Przepraszam koledzy za moją wczorajszą nieobecność,ale duchem byłem z Wami. Mój komp był wczorajszego wieczora bliski lotu czarterowego(z parteru),ale tylko dzięki Pani domu ostał się przy życiu. Zamieszczę moje wpisy,które miały ukazać się wczoraj, bo były juz przygotowane wcześniej na dyskietce, a z racji, że są one ponadczasowe, to tylko pewna część straciła na aktualności.
Dallas-Phoenix(Gwiazdy od czasu do czasu spadają nawet z nieba,więc spadek Gwiazd z Dallas nie może być niczym nadzwyczajnym.3kolejne porażki w Montrealu 4:2 i w domu z Atlantą 5:2 oraz z Tampą 6:3 zapewne wstrząsnęły ekipą Gwiazd i teraz tylko trzeba wyczekać moment w
którym znowu zabłysną pełnym blaskiem.Dallas zresztą w poprzednich sezonach robiło prezenty drużynom z Southeast Division,po to tylko aby w meczach rewanżowych odebrać co swoje.Kojoty też są na liście dłużników,bo ich zdobycz punktowa to 4 oczka przy dwóch straconych.Będzie to
4 mecz w Dallas,a 5 ogólnie między nimi,bilans punktowy to 4:4,bramki 11:12 dla Kojotów.Po jutrze do Dallas przyjeżdza St.Louis i myślę, że w jednym z tych meczy Gwiazdy wrócą
na nieboskłon)
Typ:1
Teraz juz wiadomo,że typ siadł,więc proponuję powtórzyć win Dallas w kolejnym meczu.
Carolina-Montreal(Goście są ekipą,którą w najbliższym czasie zajmę się ze szczególną uwagą.Mają trudny okres przed sobą,bo do końca miesiąca czekają ich następujące wyjazdy:Carolina,Philadelphia,Ottawa,Toronto oraz 31 stycznia w domu rewanż z dzisiejszym przeciwnikiem. Mają
na liczniku 13 meczy bez OT i to będzie kusić. Klasa najbliższych rywali nie wymaga
rekomendacji, bo kto zajmuje się próbą typowania NHL, dobrze wie jakim wynikiem powinne zakończyć się te spotkania. Moja strategia jest w tym przypadku prosta:progresywnie na OT
z asekuracyjnym graniem na zwrot przy zwycięstwach gospodarzy)
Typ:OT + 1 dwusinglowo
Nie ma co kombinować i dalej swoje OT + zwycięstwa gospodarzy na zwrot przy chybionym strzale na OT.
Los Angeles-Anahaim(Kaczki będą teraz grać mecze wewnątrz Dywizji z jednym przerywnikiem na
Edmonton.Zagrają 3razy z Los Angeles i 3razy z San Jose.Przez niespełna 2tygodnie będziemy mieli okazję do podreperowania stanów swoich kont, pod warunkiem,że nie zabraknie zimnej krwi
i śrdków, które dawno,dawno temu wymyślili Fenicjanie. Najciekawiej będzie w meczach z Rekinami,bo te ekipy będą tasować się w tabeli i sria porażek może oznaczać koniec
bezpośredniego kontaktu z czołową ósemką. Donaldy zmuszone będą w 3 najbliższych meczach grać
na maxa, bo sądzę, że ani w Los Angeles, ani w domu z Edmonton, a tym bardziej na wyjeździe z San Jose o punkty będzie trudno i bez lizania lodu się nie obejdzie)
Typ:1 i OT
I to by było na tyle, jeśli chodzi o sprawy ,które są w toku.
Teraz typy na dzisiaj, krótko, bo zaleglości mam wielkie i sorki bez opisów.
Minnesota-Phoenix OT i 1 na zwrot
San Jose- Los Angeles 1