#5073726 - 04/12/2011 19:48
Re: Futbol Amerykański 2011 - NFL & NCAAF
[Re: Ludwiczek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Ludwiczek coś nie na czasie jesteś. Cutler nie grał już tydzień temu i nie zagra już pewnie do końca sezonu.
Packers jadą do NY bez dwóch bardzo ważnych obrońców. Jednak Giants mają tradycyjnie słabszą drugą połowę sezonu i właśnie mają serię 3 porażek z rzędu. Linia na over trochę za wysoka. Z drugiej strony to pewnie ostatnia szansa na porażkę GB. Jednak to szaleństwo grać przeciw GB. Bliżej mi do GB(-6,5) ale jeszcze się zastanawiam.
Denver dzisiaj awansowało już do roli faworyta, a ja im zaufam. Postanowiłem grać ich dopóki ktoś ich nie sprowadzi na ziemię (a będzie to brutalne). Akurat nie wierzę w Vikings w ogóle, więc Denver (-1).
Dalej Buffalo -1, bo mimo kontuzji Jacksona (a może właśnie dlatego), ich ofensywa wróciła do życia. Titans to średniak w tym sezonie, a wyjazd zapowiada się trudny, bo w Buffalo zimno o tej porze roku
Rozmyślam nad overem Atl/Hou - linia absurdalna, mimo że Hou gra trzecim QB. Co jeszcze? Dallas, Jets, Carolina?
|
Do góry
|
|
|
|
#5073794 - 04/12/2011 20:04
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
|
Gdzie masz Denver -1? Wczoraj jeszcze bylo +1
No było, a teraz wszędzie masz -1
|
Do góry
|
|
|
|
#5073889 - 04/12/2011 20:33
[Re: BartasPT]
|
Carpal Tunnel
|
Pats -21, jak myslicie Panowie? Ja odpuszczam, za duży handicap, a jak Skiper wcześniej pisał, Patriots często takich handicapów nie pokrywali. Z drugiej strony, to może być i 50 do 0.
|
Do góry
|
|
|
|
#5089144 - 11/12/2011 22:25
|
Carpal Tunnel
|
Co by tu na dziś Na pewno gram Denver, bo tak jak już wspominałem trzeba ich grać dopóki rywale ich nie rozpracują. Dziś Von Miller ma wrócić do składu, więc w defensywie powinno być lepiej niż ostatnio. Bears bez podstawowego QB i być może RB. Denver -3. Gram też Jacksonville ML, bo tradycyjnie 2 spotkanie po zmianie trenera jest często najlepsze. Grają u siebie z zespołem który szału w tym roku nie robi. Jaguars ML. Dalej Cincin, bo Houston ma już zbyt dużo zwycięstw z rzędu jak na osłabienia których doznało. Andre Johnson znów nie zagra. Bengals ostatnio słabe wyniki, ale z bardzo dobrymi zespołami, więc idealna sytuacja na przełamanie. Cincinnati -3. Kusi mnie jeszcze zagrać Oakland ML (handicap + zagram), bo Green Baye są wprawdzie nie do wyjęcia, ale ciągle uciekają spod noża. W końcu im się to może nie udać, zwłaszcza, że znowu nie zagra czołowy tackler Desmond Bishop. Oakland +11,5 i leciutko ML. Zastanawiam się jeszcze nad Saints i Carolinką i kolejnym megahandicapem na Colts. Przejrzę inne fora i zadecyduję. Od San Diego to ja bym się trzymał z daleka.
|
Do góry
|
|
|
|
#5089617 - 12/12/2011 01:03
[Re: Skiper]
|
veteran
Meldunek: 05/03/2005
|
Denver, Cincinnati, Atlanta, Detroit Bardzo dobrze, że dziś masówka na Houston to znaczy że wygra Cincinnati Vegas też musi coś zarobić a tak na poważnie to Bengals w swojej walce o play off mają szansą z ekipą, którą największą bronią jest niestety obrona. Niemniej Bengals również dobrze bronią przeciwko biegom, czyli tym w czym specjalizują się przeciwnicy. QB też lepszy po stronie gospodarzy. Go Bengals pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#5090127 - 12/12/2011 04:01
|
veteran
Meldunek: 09/03/2004
|
San Diego i Denver panowie na dzis?
|
Do góry
|
|
|
|
#5090856 - 12/12/2011 17:37
|
Carpal Tunnel
|
Linia jest Denver +6 Boją się zrobić +7 Sytuacja zaczyna się klarować. Odpadły z walki o playoffy już: Buffalo, Cleveland, Miami, Jacksonville, Indiana, Carolina, Washington, Tampa Bay, St. Louis i Minnesota (Favre wróć ) Pewne awansu są: Green Bay, San Francisco, New Orleans i Houston.New England, Baltimore i Pittsburgh są już prawie pewne awansu, ale będzie jeszcze walka o jak najlepszą pozycję. Reszta walczy (nawet Phila jeszcze sobie przedłużyła nadzieje) i to będą bardzo zacięte pojedynki. Green Bay ma już wolną 1 rundę i nie mają o co walczyć, poza oczywiście zrobieniem 16-0. Zawodnicy na pewno chcieliby to osiągnąć, pytanie tylko czy coachowie będą mądrzejsi.
|
Do góry
|
|
|
|
#5092361 - 13/12/2011 14:24
|
Carpal Tunnel
|
Polecieli kolejni trenerzy: Tony Sparano z Miami i Todd Haley z Kansas. Schemat "tradycyjnie 2 spotkanie po zmianie trenera jest często najlepsze" przeważnie działał w zeszłych latach, zadziałał w tą niedzielę z Jacksonville. Za dwa tygodnie Kansas gra u siebie z Oakland, a więc izi a Miami na wyjeździe z New England, również izi . Miami pewnie dostanie handicap w okolicach +14 (o ile Belichick nie wystawi rezerw) a New England nie zawsze sobie radzi z takimi handicapami, zwłaszcza, że już wtedy będą pewni awansu. Ale to dopiero za dwa tygodnie...
|
Do góry
|
|
|
|
#5093938 - 14/12/2011 20:22
[Re: Ghost]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Może kilka uwag bo właśnie jestem po sesji video z Pats i Redskins z weekendu. Dobrych wiadomości dla fanów Pats jest mało. W zasadzie tylko to co robi Gronkowski, którego obrońcy Wash nawet jak mieli w miarę pokrytego, to po prostu nie potrafili powalić nie ziemię (przy obu jego TD). Reszta ataku ma się przywoicie powiedzmy, pierwsza połowa Brady'ego chyba jego najgorsza w tym sezonie, wielokrotne rozmijanie się z WR-ami, plus spektakularne podanie metr nad Woodheadem. Choć również Hernandez zdropował jedno łatwe podanie na TD. Obrona NE przeciw podaniu tragedia. Mieli kilka meczy gdy wyglądała "dopuszczalnie", ale z powrotem mamy regres. Jak Orlovsky z Colts wielokrotnie ośmieszał McCorty'ego, to myślałem że mu się nie chce z uwagi na wysokie prowadzenie. A tu ????? Gaffney szeroko otwarty w end zone, TD. Potem, fakt fajnie rozpisana akcja WASH, niby reverse ale B.Banks jednak podawał...podał za krótko o co najmniej 5 yardów ale co z tego jak Moss miał wolny 10yardowy okręg wokół siebie, TD. Następnie 3-cia kwarta, Ihedibo źle śledzi Andersona, TD. I niech mi Belichick nie mówi że by nie zrobił pożytku z Meriweathera, Ihedibo gra żałośnie. Bez zdrowego Chunga to ja Pats nie widzę w meczach playoff. Na marginesie, fatalne sędziowanie ekipy pod wodzą Jeffa Trippleta. W 1 połowie szeroko opisywany błąd gdy Fletcher prawidłowo ztacklował Brady'ego. Zaowocowalo to tzw. "make-up" gwizdkiem w drugiej na Wilforku gdy ten normalnie powstrzymał RB rywali przed wstaniem i kontynuowaniem akcji. Ciekawostka, najgłupszy faul roku do tej pory - DeAngelo Hall, podniósł żółtą flagę sędziowską i sam nią rzucił, niesportowe zachowanie, kara 15 jardów Także, kary wyczyściły pierwsze INT w tym sezonie McCourty'ego (Carter dojechał Grossmana poniżej kolan), oraz TD Santany Mossa na minutę przed końcem (odepchnął przed złapaniem piłki Edelmana).
|
Do góry
|
|
|
|
|
|