#469929 - 18/01/2006 08:39
Re: AFRICA NATIONS CUP 2006
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
Quote:
a jeszcze zapomniałem,że argumentem za WKS jest zajebisty trener,ja ich widze wysoko w turnieju,polecam zagrać na ich awans z grupy,zresztą zobaczycie,an mundialu też namieszają...
Dobrym posunieciem jest tez zagranie ich w BF na zwyciestwo w turnieju Kurs 7,60. Jestem pewny,ze pozniej spokojnie ich bedzie mozna wystawic po znacznie nizszym kursie .
|
Do góry
|
|
|
|
#469930 - 18/01/2006 13:33
|
old hand
Meldunek: 17/01/2006
|
Zgadzam sie opiniami o WKS, zwlaszcza ze patrzac na ich sklad to naprawde w tej chwili glowny faworyt, wiec jak dla mnie juz mega pewniakiem wydaje sie WKS 1x
Do tego proponwalbym Tunezje 1, gdyz mysle,ze wszyscy zgodnie sie zgadzamy, ze to dobrze poukladany zespol do tego bez gwiazdorkiego zachowania, wiedzacy o co gra- obrona tytulu
Na koniec mysle,ze warto grac Egipt. Co gospodarz to gospodarz,a patrzac na Grupe to Libia wydaje sie byc konikiem do bicia! Wydaje mi sie, ze nawet HC na 1 jest prawdopodobny
Sam jeszcze zastanawiam sie nad Kamerunem, ale to jak wczoraj w Maroku podniosla sie Angola jest godne uwagi, mimo iz byl to mecz towarzyski
Podsumowujac zatem, mysle ze:
Egipt 1 Tunezja 1 WKS 1x
oraz na doitke Kamerun dla przekonanych!
Co myslicie???
pozdrowionka
|
Do góry
|
|
|
|
#469931 - 20/01/2006 12:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2006
|
Witam! Po szybkiej analizie z panem K, naswietlone mi zostalo ze Egipt to jedyneczka:) W Eliminacjach MS w grupie powiezli ich 4-1 wiec dzis powtorka mozliwa i mile widziana.
|
Do góry
|
|
|
|
#469936 - 20/01/2006 15:57
|
member
Meldunek: 08/09/2005
|
Kamerun przyjechal do Egiptu w bardzo bojowym nastawieniu....poprstu beda chcieli wygrac ten turniej, pokazac calemu swiatu ze to ze nie zakwalifikowali sie MŚ to byl wypadek przy pracy.... i po trochu pech ( niewykorzystany karny zaprzepascil ich nadzieje).W skladzie Kamerunu jest wielu bardzo dobrych pilkarzy i nie chodzi mi tylko o Eto... wiekszosc z nich gra w dobrych europjeskich klubach czego nie mozna powiedziec o pilkarzach Angoli....koelga wyzej mowil o towarzyskim emczu z marokiem.... faktycznie maroko wygrywa;lo 2-0 i odpuscilo.... lecz to jest turniej.... kamerun nie oduspci bedzie chcial wygrac z druzyna ktora sie zakwalifikowala do ms i pokazac swoja wyzszosc nad nimi.Dla mnei to pewna jedynka i nei byl bym wcale przekonany do tego ze spotkanie to bedzie underowe...
|
Do góry
|
|
|
|
#469937 - 20/01/2006 16:52
|
veteran
Meldunek: 20/08/2005
|
Ja tez jestem zdania Amaru Kamerun przyjechał bronic tytulu i Angola ich nei powstrzyma. Fakt ze Angola pokazała klase przegrywajac 0:2 doprowadzajac do remisu 2:2 z Marokiem, ale tak powaznie to w tym momencie Maroko nie jest jedna z lepszych druzyn afryki. Kamerun w swoim składzie ma badzo brych pilkarzy a w ataku swiety Samuel Etoo i spolka powioza Angoli Kamerun-Angola 1 typ: 3:1 Egipt-Libia 1 Gospodarz turnieju musi pokazac sie z dobrej strony i wygrac ten mecz gdyz kolejne mecze nie beda juz takie łatwe. W skłądzie egiptu kilku dobrych graczy z Mido na czele. Libia mozna powiedizec tyle ze jest jedna z najgorszych druzyn w turnieju typ: 2:0 Tunezja - Zambia 1 Tunezja zawsze mocna gra z przecietniakim inny wynik jak zwyciestwo byłby dla mnie iespodzianką. typ:2:1 Zimbabwe - Senegal 2 Tutaj Zimbabwe jest to napewno bardzo waleczna druzyna, ktora nei zleknie sie Senegalu, mysle ze beda dosłownie grysc i drzec trawe Senegal to juz nei ta sama drużyna co z Mistrzostw swiata ale nadal grozna ekipa i mam nadzieje ze nei zlekcewaza teoretycznie slabszego rywala mysle ze tutaj po walce bedzie wynik oscylował cos granicach 1:2 dla Senegalu. typ 1:2 WKS-Maroko 1x Tutaj najbardziej ekscytujacy mecz moim zdaniem pierwszej kolejki szalenie mocna ekipa WKS kontra Maroko.Mysle ze w tym meczu bedzie bardzo otwarta walka i over w tym meczu jak nic Skłaniałbym sie ku WKS ale dla bardziej ostroznych wersja z podporka. typ: 3:2 lub 2:2
|
Do góry
|
|
|
|
#469940 - 20/01/2006 19:03
|
member
|
Egypt 3 : 0 Libia - Ogladalem mecz i szczerze powiem ze spodziewalem sie czegos wiecej po pilkarzach Egiptu.Niby wynik ladny ale nie odzwierciedla gry.Obie druzyny graly na przecietnym , zeby nie napisac slabym poziomie....Wszystkie 3 bramki weldug mnie mozna zapisac na konto bramkarza Libii.Pierwsza po rzucie roznym i strzale glową Mido z dwoch metrow..(bramkarz ligi okregowej powinien wylapywac takie pilki). Druga bramka po rzucie wolnym.... fakt ze zawdonik Egiptu dosc ladnei strzelil ale pilka byla spokojnei do wyciagniecia ... na dodatek bramkarz stal w tym rogu w ktory zmierzala pilka.... i trzecia bramka rzut karny po ewidentnym bledzie bramkarza ktory wychodzac do pilki poprstu sie z nia minął. Rozczarowal mnie rowniez poziom sedziowania.... sedzia liniowy albo byl slepy albo nie wie kiedy jest spalony a kiedy go nie ma...Oczekiwalem czegos wiecej po meczu inaugracyjnym i szczerze powiem rozczarowalem sie troszke.
|
Do góry
|
|
|
|
#469942 - 20/01/2006 19:23
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/05/2003
|
Kamerun-Angola
Tu bym przestrzegał przed huraoptymizmem na "nieposkromnione lwy". Angola jest finalistą MŚ,wyeliminowali Nigerie,więc coś tam musi grać,choć w składzie brak wielkich nazwisk. Z kolei Kamerun,choć bardzo im kibicuje,to jednak jest to wielkie gwiadorstwo i lamerstwo-które myśli,że turniej sam sie wygra ,często lekceważą rywali,do tego , po za atakiem , wcale nie mają takiej paki.
Nic dodać nic ująć. Kamerun to pierdoleni gwiazdorzy, zmanierowani do cna.Widziałem ich kilka meczów eliminacyjnych i gwiazdorstwem jakie z nich bije chce sie żygac. Angola niedoceniany a bardzo dobry zespół.
|
Do góry
|
|
|
|
#469943 - 20/01/2006 19:33
|
member
|
Sugerujesz by grac na Angole? ...wiec graj! Ja wiem jedno- ten turniej to ostatnia szansa na pokazanie "nieposkrmionych lwow" swojego pazura Ten turniej to dla nich jak mistrzostwa swiata na ktore nie pojada... jestem pewien ze zrobia wszystko zeby wygrac z Abgila jak i z innymi druzynami.
|
Do góry
|
|
|
|
#469944 - 20/01/2006 19:35
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Quote:
Kamerun-Angola
Tu bym przestrzegał przed huraoptymizmem na "nieposkromnione lwy". Angola jest finalistą MŚ,wyeliminowali Nigerie,więc coś tam musi grać,choć w składzie brak wielkich nazwisk. Z kolei Kamerun,choć bardzo im kibicuje,to jednak jest to wielkie gwiadorstwo i lamerstwo-które myśli,że turniej sam sie wygra ,często lekceważą rywali,do tego , po za atakiem , wcale nie mają takiej paki.
Nic dodać nic ująć. Kamerun to pierdoleni gwiazdorzy, zmanierowani do cna.Widziałem ich kilka meczów eliminacyjnych i gwiazdorstwem jakie z nich bije chce sie żygac. Angola niedoceniany a bardzo dobry zespół.
hola hola, co to za slownictwo? , chyba troche przegiales, a co do samego Kamerunu. Druzyna zmanierowana, ale byla nia w eliminacjach, teraz ich troche sciagneli na ziemie i mysle, ze jutro Angola nie bedzie miala nic do powiedzenia.A co do obrony, mysle, ze nie maja takiej najgorszej, ale to kazdy moze ocenic sam. Poza tym Angola awans zawdziecza Nigerii, a nie samej sobie , badzmy powazni, ta druzyna na razie nie zasluguje na awans.
|
Do góry
|
|
|
|
#469948 - 20/01/2006 21:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Quote:
Larsson w meczu egiptu byl jeden karny (dla egiptu)
Pytalem o rozne a nie o karne
|
Do góry
|
|
|
|
|
|