Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#473591 - 31/12/2005 14:51 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
Rafik 25 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/09/2005
Quote:

Quote:

Quote:

Ahonen-Ljoekelsoy 1, wjechalo bez problemu. Ale jak rozliczą mi Jande? - mialem go w parze, a kwalifikacje sobie znowu odpuścil. Rozumiem że zwrot? (buk-Milenium).

Czy czasami to nie były pary na jutrzejszy turniej?

Nie, choć pewności nie mam. Ale Milenium chyba wystawia na kwalifikacje.

Żaden buk naziemny nie wystawia kwalifikacji. Zobacz że kursy też były na miejsca więc pary też się tyczyły turnieju głównego.

Do góry
Bonus: Unibet
#473592 - 31/12/2005 14:53 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Oferta Milenium na 99% dotyczyła jutrzejszego konkursu.

Swoją drogą śmiać mi się chce z takich ludzi, którzy nie wiedzą co grają...

Do góry
#473593 - 31/12/2005 14:59 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
Toc czemu? Fajnie tak, myslisz ze grasz kwalifikacje, wtapiasz, prawie wywalasz kupon, albo rozmyslasz godzinami co zrobią z Jandą, a potem wychodzi ze to nie na dzis Ekstra sprawa, 2 x emocje

A co do jutrzejszego konkursy. Hmmm...Janda wygra.

Troche sam na nim umoczę, bo wczoraj przeszedlem sie to profa i dałem Widhoelzla z Romorenem[myslalem ze dzis nie zdaze, a jutro to nie ma jak;] ]. No cóż, stawka nie byla za wysoka, ale szkoda wtopionej kasy. Chociaz Bjoern Einar lubi czasem skoczyc na bule, a Andi moze sie odnajdzie nagle jakoś. Chociaz wątpie.

Do góry
#473594 - 31/12/2005 16:15 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Quote:

Po 1) przy parach byla wyraźnie DATA dzisiejsza (przy miejscach końcowych już nie..)
Po 2) w Milenium nie byli pewni, ale też raczej sądzili że jednak chodzi o kwalifikacje
Po 3) jeśli się będzie liczyl jednak konkurs glowny, to tym lepiej. Swoich par jestem pewien, a 2 skoki dają większą pewność, niż 1 w kwalifikacjach. No i kursy już nie będą tak promocyjne po kwalifikacjach.

Śmiać mi się z Ciebie. Literka "M" kolo Twojego nicka, sprawia chyba ze czujesz sie Bogiem, lub czlowiekiem nieomylnym.

Do góry
#473595 - 31/12/2005 16:32 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
tomo Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Po 1) przy parach byla wyraźnie DATA dzisiejsza (przy miejscach końcowych już nie..)
Po 2) w Milenium nie byli pewni, ale też raczej sądzili że jednak chodzi o kwalifikacje
Po 3) jeśli się będzie liczyl jednak konkurs glowny, to tym lepiej. Swoich par jestem pewien, a 2 skoki dają większą pewność, niż 1 w kwalifikacjach. No i kursy już nie będą tak promocyjne po kwalifikacjach.

Śmiać mi się z Ciebie. Literka "M" kolo Twojego nicka, sprawia chyba ze czujesz sie Bogiem, lub czlowiekiem nieomylnym.

Ani nie czuje się Bogiem ani też nieomylnym.

Sądze jednak, że takie granie w sytuacji gdy się nie wie czy to konkurs czy kwalifikacje jest przejawem kompletnego braku profesjonalizmu.
Bo przyznasz chyba, że między kwalami a konkursem jest dość spora różnica, najlepsi zawodnicy róznie podchodzą do kwalifikacji, itd.
Dla mnie jest po prostu rzecza niezrozumiałą wysłanie kuponu i niezastanowienie się uprzednio na jaką konkurencję ów kupon został zawarty.

Do góry
#473596 - 31/12/2005 16:51 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
tomo Offline
Carpal Tunnel

Robert Mateja /brak kwalifikacji do 2 serii/ @4.25 2.5/10

A kto to słyszał, żeby na nieawansowanie jakiegoś Polaka (nie licząc Małysza) do 2 serii konkursu o Puchar Świata wystawiać kurs @4.25?
Owszem Robert jest w całkiem niezłej dyspozycji, w Obersdorfie w awansie do finałowej serii przeszkodził mu system KO (w rzeczywistości zajmował 25 miejsce po 1 serii) a dzisiaj w Ga-Pa oddał 2 dobre skoki.
Wszyscy jednak wiemy, że Polacy na skoczniach są strasznie nierówni, potrafią oddawać naprawdę dobre skoki (szczególnie podczas treningów) by potem spadać na bulę. Czyli raz naprawdę nieźle a potem tragicznie, potem znowu dobrze i znowu na bulę i tak w koło Macieju. Zresztą sam Robert pokazał taką właśnie formę i w Obersdorfie i dzisiaj w Ga-Pa (2-gi trening). Ciężko zatem przewidzieć co wydarzy się jutro, ale mając na względzie fakt, że jednak z reguły tymi dobrymi skokami są skoki treningowe a tymi złymi konkursowe (czyli kiepska psychika) to jutro po raz kolejny miożemy nie miec powodów do radości.
Przeciwnikiem Roberta w 1 serii konkursu będzie Janne Happonen, który też lubi skakać w kratkę, ale ogólnie wcale taki słaby nie jest. W Obersdorfie był przecież w 2 serii konkurs, choć w gruncie rzeczy po 1-szym skoku miał wynik gorszy od Mateji.
W tej parze może zdarzyć się naprawdę wszystko, szanse obu zawodników oceniam na 50%, a ten kurs to chyba lekkie nieporozumienie.
No a jeśli Robert jednak awansuje do 2-giej serii to przecież płakał nie będę, a cieszył się że wreszcie coś Polakowi wyszło...

Do góry
#473597 - 31/12/2005 17:00 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

tomo - wysylalem myslac że chodzi o kwalifikacje. A jak będzie to mi w sumie nie robi różnicy - jestem po prostu pewny swego.

PS. Za żadnego profesjonaliste się nie uważam.

Do góry
#473598 - 31/12/2005 17:14 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
Rafik 25 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/09/2005
Quote:

tomo - wysylalem myslac że chodzi o kwalifikacje. A jak będzie to mi w sumie nie robi różnicy - jestem po prostu pewny swego.

Kolego trzymaj się jednej wersji. Teraz Tobie to wszystko jedno a jeszcze niedawno pytałeś się czy obstawiłeś konkurs czy kwale.Przecież wysyłac kupony każdy umie! Od kiedy w obstawiamy u naziemnych kwale. Poprostu przyznaj się do błędu kolego. Pozdrawiam i wygranych w Nowym Roku.

Do góry
#473599 - 31/12/2005 18:13 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
Sim Offline
addict

Meldunek: 23/03/2003
nie obserwowałem w tym sezonie za bardzo uważnie skoków ale teraz sobie tak rzuciłem okiem na ofertę expektu i wpadał mi w oko jedna para
Thomas Morgenstern - Georg Spaeth
Oberstdorf :
Georg Spaeth 7 miejsce
Thomas Morgenstern 36 miejsce
Dzisiejsze kwalifikacje:
Georg Spaeth 3 miejsce
Thomas Morgenstern 52 miejsce
Kurs na Georg Spaeth 1,8 wiec kusząco,tym bardziej ze zawody w Niemczech
Może jakies wasze opinie

Do góry
#473600 - 31/12/2005 18:19 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
tomo Offline
Carpal Tunnel

Mamy genialny valuebet pomiędzy B&W a Expektem a związany z parą Robert Mateja - Janne Happonen.

B&W: odpadnięcie Mateji @4.25
Expekt: Happonen - Mateja @2.25

Co prawda istnieje możlwiość porażki - jest to sytuacja gdy obaj awansują do 2 serii i może się nam wszystko troche poprzewracać ale ja raczej wykluczam taką możlwość, aby obaj zawodnicy w tej parze zaprezentowali tak dobre skoki aby jeden z nich dostał się do finału jako lucky looser, tym bardziej że są przynajmniej 3 pary o których już dzisiaj można powiedzieć, że obaj zawodnicy na 99% dostaną się do finałowej serii

P.S. Sim dokładnie ta sama para bardzo mocno rzuciła mi się w oczy i już widnieje wśród moich zakładów.

Do góry
#473601 - 31/12/2005 18:37 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
tomo Offline
Carpal Tunnel

Thomas Morgenstern - Georg Spaeth @1.80 3.5/10

Już jeden z moich przedmówców raczył zauważyć sensowność tego typu i ja absolutnie się z tym zgadzam.
Morgenstern jest daleki od swojej optymalnej formy o czym napisałem już niejedno zdanie przede wszystkim przy okazji zakładów długoterminowych - powtarzał się zatem nie będę.
Tymczasem Georg Spaeth pokazuje nam naprawde kawał porządnej formy i choć nie sa to skoki na zwycięstwo czy nawet miejsce na podium ale solidna pozycja w pierwszej 10-tce napewno jest w jego zasięgu. Już u siebie w domu w Obersdorfie pokazał się z jak najlepszej strony będąc najlepszym spośród skoczków niemieckich (a to chyba o czymś świadczy), w dzisiejszych kwalifikacjach poszybował także tak więc jutro wcale nie powinno byc gorzej.

Jakub Janda /miejsce 1-3/ @1.60 6/10

Czech jest dla mnie głównym (aczkolwiek nie jedynym) kandydatem do zwycięstwa w jutrzejszym konkursie.
Dzisiaj postanowił nie brać udziału w kwalifikacjach, a to nie świadczy bynajmniej o jakimkolwiek strachu czy obawach, ale o tym że Kuba jest pewien swoich umiejętności.
Jeżeli nawet jutro wyskoczy ktoś, kto przeszkodzi mu w zwycięstwie to jednajk uważam że miejsce na pudle jest niemal pewne.

Do góry
#473602 - 31/12/2005 18:53 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
breugel Offline
enthusiast

Meldunek: 06/11/2005
Quote:

nie obserwowałem w tym sezonie za bardzo uważnie skoków ale teraz sobie tak rzuciłem okiem na ofertę expektu i wpadał mi w oko jedna para
Thomas Morgenstern - Georg Spaeth
Oberstdorf :
Georg Spaeth 7 miejsce
Thomas Morgenstern 36 miejsce
Dzisiejsze kwalifikacje:
Georg Spaeth 3 miejsce
Thomas Morgenstern 52 miejsce
Kurs na Georg Spaeth 1,8 wiec kusząco,tym bardziej ze zawody w Niemczech
Może jakies wasze opinie

a ja stawiam w tej parze na morgensterna 1 trening 107,5 /117 drugi trening 110,5 118 na kozysc morgensterna kwalifikacje slabo ale warunki byly nie rowne dotychczasowe wyniki na kozysc morgensterna dla mnie on jest faworytem

Do góry
#473603 - 31/12/2005 19:06 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
tomo Offline
Carpal Tunnel

Janne Happonen - Robert Mateja @2.25 2/10

Sprawa prosta - gram na zwrot do jednego z powyższych typów.
Jeżeli to Robert okarze się lepszy w tej parze to wyjdę dokładnie na 0, w przeciwnym wypadku czeka mnie dość poważny zastrzyk gotówki.
No bo w to, że obaj awansują do 2 serii i się w niej wymieszają jakoś mi się wierzyć nie che...

To wszystko z mojej strony w 2005 roku.

Wszystkim życzę udanej zabawy sylwestrowej, szybkiego powrotu do świadomości w dniu jutrzejszym (wszak o 13:45 konkurs w Ga-Pa a przed nim może da się jeszcze znaleźć jakieś ciekawe typy), wysokich wygranych u bukmacherów, zaś przede wszystkim dużo zdrowia, wielu radosnych chwil i spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń (tych niemających nic wspólnego z bukmacherką) w Nowym 2006 Roku.

Do góry
#473604 - 31/12/2005 19:14 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
nawoj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2004
Na out Mateji juz 3.5

Do góry
#473605 - 01/01/2006 09:58 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
beermann Offline
old hand

Meldunek: 31/12/2005
Jak uważacie, pewniejsze ze Kuettel pokona Uhrmanna, czy Kofler Małysza? A może postawić na Adama w pojedynku z Romorenem? kursy zbliżone..

Do góry
#473606 - 01/01/2006 10:16 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
arktos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/11/2004
Ciekawa propozycja w Betandwin:

FIS World Cup (Garmisch-Partenkirchen/GER) - HS125 - 12:30
How will Martin Koch progress through 1st round pairings?

Qualify as a lucky loser 2.75

Koch jest w parze z Herrem,można się spodziewać że jak to ma w zwyczaju skoczy trochę gorzej niż na treningach i kwalifikacjach ale na tyle dobrze by awansować jako LL.Forma Herra rośnie powoli ma przebłyski niezłej dyspozycji i stać go na bardzo dobry skok.

Wyniki treningów:

1 trening:

Koch 124,5
Herr 124

2 trening:

Koch 113,5
Herr 116,5

kwalifikacje:

Koch 119,5
Herr 108,5

Wobec powyższego kurs 2.75 wydaje się byc wart zagrania,szkoda tylko że to Baw,ale kto nie ma jeszcze limitu może próbować.

Pozdrawiam

Do góry
#473607 - 01/01/2006 10:34 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Kolego trzymaj się jednej wersji. Teraz Tobie to wszystko jedno a jeszcze niedawno pytałeś się czy obstawiłeś konkurs czy kwale.Przecież wysyłac kupony każdy umie! Od kiedy w obstawiamy u naziemnych kwale. Poprostu przyznaj się do błędu kolego. Pozdrawiam i wygranych w Nowym Roku.

Ciekawe gdzie zadawalem to pytanie?
Blad moj taki że obstawilem konkurs, myslac ze obstawiam kwalifikacje.

Ale nie ważne, również pozdrawiam. Wysokich wygranych w Nowym Roku

Do góry
#473608 - 01/01/2006 10:37 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
tomo Offline
Carpal Tunnel

Powrót do normalności...

Janne Ahonen - Jakub Janda @2.00 4/10

Wczoraj Expekt oferował nam na taki zakład kurs 2.05 i po takim też owe zdarzenie zagrałem. Dzisiaj mamy już "jedynie" 1.95 co i tak w moim mniemaniu jest kursem bardzo dobrym, zaś Sportingbet wciąż oferuje nam "aż" 2.0.
Spośród firm bukmacherskich, których oferty wczoraj i dzisiaj przeglądałem chyba jedynie Nordicbet jako faworyta do wygrania dzisiejszego konkursu wskazuje Jande i w zupełności się z tym zgadzam. Uważanie Ahonena za faworyta do konkursowego zwycięstwa jest dla mnie niezrozumiałe. Bierze się ono zapewne z faktu, iż Janek wygrał w Obersdorfie ale właśnie to jest największy błąd i w tym tkwi pies pogrzebany. Przecież każy, kto choć odrobinę zna się na skokach doskonale wie, że gdyby nie wiatr (nawiększy sprzymierzeniec Janka od jakiegoś już czasu) to Ahonen nie miałby wówczas szans na wygraną. Na chwilę obecną to Janda jest najlepszym i najrówniejszym i na dokładkę najlepszym stylowo (obserwować go w locie gdy tak genialnie kładzie się na nartach to poezja dla oczu) skoczkiem narciarskim i jeżeli dla obu panów warunki atmosferyczne będa przynajmniej zbliżone to jestem przekonany, że to Kuba wyjdzie z tej konfrontacji zwycięsko.

P.S. Na odpadnięcie Mateji kurs wynosi obecnie @2.35

Do góry
#473609 - 01/01/2006 10:48 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
antyfutbol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2005
Jest tu kilkia latwych par, ktore moim zdaniem warto zagrac.
Kuettel-Kofler 1.32 2.85
Mysle dzis Kuettel sie zmobilizuje

Uhrmann-M.Hautam. 1.35 2.71
Wedlug mnie najpewniejsza para. Zdecydowana roznica dlugosci skokow i lokat w tym sezonie.

Okabe-Kasai 1.3 2.95
Tu nie jestem do konca przekonany.MYsle, ze Kasai po prosto wyszedl skok. Ponadto bedzie skakal w parze z Janda, wiec moze nie wejsc.

Do góry
#473610 - 01/01/2006 10:57 Re: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
teges6 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/04/2003
Nie do końca można się z Tobą zgodzić TOMO. Z tego co ja zauważyłem forma Fina ciagle rośnie. Staje się bardzo pewny siebie i powtarzalny jak w ubiegłym sezonie. Owszem Janda jest też w dobrej formie ale według mnie ma ona tendencje zniżkowe. Przy jednakowych warunkach pogodowych uważam, że jednak Ahonen będzie górą. Janda ma piękny styl i nikt w to nie wątpi ale nie wiem czy zauwazyłeś, że jest to stosunkowo mała skocznia i nie odnosi się na niej jakiś rewelacyjnych odległości, a największe znaczenie ma moc odbica od progu i tu Ahonen zdecydowanie bije Czecha (przynajmniej w moim widzeniu).
Ogólnie jest to bardzo ciężka para do typowania a ze wzgledu na to, że mam możliwość gry tylko w bet24 i nie ma tam żadnych rewelacyjnych par to postawie na FINA.

Janne Ahonen - Jakub Janda 1 1.81 4/10

Druga para, która też mi wpadła w oczy to:

Michael Uhrmann - Andreas Widhölzl 1 1.75 5/10

Uhrman w formie podobnej do Austriaka. Za Uhrmanem przemawiają do mnie dwa fakty. Jest u siebie a co za tym idzie patrząc na ubiegłe zesony zawsze jest w czołówce w GA-PA i wyniki kwalifikacji.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

W bet24.com są jeszcze takie pary:

Andres Küttel - Michael Uhrmann 1.8 / 1.9
Roar Lj&oslash;kels&oslash;y - Bj&oslash;rn Einar Rom&oslash;ren 1.54 / 2.21
Andreas Kofler - Bj&oslash;rn Einar Rom&oslash;ren 1.85 / 1.85

Może ktoś się wypowie.

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  Ojro