#469949 - 21/01/2006 08:24
Re: AFRICA NATIONS CUP 2006
|
old hand
Meldunek: 17/01/2006
|
Do Larsson, ok 88min bylo 12-5 w rogach dla egiptu! tylko tyle moge pomoc Co do dzisiejszych meczow to Kamerun wydaje mi sie pewniakiem, co prawda z poczatku Eto i co niektorzy nie chcieli opuscic swoich klubow to jednak czytalem wywiad z Eto'o i utwierdzil mnie swoja wypowiedzia,ze skoro juz pojechali na puchar to zamierzaja go wygrac!!! Cos w tym jest-przynajmniej bojowe nastawienie Pozdroo
|
Do góry
|
|
|
|
#469951 - 21/01/2006 10:16
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Mam kilka przemyslen co do 2 meczu w PNA Maroko - WKŚ Przypadkowo wczoraj w nocy na jakims niemieckim kanale ogladalem takie mini porownanie obu zespolow, fragmenty ostatnich meczy, ciekawostki ogolnie popierdolki ale zaciekawilo mnie jedno, juz tutaj ktos pisal ze Maroko moze sprawic niespodzianke i po tym co widzialem zastanawiam sie czy ta niespodzianka nie wypadnie wlasnie dzis. Marokanczycy wygladali na druzyne ktora ma bardzo silna i zgrana obrone, calkiem niezla pomoc ktora wraz z obrona potrafi ladnie zagescic srodek pola i tym samym utrudniac rozgrywanie pilki rywalom, Ciezko mi sie wypowiadac o napadzie i bramkarzu i tu wlasnie mam pytanie: czy ktos moze sie wypowiedziec na ten temat?? WKŚ ze swoim skladem jest stawiany w gronie faworytow, o nich informacji jest calkiem sporo bo ich zawodnicy wystepuja w uznanych klubach, maja europejskie maniery i bardzo wysokie mniemanie o sobie, oczywiscie nie neguje ich umiejetnosci ale wiele jest przykladow gdzie pozorni faworyci polegali z teoretycznie slabszymi zespolami. Zastanawiam sie nad zagraniem na Maroko kursik ponad 3 kusi
|
Do góry
|
|
|
|
#469952 - 21/01/2006 11:09
|
enthusiast
Meldunek: 14/07/2005
|
ja mysle ze maroko nie przegra tego meczu a wie ktos czy w Maroko bedzie gral Jaouad Zairi??
|
Do góry
|
|
|
|
#469953 - 21/01/2006 12:00
|
veteran
Meldunek: 20/08/2005
|
po tych wszystkich komentarzach mi nasuwa sie wynik 2:2 WKS-Maroko tak jak wczesniej myslalem
|
Do góry
|
|
|
|
#469954 - 21/01/2006 13:53
|
old hand
|
Co tu duzo mowic, wszystko pieknie zgodnie z planem...
Przeanalizowalem sobie dwa mecze gr D i mysle,ze Nigeria nie powinna przegrac z Ghana. Sa w podobnej sytuacji jak Kamerun,a w ataku niesamowicie szybki Martins
Co do Senegalu to chyba warto postawic na nich, druzyna w podobnym skladzie na MS a patrzac na cala grupe to chyba najszlabszy przeciwnik z jakim zagraja w tej fazie rozgrywek!
Czekam na opinie??? Pozdrowionka
|
Do góry
|
|
|
|
#469955 - 21/01/2006 17:16
|
veteran
Meldunek: 20/08/2005
|
Quote:
Ja tez jestem zdania Amaru Kamerun przyjechał bronic tytulu i Angola ich nei powstrzyma. Fakt ze Angola pokazała klase przegrywajac 0:2 doprowadzajac do remisu 2:2 z Marokiem, ale tak powaznie to w tym momencie Maroko nie jest jedna z lepszych druzyn afryki. Kamerun w swoim składzie ma badzo brych pilkarzy a w ataku swiety Samuel Etoo i spolka powioza Angoli
Kamerun-Angola 1 typ: 3:1 trafiony wynik
Egipt-Libia 1 3:0
Gospodarz turnieju musi pokazac sie z dobrej strony i wygrac ten mecz gdyz kolejne mecze nie beda juz takie łatwe. W skłądzie egiptu kilku dobrych graczy z Mido na czele. Libia mozna powiedizec tyle ze jest jedna z najgorszych druzyn w turnieju typ: 2:0
Tunezja - Zambia 1
Tunezja zawsze mocna gra z przecietniakim inny wynik jak zwyciestwo byłby dla mnie iespodzianką. typ:2:1
Zimbabwe - Senegal 2
Tutaj Zimbabwe jest to napewno bardzo waleczna druzyna, ktora nei zleknie sie Senegalu, mysle ze beda dosłownie grysc i drzec trawe Senegal to juz nei ta sama drużyna co z Mistrzostw swiata ale nadal grozna ekipa i mam nadzieje ze nei zlekcewaza teoretycznie slabszego rywala mysle ze tutaj po walce bedzie wynik oscylował cos granicach 1:2 dla Senegalu. typ 1:2
WKS-Maroko 1x 1:0
Tutaj najbardziej ekscytujacy mecz moim zdaniem pierwszej kolejki szalenie mocna ekipa WKS kontra Maroko.Mysle ze w tym meczu bedzie bardzo otwarta walka i over w tym meczu jak nic Skłaniałbym sie ku WKS ale dla bardziej ostroznych wersja z podporka. typ: 3:2 lub 2:2
|
Do góry
|
|
|
|
#469958 - 21/01/2006 19:59
|
stranger
|
Quote:
Siema dlaczego nikt nie rozmawia na temat meczu RPA-Gwinea ? mecz ciekawy do obstawienia.Ja skłaniałbym sie tu na stawianie na RPA ? kurs zachęcająccu 2.00 . Chciałbym zebyście sie podzielili oceną tego meczu .Pozdrawiam
Mozliwe ale bardziej pewne wydaje sie na pocztaku Tunzeja ... jak wejdzie to sie pomysli o RPA
|
Do góry
|
|
|
|
#469959 - 21/01/2006 21:20
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Quote:
Siema dlaczego nikt nie rozmawia na temat meczu RPA-Gwinea ? mecz ciekawy do obstawienia.Ja skłaniałbym sie tu na stawianie na RPA ? kurs zachęcająccu 2.00 . Chciałbym zebyście sie podzielili oceną tego meczu .Pozdrawiam
Zgodzę się, że kurs jest zachęcający, ale na zagranie Na Gwineę...
Skład RPA : Goalkeepers: Moneeb Josephs (Ajax Cape Town), Calvin Marlin (SuperSport Utd), Avril Phadi (Jomo Cosmos)
Defenders: Siboniso Gaxa (SuperSport), Pierre Issa (OFI Crete/GRE), Ricardo Katza (SuperSport), Mbulelo Mabizela (Valerenga/NOR), Tshepo Masilela (Premier Utd), Vuyo Mere (Mamelodi Sundowns), Jimmy Tau (Kaizer Chiefs)
Midfielders: Mlungisi Gumbi (Golden Arrows), Joseph Makhanya (Orlando Pirates), Siyabonga Nkosi (Bloemfontein Celtic), Daniel 'Sailor' Tshabalala (Pirates), Simphiwe Tshabalala (Free State Stars), Elrio van Heerden (FC Copenhagen/DEN), Benedict Vilakazi (Pirates)
Strikers: Benni McCarthy (Porto/POR), Lebohang Mokoena (Pirates), Katlego Mphela (SuperSport), Nkosinathi Nhleko (Viking Stavanger/NOR), Siyabonga Nomvete (Pirates), Sibusiso Zuma (Arminia Bielefeld/GER)
Skład Gwinei: Goalkeepers: Kemoko Camara (Hafia), Naby Diarso (Satellite), Aboubacar Bangoura (Chateauneuf/FRA)
Defenders: Dianbobo Balde (Celtic/SCO), Ibrahima Camara (Parma/ITA), Morlaye Cisse (Sedan/FRA), Mamadou Diallo (Lokeren/BEL), Daouda Jabi (Ajaccio/FRA), Mamadi Kaba (Gueugnon/FRA), Oumar Kalabane (Auxerre/FRA)
Midfielders: Ousmane Bangoura (Charleroi/BEL), Sekouba Camara (Kaloum), Fode Mansare (Toulouse/FRA), Ibrahima Souare (Jura Sud Foot/FRA), Kanfory Sylla (Ethnikos/GRE), Mohamed Sylla (Leicester/ENG), Pablo Thiam (VfL Wolfsburg/GER)
Strikers: Ibrahima Bangoura (Troyes/FRA), Ismael Bangoura (Le Mans/FRA), Sambegou Bangoura (Stoke/ENG), Kaba Diawara (Ajaccio/FRA), Pascal Feindouno (St Etienne/FRA), Ibrahima Yattara (Trabzonspor/TUR)
Przy takich ubytkach w składzie RPA to kurs choćby z Pinnacle wygląda ekstra 3,95. Remis wyceniony jest na 3,16. Gdy sam czytałem i przeglądałem skład Gwinei to nie umiałem uwierzyć kto tam gra. A w składzie RPA piłkarze przede wszystkim z lokalnej ligi - z resztą nie za bardzo silnej.
|
Do góry
|
|
|
|
#469961 - 21/01/2006 22:06
|
addict
Meldunek: 11/12/2005
|
Quote:
Quote:
Zgodzę się, że kurs jest zachęcający, ale na zagranie Na Gwineę...
Skład RPA : Goalkeepers: Moneeb Josephs (Ajax Cape Town), Calvin Marlin (SuperSport Utd), Avril Phadi (Jomo Cosmos)
Defenders: Siboniso Gaxa (SuperSport), Pierre Issa (OFI Crete/GRE), Ricardo Katza (SuperSport), Mbulelo Mabizela (Valerenga/NOR), Tshepo Masilela (Premier Utd), Vuyo Mere (Mamelodi Sundowns), Jimmy Tau (Kaizer Chiefs)
Midfielders: Mlungisi Gumbi (Golden Arrows), Joseph Makhanya (Orlando Pirates), Siyabonga Nkosi (Bloemfontein Celtic), Daniel 'Sailor' Tshabalala (Pirates), Simphiwe Tshabalala (Free State Stars), Elrio van Heerden (FC Copenhagen/DEN), Benedict Vilakazi (Pirates)
Strikers: Benni McCarthy (Porto/POR), Lebohang Mokoena (Pirates), Katlego Mphela (SuperSport), Nkosinathi Nhleko (Viking Stavanger/NOR), Siyabonga Nomvete (Pirates), Sibusiso Zuma (Arminia Bielefeld/GER)
Skład Gwinei: Goalkeepers: Kemoko Camara (Hafia), Naby Diarso (Satellite), Aboubacar Bangoura (Chateauneuf/FRA)
Defenders: Dianbobo Balde (Celtic/SCO), Ibrahima Camara (Parma/ITA), Morlaye Cisse (Sedan/FRA), Mamadou Diallo (Lokeren/BEL), Daouda Jabi (Ajaccio/FRA), Mamadi Kaba (Gueugnon/FRA), Oumar Kalabane (Auxerre/FRA)
Midfielders: Ousmane Bangoura (Charleroi/BEL), Sekouba Camara (Kaloum), Fode Mansare (Toulouse/FRA), Ibrahima Souare (Jura Sud Foot/FRA), Kanfory Sylla (Ethnikos/GRE), Mohamed Sylla (Leicester/ENG), Pablo Thiam (VfL Wolfsburg/GER)
Strikers: Ibrahima Bangoura (Troyes/FRA), Ismael Bangoura (Le Mans/FRA), Sambegou Bangoura (Stoke/ENG), Kaba Diawara (Ajaccio/FRA), Pascal Feindouno (St Etienne/FRA), Ibrahima Yattara (Trabzonspor/TUR)
Przy takich ubytkach w składzie RPA to kurs choćby z Pinnacle wygląda ekstra 3,95. Remis wyceniony jest na 3,16. Gdy sam czytałem i przeglądałem skład Gwinei to nie umiałem uwierzyć kto tam gra. A w składzie RPA piłkarze przede wszystkim z lokalnej ligi - z resztą nie za bardzo silnej.
dzięki za info..ja juz wczesniej postawiłem na RPA ale teraz załuje..nawet nie wiedziałem ze w takiej Gwniei tacy zawodnicy grają..ja jednak licze na cud
|
Do góry
|
|
|
|
#469962 - 21/01/2006 22:43
|
Felietonista
Meldunek: 09/01/2006
|
dla mnie faworytem jest Kamerun, myśle że chłopaki będą się chcieli zrehabilitować za brak awansu na MŚ, a jedyną możliwością jest wygranie przez nieposkromione lwy PNA o czym mówił sam Eto, po dzisiejszym meczu trochę obawiam się o WKS chociaz wygrali
|
Do góry
|
|
|
|
#469965 - 22/01/2006 00:27
|
old hand
Meldunek: 18/01/2006
|
Pozwolilme sobei rozlozyc zespol Gwinei na czyniki pierwse...przedstawie to ponizej moze sie komu przyda do anlizy tego meczu:)
Gwinea: balde podstawowy obronca celticu , Jabi podstawowy obronca AUXERRE , Fedundo Gwiazda ST. etienne POMOCNIK, Diawara podstawowy napastnik AJACIO
oprcoz tego w gwinei graja:Ibrahima Camara (AC Parma, Włochy), Oumar Kalabane (AJ Auxerre, Francja), sa tio obroncy wchodzacy na zmainy w swoich klubach, Fode Mansare (Toulouse, Francja), pomocnik wchoadzacy z lawki, Ismael Bangoura (Le Mans, Francja), napadzior rezerwowy
i do tego : Mamadou Alimou Diallo (Lokeren, Belgia), Mamadi Kaba (FC Gueugnon, Francja),- obroncy ,Ousmane Bangoura (Charleroi, Belgia), Mohamed Sylla (Leicester City, Anglia), Pablo Thiam (VfL Wolfsburg, Niemcy), - pomocnicy ,Ibrahima Bangoura (Troyes, Francja),Sambegou Bangoura (Stoke City, Anglia),Ibrahima Yattara (Trabzonspor, Turcja). - napasttnicy . Niestety nie znalazlem jakei pelnia role w sowich klubach
Natomiast RPA to ZUMA plus gracze z rodzimych lig...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|