#465970 - 21/02/2006 13:05
Re: LIGA MISTRZÓW - FAZA PUCHAROWA ;)
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/03/2005
|
ja słów parę o dzisiejszych meczykach:
Real - Arsenal
Jak dla mnie królewscy wygraja, co do kursu to moze i jest niski ale wg mnie bardzo pewny. Real juz chyba kryzys ma na dobre za soba, poza tym u siebie sa zawsze bardzo mocni. Kibice juz chyba na nich nie beda gwizdac tylko im pomoga. Wszyscy brazylijczycy w realu ostatnio zachwycaja formą, szczegolnie Robinho i Cicinho + waleczny Beckham, Zidane, Guti. Z kolei w Arsenalu co prawda jest kilku fantastycznych graczy, ale i Henry i Ljundberg ostatnio rewelacyjnie nie graja, poza tym sporoo w Arsenalu młodych graczy i co za tym idzie niedoswiadczonych. Real jeśłi myśli o awansie to u siebie wygrać musi i jak dla mnie wygra, pytanie tylko ile. Ja stawiam na wynik 2:1 lub 3:1
Bayern - Milan
Co tu duzo pisac Milan ostatni nie zachwyca, ale to druzyna ktora z dobrymi druzynami potrafi grac w jakiej by formie nie byla, chlopaki potrafia sie zmobilizowac, a do tego maja wielkie indywidualnosci. Wydaje mi sie ze Ancelotti Ustawi z przodu tylko Sheve i liczyc beda na jego geniusz i pomoc Kaki przy kontrach. Wydaje mi sie prawdopodobne ze MIlan 1 bramke strzeli ale przegra. Obstawiam wynik 2:1 dla Beyernu lub 1:1. Nie sadze oby dzis rozstzrygnely sie losy awansu do kolejnej rundy wiec jak dla mnie najbardiej prawdopodobne rozwiazanie to minimalna wygrana Niemców.
A i jeszcze jedno. Tyle sie tu pisze o Barcelonie. A ja uwazam ze jutro to raczej Anglicy beda gora. Dlaczego? Po pierwsze nie wierze zeby Chelsea przegrala u siebie, bo wtedy wlasciwie losy awansu sie rozstrzygna. Po drugie Mourinho. To wybitny strateg i juz napewno ma jakis sposob na barce. Po trzecie Chelsea gra bardzo specyficzny futbol: Wszystkie formacje graja bardzo blisko siebie, bardzo dobrze sie asekuruja i raczej nie bedzie miejsca na popisy indywidualne roniego czy Messiego. Mysle ze taki sposob gry londynczykow napsuje mnostwo krwi hiszpanom. Po trzecie stale fragmenty gry: Terry, Drogba czy Crespo, Carvalho to ścisła czołówka jeśli chodzi o gre głową, jakoś nie widze w barsie kogos kto mialby ich powstrzymac. Jak dla mnie jutro jednobramkowa wygrana londyńczyków a bramke strzeli terry i lampard.
|
Do góry
|
|
|
|
#465971 - 21/02/2006 13:08
|
journeyman
Meldunek: 14/06/2004
|
Quote:
A ja proponuje cos takiego
czy będzie czerwona kartka TAK 3,40 ; NIE 1,20 jest to w ofercie BET AT HOME.
we wszystkich dzisiejszych meczach nie będzie czerwonych kartek , to są klasowe druzyny i żadna nie może sobie na to pozwolić
Kurs AKO 1,2x1,2x1,2x1,2 = 2,07
CZY MA KTOŚ PODOBNE ZDANIE NA TEN TEMAT???
|
Do góry
|
|
|
|
#465973 - 21/02/2006 13:11
|
addict
Meldunek: 08/11/2005
|
Quote:
Quote:
A ja proponuje cos takiego
czy będzie czerwona kartka TAK 3,40 ; NIE 1,20 jest to w ofercie BET AT HOME.
we wszystkich dzisiejszych meczach nie będzie czerwonych kartek , to są klasowe druzyny i żadna nie może sobie na to pozwolić
Kurs AKO 1,2x1,2x1,2x1,2 = 2,07
CZY MA KTOŚ PODOBNE ZDANIE NA TEN TEMAT???
Ja sie z toba niezgodze poniewaz ten kurs jest niewarty tego ryzyka- wszystkie druzyny wiedza o co graja i napewno nikt nie odstawi nogi.
|
Do góry
|
|
|
|
#465974 - 21/02/2006 13:16
|
journeyman
Meldunek: 31/03/2005
|
Witam ALL!! Dzis zaczynamy wielka pilke i co za tym idzie wielkie obstawianie:). dzis wybralem dwa meczyki nie bede pewnie oryginalny ale sadze ze warto postawic na nie wieksza kaske. Pierwszy mecz jaki przyszedl mi do glowy to potyczka REAL'u MADRYT - ARSENAL'em. Przypuszczalne składy obu ekip: Real Madryt: Casillas - Cicinho, Sergio Ramos, Wodgate, Roberto Carlos - Beckham, Guti, Gravesen, Zidane - Robinho i Ronaldo Arsenal: Lehmann - Toure, Senderos, Eboue, Diaby - Ljungberg, Gilberto Silva, Fabregas, Hleb, Reyes - Henry Oba zespoły wcześniej nie spotkały się nigdy ze sobą na europejskiej arenie. Wcześniej Real Madryt w konfrontacji z angielskimi klubami rozegrał 8 spotkań wygrywając 5 i remisując 1. Ostatnio 8 kwietnia 2003 w ćwierćfinale pokonali Manchester United 3-1. Arsenal w Hiszpanii grał 8 razy. Raz zremisował raz wygrał i pięć raz przegrał. Wygrali 24 lutego z Celta Vigo 3-2. W zespole gospodarzy po raz pierwszy w Lidze Mistrzów zagrać będzie mógł Brazylijczyk Ronaldo. Nie będzie mógł grać z kolei pomocnik Pablo Garcia. Arsenal przy ekipie z Madrytu prezentuje się wręcz żenująco (bez urazy;)), nie radząc sobie kompletnie w spotkaniach wyjazdowych, grając składem mocno przetrzebionym kontuzjami. Do składu Kanonierów wróci Jose Antonio Reyes, a nie może grać Emmanuel Adebayor. Zabraknie także Robin van Persie, Dennis Bergkamp, Sol Campbell, Ashley Cole, Gael Clichy, Pascal Cygan, Lauren i Kerrea Gilberta. Wszyscy są kontuzjowani. Statystyk wiekszychh nie bede dawal bo chyba wszyscy wiedza jak spisywaly sie te ekipy w minionym czasie. Moj typ to czysta 1...
|
Do góry
|
|
|
|
#465975 - 21/02/2006 13:16
|
newbie
Meldunek: 28/03/2005
|
to może Real-Arsenal "kto rozpocznie mecz?" zalezy od losu w 100%, kurs okolo 1,80 albo "kto więcej rzutów rożnych/żołtych kartek" R-1,40 A-2,40 / R-2,30 A-1,85 "kto pierwszy rzut rożny/żółta kartke" R-1,60 A-2,00 / R-1,95 A-1,65 co o tym myslicie??
|
Do góry
|
|
|
|
#465976 - 21/02/2006 13:21
|
journeyman
Meldunek: 31/03/2005
|
drugim meczykiem jest spotkanie Benfika v Liverpool... Oba zespoły spotkały się już 6 razy ze sobą. 5 razy wygrali Liverpoolczycy przegrywając raz. Benfika grała u siebie 6 spotkań z drużynami angielskimi. Wygrali 3 razy i przegrali 3. W zespole portugalskim nie mogą grać Geovanni i Fabrizio Miccoli. Laurent Robert być może będzie mógł po raz pierwszy zagrać w europejskich pucharach. Do składu Liverpoolu wrócić ma pomocnik Xabi Alonso. Pierwszy występ w Lidze Mistrzów może zaliczyć Robbie Fowler. Liverpool wraca do swojej dobrej formy, którą prezentował niedawno. Z pewnościa obie drużyny grać będą zachowawczo, co wskazuje na to, że nie padnie tu wiele bramek. Bardzo fajny zakład na to spotkanie biorąc pod uwagę ultra defensywne przyzwyczajenia obu ekip i rangę spotkania. Pierwsza odsłona dwumeczu w tej fazie rozgrywek Champinos League nie powinna przynieść gradu goli w spotkaniach ekip o podobnym usposobieniu jak Benfica i Liverpool. Ekipa z Lizbony na własnym obiekcie prezentuje się bardzo solidnie jednak o strzelenie czegokolwiek nie będzie łatwo bowiem angielski klub po małym kryzysie wraca do wysokiej dyspozycji przede wszystkim w defensywie. Benitez narzucił swoim piłkarzom charakterystyczny minimalizm i przy prowadzeniu bardzo mocno zabezpiecza tyły przed stratą bramki. Spotkanie ewidentnie na remis ze wskazaniem na gości lecz wszystko w ramach undera. www.betplanet.netMoj typ takze remisowy ze wskazaniem na gości....X2
|
Do góry
|
|
|
|
#465977 - 21/02/2006 13:26
|
newbie
|
Quote:
drugim meczykiem jest spotkanie Benfika v Liverpool... Oba zespoły spotkały się już 6 razy ze sobą. 5 razy wygrali Liverpoolczycy przegrywając raz. Benfika grała u siebie 6 spotkań z drużynami angielskimi. Wygrali 3 razy i przegrali 3. W zespole portugalskim nie mogą grać Geovanni i Fabrizio Miccoli. Laurent Robert być może będzie mógł po raz pierwszy zagrać w europejskich pucharach. Do składu Liverpoolu wrócić ma pomocnik Xabi Alonso. Pierwszy występ w Lidze Mistrzów może zaliczyć Robbie Fowler. Liverpool wraca do swojej dobrej formy, którą prezentował niedawno. Z pewnościa obie drużyny grać będą zachowawczo, co wskazuje na to, że nie padnie tu wiele bramek.
Bardzo fajny zakład na to spotkanie biorąc pod uwagę ultra defensywne przyzwyczajenia obu ekip i rangę spotkania. Pierwsza odsłona dwumeczu w tej fazie rozgrywek Champinos League nie powinna przynieść gradu goli w spotkaniach ekip o podobnym usposobieniu jak Benfica i Liverpool. Ekipa z Lizbony na własnym obiekcie prezentuje się bardzo solidnie jednak o strzelenie czegokolwiek nie będzie łatwo bowiem angielski klub po małym kryzysie wraca do wysokiej dyspozycji przede wszystkim w defensywie. Benitez narzucił swoim piłkarzom charakterystyczny minimalizm i przy prowadzeniu bardzo mocno zabezpiecza tyły przed stratą bramki. Spotkanie ewidentnie na remis ze wskazaniem na gości lecz wszystko w ramach undera. www.betplanet.net Moj typ takze remisowy ze wskazaniem na gości....X2
http://www.forum.betplanet.net/viewtopic.php?t=4256&sid=
4 post od góry.. Shinji po co ty sciagasz opinie/rozwazania z jakiegos innego forum? Napisz cos od siebie, a nie kopiujesz "eksperów" ???
|
Do góry
|
|
|
|
#465980 - 21/02/2006 14:05
|
old hand
Meldunek: 20/01/2004
|
Witam, dzis 2 meczyki i dwa OVERy Bayern- Milan - over 2,5 Real-Arsenal - over 2,5 mysle ze to napewniejsze co mozna dzis zagrac , 3 bramki powinny wpasc w kazdym z tych meczow. Bayern u siebie pewnie wygra, ale Milan choc ostatnio nie zachwyca to pewnie jakas brameczke tez wcisnie. Real jest wielkim faworytem, w koncu zaczli grac jak przystalo na krolewskich a Arsenal ostatnio cieniuje w lidze Ale... to jest CL i tu nie ma slabych druzyn - kazda bedzie probowala strzelac. Overem zabezpieczam sie na wypadek niespodzianek Milanu czy Arsenalu, poza tym kursy sa lepsze
|
Do góry
|
|
|
|
#465981 - 21/02/2006 14:06
|
enthusiast
Meldunek: 08/02/2006
|
Quote:
to może Real-Arsenal "kto rozpocznie mecz?" zalezy od losu w 100%, kurs okolo 1,80
albo "kto więcej rzutów rożnych/żołtych kartek" R-1,40 A-2,40 / R-2,30 A-1,85
"kto pierwszy rzut rożny/żółta kartke" R-1,60 A-2,00 / R-1,95 A-1,65
co o tym myslicie??
real zacznie - banker :P 10/10 :P:D
|
Do góry
|
|
|
|
#465982 - 21/02/2006 14:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Real i wysoki kurs Ja bym ich za taki biedny kurs na pewno nie ruszył i nie ruszę.To jest liga mistrzów i nawet osłabiony Arsenal może powalczyć z patałachami z Madrytu.Już nie takie niespodzianki sprawiali.Ja dzisiaj tylko over w meczu PSV - Lyon.Za 2.40 warto spróbowac a i nie widzę tutaj jakiegoś 0:0 i spodziewam się bramek w tym meczu.Reszta meczy nie do grania.Cholernie trudne pary i kazdy wynik jest możliwy.Nawet po kursach to widać.
|
Do góry
|
|
|
|
#465983 - 21/02/2006 14:15
|
newbie
|
w meczu PSV-Lyon oraz Werder-Juve tez mozna by chyba dac spokojnie over? wogole 1/8 finalu w tym roku to bardziej kusi do obstawiania over/under, kartki, kto pierwszy strzeli, niz do typowania samego wyniku 1X2 wyrownane mecze po prostu :]
|
Do góry
|
|
|
|
#465985 - 21/02/2006 14:24
|
enthusiast
Meldunek: 31/10/2004
|
Quote:
bayern ostatnio cieniuje w lidze wiecc mysle ,ze wiecej jak remis z milanem nie ma szans!!!ostatnio w siebie wymęczone zwycięstwo z znorynberga 2-1, i przypadkowy remis z hanoverem 1-1 w ostatnich minutach!!
skoro Bayern cieniuje to jak okreslic to co pokazuje obecnie Milan ??
|
Do góry
|
|
|
|
#465986 - 21/02/2006 14:24
|
Ekstraklasa Typer
Meldunek: 28/12/2005
|
Quote:
A to nie jest słaby team, ba! to jest zespół kadrowo lepszy od Realu. Ale osłabiony troche, fakt. Niemniej jednak zawsze powtarzam, że w obronie można nadrobić braki koncentracją, konsekwencją i ambicją. I jeżeli Ci chlopcy zabiorą ze sobą na mecz te 3 cechy to wcale nie będą gorsi od obrony kur...tfu Królewskich.
Z całym szacunkiem ale nawet jak te grajki włożą maksimum swoich możliwości to pomimo koncetracji, konsekwencji i ambicji są jeszcze ważne- jeśli nie ważniejsze- umięjętności i doświadczenie. Ja jestem studentem ekonomii i nie wiem jakbym się sprężył to wykładu na poziomie profesorskim nie wygłoszę, artykułu do Financial Times nie napiszę, prezesem Lotosu nie zostanę, doradcą prezydenta też nie... Jestem bardzo ambitny, konsekwentny z koncentracją też nie mam większych problemów (chyba że jestem spalony ). Ale brakuje mi jeszcze umiejętności a przede wszystkim doświadczenia.
Dlatego nie bądź ździwiony jeśli w obronie Arsenalu bedą błędy w ustawieniu, asekuracji, nie uda się skutecznie zastawić pułapki off-side'owej... Ja nie będę ździwiony...
Ktoś napisał powyżej ponadto, że obrona Arsenalu ma się składać z 3-ki graczy. Nie wiem jak ma to wyglądać ale jeśli tak będzie to tym bardziej nie widze dla nich szans.
Pozdrówki!
|
Do góry
|
|
|
|
#465987 - 21/02/2006 14:27
|
addict
Meldunek: 16/08/2005
|
Jens Lehmann Emmanuel Eboue-Kolo Toure-Philippe Senderos Cesc Fabregas-Gilberto Freddie Ljungberg-Alexander Hleb-Robert Pires Thierry Henry
taki skład podaje stronka realu i arsenalu!!
ale moim zdaniem to troszke dziwne!!! niewudaj wam się że to troszke zbyt ofensywne ustawienie:>??? rozumiem ze najlepszą obroną jest atak ale żeby grać 3 obrońców przeciwko tak ofensywnie grającemu realowi i z takim ogromnym obecnie potencjiałem strzeleckim:>? no niewiem czy arsenal nieprzejedzie się na swym eksperymencie:>?
P.S wczoraj podałem skład taki jak ty sie znaczy z taką formacjią obrony bop tak byłoa le dziś zmienili:D
no w twoim ustawieniu jest 3 obrońców,ale i 10 piłkarzy wybiegnie na plac gry
|
Do góry
|
|
|
|
|
|