#4662101 - 13/05/2011 03:10
Re: W co warto dziś inwestować? [9]
[Re: mirasPL]
|
member
Meldunek: 02/12/2004
|
astra po tej cenie jest akurat do nabrania. Też sądzę że cena robi się atrakcyjna dla amatorów słodkości Osobiście stosuję słodziki :-) i bez cukru mogłbym obejść się całkowicie ale znam takich dla których niedawny wzrost cen to był mega dramat...
|
Do góry
|
|
|
|
#4662841 - 13/05/2011 17:38
[Re: Inzaghi78]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
astra trend spadkowy zatrzymany, jelenie akcje tanio oddali
oj zebys sie nie przeliczyl bo wlasnie poszlo wsparcie na 70zl czasami myslimy ze jelenie sprzedaja a pozniej sie okazuja ze sa nimi ci co trzymaja przyznaje ze zdarzylo mi sie to kilka razy dołka strasznie trudno ustrzelic , mam na razie strate , te znaczne s[adkoi były przy małych obrotach , wiec powtorze, sprzedawali głównie leszcze , jestem cierpliwy
|
Do góry
|
|
|
|
#4663749 - 13/05/2011 23:15
[Re: zmarcin]
|
Joker
|
dolarek , zmienił sie chyba trend na EDKU , kierunek 1,10-1,15, ale to troszeczke pozniej , na razie 1,37 , mocniejsze wsparcie jest dopiero na 1,29 astra trend spadkowy zatrzymany, jelenie akcje tanio oddali bbz twarde wsparcie na 0,90 obronione czy to korekta ? , zaryzykuje wracamy do bessy , wiec shorty zakladamy POZDRO ELDO Eldorado, chciałbym się z Tobą zgodzić, powiem więcej, ja się z Tobą zgadzam, że bessa nadchodzi. Ale patrząc na to, co robią banki centralne, nie bardzo widzę bessę w tym momencie, raczej widzę wylewanie wody z tonących statków, uruchomianie pomp, a nie łatanie dziur. Nie sądzę, że to już teraz, choć mam wielką nadzieję, że się będę mylić. 1,1 - bardzo odważnie mówisz dzieci hossy co tak cicho ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4674315 - 19/05/2011 00:33
[Re: saturas25]
|
Joker
|
ELDORADO co robisz z BBZ trzymasz to jeszcze? Obawiam się, że będzie spory zjazd :/. stracilem cierpliwosc do tej spolki , sprzedalem z lekkim plusem , tu duze rozczarowanie , moze zarzad i Eldo wyleszczył , ale wiecej tu nie wracam teraz wszystko trzymam w ASTRZE , gdzie juz mam lekki plus przyszlosc jest niepewna wydawalo mi sie . że Edek z łatwoscia przebije 1,40 , a tu wielki bój na 1,42 , chyba jednak bedzie powrot w okolice 1,50 , zobaczymy
|
Do góry
|
|
|
|
#4674516 - 19/05/2011 01:53
[Re: ELDORADO]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/02/2003
|
moje niedżwiedzie serce nie przestało bić hehe na razie korekcina i dellikatne otworzenie szortów oraz dokupienie walut na giełdzie bbz ktore trzymam chocby nie wiadomo co , zastanawiam sie nad astra, to juz nie jest niestety taka słodka Pani co kiedyś
POZDRO ELDO ELDO miałeś trzymać bbz choć by nie wiadomo co i co? w Astre już wątpiłeś jak spadała, teraz nagle cały worek bo rośnie hehe. Szkoda że te twoje typki często z opóźnieniem, jak spada to nagle okazuje się, że już nie masz. No ale z ciekawością czytam twoje opinie pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#4674533 - 19/05/2011 02:04
[Re: dampan]
|
Joker
|
moje niedżwiedzie serce nie przestało bić hehe na razie korekcina i dellikatne otworzenie szortów oraz dokupienie walut na giełdzie bbz ktore trzymam chocby nie wiadomo co , zastanawiam sie nad astra, to juz nie jest niestety taka słodka Pani co kiedyś
POZDRO ELDO ELDO miałeś trzymać bbz choć by nie wiadomo co i co? w Astre już wątpiłeś jak spadała, teraz nagle cały worek bo rośnie hehe. Szkoda że te twoje typki często z opóźnieniem, jak spada to nagle okazuje się, że już nie masz. No ale z ciekawością czytam twoje opinie pozdro straciłem serce do bbz , ale zapowiedałem wczesniej tez , ze moja cierpliwosc ma tu swoje granice , co do Astry , nie mow mi ze ty nie masz żadnych wątpliwości co do swego portfela sytuacja jest teraz dzo barniepewna , a koniec hossy juz bliski , dzisiaj FED faktycznie zapowiedział podwyzki stóp , co radykalnie może zmienić rozstrzygtnąć obecna walke na 1,42 na EDKU Fed preferuje strategię podnoszenia stóp przed sprzedażą aktywów - minutes
|
Do góry
|
|
|
|
#4680760 - 22/05/2011 17:15
[Re: ELDORADO]
|
Joker
|
i za Włochów kolejny bankrut tak sobie mysle ,ze zidiociali włoscy wyborcy wybrali sobie Sylwka myslac ,że to prawica i sam wybór rozwiaże ich problemy gospodarcze , podobnie jak nasze lemingi wybierające po , a wczesniej pis ani jedna ani druga partia to prawica , a po to nawet klasyczna pokomuna gorsza o wiele od swojej poprzedniczki pobożnej piskomuny
|
Do góry
|
|
|
|
#4682782 - 23/05/2011 02:48
[Re: Conrad]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2007
|
Nie jest tak, byśmy dziś byli w nieporównywalnie gorszej sytuacji finansowej gdyby piskomuna o wszystkim decydowała i zadłużała Polskę na ile się tylko da. Na świecie nie śmiano by się z Grecja tylko z nas. W ogóle południe Europy to banda nierobów, może rzeczywiście zrobić 2 różne waluty Euro i wszystkim uczulonym na pracę dać tę wersję "lite", którą mogliby sobie dewaluować, itd. PiS i PO to są dwie etatystyczne bandy Janosików. Jedna warta drugiej. A co do Grecji, to tylko wspomnę, że jeszcze w 2009 roku pożyczała ona kasę taniej, niż Polska obecnie. To nie jest wyczyn doprowadzić kraj na krawędź konstytucyjnego progu deficytu. I w dodatku tylko dzięki radosnej, twórczej księgowości, bez której próg dawno byłby przekroczony. Ale od której też dług faktyczny w cudowny sposób bynajmniej nie znika. I nie jest też wyczynem zaciskać pasa, gdy możliwości zadłużania się kończą. Sztuką jest pożyczać tyle i wtedy, gdy jest to ekonomicznie uzasadnione. Oraz oddawać w czasach prosperity, bo jak nie wtedy, to kiedy ? A nie zadłużać się wtedy jeszcze bardziej. Kogo jednak obchodzi perspektywa dłuższa niż jedna, max dwie kadencje. I wiadomo dobrze, dlaczego.
|
Do góry
|
|
|
|
#4682806 - 23/05/2011 02:52
|
Pooh-Bah
|
Konstytucyjnego progu długu do PKB oczywiście. Nie deficytu.
|
Do góry
|
|
|
|
#4682864 - 23/05/2011 03:07
[Re: Art300]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Sztuką jest pożyczać tyle i wtedy, gdy jest to ekonomicznie uzasadnione. Oraz oddawać w czasach prosperity, bo jak nie wtedy, to kiedy ? A nie zadłużać się wtedy jeszcze bardziej.
Tego zjawiska juz nie zaobserwujemy nigdy ani nasze dzieci i wnuki ... Amen Spekula to najlepszy biznes i nikt i nigdy nie pozwoli na to zeby sie skonczyla ...
|
Do góry
|
|
|
|
#4682875 - 23/05/2011 03:12
[Re: Inzaghi78]
|
Pooh-Bah
|
Sztuką jest pożyczać tyle i wtedy, gdy jest to ekonomicznie uzasadnione. Oraz oddawać w czasach prosperity, bo jak nie wtedy, to kiedy ? A nie zadłużać się wtedy jeszcze bardziej.
Tego zjawiska juz nie zaobserwujemy nigdy ani nasze dzieci i wnuki ... Amen Spekula to najlepszy biznes i nikt i nigdy nie pozwoli na to zeby sie skonczyla ... Nie pozwolić mogą ci, którzy na tym tracą. Tylko, że metody, jak przyjdzie co do czego, mogą się trochę różnić od cywilizowanych. Choć wojny i rewolucje to nieodłączna część cywilizacji. Tak zwanej cywilizacji.
|
Do góry
|
|
|
|
#4682880 - 23/05/2011 03:14
|
Pooh-Bah