#480226 - 10/01/2006 01:59
Re: SerieA 19 kolejka (14.01-15.01)
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#480228 - 10/01/2006 16:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2005
|
Śmiejcie Gianluca, popatrz na godziny w których widzieliśmy te kursy, zresztą właśnie patrze i teraz kurs jest faktycznie 1.75 i spada. Fakt że wczoraj byłem po kilku zupach chmielowych, ale faktycznie wczoraj był jeszcze tak wysoki kurs. Pozdro Qsiondz
|
Do góry
|
|
|
|
#480232 - 11/01/2006 20:56
|
old hand
Meldunek: 21/08/2005
|
14/01 20:30 Messina – Palermo Tak się składa, że w drugim sobotnim meczu zagra ekipa, która pozbawiła mnie aż 4 jednostek wygrywając z Empoli aż 3-1. Dobrze by było gdyby odrobiła nam to z nawiązką, a okazja jest bardzo dobra ponieważ Palermo przyjeżdża bardzo osłabione, najbardziej osłabiona będzie linia ataku w której zabraknie aż trzech piłkarzy (Pepe, Makinwa, Caracciolo) , zabraknie także dwóch zawodników środka pola (Mutarelli i Codrea). Po drugiej stronie zabraknie Zoro, który podobnie jak Mutarelli wyjechał na Puchar Afryki, zawieszeni są Coppola i Razaei. Ostatnie słabsze wyniki podopiecznych Lugiego Del Neriego spowodowały, że cierpliwość Maurizio Zampariniego wobec trenera Palermo powoli zaczyna się wyczerpywać. Prezes Rosanero nie zadowolony ze stylu gry swego zespołu, mimo awansu do ćwierćfinału Pucharu Włoch. Nic dziwnego, zespół Palermo stracił aż 4 bramki z drugoligowcem z Bari, forma defensywy pozostawia wiele do życzenia. Patrząc na mecze bezpośrednie między tymi ekipami na Sycylii (3-3-0) można wywnioskować ze gospodarzom bardzo dobrze gra się z tym rywalem na własnym boisku i tutaj wietrze wygraną Messiny.
Messina to win @2.74 // 3/10 / betfair
|
Do góry
|
|
|
|
#480234 - 12/01/2006 14:46
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/05/2003
|
Gianluca-czy mógłbyś wypowiedzieć się nt. meczu Roma-Milan?Co prawda Milan gra dość chimerycznie w obecnym sezonie,ale kurs mnie nęci (2.12 w BF);ciekaw jestem Twojego zdania.
|
Do góry
|
|
|
|
#480236 - 12/01/2006 22:42
|
stranger
Meldunek: 27/12/2005
|
Witam
Chcialbym zaproponowac meczyk Ascoli-Empoli 1 do takiego zagrania przekonuje mnie forma wyjazdowa empoli (1-2-6) oraz to ze ta druzyna w ostatnich 6 meczach zdobyla tylko 1 punkt. Natomiast zespol Ascoli musi szukac punktow wlanie z takimi druzynami by byc spokojnym o utrzymanie w serie A. kurs oscyluje 2,10-2,20
Prosze o komentarze i zycze wysokich wygranych!!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#480239 - 13/01/2006 17:56
|
old hand
Meldunek: 18/10/2005
|
Niewątpliwie trudna kolejka do typowania. Ja zdecyduje się na następujący typ:
Juventus (-1.5) - Reggina - 1 - 1.48
O formie Juve nie ma co się rozpisywać, wszyscy wiemy, że grają świetnie. Oglądałem ich mecz w Coppa Italia z Fiorentiną - bądź co bądź czwartą siła we Włoszech - i stwierdzam, że Stara Dama zdeklasowała Violę. Wysokie zwycięstwo nie było dziełem przypadku, a nie grali przecież ani Trezeguet, ani Ibrahimovic (on akurat ostatnio gra piach), czyli potencjalnie dwa największe straszaki. Mam nadzieję (licząc na wygraną bo Juventusowi nie kibicuje absolutnie), że partnerem Davida będzie Del Piero. Ta para w obecnej formie jest w moich oczach gwarantem strzelenia przynajmniej dwóch bramek. Do składu Juve wracają Zebina i Buffon. Juve gra w pełnym składzie.
Co do Regginy. W tym sezonie zespół ten to Franesco Cozza i Giandomenico Mesto. Pierwszy z nich w tym meczu nie zagra, bo pauzuje za kartki. W tej sytuacji Mesto nie będzie miał z kim pograć z przodu, bo Amorusu już od długiego czasu jest średniakiem. Nie będzie też Pelizzoliego, a więc w bramce Pavarini, bramkarz anonim dla mnie.
W tej sytuacji ja nie widzę innego rozwiązania jak wysokie zwycięstwo Juve i nie zraża mnie fakt, że w dwóch ostatnich meczach między tymi drużynami na Dell'Alpi Juve wygrywało różnicą tylko jednej bramki.
|
Do góry
|
|
|
|
#480240 - 13/01/2006 18:10
|
old hand
|
I jeszcze jeden typ, który najprawdopodobniej zagram:
Ascoli - Empoli - 1X - 1.25
Po ostatniej bolesnej porażce Ascoli na Stadio Olimpico z Lazio ten typ może wydawać się bardzo ryzykowny. Tymbardziej, że Ascoli zagra bez Della Morte, Cudiniego, Carbone i Del Grosso. Ja jednak uawżam, że to całkiem dobry typ. Ascoli mimo dotkliwej porażki w Rzymie, zaprezentowało się tam naprawdę dobrze. Gdyby więcej zimnej krwi miał Quagliarella, to kto wie jakby się ten mecz ułożył przy stanie 2:2. Empoli natomiast po dobrych momentach w środku rundy, teraz daje ciała na całej lini. Porażka u siebie z Messiną 1:3 obnażyła kryzys beniaminka. Przestał strzelać bramki Tavano i automatycznie wszystko się rozsypało.
Nie bez zbaczenia jest też bilans obu zespołów u siebie i na wyjeździe. Ascoli u siebie 3-5-1 (porażka tylko z Violą). Empoli fuori da casa: 1-2-6 (jedyna wygrana z Treviso, najsłabszą druzyną w Serie A). W zeszłym sezonie zespoły spotkały się w Serie B. Na stadionie Ascoli padł wynik 1:1.
Wygraną gości potraktowałbym, jak bardzo dużą niespodziankę.
|
Do góry
|
|
|
|
#480241 - 13/01/2006 18:54
|
newbie
Meldunek: 04/01/2006
|
witam panów bardzo pieknie weekend sie zbliza i w seriea cosik sie dzieje ale niestety ja za duzo nie widze tylko livorno i udinese(o kturym nikt sie nie wypowiadal)!
-jest milan ale wole nie ryzykowac chociaz na ciezkie spotkania to oni potrafia sie zmobilizowac nie wazny wyjazd czy dom z drugiej strony roma troszkie oslabiona:P
prosilbym o wypowiedz co do udinese z gury dziekuje:P
|
Do góry
|
|
|
|
#480242 - 13/01/2006 19:03
|
enthusiast
Meldunek: 11/04/2005
|
Quote:
Over w meczu Roma - Milan jak sie patrzy w kazdym meczu traca przynajmniej brame a ostatnio to nawet wiecej z Brescia czy Param bylo po 3 a sami strzelaja tez duzo
a ktos mi niech powie czemu niby mecz Fiorentina - Chievo ma odbyc sie w Perugii ?
Dlatego, że w meczu Pucharu Włoch z Juventusem doszło po meczu do zamieszek poza stadionem. Pewnie jak zwykle była to wina ochrony, która debilnymi decyzjami często utrudnia płynne rozejście się ludzi... Prawie po każdym meczu tak inteligentnie blokują ulice, że nie dość, że trzeba iść naokoło (nadrabiając kilka kilometrów) to jeszcze potrafią zmienić w trakcie organizację ruchu i robi się zamęt. Kiedyś wychodziłem prawie godzinę z okolic stadionu
|
Do góry
|
|
|
|
#480243 - 13/01/2006 19:16
|
old hand
|
Quote:
witam panów bardzo pieknie weekend sie zbliza i w seriea cosik sie dzieje ale niestety ja za duzo nie widze tylko livorno i udinese(o kturym nikt sie nie wypowiadal)!
-jest milan ale wole nie ryzykowac chociaz na ciezkie spotkania to oni potrafia sie zmobilizowac nie wazny wyjazd czy dom z drugiej strony roma troszkie oslabiona:P
prosilbym o wypowiedz co do udinese z gury dziekuje:P
to moze ja kolege odwiode od stawiania na Udine po takim kursie.
W druzynie Friulianich nie zagraja: Iaquinta (najlepszy napastnik, reprezentant Włoch), Di Michele (który przed kilkoma dniami przeszedł do Palermo, drugi najlepszy napastnik), De Sanctis (bramkarz, reprezentant Włoch), Muntari (dobry pomocnik, od niego zależy gra Udinese), Natali (utalentowany stoper, który ma być przyszłością włoskiej defensywy). Do tego Rossini, Obodo, Pinzi. Na boisku zobaczymy takich gości jak: Tissone, Morosini czy Zapata.
Odradzam wszystkim grę na Udinese. Z dwojga złego lepsze już Livorno, chociaż tez mi smierdzi tam remisem.
|
Do góry
|
|
|
|
#480244 - 13/01/2006 19:24
|
newbie
Meldunek: 04/01/2006
|
no i bardzo pieknie zapomnijmy o udinese:P ale ascoli 1x tez nie wchodzi w gre dlaczego bo ja gram w angielskim buku a tu nie mozna stawiac z podpurka:( wychodzi na to ze cala wloska liga w tym tygodniu smierdzi:(
|
Do góry
|
|
|
|
|
|