Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#4848526 - 14/08/2011 01:32 Re: Problem "wałkow" [Re: ANALYTICS]
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/03/2004
Co wy się podniecacie jakąs 2 ligą ,jak wałki z ustawianiem meczów sa na największej imprezie świata .. MŚ

Popatrzcie ile to meczy było kontrowersyjnych chociażby MS w Korei i Japonii jak sędziowie pomagali Korei kto oglądał te MŚ wie o co chodzi .
Mało było skandali w samej FIFA w sprawie korupcji ,mało było hałasu z wyborem jakiegoś tam prezesa FIFA w Afryce bodajże ... jedni działacze przekupywali drugich aby tylko głosowali na ziomka z afryki ..

Robicie oczy na jakąś zaściankową 2 ligę austryjacką ,a co się działo w bundeslidze 4 sezony temu ? mało było hałasu ..do dnia dzisiejszego ludzie zamieszani w ustawianie spotkań pracują w klubach bundesligi .
Włochy 1 liga mało zespołów poleciał ... mało kar było i co z tego jak mecze dalej się ustawia ,a niższe ligi włoskie to już brak słów .

Piłka nożna to zbyt popularny sport w którym są ogromne pieniądze ,a dzie są ogromne pieniądze będą zawsze przekręty .

To samo tyczy się NFL( 2 sezony temu kilku graczy poleciało z ligi za ustawianie spotkań ) NHL to samo .

Pozostaje jedno dobre info i wykorzystać sytuację .W Polsce w 3 lidze przynajmniej 2spotkania na kolejkę są ustawione smile

Do góry
Bonus: Unibet
#4848584 - 14/08/2011 01:46 Re: Problem "wałkow" [Re: raiders_]
mazik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2008
W miarę świeże >> brudasy

Do góry
#4849221 - 14/08/2011 11:48 Re: Problem "wałkow" [Re: ANALYTICS]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
Ja odkąd pamiętam zawsze byłem "anty" do tego typu teorii spiskowych.A już bezsensowne wydają mi się przykłady typu że ze 0-3 zrobiło się 4-3 czy może ze stanu 0-6 0-5 tenisista wygrał mecz.Przecież jak już się robi wałki to się raczej stara robić tak żeby nikt nie podejrzewał,czyż nie? Oczywiście są odstępstwa od reguły ale wszystko prędzej czy później i tak wychodzi na wierzch dzięki "czwartej władzy".Natomiast argumenty o wielkich pieniądzach w sporcie przyjmuję,aczkolwiek tak jak mówię, media w dzisiejszych czasach są na tyle silne że bronią nas w większym stopniu przed korupcją w sporcie(mówię tu o najwyższym poziomie dyscyplin).
Ktoś nazwie to naiwnością ale nie byłbym w stanie interesować się sportem mając przekonanie że imprezy które oglądam są z góry ustawione,emocje wyreżyserowane a wszystko to kosztem oglądających to, frajerów.I uważam że mam na swoją teorię przekonujące argumenty

Do góry
#4849298 - 14/08/2011 15:49 Re: Problem "wałkow" [Re: bamik14]
analityk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/07/2009
jakas aluzja do niego? anal?

Originally Posted By: bamik14
do nikogo nie pije, przeczytalem pare zdan co napisales ANAL i po prostu skomentowalem. Pewnie, ze zdarzaja sie przykre wypadki, np kiedy druzyna gra 8 lat w 3 lidze i dobrze im idzie, sa bliscy awansu, a wiedza ze klubu nie stac na 2 lige wiec odpuszczaja.
Co do Hartberg wcale slabego skladu nie mieli , chociazby David Kobylik ktory zagral najlepszy mecz odkad jest w Hartbergu dlateog musieli kiedys sie obudzic ze snu.
Za duzo analizujecie cos co sie wydarzylo i juz nie macie na to wplywu. Pozniej co drugi mecz ustawiony, przieprzona korupcja, nie moja wina itd. I sie robia takie patologie ze co chwile kurrrwa ustawka jebana

Tym tokiem myslenia mozemu uznac final Ligi Mistrzow za najwiekszy walek w histori
Liverpool - Milan 0-3 ht/ ft 3-3
dogrywka X i rzuty karne Liverpool swietnie wyreżyserowane

Do góry
#4849432 - 14/08/2011 17:28 Re: Problem "wałkow" [Re: ANALYTICS]
stoprocent_ Offline
veteran

Meldunek: 02/03/2006
Na największych imprezach wałków nie ma, są natomiast na mniejszych,

największe wałki są na tenisie, gdzie wynik i grę niektórych spotkań ustala mafia, przeważnie włoska i rosyjska,

mafia gra chociażby w bf, gdzie gra po wysokich kursach.

mecz tenisa, z 0-5 po kursie 30 ida zaklady, nagle prowadzacy rosjanin przegrywa spotkanie 6-5,

Do góry
#4849436 - 14/08/2011 17:33 Re: Problem "wałkow" [Re: ANALYTICS]
tangerine Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/10/2002
Weźcie jeszcze pod uwagę, że w tej chwili mnóstwo zespołów piłkarskich jest sponsorowanych przez bukmacherów. Zastanawiam się czy czasem takich zespołów nie lepiej po prostu omijać.

Do góry
#4849442 - 14/08/2011 17:36 Re: Problem "wałkow" [Re: stoprocent_]
maxhardcorex Offline
journeyman

Meldunek: 19/07/2011
Originally Posted By: stoprocent_

największe wałki są na tenisie, gdzie wynik i grę niektórych spotkań ustala mafia, przeważnie włoska i rosyjska,

mecz tenisa, z 0-5 po kursie 30 ida zaklady, nagle prowadzacy rosjanin przegrywa spotkanie 6-5,

Mówisz masz - najlepszy przykład to Wozniacki i to jak sprzedała mecz parę dni temu z Vinci. Piszę tutaj o tym trochę więcej http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1457186&page=25 Takie wałki to k,urwa codzienność w sporcie i niech mi ktoś powie że jest inaczej. Każdy ze sportowców coś ma za uszami.

Do góry
#4849453 - 14/08/2011 17:41 Re: Problem "wałkow" [Re: maxhardcorex]
[a]domaitis Offline
solus contra omnes

Meldunek: 17/02/2002
Originally Posted By: maxhardcorex
Originally Posted By: stoprocent_

Mówisz masz - najlepszy przykład to Wozniacki i to jak sprzedała mecz parę dni temu z Vinci. Piszę tutaj o tym trochę więcej http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1457186&page=25 Takie wałki to k,urwa codzienność w sporcie i niech mi ktoś powie że jest inaczej. Każdy ze sportowców coś ma za uszami.

po huj obstawiasz ?

Do góry
#4849455 - 14/08/2011 17:42 Re: Problem "wałkow" [Re: ANALYTICS]
maxhardcorex Offline
journeyman

white star naiwny człowieczku, co ty za głupoty wypisujesz ??? cyt.: "Media Nas bronią" - ty chyba żyjesz w świecie wykreowanym przez telewizję kopara Aż mi się niechce komentować twojej wypowiedzi, bo ręce odpadają same.

Do góry
#4849459 - 14/08/2011 17:43 Re: Problem "wałkow" [Re: ANALYTICS]
maxhardcorex Offline
journeyman

domaitis - lubię emocję i adrenalinę - dlatego obstawiam

Do góry
#4849475 - 14/08/2011 17:48 Re: Problem "wałkow" [Re: ANALYTICS]
ANALYTICS Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/01/2009
BAMIK jak cie prosze nie oslabiaj mnie!!!
przytoczylem tylko jeden przyklad i to celowo wlasnie ten z 2niemickiej
a ty od razu piszesz o klubach ktore "kasy nie maja"
co mnie interesuje inny klub MAINZ w tamtym okresie
bardzo ale to bardzo chcial awansowac zawsze brakowalo
szczescia,kropki na i,nazywaj to jak chcesz bo
pierw 2pkt pozniej 1pkt pozniej bramek
umiejetnosci mieli co w koncu uwienczyli awansem.
Trener KLOP(obecny trener bvb)stracil przez nerwy
i stres awans/za 5min brak awansu zapewne
jakies kilka lat w swoim zyciu.
Mainz 05 w okresie 2000/2003 mial niezła
pake jak na warunki panujace w 2niemieckiej
Tacy kolesie jak: BABATZ,SCHWARZ,N'KUFO,THURK,
VORONIN,WEILANDOWIE(DENNIS I NICLAS)
ktorzy byli nekani przez nie tylko zespoly
z bundesligi ale i w europie.
efektow ich zajebistej gry nie znacie???
voronin -dynamo kijow
n'kufo-twente ....... itd.
BAMIK zgodze sie z toba (bo zapewne zaraz skontrujesz laugh )
ze skoro byli mocni dlaczego nie wygrali ligi
lub tez niezagwarantowali sobie 2 miejsca
premiujacego do awansu.Trudno nad takimi stwierdzeniami
myslec i sie zastanawiac bo to PRAWDA.Mainz we wszystkich tych 3 sezonach
mial"przestoje" chwilowe ale jednak ciezko mi powiedziec
dlaczego skoro mieli jeden cel-----awans!
Mozna tak samo sie zastanawiac nad niejednym klubem majacy
sklad na tytul a sa w srodku albo sie bronia przed spadkiem
na koniec sezonu to jak ktos tu ladnie z kolegow
nazwal to jest wlasnie "PIEKNOSC FUTBOLU" i za to kochamy
ta dyscypline.Wiem ze bardzo duzo pisze o tym klubie,
i niejeden z was czytajac to moze sie zastanawiac czym
sie tak ANALITYCS jara ,ale poprostu postawa prezesa
(non stop bez wzgledu na brak awansu wierzyl w niego)
KLOP to samo mial w hu..propozycji ale zostal"kochał"
ten klub ,zawodnikow(nie doslownie) i na odwrot oni mieli
do niego wielki szacunek ,respekt
to bylo to COS!! co spowodowalo po walecznych latach AWANS.
i zobaczcie gdzie jest teraz klop ? zdobywa tytul z BVB.
kariera zawodnikow z tamtego mainzu tez bardzo sie rozwinela

przyklad ten niejest po to aby analitycs codziennie wam pierd...
o mainzie ktory probowal,probowal i po 3-4latach awansowal do
bundesligi.Tylko po to o tym mowie ze w tym sezonie gdzie frankfurtowi doliczyno
5minut i nagle wbija 2gole byl WALEK!!!!! I JESTEM O TYM PRZEKONANY NA 99.9%

Druga sprawa ze ogromna czesc dzisiejszych wlascicieli klubow
powinny brac przyklad z dzialan tamtejszego wlasciciela mainzu,klopa i zawodnikow.
Chcieli ich wszyscy ale jednak corocznie zostawali i walczyli o AWANS.

Do góry
#4849483 - 14/08/2011 17:53 Re: Problem "wałkow" [Re: ANALYTICS]
maxhardcorex Offline
journeyman

Originally Posted By: ANALYTICS

Moglbym tu jeszcze przynajmiej z 3-4 opisy takich bezsczelnych podobnych "numerow"opisac ale nie am to najwiekszego sensu
chce tylko zwrocic uwage WSZYSTKICH ze sport nigdy nie byl czysty nie jest i chyba nie bedzie a raczej napewno.

Tylko po co pisać, dawać przykłady jak później taki White Star napisze Ci że to co ty tu wypisujesz to są teorie spiskowe bo on wierzy w "siłę obronną telewizji", wierzy w media ! White Star - powodzenia i krzyżyk na drogę.

Do góry
#4849491 - 14/08/2011 17:59 Re: Problem "wałkow" [Re: wHiTe_StAr]
maxhardcorex Offline
journeyman

Originally Posted By: wHiTe_StAr
Ja odkąd pamiętam zawsze byłem "anty" do tego typu teorii spiskowych.A już bezsensowne wydają mi się przykłady typu że ze 0-3 zrobiło się 4-3 czy może ze stanu 0-6 0-5 tenisista wygrał mecz.Przecież jak już się robi wałki to się raczej stara robić tak żeby nikt nie podejrzewał,czyż nie? Oczywiście są odstępstwa od reguły ale wszystko prędzej czy później i tak wychodzi na wierzch dzięki "czwartej władzy".Natomiast argumenty o wielkich pieniądzach w sporcie przyjmuję,aczkolwiek tak jak mówię, media w dzisiejszych czasach są na tyle silne że bronią nas w większym stopniu przed korupcją w sporcie(mówię tu o najwyższym poziomie dyscyplin).
Ktoś nazwie to naiwnością ale nie byłbym w stanie interesować się sportem mając przekonanie że imprezy które oglądam są z góry ustawione,emocje wyreżyserowane a wszystko to kosztem oglądających to, frajerów.I uważam że mam na swoją teorię przekonujące argumenty
A co Ty człowiekusz wiesz o życiu i o wałkach, przekrętach, nieczystych biznesach w sporcie? Powiem Ci co ? Gó wno wiesz, tyle co i ja i większość tu piszących tak naprawde nie wie nic. Ale takim pisanie tylko się ośmieszasz.

Do góry
#4849494 - 14/08/2011 18:01 Re: Problem "wałkow" [Re: maxhardcorex]
ANALYTICS Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: ANALYTICS

Moglbym tu jeszcze przynajmiej z 3-4 opisy takich bezsczelnych podobnych "numerow"opisac ale nie am to najwiekszego sensu
chce tylko zwrocic uwage WSZYSTKICH ze sport nigdy nie byl czysty nie jest i chyba nie bedzie a raczej napewno.

Tylko po co pisać, dawać przykłady jak później taki White Star napisze Ci że to co ty tu wypisujesz to są teorie spiskowe bo on wierzy w "siłę obronną telewizji", wierzy w media ! White Star - powodzenia i krzyżyk na drogę.

Szkoda ze nie masz PRIV wbij na gg 6694318 wink

Do góry
#4849561 - 14/08/2011 18:41 Re: Problem "wałkow" [Re: ANALYTICS]
maxhardcorex Offline
journeyman

Postaram się odezwać, a co to jest ten PRIV ?

Do góry
#4849583 - 14/08/2011 18:56 Re: Problem "wałkow" [Re: maxhardcorex]
ANALYTICS Offline
Carpal Tunnel

Postaram się odezwać, a co to jest ten PRIV ?

masz widze 45 postow(wiadomosci wyslanych)
wiec PRIV to jest osobna komoreczka gdzie gadasz w niej z kim chcesz (uzytkownicy tego nie widza) jedynie chyba? modery

Do góry
#4849597 - 14/08/2011 19:08 Re: Problem "wałkow" [Re: ANALYTICS]
maxhardcorex Offline
journeyman

Aha, a ja myśłałem że jest to tylko taki slangowy skrót od - "prywatne wiadomości" ale nie byłem pewien, dlatego wolałem się zapytać, słusznie jak widać. Ale jak to działa ? Jak to można uaktywnić ? Bo jak np. kliknę na jakiś profil to mam tylko opcję "Wyślij Prywatną Wiadomość", a żadnego PRIVA nie widzę.

Do góry
#4849618 - 14/08/2011 19:24 Re: Problem "wałkow" [Re: maxhardcorex]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Meldunek: 18/06/2006
Aha, a ja myśłałem że jest to tylko taki slangowy skrót od - "prywatne wiadomości" ale nie byłem pewien, dlatego wolałem się zapytać, słusznie jak widać. Ale jak to działa ? Jak to można uaktywnić ? Bo jak np. kliknę na jakiś profil to mam tylko opcję "Wyślij Prywatną Wiadomość", a żadnego PRIVA nie widzę.
priv to jest prywatna wiadomość właśnie, Analytics to pokrętnie wytłumaczył wink

Do góry
#4849642 - 14/08/2011 19:42 Re: Problem "wałkow" [Re: ANALYTICS]
maxhardcorex Offline
journeyman

"Wałki były, są i będą" dopóki maxhardcorex i ANALYTICS nie zrobią z tym porządku. Nie, żartuję oczywiście, ale to oczywiście prawda, że walka z tym zjawiskiem przypomina "porywanie się z motyką na słońce" lub przysłowiową "walkę z wiatrakami". Potrzebna by chyba była jakaś ogromna nieprzekupna organizacja lub nieskorumpowana osobna komórka policyjna (i to międzypaństwowa) specjalizująca się tylko i wyłącznie w wyszukiwaniu, wykrywaniu i tropieniu tego typu zjawisk (przekrętów) jak podał Analytics i kierowała ludzi za tymi "wałkami" stojących (mafie, organziacje przestępcze, lub zwykłych frajerów którzy składają propozycje itp, itd) przed sądy europejskie lub amerykańskie (byle nie rosyjskie, ukraińskie, białoruskie, czy też polskie - dlaczego? każdy wie - korupcja). Bo bez tego to nijak udowodnisz np. to, że w niedawnym meczu niejaka dunka polskiego pochodzenia nie "oddała" wygranego meczu z Vinci za półdarmo - tylko za grube "kafle" ! Czego jestem pewien na 99,9% ale nie mam dowodów bezpośrednich, bo to że każdy widział jak na korcie popełniała wręcz banalne, niewymuszone błędy to jeszcze nie dowód na to że sprzedała, trzeba dopiero taką i jej tatusia bezpośrednio złapać za przysłowiową "rękę", a nawet jak złapiesz to bedzie krzyczeć że to nie ona i że to nie jej ręka, będzie odwracać kota ogonem zupełnie jak Chlebowski przed komisją hazardową, a póżniej taki Sekuła umoży postępowanie i "jedziemy dalej" czyt. "kręcimy lody".

Do góry
#4849654 - 14/08/2011 19:49 Re: Problem "wałkow" [Re: Danielsan]
maxhardcorex Offline
journeyman

Originally Posted By: Danielsan
priv to jest prywatna wiadomość właśnie, Analytics to pokrętnie wytłumaczył wink

Aha, to ja nie będę z nim rozmawiał skoro to taki krętacz laugh laugh laugh

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  Biszop, rafal08