...

Do góry
#496433 - 25/01/2006 08:31 Re: Pamietacie sprawe blake1?
Farciarz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/05/2004
Przybliż sprawę bo w archiwum nic nie mogę znaleźć ???

Do góry
#496434 - 25/01/2006 08:41 Re: Pamietacie sprawe blake1?
Ramzes Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/06/2003

Do góry
#496435 - 25/01/2006 10:42 Re: Pamietacie sprawe blake1?
odgdog Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004
A podnosiłeś coś o swobodzie świadczenia usług w Unii Europejskiej?

Do góry
#496436 - 25/01/2006 10:47 Re: Pamietacie sprawe blake1?
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
To chyba precedens w polskim sądownictwie. Ciekawe czy wczesniej byly takie przypadki? Mozesz napisac za co masz zaplacic te 400 na PCK? Jak uzasadnil to sad?

Do góry
#496437 - 25/01/2006 11:09 Re: Pamietacie sprawe blake1?
tangerine Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/10/2002
ta sprawa może oznaczać, że "wojna się zaczęła"... i nie widzę tego w różowych kolorach...

Do góry
#496438 - 25/01/2006 16:39 Re: Pamietacie sprawe blake1?
nacomitenbekon Offline
veteran

Meldunek: 22/01/2006
Jak prokuratura luknię na mecz.pl to zaraz PCK zbawi pół Afryki...

Do góry
#496439 - 25/01/2006 18:26 Re: Pamietacie sprawe blake1?
grzegorz Offline
addict

Meldunek: 29/10/2004
blake : jak dowiedzieli sie ze zagrales? napisz jasno ktos doniosl na ciebie czy co?? o 20zl sie przywalili no nie moge pojac SKAD CIE WZIELI ???

Do góry
#496440 - 25/01/2006 22:27 Re: Pamietacie sprawe blake1?
patols Offline
member

Meldunek: 02/10/2005
Ale teraz juz wiesz kto cie podpier..lił ?

Do góry
#496441 - 26/01/2006 00:28 Re: Pamietacie sprawe blake1?
Loony25 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2005
W tamtym temacie pisze m.in.
"Na koniec jeszcze mala ciekawostka. Od wyplaconych wygranych (nie chodzi mi o wygrane na koncie buka - tylko o kase wyplacona z konta gracza) powinno sie odprowadzic podatek do US. Jednak w swietle prawa kasa od buka zagranicznego jest nielegalna - czyli pochodzi z przestepstwa. W przypadku paru stowek nikt sie nie przybucha bo US nie dojdzie do tego skad ta kasa. Gorzej w przypadku duzych wygranych. Pamietacie Supertoto na expekcie? Jakis gosc z Gliwic trzepnal 300 000 - nie wiem czy euro czy pln. Zgodnie z naszym prawem to pieniadze pochodzace z przestepstwa. A taka sumke trudno ukryc. Kazda transakcja powyzej 10.000 euro jest obowiazkowo rejestrowana we wszystkich bankach i delikwent trafia na "black list" US (ustawa o przeciwdzialaniu praniu brudnych pieniedzy). W takim przypadku wielkie szczescie gracza moze zamienic sie w zarekwirowanie przez panstwo w/w kwoty + ewentualna odsiadka. Az sie prosi zeby kase zdeponowac w Szwajcarii."

1)Czy to prawda ze bank rejestruje kazda wplacona kwote powyzej 10.000 tys euro?

2) a jezeli ktos wplaca w krotkim odstepie czasu po 5x po 5tys euro to tez Banki rejestruja? przeciez to nie jest kwota jednorazowa 10 tys. Jak to wyglada w takim przypadku?

3) mozna przeciez przelewac mniejsze sumy albo po roznych bankach.

Pisze bo ciekawi mnie taka opcja.
Pozdrawiam

Do góry
#496442 - 26/01/2006 01:12 Re: Pamietacie sprawe blake1?
Loony25 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2005
Poczytalem tamten temat, jeżeli to prawda to to są jakies kpiny zeby o 20PLN toczyc rozprawy i dawac takie kary.
Niepotrzebnie blake sie przyznal ze dostal od Expekt 20PLn ktore przegral.
Jestem przekonany , ze gdyby nie ten fakt mogliby mu naskoczyc. Nie bylo by ZADNYCH dowodow - nie byloby SPRAWY. Bo zaden netowy buk NIE PRZYZNA się ze jestesmy ich klientem na zadanie chocby najwyzszej instancji:D

A jezeli jakims cudem by doszli do tego ze to z jego kompa byly zawirane zaklady to nie ma dowodu ze to to on , mozna zwalic np na "wujka z amerki, co wpadl w odweidziny i pogral online'
Mogl powiedziec na przesluchaniu ze umeiscil tylko ich reklame, a o zakladach nic nie wie co to w ogole takiego i z czym sie to je:) i nic nie podpisywac ani nie uzupelniac zadnych zeznan - a wiem ze "pały" do tego zachecaja a to zeby poradzic sie adwokata przemilcza . Tak to juz u nas niestety jest- nie znasz prawa to tracisz i cierpisz za byle g.ówno.

Do góry
#496443 - 26/01/2006 10:57 Re: Pamietacie sprawe blake1?
kocobul Offline
member

Meldunek: 24/11/2004
Szanowni koledzy,

Wszystko zależy od naszych pojebanych sądów w naszym pojebanym kraju, które też są pojebane.
Wiem to z doświadczenia bo w dwóch sprawach gdzie byłem winny mnie uniewinnili , a tam gdzie byłem niewinny zostałem nieźle skazany.
Czasem zazdroszczę sarnom żę są wolne ( ale one też są własnościa państwa niestety- myśliwi na nie polują) - jak powiedziała jedna Irakijka na procesie Saddama- że zazdrości wielbłądom , żę są wolne.

W tym kraju wszystko musi być opodatkowane- nie ma takiej niegodziwości której nie popełniłby najbardziej nawet liberlany rząd, gdy zabraknie mu pieniędzy. I Rząd się sam wyżywi- to są słowa które ktoś kiedyś wypowiedział. I dlatego zakłady są nielegalne i jest taki zapis w ustawie, byśmy nie grali tylko płacili haracz u naszych buków- za to że gram płacę 10% podatku, za to że wygrywam też płacę.

I o to tylko chodzi- jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.

Niestety pieniędzy z wygranych za granicą nie da się legalnie nie opodatkować. Można to ukryć że się gra ale jak się wygra grubo to trzeba zapłacić haracz - podatek !!!

Ja mam takie podejście i ono mnie przekonuje ( tylko że wszystko znów zależy do naszych pojebanych sądów i ich dowolnej interpretacji i niezawisłej jeszcze) takie jakie ma Miller- www.professionalgambler.com :

1) Gramy u buka na Malcie czy gdziekolwiek i zakład zawieramy na serwerze w Malcie przy pomocy internetu.

Uzasadnienei jest takie, że gdybyśmy shakowali Newy York Bank i ukradli 1 milion dolarów to gdzie by nas ścigano w RP czy w uSA ?? Gdzie popełniliśmy przestępstwo na terytorium RP czy USA?? Pod jaki sąd byśmy byli poddani i gdzie bylibyśmy sądzeni?? w RP czy USA?? A jaby to zrobił Irańczyk - obrabował bank w USA przy pomocy netu? Tak uzasadnia to Miller- professionalgamler.com

Ktoś może powiedzieć że jesteśmy na terytorium Rz-plitej i bierzemy udział w zakładzie zagranicznym co podlega karze - to nic że przy pomocy internetu i na serwerze zagranicznym i kasa jest za granicą ,przypominam że kasę od której tu zaplaciliśmy podatek dochodowy a więc mamy prawo zrobić z nią co chcemy- nawet spalić. Można mi więc wysłać ją na Maltę . Jakbym był złosliwym sędzią i pachołkiem reżimu RP to przyjąlbym że komputer jest na terytorium RP i to nic że serwer jest na Malcie bo ja znajduję się fizycznie w RP- i takie bym przyjąl uzasadnienei wyroku.

Wg mnie wszytko zależy od sędziego i sądu i jak ostry jest reżim rządzący w danym kraju.

Argumentcaja Millera jest rozsądna ale w drugą stronę też niby mają rację trochę- z tym że jesteśmy fizycznie w RP i bierzemy udzial w zagranicznej grze.

A teraz co będzie w takim przypadku. Jak ja podam typy koledze na Seszelach i on ze swojego kompa i mojego loginu zawrze zakłady za mnie- podam mu typy z jego IP???

I co wówczas ??
A co jak ja jako obywatel RP wyjadę do Niemiec ( jesteśmy w UNiii co na to prawo Unii?? ponoć ma wyższośc nad naszym ??) i przy pomocy laptopa - mieszkam 8 km od granicy zawrę zakład przy pomocy ORANGE- gprs w roamingu jeszcze w dodatku -czyli ORANGE pomaga mi w przestepstwie może jeszce bo powinno mnie blokować od stron www z grami- zakłady na Malcie- to już nie jest terytorium RP??- albo nawet z kawiarenki w byłym NRD. Albo wejdę przez proxy wysoko anonimowe i nie zlokalizują mojego IP z Polski i będę zawierał zakłady z oceanu albo anonimowo i będę twierdził ze zagrałem za granicą RP??

Nie wszytko da się uregulować prawnie ale nasi rządzący chcą się dobrać do naszych pieniędzy i zabrać jeszce więcej.

Najlepiej byłoby doprecyzować przepisy. np Obywatel RP nie może zakładać się wogóle ani prze inetrent ani przy pomocy żadnego narzędzia ( netu) itp. Podlega wówczas karze śmierci !! I wtedy sprawa jasna. Ale zobaczcie co się dzieje w Sejmie - ile ustaw produkują rocznie a my mamy to nivby wszystko znać- ten cały system to nonsens.

Ciekaw jestem jak wy na to patrzycie.????

Ja mam ok 10 tys doarow u buków i rozbite to an trzy konta żłopusiów i jakby co na ich kontach jest kasa a karty bankowe ja mam - niestety inaczej ani bym nie grał albo urząd by mi wszystko zabrał nie dając nic w zamian.

Niestety jednego jestem pewien. Dużych dochodów nie da sie w polsce zlegalizować i trzeba zapłacić od nich podatek- jeśli chce sie coś kupić dom , samochód- rejestrowane w US to jest. Ale można też trzymać w gotówce jak ja robię. Bank to największy kapuś.

O drobnych graczach - nikt się nimi nie przejmuje bo nie ma sensu ich ścigać- niska szkodliwość społeczna?? a może się mylę?? Kwoty są śmieszne a graczy są miliony. W grę wchodzi dopiero pow 10000 EURO ale coś mi się kiedyś obiło o uszy , że mój bank Citibank powyżej 1000 EURO już przekazuje dane o wpłacie do US na prywatne konto- a nie wiem czy Western Union nie przekazuje jak przez rok mam obroty powyzej 10000 EURO np. Ktoś wie??.

Już wiem dlaczego mnie szukają choć nie jestem nigdzie zameldowany, nie składam pIT-ów a kasy mam jak lodu. Bo kiedyś przez głupotę przelewałem na siebie spore kwoty. Ale i tak nie mam się zamiaru z nimi spotkać. Wyjeżdzam stąd w p***u - mam tego dosyć. Tego kraju . Wląsnie Saoobrona się łaczy z LPR i będzie razem starowac w wyboracxh- za tVN24- ciekwi jesteście kto będzie płacił moherowe, senioralne??

Powiem wam !!!!!!!!!!

Wy ze swoich pieniędzy z grania- zostaniecie prędzej czy później zmuszeni chyba że jakiś lobbysta Dcchnal zamieni Polskę w Vegas i zmieni się ustawodawstwo i będziemy rajedm dla graczy ale tu już wkraczamy w sferę science fiction).
Ale nasze państwo na to nie pozwoli oni wiedzą gdzie jest kasa. Nic tylko się powieśić.

Kocobuł

P.S

Podobno projektowany jest w MinFin podatek od nieudanych samobójstw.......

Do góry
#496444 - 29/01/2006 09:53 Re: Pamietacie sprawe blake1?
blake2 Offline
stranger

Meldunek: 25/01/2006
Napisze tylko tyle ze sam niepotrzebnie zajebalem przy tym, bo sprawa nie zaczela sie od tego ze zapytali sie czy tam gralem. Zaczelo sie od tego ze ktos z Ministerstwa Finansow zlozyl doniesienie ze na swojej stronie (reklamujacej expekta - konkretnie PP) ja przyjmuje nielegalnie zaklady. Krotko mowiac wymyslili sobie ze expekt to jest moja firma i jestem jej wlascicielem. No wiec jak sie o tym doowiedzialem to sie zaczalem smiac, ale musialem isc na to przesluchanie, nie wiedzialem tylko z jakiego $, bo gdybym to wiedzial to na tym przesluchaniu sprawe by musieli zamknac. Wiec mialem kilka pytan: 1. Czy to moja firma? Odp. NIE. Czy przymuje zaklady? Odp. NIE 0 dowodow, mieli tylko wydrukowana moja strone na ktorej mogli przeczytac tylko ze "Expekt to firma z malty przyjmujaca zaklady... itp" Na koncu to wlasnie pytanie gdzieki ktoremu sie wpierdolilem: Czy mialem z tego jakas kase? No i powiedzialem ze maja PP i ze jak sie zapisze ktos dzieki mojej stronie to dostaje od nich bonus. Ile? ok 20 zl ktore przegralem... to byla odpowiedz ale nie sadzilem ze ktos bedzie robil sprawe z 20 pln ktorych nawet nie widzialem!!! (i tak dobrze ze powiedzialem 20 No ale jednak znalazl sie $ ze nie tylko ten kto nielegalnie organizuje ale ten kto uczestniczy tak samo podlega tej karze. Ta sprawa trwala prawie 3 l;ata i tylko dlatego ze za 1 razem nie zgodzilem sie na warunkowe umorzenie bo chcialem uniewinnienie, ale i tak umorzyli warunkowo, moglbym sie odwolywac od tego ale nie mam na to ani sily ani czasu, bo wiem ze sprawa jest wygrana. Chyba ze jest jakis dobry chetny prawnik ktory chcialby sie tym zajac :P

pozdrawiam

PS. Jak by sie psy cos pytaly to rznijcie glupa ze nie wiecie co to sa zaklady bukmacherskie

Do góry

Moderator:  rafal08