#3920964 - 10/06/2010 18:10
Re: Niższe ligi polskie cz.2
[Re: Platini]
|
stranger
Meldunek: 25/03/2009
|
Polonia-MKS Kanczuga 1 1.28
Brac nie pytac. Polonia musi wygrac, wtedy ma awans bez wzgledu na wynik meczu w Przeworsku. Ostatnie wyniki Kanczugi sa dramatyczne: 0-3 0-4 1-4, widac odpuscili juz ten sezon
|
Do góry
|
|
|
|
#3925866 - 12/06/2010 17:37
[Re: bake83]
|
Karpaty 1928 Krosno
Meldunek: 22/07/2007
|
Już dziś zostanie rozegrana przedostatnia kolejka w 3 lidze podkarpackiej. Jak wcześniej wspominałem sprawa awansu już została przesądzona kilka kolejek temu, tak walka o utrzymanie wciąż trwa. Choć nadal nie wiadomo ile zespołów spada z ligi to kilka drużyn walczy o 11 miejsce, które daje 100% utrzymanie. O tę pozycje walczą trzy teamy: Karpaty Krosno , Stal Poniatowa i Stal Mielec.
Wczoraj awansem Karpaty rozegrały mecz w Nowej Sarzynie remisując na cięzkim terenie 1;1, wynik teoretycznie dobry lecz może on nie wystarczyć w końcowej tabeli do uzyskania 11 miejsca, nawet w przypadku wygrania ostatniego meczu u siebie z Izolatorem. Może nie wystarczyć gdyż w przypadku odniesienia dwóch zwycięstw Poniatowej zrównanym się punktami lecz bezpośredni bilans mamy słabszy.... Stal Mielec z kolei musi liczyć na potknięcia zarówno Karpat jak i Poniatowej w ostatniej kolejce.
Dzisiaj Stal Poniatowa rozegra mecz u siebie ze Stalą Sanok grającą od kilku kolejek naprawdę słabo, w sumie nie dziwi mnie to bo nie grają o nic. Gospodarze tego pojedynku już w ostatniej kolejce pokazali, że zależy im na utrzymaniu 3 ligi wygrywając z naprawdę groźną Tomasovią na wyjeździe. Po zmianie trenera zespół zaczyna grać coraz lepiej, dzisiaj na pewno mobilizacja będzie jeszcze większa. W grupie piłkarzy, którzy znaleźli się na najbliższy mecz nikt nie narzeka na urazy, a do składu powraca Prasnal- doświadczony pomocnik. Tak więc w tym meczu skłaniam się ku zwycięstwu Poniatowej po dość dobrym kursie.
Stal Poniatowa - Stal Sanok 1 @ 2.05 6/10
Dodatkowo spróbuje pograć na zwycięstwo Stali Mielec, która teoretycznie jeszcze ma szansę na 11 miesjce i po ostatnim meczu w Krośnie, w którym mimo porażki zaprezentowali bardzo ładną piłkę ( szczególnie w 1 połowie) mają szansę na pokonanie Wisły Puławy, którzy też sezon mogą uznać za zakończony gdyż spadek im już nie grozi.
Stal Mielec - Wisła Puławy 1 @ 1.90 4/10
Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#3927037 - 13/06/2010 02:20
[Re: legolas]
|
Karpaty 1928 Krosno
|
Stal Poniatowa - Stal Sanok 1 @ 2.05 6/10 1:0 Stal Mielec - Wisła Puławy 1 @ 1.90 4/10 2:0 Tak więc się szykuje ciekawa ostatnia kolejka
|
Do góry
|
|
|
|
#4054162 - 10/08/2010 05:09
[Re: piko1981]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2003
|
Rusza w końcu 4 liga małopolska W tamtym sezonie liga bardzo wyrównana, jedno zwycięstwo pozwalało być w czubie a przegrana powodowała bliskość strefy spadkowej. W tym sezonie może być podobnie. 1 kolejka powinna być raczej obserwacyjna ale mnie zainteresował jeden mecz Dunajec Zakliczyn - MZKS AlwerniaPojedynek beniaminka ze spadkowiczem. Na pierwszy rzut oka większe szanse można przyznać gościom ale. No właśnie. Z zespołu który spadł z III ligi zostało tylko 3 zawodników - bramkarz, stoper i prawy obrońca. Reszta zawodników odeszła. W Alwernii zawsze były kłopoty finansowe więc na jakieś głośne nazwiska nie ma co liczyć. Oprócz zawodników odszedł także trener, w jego miejsce pojawił się nowy, który zrezygnował po 2 dniach widząc co się w klubie dzieje. Obecnie trenerem jest pracujący z 2 drużyną Alwernii Marcin Spuła. Do drużyny zostali włączeni chłopaki z 2 drużyny, niektórzy z nich grali już w jedynce ale to były typowe ogony. Wg mnie Alwernia w tym sezonie będzie broniła się przed spadkiem. O Dunajcu nie mam żadnych informacji ale liczę, że jako beniaminek będą chcieli mecz u siebie wygrać Sam wybiorę się w sobotę na mecz do Balina, Balin-Limanovia. Wg mnie obie drużyny będą bardzo wysoko. W Balinie przyszedł trener Pierścionek i paru ludzi z Sosnowca. W sparingach prezentowali się nieźle, przeszli na grę 4 obrońcami w linii i to sprawdza się dobrze. Limanovia wzmocniona powinna być groźna dlatego mecz bez obstawiania, spokojnie trzeba zobaczyć
|
Do góry
|
|
|
|
#4062478 - 14/08/2010 05:56
[Re: Irek]
|
newbie
Meldunek: 16/08/2009
|
4 liga lubuska Piast Czerwiensk - Szprotawa Szprotawa 1 2.3 betsafe jeszcze wczoraj kurs na Piasta w Tobecie wynosil 2.9 Typ raczej przeciwko Szprotawii, o ktorej wiem tylko tyle, że rozegrała parę sparingów bez szałowych wyników. Natomiast sporo się działo w Piaście. PRzyszedł nowy trener a wraz z trenerem paru zawodników którzy znacząco wzmocnili skład: Wójtowicz (Promień Żary) Twarowski (Ilanka Rzepin) Maślenik (Tęcza) Krosno Sitarz (Błękitni TOporów) Andrzejczak (Lechia ZG) Dawidziak (Carina Gubin). Są to znaczące transfery, które znacznie wzmocniły skład. Ze składu praktycznie nikt nie ubył oprócz paru pionków. Za pare groszy zagram również Piasta Czerwieńsk że wygra ligę @20. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#4062504 - 14/08/2010 06:13
[Re: kalima88]
|
Karpaty 1928 Krosno
|
Już jutro rusza na podkarpaciu 3 i 4 liga. Jak spojrzałem pierwszy raz na kursy to nie mogłem uwierzyć w toco zobaczyłem, ale po kolei. Avia Świdnik - Partyzant Targwiska @ 2.00 na gospodarzy kim jest Partyznat? zlepek "gwiazdeczek" z okolicznych miast którym zbytnio na losie druzyny nie zalezy, wazne by kasa się zgadzała, prezes juz w tym roku o awansie głosno nie mowi, w sumie to dobrze bo na moje oko to moze miec ta druzyna klopoty z utrzymaniem się w lidze, a Avia solidna jak co roku w dodatku troszke wzmocniona i u siebie nie zwykła przegrywać, beniaminek musi poznac smak tej ligi a to im chwile zajmie. Home win izi Izolator Boguchwała- Stal Sanok 3,15 na gospodarzy 1X @ 1.58 dla mniej odważnych Drużyna własnego boiska podejmuje Stal borykającą się z kłopotami finansowymi jak c roku w sumie, kursy pewnie wzięły się z wygranych w Pucharze Polski ale jak co roku w lidze odzwierciedlenia nie bedzie, Izolator zatrzymał swoje gwiazdy w zespole i u siebie nie przegra tego meczu. Poza tym z 3 ligi nie wiem dlaczego skad taki wysoki kurs na Gornik II u siebie podejmuja Tomasovie, rownież dobry kurs na Karpaty wzmocnione kilkoma dobrymi zawodnikami ze Stalą Mielec. Z 4 ligi natomiast podoba mi się jeden mecz szczególnie Czarni Jasło-Limblach Zaczernie @ 2.30 na gospodarzy Wrócili do 4 ligi w pieknym stylu pozastawiac rywali daleko z tylu , solidna kadra, doswiadczenie w 4 lidze wielu zawodnikow z niej nie pozwoli im przegrac badz zremisowac z takim rywalem, tez mnie dziwi taki kurs na to spotkanie. Nie mam pojęcia co to się dzieje że takei są kursy na te mecze w moich ligach, czy ja o czyms nie wiem czy buki sa nieswiadome czy jeszcze cos innego, wiadomo poczatek sezonu i Polska pilka nei pozwala na szalestwo w stawkowaniu ale pograc trzeba po takich kursach.
|
Do góry
|
|
|
|
#4062593 - 14/08/2010 08:10
|
old hand
Meldunek: 11/07/2003
|
Huragan Wołomin - Marcovia Marki X2 IV liga mazowiecka
Nie wiem, czy w IV lidze mają większe znaczenie wzmocnienia poczynione w przerwie letniej, czy kalendarz imienin, urodzin, ślubów i wszelkich innych imprez na których bawi się pół drużyny. Dla mnie bardzo duże znaczenia przy typowaniu ma psychika zawodników. I to się tyczy wszystkich dyscyplin sportowych (a tenis to już w ogóle...) włącznie z piłką.
Huragan to drużyna, która w poprzednim sezonie broniła się w IV lidze przed spadkiem. Skutecznie. I w tym roku też chcą się obronić.
Marcovia awansowała do IV ligi deklasując rywali z okręgówki. Od roku ma prywatnego sponsora, który ma kilku niezłych zawodników i plany. Zamierza w ciągu trzech lat awansować z Marcovią do III ligi.
Jak już wspomniałem dla mnie liczy się psychika zespołu. A widziałem na treningach, że piłkarze przykładali się do tego co robią. O ile dwa lata wstecz potrafili grać mecze z promilami alkoholu tak teraz zachowują się jak zawodowcy. Rozmawiałem z kilkoma i są nastawieni na wygraną. Bezpiecznie mówią, że raczej nie przegrają tego meczu. I dlatego ja zagram właśnie, ze nie przegrają. Także bukmacherzy widzą faworyta w drużynie z Marek. Na koniec dodam, że są to takie powiatowe derby.
Jako, że nie wiem za dużo o Huraganie i jest to pierwsza kolejka to stawka średnia.
|
Do góry
|
|
|
|
#4064239 - 15/08/2010 02:51
|
Karpaty 1928 Krosno
|
Już jutro rusza na podkarpaciu 3 i 4 liga. Jak spojrzałem pierwszy raz na kursy to nie mogłem uwierzyć w toco zobaczyłem, ale po kolei. Avia Świdnik - Partyzant Targwiska @ 2.00 na gospodarzy kim jest Partyznat? zlepek "gwiazdeczek" z okolicznych miast którym zbytnio na losie druzyny nie zalezy, wazne by kasa się zgadzała, prezes juz w tym roku o awansie głosno nie mowi, w sumie to dobrze bo na moje oko to moze miec ta druzyna klopoty z utrzymaniem się w lidze, a Avia solidna jak co roku w dodatku troszke wzmocniona i u siebie nie zwykła przegrywać, beniaminek musi poznac smak tej ligi a to im chwile zajmie. Home win izi Izolator Boguchwała- Stal Sanok 3,15 na gospodarzy 1X @ 1.58 dla mniej odważnych Drużyna własnego boiska podejmuje Stal borykającą się z kłopotami finansowymi jak c roku w sumie, kursy pewnie wzięły się z wygranych w Pucharze Polski ale jak co roku w lidze odzwierciedlenia nie bedzie, Izolator zatrzymał swoje gwiazdy w zespole i u siebie nie przegra tego meczu. Poza tym z 3 ligi nie wiem dlaczego skad taki wysoki kurs na Gornik II u siebie podejmuja Tomasovie, rownież dobry kurs na Karpaty wzmocnione kilkoma dobrymi zawodnikami ze Stalą Mielec. Z 4 ligi natomiast podoba mi się jeden mecz szczególnie Czarni Jasło-Limblach Zaczernie @ 2.30 na gospodarzy Wrócili do 4 ligi w pieknym stylu pozastawiac rywali daleko z tylu , solidna kadra, doswiadczenie w 4 lidze wielu zawodnikow z niej nie pozwoli im przegrac badz zremisowac z takim rywalem, tez mnie dziwi taki kurs na to spotkanie. Nie mam pojęcia co to się dzieje że takei są kursy na te mecze w moich ligach, czy ja o czyms nie wiem czy buki sa nieswiadome czy jeszcze cos innego, wiadomo poczatek sezonu i Polska pilka nei pozwala na szalestwo w stawkowaniu ale pograc trzeba po takich kursach. No to dzisiaj pięknie się zaczęło i oby tak samo jutro się skończyło Izolator - Stal Sanok 3;0 kursik piękny Karpaty-Sttal Mielec 1:0 Czarni Jasło - Limblach 1:0 Jutro Avia i Górnik II
|
Do góry
|
|
|
|
#4064338 - 15/08/2010 03:33
[Re: kalima88]
|
newbie
Meldunek: 16/08/2009
|
4 liga lubuska Piast Czerwiensk - Szprotawa Szprotawa 1 2.3 betsafe jeszcze wczoraj kurs na Piasta w Tobecie wynosil 2.9 Typ raczej przeciwko Szprotawii, o ktorej wiem tylko tyle, że rozegrała parę sparingów bez szałowych wyników. Natomiast sporo się działo w Piaście. PRzyszedł nowy trener a wraz z trenerem paru zawodników którzy znacząco wzmocnili skład: Wójtowicz (Promień Żary) Twarowski (Ilanka Rzepin) Maślenik (Tęcza) Krosno Sitarz (Błękitni TOporów) Andrzejczak (Lechia ZG) Dawidziak (Carina Gubin). Są to znaczące transfery, które znacznie wzmocniły skład. Ze składu praktycznie nikt nie ubył oprócz paru pionków. Za pare groszy zagram również Piasta Czerwieńsk że wygra ligę @20. Pozdrawiam 1:0 po pełnej dominacji Piasta. Fakt, że bramka dopiero w 80` ale pełna kontrola
|
Do góry
|
|
|
|
#4066787 - 16/08/2010 18:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2003
|
Dunajec Zakliczyn - MZKS AlwerniaPojedynek beniaminka ze spadkowiczem. Na pierwszy rzut oka większe szanse można przyznać gościom ale. No właśnie. Z zespołu który spadł z III ligi zostało tylko 3 zawodników - bramkarz, stoper i prawy obrońca. Reszta zawodników odeszła. W Alwernii zawsze były kłopoty finansowe więc na jakieś głośne nazwiska nie ma co liczyć. Oprócz zawodników odszedł także trener, w jego miejsce pojawił się nowy, który zrezygnował po 2 dniach widząc co się w klubie dzieje. Obecnie trenerem jest pracujący z 2 drużyną Alwernii Marcin Spuła. Do drużyny zostali włączeni chłopaki z 2 drużyny, niektórzy z nich grali już w jedynce ale to były typowe ogony. Wg mnie Alwernia w tym sezonie będzie broniła się przed spadkiem. O Dunajcu nie mam żadnych informacji ale liczę, że jako beniaminek będą chcieli mecz u siebie wygrać 0-1 echh szkoda gadać
|
Do góry
|
|
|
|
#4072514 - 20/08/2010 00:54
|
old hand
Meldunek: 11/07/2003
|
Jutro rano jadę do Wrocławia (na mecz, nie do prokuratury), więc zagrałem już dziś swój typ na sobotni mecz Marcovii (IV liga mazowiecka - północ)
21.08.2010 17:00 MKS Przasnysz - Marcovia 2000 Marki Typ: Przasnysz Kurs: 1.50 Bukmacher: Tobet
Jak to w IV lidze. Trzeba mieć trochę farta, żeby typ siadł. Ale w tym przypadku ryzyko jest mocno ograniczone. Marcovia męczyła się z Huraganem, który jest jednym ze słabszych w tej lidze. Nie dużo brakowało, żeby przegrali. Drugi mecz grają z jedną ze wzmocnionym w letniej przerwie Przasnyszem. Kiedyś czytałem w Tylko Piłka, że DJ Sosna lubi grać drużyny, które wysoko wygrają jakieś spotkanie. No to ja też zagram na podtrzymanie dobrej passy Przasnysza, który pierwszy mecz wygrał 5:1. Nie piszę z kim, bo nazwa drużyny i tak nikomu nic nie powie. Dodam jeszcze, że w bramce Marcovii stanie trzeci bramkarz. I tak będzie jeszcze przez kilka kolejek.
|
Do góry
|
|
|
|
#4073725 - 20/08/2010 05:44
[Re: MarcoviaMarki]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
proponuję AKO : Skra Konstancin - Naprzód Skórzec 1 kurs 1,3 Zwolenianka Zwoleń - Mszczonowianka Mszczonów 2 kurs 1,4 Radomiak Radom - KS Piaseczno 1 kurs 1,5 Broń Radom - Concordia Piotrków Trybunalski 1x 1,64 razem 4,48 3ch murowanych faworytów + Broń 1x w której znajduje się kilku graczy którzy kopali w ekstraklasie , nie sądzę że Radomianie przegrają drugi mecz z rzędu w dodatku drugi u siebie , w zeszłym sezonie jeszcze w IV lidze prezentowali się bardzo dobrze i przeszli jak burza przez IV ligę W Piasecznie najlepsi odeszli , między innymi Chukwuma do Odry Wodzisław , Jankowski do Ruchu Chorzów , spore przetasowanie i przewietrzenie składu , szykuje się walka o środek tabeli.
|
Do góry
|
|
|
|
#4083502 - 25/08/2010 18:20
[Re: Legia]
|
Mistrz Playoff Zima 2011
Meldunek: 30/01/2006
|
witam po dość długiej przerwie na dziś IV liga śląska gr.1 Zieloni Zarki - Sarmacja Bedzin 2 1,55(Tobet) 1,50(Betsafe) niestety na Tobecie już nie ma, bo było napisane że wszystkie mecze rozpoczynają się o 11 (co jest nieprawdą) bo grają o 17. Sarmacja to obok Skry i Szczakowianki głowny pretendent do awansu, w zeszłym sezonie byli jedynie za KS Myszków (a więc za klubem z mojego rodzinnego miasta) Myszków jak każdy wie, jest położony około 7km od Żarek, tak więc coś na temat tego klubu też wiem. Żarki przed tym sezonem się osłabiły, tak więc początek sezonu jest dosyć zaskakujący w ich wykonaniu, no ale już od dzisiejszej kolejki powinni wrócić na swój tor, a więc powinni zacząć przegrywać. Mecz jest rozgrywany na neutralnym boisku (w Niegowie) i to może być jedyny atut ekipy z Żarek, ponieważ stan murawy pozostawia wiele do życzenia. Boisko jest małe i jest wiele, ale to wiele nierówności! Mimo wszystko kurs 1,55 na bardzo mocną Sarmację wziąłem z pocałowaniem ręki Do tego proponuje dodać Szczakowiankę @1,35 i mamy przyjemny dubel.
|
Do góry
|
|
|
|
#4083582 - 25/08/2010 19:07
[Re: Marian]
|
enthusiast
Meldunek: 08/01/2010
|
I Górnika Wesoła z Unią Rędziny w Betsafe po kursie 1.60 (w Tobet było 1.25).Wesoła jest oprócz trójcy wskazanej przez Mariana drużyną,która powinna bić się o awans.Z sąsiedniego Jaworzna z Victorii sprowadzono trenera i 6 zawodników.wyniki : 1 kolejka Wesoła - kamienica Polska 1:0 Victoria - Unia 0:1 2 kolejka Victoria - Wesoła 0:1 Unia - Szczakowianka 0:4 (mecz na stadionie Rakowa Częstochowa)
|
Do góry
|
|
|
|
#4084481 - 26/08/2010 03:26
[Re: Marian]
|
Mistrz Playoff Zima 2011
Meldunek: 30/01/2006
|
witam po dość długiej przerwie na dziś IV liga śląska gr.1 Zieloni Zarki - Sarmacja Bedzin 2 1,55(Tobet) 1,50(Betsafe) niestety na Tobecie już nie ma, bo było napisane że wszystkie mecze rozpoczynają się o 11 (co jest nieprawdą) bo grają o 17. Sarmacja to obok Skry i Szczakowianki głowny pretendent do awansu, w zeszłym sezonie byli jedynie za KS Myszków (a więc za klubem z mojego rodzinnego miasta) Myszków jak każdy wie, jest położony około 7km od Żarek, tak więc coś na temat tego klubu też wiem. Żarki przed tym sezonem się osłabiły, tak więc początek sezonu jest dosyć zaskakujący w ich wykonaniu, no ale już od dzisiejszej kolejki powinni wrócić na swój tor, a więc powinni zacząć przegrywać. Mecz jest rozgrywany na neutralnym boisku (w Niegowie) i to może być jedyny atut ekipy z Żarek, ponieważ stan murawy pozostawia wiele do życzenia. Boisko jest małe i jest wiele, ale to wiele nierówności! Mimo wszystko kurs 1,55 na bardzo mocną Sarmację wziąłem z pocałowaniem ręki Do tego proponuje dodać Szczakowiankę @1,35 i mamy przyjemny dubel. Zieloni Żarki - Sarmacja Będzin 0:1 Szczakowianka Jaworzno - Górnik 09 Mysłowice 2:0 bolo Twój typ także wszedł Górnik Wesoła (Mysłowice) - Unia Rędziny 2:0
|
Do góry
|
|
|
|
|
|