Witam,
czas w końcu napisać coś bo za niecałe 2 godzinki startują sztafety...
Która drużyna wygra sztafetę 4 x 7,5 km w Ruhpolding/GER ?
ROSJA @ 3,75 Centrebet 6/10
FRANCJA @ 7,0
większość buków 2/10
Rosja z takim składem powinna być bez najmniejszych problemów w pierwszej trójce. Cóz Niemcy będą biegać u siebie i tylko to jest dla mnie jedyną zaletą Niemców. Choć ostatnią sztafetę w Oberhofie wygrali z przewagą ponad pół minuty właśnie nad Rosjanami. Ale to Rosjanie strzelali o wiele lepiej. Trasa należy do jednych z trudniejszych więc wg mnie to zaleta dla Rosjan. Szczególnie cieszy mnie powrót do formy Rostovtseva. Tcherezov zamiast słabego Rozkhova to też strzał w dziesiątkę. Wśród buków panuje moda na Niemców, ale myślę że znowu się pomylą.
Francja - heh...to może być dzisiaj niespodzianka na duży plus. Skład jak za dawnych lat tylko czy forma Poiree ta sama, bo o Defrasne się raczej nie martwię.
A teraz H2H :
Francja - Białoruś @ 1,62 9/10 Centrebet [to samo zdarzenie ma B&W za 1,4; a GB za 1,55]
Francja z tak mocnym składem powinna gładko sobie poradzić z "dziadkami biathlonu" AIDAROV Alexei, NOVIKOV Sergei, DRATCHEV Vladimir, RYZHENKOV Oleg. Aczkolwiek Białorusini są rozstawieni z numerem 4 co też trzeba wziąźć pod uwagę.
Norwegia -
Belarus @ 2.05
Unibet 6/10
Tochę ryzykowny typ, ale Białorusini z takim składem biegają już o lat. A Norwedzy w bardzoooo eksperymentalnym składzie bez ich największego asa i króla biathlonu Ole Einara Bjoerndalena. Za taki kurs to po prostu trzeba zagrać !
Norwegia -
Francja @ 1.67
Unibet 8/10
O Norwega i Francuzach już napisałem więc powtarzać się nie będę.
A oto klasyfikacja wg
Ojro1.Rosja
2.Francja
3.Niemcy
4.Białoruś
5. Polska [gdybyśmy mieli 2x Ziemianin, 2x Sikora]
pozdrawiam
Ojro