Columbus-Minnesota
Co tu dużo kombinować,rekord 18 meczy bez OT został wyrównany i teraz Minnesota jest na granicy porażki lub OT.
W meczach z ich udziałem widzę tylko granie na takie właśnie
rozwiązania. Ci, którym zostało coś na koncie są w trudnej sytuacji i muszą znaleźć wyjście z tego impasu. Proponuję blokowanie typu na OT wygraną ich rywali. Szansa na dzisiejsze OT jest duża, bo Wild w meczach wyjazdowych do Central Division na przełomie kilku sezonów toczyli wyrównane boje i różnice bramkowe są minimalne. W tym sezonie na przykład w Detroit 3:1 2:4, w St.Louis 2:3, w Chicago 4:2 2:3, w Nashville 2:1 oraz w Columbus 2:1 po SH i oby to był dobry znak. Śledząc dalej losy Minnesoty w wyjazdach, to w Atlantic Division była jedna dogrywka w New Jersey na 4 rozegrane ogółem mecze. W Northeast Division nie odbył się jeszcze ani jeden mecz z udziałem Minnesoty. W Southest Division także Minnesota jeszcze nie grała, a
w 3 sezonach wcześniejszych OT było rarytasem, bo w 2002/2003 przytrafiło się w Tampie. Nawet
w meczach wewnątrz Dywizji Dzicy na 7 meczy wyjazdowych nie zremisowali ani razu. Najbardziej szczodrzy byli jak dotychczas z rywalami z Pacyfic Division, bo na 4 spotkania 2 z nich zakończyły się dogrywkami. Jeżeli oczekiwane przez wielu z nas OT nie będzie dzisiaj, to czy doczekamy się tego zdarzenia dopiero w San Jose lub Phoenix? Czy może wcześniej faworyzowani Detroit i Colorado ukoją nasze rozkołatane serca? Cierpliwości, wytrwałości i kasy, bo bez tego Ci, co zaczęli zbyt wcześnie progresję mogą zacząć słuchać przeboju Bajmu z płyty Płynę......
Typ:OT i 1
Florida-New Jersey 1