#4940658 - 27/09/2011 00:21
Re: Konkurs hokejowy XX edycja - zapisy, dyskusja
[Re: Valverde]
|
old hand
Meldunek: 28/10/2004
|
Colaczek:
"Gdyby jednak jego zmiana miała wpłynąć na podniesienie atrakcyjności konkursu i znaczne zwiększenie liczby uczestników to jest to rzecz warta dyskusji. "
Sprawa sponsora nie jest kwestia ZMIANY regulaminu, sponsor sie zgadza na taki regulamin, jaki jest. Tylko admini musza wyrazic zgode na zamieszczenie jakiejs tam adnotacji, typu: "Konkurs sponsorowany przez...."
No ale to chyba naturalne, bo sponsor nie jest z kosmosu, tylko MUSi reklamowac swoje jogurty, flamastry, zeszyty szkolne, czy co tam produkuje, itd.
Jego jedyny wymog jest taki (nie wymaga jakiegos podzialu tych 300 zl na wygranych, drugie miejsce, lub trzecie, tylko zostawia cala nagrode do dyspozycji zarzadcow konkursu, czyli co tam wymylismy w tym podziale, to sponsor sie zgadza na decyzje adminow), zeby jego (sponsora nazwa byla zaznaczona (reklamowo, tzn. "dziekujemy sposnorowi konkursu: "XXX"" i tyle, nic wielkiego) przy kazdym otwieraniu watku o hokeju.
To jedyne jego wymagania.
|
Do góry
|
|
|
|
#4940717 - 27/09/2011 00:33
[Re: Bombej22]
|
old hand
|
Zaznaczam, ze sponsor nie reklamuje kobiecych podpasek, partii politycznych typu PO lub PIS, nie reklamuje prezerwatyw, ani niczego kontrowersyjnego, nie reklamuje NICZEGO, co wzbudzaloby jakiekolwiek zle lub nietypowe skojarzenia  Jest to producent zupelnie neutralnych produktow, typu jogurt lub woda mineralna lub sprzedaz komputerow lub po prostu wymiana oleju w samochdzie, nic wielkiego, ani kontrowersyjnego. Wiec admini nie musza sie martwic, czy to bedzie cos NIESLYTCHANEGO - nie, nie bedzie, to zwykla rzecz, poza jakims zastanawianiem sie, czy to bedzie kontrowersyjne czy nie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4941042 - 27/09/2011 03:19
[Re: travis]
|
old hand
|
Skoro Bombej22 się dziś zapisał Ja juz wplacilem, rano
|
Do góry
|
|
|
|
#4941048 - 27/09/2011 03:24
|
old hand
|
typuje od razu: SZwecja, 1 liga, Frolunda , teraz jest 1.5, za chwile bedzie 1.499, wiec o 0.01 nie wejdzie do konkursu.
Wygralem! Bylem PIERWSZY!
|
Do góry
|
|
|
|
#4941050 - 27/09/2011 03:25
[Re: Bombej22]
|
old hand
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4941053 - 27/09/2011 03:26
|
old hand
|
(chcialem pokazac ABSURD regulaminu)
|
Do góry
|
|
|
|
#4941056 - 27/09/2011 03:37
|
old hand
|
Bo zachlystywanie sie regulaminem sprzed 15 lat, na który wszyscy się godza, i ktory pokazuje nam, ze LIDER ma swietna "skutecznosc"- na 36 typow ma az 24 trafione (!) (bilans 24 trafione, tylko 11 nietrafionych (24-11) - to musi robic wrazenie), ale jak sie przyjrzymy, to:
Ostatnio (w jakiejs fazie, calego konkursu nie badalem): Lider konkursu miał bilans 24-11, czyli: trafione 24, nietrafione 11, Czyli: 35 typow, plaska stawkja 1j. Wygrane 24 razy 1.5 = 36 j.
35 j. postawionych, 36 j. wygranych, czyli yield do przodu, wprawdzie niewielki, ale zawsze.
Ale już VICElider miał bilans 22-13: 22 typy (plaska stawka, przypuscmy po 1 j.) trafione po kursie 1.5 = wygrana 33 j. 13 nietrafionych, czyli razem:
35 typow, 35 jednostek postawionych, 33 jednostki wygrane, ……czyli yield MINUSOWY
Czyli od lidera z minimalnym yieldem plusowym, to od vicelidera w dol – wszyscy byliśmy na minusie (grajac ten idiotyczny kurs 1.5). (nie wiem skad się wzial ten REGULAMINOWY kurs typu 1.5, może powinien być 1.3 lub 1.1 lub 1.01?, ŻEBY BYŁO wiecej TRAFIeN, skad się wzial taki "ambitny" 1.5?)
…..i tyle, to cala prawda NIE O GRACZACH, tylko o regulaminie (co podkreslam, bo przeciez czytam inne watki hokejowe i vice-mistrz (i inni gracze) jest swietnym graczem, na pewno ogolnie (grajac w realu) ma yield plusowy, tyle, ze regulamin obnaza nie slabosc gracza ale slabosc samego regulaminu).
Kwestia jest tu regulamin, a nie jakosc graczy, których znam z innych watkow hokejowych, i którzy siepia mocna kase, tyle ze przy tym regulaminie ("Graj na kurs 1.5, a będziesz bogaty, bo masz wiekszosc wytypowanych meczow dobrze") staja się naptkami, bo maja yield … MINUSOWY….
|
Do góry
|
|
|
|
#4941059 - 27/09/2011 03:41
|
old hand
|
inaczej, troche tam zle zabrzmialo:
Bo zachlystywanie sie regulaminem sprzed 15 lat, na który wszyscy się godza, i ktory pokazuje nam, ze LIDER ma swietna "skutecznosc"- na 36 typow ma az 24 trafione (!) (bilans 24 trafione, tylko 11 nietrafionych (24-11) - to musi robic wrazenie), ale jak sie przyjrzymy, to:
Ostatnio (w jakiejs fazie, calego konkursu nie badalem): Lider konkursu miał bilans 24-11, czyli: trafione 24, nietrafione 11, Czyli: 35 typow, plaska stawkja 1j. Wygrane 24 razy 1.5 = 36 j.
35 j. postawionych, 36 j. wygranych, czyli yield do przodu, wprawdzie niewielki, ale zawsze.
Ale już VICElider miał bilans 22-13: 22 typy (plaska stawka, przypuscmy po 1 j.) trafione po kursie 1.5 = wygrana 33 j. 13 nietrafionych, czyli razem:
35 typow, 35 jednostek postawionych, 33 jednostki wygrane, czyli Yield minusowy
Czyli od lidera z minimalnym yieldem plusowym, to od vicelidera w dol - wzyscy byliśmy na minusie (grajac ten idiotyczny kurs 1.5). (nie wiem skad się wzial ten REGULAMINOWY kurs typu 1.5, może powinien być 1.3 lub 1.1 lub 1.01?, ŻEBY BYŁO wiecej TRAFIeN, skad się wzial taki "ambitny" 1.5?)
....to cala prawda NIE O GRACZACH, tylko o regulaminie (co podkreslam, bo przeciez czytam inne watki hokejowe i vice-mistrz (i inni gracze) jest swietnym graczem, na pewno ogolnie (grajac w realu) ma yield plusowy, tyle, ze regulamin obnaza nie slabosc gracza ale slabosc samego regulaminu).
Kwestia jest tu regulamin, a nie jakosc graczy, których znam z innych watkow hokejowych, i którzy siepia mocna kase, tyle ze przy tym regulaminie ("Graj na kurs 1.5, a będziesz bogaty, bo masz wiekszosc wytypowanych meczow dobrze") staja się naptkami, bo maja yield … Minusowy
|
Do góry
|
|
|
|
#4941062 - 27/09/2011 03:47
|
old hand
|
Reasumujac:
w konkursie nie hokejowym, ale w konkursie na "Traf mecz o kursie 1.5"
tylko lider ma yield plusowy, a reszta minusowy.
Chcialbym to zmienic, bo jestescie naprawde swietnymi graczami, tyle, ze regulamin konkursu robi z Was graczy polujacych na kurs 1.5, a nie PRAWDZIWYCH graczy, na razie jestesmy wszyscy, oprocz Lidera, z ujemnym yieldem, co wydaje mi sie masakra dla nas?
Nawet drugi w konkursie Valverde, ma UJEMNY yield ze wspanialym bilansem 23 trafione (po kursie 1.5) i tylko 13 nietrafuonych.
|
Do góry
|
|
|
|
#4941063 - 27/09/2011 03:48
|
old hand
|
(opisalem do to dokladniej w nocnych mailach, dlaczego taki bilans JEST, ale mi skasowano)
|
Do góry
|
|
|
|
#4941068 - 27/09/2011 03:55
|
old hand
|
Godzicie sie na TAKI REGULAMIN konkursu, w ktorym lider ma yield plusowy, a wszyscy od lidera w dol (pozostale 11 osob) minusowy. (pisalem jak to zmienic, ale mi wykasowano) No to bomba 
|
Do góry
|
|
|
|
#4941069 - 27/09/2011 03:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
Łoł ale nam rozgorzała dyskusja  jednak co jubileuszowa edycja to jubileuszowa  alan2000 i michalll - namiary macie na skrzynkach. Co do postanowień regulaminu to jak dla mnie mają wyłonić tego kto spełniając jego postanowienia jest najlepszy spośród pozostałych uczestników. Nieważne czy mają trafiać kursy 1.10 czy 15.00. Ten kto robi lepiej ten wygrywa zabawę. Bądź co bądź w konkursach ważne żeby być lepszym od innych zgodnie z zasadami na jego potrzeby ustanowionymi. W konkursie hokejowym nie jest ważne kto jaki yield wyrabia, kto na co dzien na hokeju zarabia. W ażne jest kto zbierze najwięcej punktów za typy podstawowe i dogi. Odnosząc się do ew. sponsora na pewno podniósłby on atrakcyjność konkursu i zapewne listę zgłoszonych. Z drugiej strony nie wiem jak dla innych, ale dla mnie najważniejsza jest możliwość współzawodnictwa z jakąś tam małą wygraną w tle. Nie startuję w konkursach przede wszystkim by wygrać $$$. Jednocześnie zaproponowana przez Bombeja22 możliwość sponsorowania za ewentualne umieszczenie nazwy sponsora trafiła do niewłaściwego adresata, gdyż ani moja skromna osoba, ani raczej też vonseb w tej materii nie mają władzy. Pozdrawiam Valverde PS. Jeszcze raz przepraszam Bombej22 za usunięcie Twoich postów. Postąpiłem zbyt pochopnie uznając, że skoro konkurs się toczy dyskusja na temat regulaminu jest zbędna. Mam nadzieję, że konstruktywne wnioski, propozycje etc. po zaakceptowaniu przez przyszłych uczestników 21 edycji znajdą swój wyraz w regulaminie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4941082 - 27/09/2011 04:28
|
old hand
|
PS. Jeszcze raz przepraszam Bombej22 za usunięcie Twoich postów. Postąpiłem zbyt pochopnie uznając, że skoro konkurs się toczy dyskusja na temat regulaminu jest zbędna. Mam nadzieję, że konstruktywne wnioski, propozycje etc. po zaakceptowaniu przez przyszłych uczestników 21 edycji znajdą swój wyraz w regulaminie. Dzieki, Valverde, ja tez przepraszam za zbytnie "najezdzanie" na Ciebie wobec usuniecia moich postow, po prostu uznalem, ze moja "praca" trwajaca godzine w nocy i Twoje usuwanie w ciagu sekundy mojej godzinnej pracy, byla zbyt pochopna, ale OK, jestem naprawde pelen szacunku dla Twojej pracy we wszystkich watkach hokejowych, wiec zrobmy cos takiego jak: "sztama" wobec tego, co sie zdarzylo KIEDYS? Ja wyciagam grabe i chce byc kumplem wobec Ciebie, bo jestes naprawde swietnym graczem i byloby mi milo, gdybys uznal mnie za niegroznego kumpla, "upierdliwego", ale zawsze kumpla  ? [quote=Valverde]Łoł ale nam rozgorzała dyskusja [quote=Valverde] No chyba o to chodzi  ? [quote=Valverde] jednak co jubileuszowa edycja to jubileuszowa  Co do postanowień regulaminu to jak dla mnie mają wyłonić tego kto spełniając jego postanowienia jest najlepszy spośród pozostałych uczestników. Nieważne czy mają trafiać kursy 1.10 czy 15.00. [quote=Valverde] OK, tyle, ze regulamin premiuje JEDNOSTAJNE typy, jak typujesz 1.5 czy 2.15 to w regulaminie jest TO SAMO. I to jest DO DE w regulaminie, moim zdaniem, mozna sie z moim zdaniem spierac. [quote=Valverde] Ten kto robi lepiej ten wygrywa zabawę. Bądź co bądź w konkursach ważne żeby być lepszym od innych zgodnie z zasadami na jego potrzeby ustanowionymi. W konkursie hokejowym nie jest ważne kto jaki yield wyrabia, kto na co dzien na hokeju zarabia. [quote=Valverde] i to jest, moim zdaniem, syficzne. Wyrazilem swoje zdanie w tym wzgeldzie wczoraj w nocy, moze dzis w nocy pociagne? Moim zdaniem, wazniejszy jest yield niz szybkosc, kto upoluje szybciej kurs wczesny na faworyta 1.5, zanim jakas lebiega oddsmakerowska zapomni i wystawi 1.49, pzakonkursowe? [quote=Valverde]Ważne jest kto zbierze najwięcej punktów za typy podstawowe i dogi.[quote=Valverde] Blagam, nie uzywaj slowa "Dogi" lub "UNDERdogi" wobec stawiania na FAWORYTOW meczow, po kursie 2.2. W hokeju kurs 2.2 nie jest typowaniem doga, underdoga, ale FAWORYTA: Ml. Boleslav - Liberec 2.51 4.10 2.20 Pardubice - Sparta Prague 2.26 3.96 2.38 Liberefc i Pardbucie NIE SA FAWORYTAMI w tych meczach, skad sie wziela terminlogia, ze sa dogami/underdogami? Dogami sa Boleslaw i Praga. Hokej to nie tenis ani pilka nozna, kurs 2.2 jest kursem na FAWORYTA, a nie na underdoga! [quote=Valverde] Odnosząc się do ew. sponsora na pewno podniósłby on atrakcyjność konkursu i zapewne listę zgłoszonych. Z drugiej strony nie wiem jak dla innych, ale dla mnie najważniejsza jest możliwość współzawodnictwa z jakąś tam małą wygraną w tle. Nie startuję w konkursach przede wszystkim by wygrać $$$. [quote=Valverde] Rozumiem Twoje zdanie. Ale jesli nie ma sprzeciwow, to moze to 300 zl sie przyda, nawet wbrew naszym wasniom/dyskusjom o regulaminie?
|
Do góry
|
|
|
|
#4941083 - 27/09/2011 04:31
|
old hand
|
"Liberec i Pardbucie NIE SA FAWORYTAMI w tych meczach"  mialo byc: "nie sa UNDERDOGAMI":)
|
Do góry
|
|
|
|
#4941090 - 27/09/2011 04:42
[Re: travis]
|
old hand
|
[quote=travis]A mnie zaraz ch.. strzeli jak przeczytam po raz 50-ty o regulaminie sprzed 15 lat. [quote=travis] To nie bylem pierwszy  ??? Dobry znak, ze gdzicicie sie, Tarvis, w swoim sosie [quote=travis] w Nie mam nic przeciw zmianom regulaminu jeśli idą w kierunku uatrakcyjnienia konkursu. [quote=travis] O tym wlasnie mowie, zeby UATRAKCYJNIC konkurs, a nie go zgnoic!!!!!!!!!!!!!! Zeby mial atrakcyjnosc Primera, a nie znowu 1.5 w hoku  [quote=travis] I tak właśnie się dzieje bo regulamin wbrew powtarzanemu w kółko twierdzeniu Bombej22 ciągle się zmieniał. [quote=travis] sorki, nie zauwazylem. z Kursu 1.52 na kUrs 1.5? (SORKI ZA IRONIE) [quote=travis] A tak a propos kursu 1,50 i całej analizy yieldu etc. W regulaminie jest min 1,50 - zgadza się,ale mało kto gra tylko po najmniejszej linii oporu. [quote=travis] BUAHAHAHA, WSZYSCY GRAJA 1.5, czasem tylko jest 1.6 u ziemniakow, czyli 1.44, czyli cos, wobec czego sie wczoraj oburzalem  [quote=travis] Sprawdziłem nawet ostatnie 2 tygodnie z wiosny bo mi się więcej nie chciało. Valverde miał 3 typy po kursie 1,50,reszta przedział 1,55-1,80. [quote=travis] Bez jaj. Wszyscy graja 1.5. Jesli Valverde (jako pozytywny WYJATEK, a nie regula value) gral 1.8, TO POWINNO SIE VALVERDE premiowac, tak jak pisalem w wykasowanych postach, ze powinno sie premiowac value w np. 2.15 (lub 1.8) a nie sciubanie po 1.5.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|