#454826 - 29/11/2005 21:32
NOWA EDYCJA - IX- ta konkursu hokejowego
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
JAk w temacie ? Powoli trzeba juz myslec o nowej IX juz edycji ! 1. Czy sa chetni ? Zakladam ze beda wsrod "starej gwardii" ale moze tez i inni sie pojawia a moze jakies spektakularne powroty  2. Termin: wersja a: Po Nowym Roku wersja b: Po edycji numer VIII wersja c: start wkrotce ewentualnie ulgowy okres swiateczno-noworoczny 3. Wpisowe: Mysle ze 50 zl jest wciaz idealne 4. Regulamin Oczywscie trzeba doprecyzowac kwestie zwrotow u buka za np. totale, czy brak rozstrzygniecia ale to pikus - moje zdanie krotkie ( sytuacje reguluja zasady buka - u buka zwrot u Nas zwrot , u buka przegrane u Nas przegrane ) 5. Jakies nowosci ? PS. Proponuje zeby kazdy odpowiedzial w punktach
Edited by vonseb (29/11/2005 22:04)
|
Do góry
|
|
|
|
#454828 - 29/11/2005 22:01
Re: NOWA EDYCJA - IX- ta konkursu hokejowego
|
Carpal Tunnel
|
To nie moj konkurs hehe  ale ja kontynuje jego chlubna tradycje od pewnego czasu. Okej wiec rozpoczynam otwierac liste: 1. Zebras Fan 2. Vonseb
|
Do góry
|
|
|
|
#454830 - 30/11/2005 18:53
|
veteran
Meldunek: 30/06/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#454833 - 02/12/2005 10:52
|
Carpal Tunnel
|
Okej wiec rozpoczynam otwierac liste: 1. Zebras Fan 2. Vonseb 3. winiacz 4. Gadzina 5. vodzior 6. Domingos 7. Yzerman 8. Gregov 9. g00niek 10.santiago 11.kuba81 Ps. Prosze tez o wypowiadanie sie na zadane tematy najlepiej w punktach skrotowo w tak pieknej formie wizualnej  jak vodzior .
Edited by vonseb (05/12/2005 10:53)
|
Do góry
|
|
|
|
#454836 - 02/12/2005 16:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Domingos powiedzial ze mi skopie tylek jak nie zagram w kolejnej edycji, chociaz wolalbym zeby to kolezanka mongrita zrobila ale coz  Takze oczywiscie takie grozby podzialaly  2. Oczywiscie w Nowy Rok... wiadomo swieta, Sylweter, niektorzy moga nie miec glowy... 3. Wpisowe ok. Regulamin i nowosci... Po pierwsze podajcie mi argumenty dlaczego gramy max. 3 typy dziennie? Bo cholera sie glowilem, glowilem i nie moglem wyglowic  Czy szkodzilaby mozliwosc grania 7 typow i 2 UD jednego dnia? To oczywiscie skrajnosc, ale... Superpewniak moim zdaniem sie sprawdzil... Z czystym sumieniem zawsze je gralem nigdy na sile... Jestem za dalszym obowiazywaniem SP. Podwyzszenie kursow typow... hm... byc moze sprawiloby to ze konkurs bylby ciekawszy i trudniejszy, ale troszke by to faworyzowalo specow od NHL gdzie takich kursow jest mnostwo natomiast w ligach europejskich nie... to sprawa do dluzszej dyskusji.. Co do bierzacego podawania swojego bilansu jestem za wprowadzeniem tego punktu do regulaminu jako obowiazkowego  Sie rozpisalem  
|
Do góry
|
|
|
|
#454837 - 02/12/2005 17:18
|
Carpal Tunnel
|
Dla gOOnk-a: Gramy z ogranieczeniami 3 typow dziennie z 2 powodow: a) czasem jest jakis nazwijmy to "latwiejszy" dzien hokejowy ( rzecz oczywiscie wzgledna ale ja np. tak czasem mam  ) i jakis 2 nie mogloby spac ( czytaj puscilo fajno litanie o 00:01 ) to wybor juz na ten dzien bylby posprzatany - a tak to jeszcze sporo zostanie b) abys podal najlepsze typy z najlepszych czasem jak jest duzo to trzeba wybrac ( jak masz zawezony wybor to zawsze trzeba cos odrzucic ) PS. Teraz odnosze sie do podanych wyzej kwestii Ogolnie regulamin (poprawi sie tylko kwestie zwrotow to pewne) jest cool jak napisal vodzior , podawanie bilansow OK , start po Nowym Roku to chyba rzeczywiscie najlepsze , Superpewniak - nie do konca mi sie podoba , ale moze zostac , pomysl z WYZSZYM kursem mi sie nie podoba
Edited by vonseb (02/12/2005 17:19)
|
Do góry
|
|
|
|
#454838 - 02/12/2005 17:42
|
veteran
Meldunek: 25/11/2004
|
Witam wszystkich, prawde powiedziawszy rzadko gram hokeja ale lubie rywalizacje wiec chętnie wezme udział w konkursie. Mam pytanie - gdzie mogę znaleźć jakiś regulamin bo oczywiście chciałbym się zapoznać?
Co do terminu to też wydaje mi sie że z racji Świąt i Sylwestra trzeba zacząć w styczniu.
Wpisowe 50 zeta może być. Sprawy z superpewniakiem, ilością typów dziennie i kursami to sam nie wiem. Zapoznam się z regulaminem to się wypowiem choć myśle, że bardziej doświadczeni gracze wiedzą lepiej, haha
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#454839 - 02/12/2005 18:02
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#454840 - 02/12/2005 19:51
|
veteran
Meldunek: 02/05/2003
|
witam wszystkich,pozwole sobie wpisac swoje przemyslenia na temat regulaminu i calej zabawy w te klocki.
ZMIANY
1.jesli dany bukmacher ma zaklady na zwroty to w konkursie powtorzenie typu(overy ,dogrywki itp) 2. podanie jednego typu z danego zdarzenia (czyli bez zadnych wspomagajacych sie zdarzen ,gdyz bywalo tak ze daje sie over 1 tercja, 1 w tercji, strzelą do 9 min itd itd )
PROPOZYCJE
1.rezygnacja z superpewniaka (nasza skutecznosc byla cienka a nazwa typu do czegos zobowiazuje ,wiadomo ze dajemy swoje najlepsze typy podstawowe) 2.obnizenie kursu w dogach np 2,20 w necie i 2,40 naziemni(chodzi o to aby trafiac jak najwieksza ilosc typow co bedzie z korzyscia dla nas jak i osob korzystajacych z naszych wynalazkow, o ile sie nie myle to ze 2-3 osoby mialy skutecznosc 50 % a reszta ponizej Wiekszosc z nas gra typki za kase ,dlatego trzeba dazyc do jak najwiekszej oplacalnosci
Wpisywanie swoich bilansow po kazdym typie troszke uciazliwe (brak czasu,zaniki pamieci)nie moglem sie doprosic abyscie wpisywali raz w tygodniu a co dopiero po kazdym poscie Przeglad sytuacji jest w tabelach na naszej stronce ,a w koncowce konkursu kazdy zainteresowany wie na czym stoi .
Reszta kwestii do omowienia ,wiadomo ze kazdy ma jakies zastrzezenia i cos sie komus nie podoba , mysle jednak ze znajdziemy kompromis i przystapimy do nastepnej edycji w wiekszej ilosci osob . Jakby ten konkurs nie wygladal ,zawsze w nim wystartuje , pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#454841 - 02/12/2005 20:03
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
1.rezygnacja z superpewniaka (nasza skutecznosc byla cienka a nazwa typu do czegos zobowiazuje ,wiadomo ze dajemy swoje najlepsze typy podstawowe) 2.obnizenie kursu w dogach np 2,20 w necie i 2,40 naziemni(chodzi o to aby trafiac jak najwieksza ilosc typow co bedzie z korzyscia dla nas jak i osob korzystajacych z naszych wynalazkow, o ile sie nie myle to ze 2-3 osoby mialy skutecznosc 50 % a reszta ponizej Wiekszosc z nas gra typki za kase ,dlatego trzeba dazyc do jak najwiekszej oplacalnosci
Ad 1) Przykro mi ale ten argument... to nie jest argument Ze cienka skutecznosc... Mozna w ogole tego nie grac.. dlatego ze jest to typ nieobowiazakowy i niektorzy nie grali.. Ja tez mialem tygodnie ze go nie podawalem.. Ja jestem za pozostawieniem, oczywiscie subiektywnie, bo dzieki tej instytucji zarobilem kilka pnktow "gorka"
Ad2) To juz ciekawszy pomysl Zastanawialem sie kiedys czy 2,4 u netowych to nie za wysoki kurs jak na UD.. Ja na pierwszy rzut oka przyjalbym rozwiazanie o UD @2,2 pozytywnie...
 Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#454842 - 03/12/2005 01:26
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/09/2003
|
Quote:
chodzi o to aby trafiac jak najwieksza ilosc typow co bedzie z korzyscia dla nas jak i osob korzystajacych z naszych wynalazkow, o ile sie nie myle to ze 2-3 osoby mialy skutecznosc 50 % a reszta ponizej
to moze nalezy zmienic kurs minimalny do 1,10 wtedy skutecznosc bedzie wynosila powyzej 80%! osobiscie sadze ze chodzi o to by stan portfele sie zgadzal no i sie powiekszal no i po raz kolejny w konkursie mozna zauwazyc ze granie dogow graczy jest bardziej oplacalne niz granie typow podstawowych
przyjme 1,60 kurs sredni trafionych typow podstawowych i 2,60 sredni kurs trafionych dogow, choc Yzerman go troche ostatnio nawet zawyza i pewnie wynosi z 2,70-2,75 przyjmijmy ze kazdy z nich gramy za 100zl
przez 9 tygodnii oddalismy 945 typy podstawowe i 270 dogow Trafilismy 585 typow podstawowych i 104 dogi, mnozac razy sredni kurs, na typy podstawowe przeznaczono 94500zl, wrocilo 93600. Stan -900zl na underdogi wyszlo 27000 wrocilo 27400, Stan +400zl
niestety nie biore udzialu w nastepnej edycji
|
Do góry
|
|
|
|
#454844 - 03/12/2005 22:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2001
|
Oczywiscie jestem  (jak zawsze zreszta  ) Co do SP to mysle , iz w pelni sie sprawdzil i zdecydowanie jestem za kontynuacja , reszta regulaminu dla mnie jest idealna Start:najlepiej po nowym roku  Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#454846 - 20/12/2005 10:27
|
Carpal Tunnel
|
Trza powoli wracac do dyskusji na temat IX edycji jednego z najstarszych konkursow na forum mecz.pl. Jedno do czego doszlismy na pewno to start edycji po Nowym Roku tak wiec na dzien startu proponuje poniedzialek 9 stycznia 2006 ( 2 stycznie to moze byc za wczesnie - vide letarg alkocholowy, wyjazdy, sprawa wplat )
|
Do góry
|
|
|
|
#454849 - 22/12/2005 19:37
|
veteran
|
Gdynia bedzie w komplecie,pytalem mongrite i komisarza ,ale moze ktos z trojmiasta zwiększy naszą siłę  Musimy pomyslec o malych zmianach w regulaminie Tematy do dyskusji w sprawie regulaminu -uregulowac sprawe zdarzen wspomagajacych sie -ustalic kiedy zwroty i powtorzenie typu -co z superpewniakiem?moze jakies inne pomysly tak jak napisal Yzerman za komplet podstawowych trafien +1 pkt ?? -troszkę obnizyc kurs underdoga np 2,2 netowi i 2,4 naziemni -inne sprawy zwiazane z konkursem Trzeba przeanalizowac wszystkie niedoskonalosci do 2 stycznia ,tak wiec zapraszam do dyskusji 
|
Do góry
|
|
|
|
#454851 - 24/12/2005 08:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/10/2002
|
Mimo, że jestem nowy w konkursie to chciałbym się wypowiedzieć na temat regulaminu. Moim zdaniem, zarówno jeśli chodzi o sprawę zdarzeń wspomagających się jak i zwrotów za dany mecz powinnismy kierowac się zasadami przyjętymi przez danego buka, u którego określony mecz został zagrany, unikniemy przez to zamieszania i niepotrzebnych dyskusji. Co do "superpewniaka" to podoba mi sie opcja Yzermana aby zastąpić go dodatkowym punktem w przypadku trafienia kompletu zdarzeń podstawowych w danym tygodniu (a jak ktoś dodatkowo trafi również oba dogi to może by mu dodać 2 punkty zamiast 1 - w końcu stuprocentowa skuteczność nieczęsto się zdarza  ) natomiast jeśli chodzi o kurs underdoga to niczego bym nie zmieniał, kurs 2,2 to juz raczej nie dog gdyż w takim wypadku kurs na drużyne przeciwną rownież oscyluje w granicach 2,00 - 2,20 więc jest to raczej zdarzenie wyrównane niż opcja doga i faworyta. No i jeśli chodzi o okres igrzysk to ze względu na mała liczbe zdarzeń lepszym rozwiązaniem byłby chyba 2-tygodniowy lock-out jak zaproponował Yzerman. Takie są moje propozycje ale im więcej osób się wypowie tym lepiej i będziemy mogli lepiej dostosować regulamin do naszych "potrzeb"  a tymczasem ŻYCZĘ WSZYSTKIM FORUMOWICZOM ZDROWYCH WESOŁYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT UDANEGO ODPOCZYNKU I SZYBIEGO POWROTU NA FORUM PO ŚWIĄTECZNYM OBŻARSTWIE  pozdrawiam - marzano
|
Do góry
|
|
|
|
#454852 - 25/12/2005 19:33
|
veteran
|
Witam w śwąteczny wieczór  Co taka cisza w temacie ??Za dwa tygodnie planujemy rozpocząć następną edycje konkursu a tu brak nowych deklaracji uczestnictwa,konstruktywnej dyskusji,poprawek, pomysłów. Dobrze byloby ustalic niedociągniecia do 2 stycznia a pozniej juz tylko wplata  do naszego skarbnika i jedziemy z koksem od 09.01.2006. Lista osób deklarujących sie na IX edycję konkursu 1. Zebras Fan 2. Vonseb 3. winiacz 4. Gadzina 5. vodzior 6. Domingos 7. Yzerman 8. Gregov 9. g00niek 10.santiago 11.kuba81 12.mongrita 13.komisarz 14.cr7 15.marzano Póki co mała przerwa w pisaniu bo musze wysłać typki w playoff a wiadomo najlepszy jest krykiet i NFL 
|
Do góry
|
|
|
|
#454854 - 26/12/2005 16:09
|
Carpal Tunnel
|
To uscisnijmy pewne kwestie w formie ankiety wsrod uczestnikow zobaczymy jak rozloza sie glosy - oto pierwsze pytania konkursowe:
1. Superpewniak a) zostawiamy jak jest teraz b) likwidujemy superpewniaka ale dodatkowo za trafienie 7-0 typow podstawowych dajemy +1 pkt c) likiwdujemy superpewniaka i gramy bez niego
2. Na czas Olimpiady a) 2-tygoniowy lockout (przerwa w graniu ) b) zwiekszenie powtorzen na dany typ i proba gry wsrod tego co jest c) w tygoniu przed i po Olimpiadowym zwiekszone typowanie w ramach uzupelnienia typow
3. Underdogi a) zostawiamy jak jest teraz b) zmniejszamy kursy minimalne do 2,3 wsrod netowych i 2,5 naziemnych ( w celu zwiekszenia skutecznosci ) c) inne - TU PROSZE NAPISC COS SAMEMU
PS. Poza chyba dyskusja jest sprawa: a) startu 9 stycznia b) wpisowego 50 zl c) zmiany ze zwroty zgodnie z zasadami buka i co za tym idzie ewentualne powtorzenie typu.
Edited by vonseb (26/12/2005 18:00)
|
Do góry
|
|
|
|
#454856 - 26/12/2005 19:31
|
veteran
|
witam
1-c 2-mozna tak zrobic ze typowanie jest nieobowiazkowe i wyrownujemy w nastepnym tyg. zwiekszajac ilosc podawanych typow do 4 podstawowych,zawsze mozna znalezc jakies ciekawe zdarzenia w okresie olimpijskim ,wiec po co ma zamierac konkurs ,jesli ktos ma ochote to niech sobie gra to co jest w ofercie 3-b, tutaj mozna pojsc na kompromis i poprostu zmniejszyc o 0,1 i po klopocie czyli 2,3 2,5 gdyz pierwsza wersja byla 2,2 2,4
Co ze zdarzeniami wspomagajacymi sie ?? czyli np dawanie over 1,5, ze bramka padnie do 9min ,1 w tercji w tym samym spotkaniu.Najprostrzym wyjsciem byloby to ze mozna tylko jeden raz podac typ z danego spotkania
|
Do góry
|
|
|
|
#454857 - 26/12/2005 21:13
|
Carpal Tunnel
|
MOje typy na poszczegolne wydarzenia: 1. b 2. a - zdecydowanie lockout 3. b
|
Do góry
|
|
|
|
#454858 - 27/12/2005 00:33
|
Carpal Tunnel
|
To ja w ten jakze juz normalny 27.12  1) Zdecydowanie A... pewnie teraz wszyscy mnie zjada bo w superpewniakach uzyskalem dobry wynik... i oczywiscie dlatego jestem zwolennikiem ich zostawienia... Po prostu zawsze podawalem SP wtedy kiedy bylem szalenie pewny swojego typu, a jak w danym tygodniu nie bylem to po prostu nie podawalem... Jak widze jednak wiekszosc pewnie bedzie za likwdacja  2) A - lockout.. Olimpiada to bedzie cos cudownego... Ogladanie wtedy hokeja bez typow konkursowych uwazam za priorytet  3) A - jednak jestem za zostawieniem obecnych limitow kursowych... Start wpisowe i zwroty tak jak napisal vonseb bez dyskusji... Pozdrawiam i licze ze dolacza do nas nowi nie bojacy sie walki konkursowicze  Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#454861 - 27/12/2005 21:15
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
1 3 - A (tu mam pytanie do zwolenników obniżania - jaki jest cel obniżenia kursów UD??)
Jak dla mnie cel jest tylko jeden - ZWIEKSZENIE skutecznosci w typowaniu UD. Wiecej typowan mniej strzalow. Mimo ze poprzeczka spadnie tylko o 0,1 to to zapewne bedzie wiecej do grania.
|
Do góry
|
|
|
|
#454862 - 27/12/2005 22:14
|
veteran
Meldunek: 31/10/2002
|
Quote:
Quote:
skutecznosci w typowaniu UD. Wiecej typowan mniej strzalow. Mimo ze poprzeczka spadnie tylko o 0,1 to to zapewne bedzie wiecej do grania.
hmmmm.... moim zdaniem kurs na UD powinien być ustalony na maksymalnie wysokiej granicy. "Więcej do grania" rozumiem na dwa sposoby: 1) więcej możliwości do podawania UD - zripostuję to w sposób następujący - UD jest nieobowiązkowy więc jak ktoś niczego w danym tygodniu dla siebie nie znajdzie to nie musi grać UD 2) większa możliwość obstawiania w realu typów podawanych przez uczestników konkursu - tutaj z całym szacunkiem dla wszystkich ale w przypadku UD, jeśli moja własna analiza nie skłania mnie do gry na dany typ, to nie skłoni mnie do tego niczyj typ (tym bardziej że w konkursie typy podawane są bez uzasadnienia)
|
Do góry
|
|
|
|
#454863 - 27/12/2005 22:23
|
Carpal Tunnel
|
AD1. ) UD wbrew pozorom jest obowiazkowy w konkursie hokejowym bo nie zagranie nie pozwoli Ci zdobyc dodatkowych punktow - wszak przy nietrafieniu UD nie masz punktow ujemnych - a konkurencja nie spi  . AD2. ) Sa tacy co patrza na te typy, a z mojej strony moge powiedziec ze zawsze staram sie podawac typy jak najlepsze i w szczegolnosci takie ktore gram w realu. Wygranie w tym konkursie ma dla mnie zawsze znaczenie prestizowe. W realu czesto tez korzystam z propozycji niektorych uczestnikow. PS. Ale to jest tylko moja ODPOWIEDZ na zadane przez Ciebie pytanie i absolutnie dostosuje sie do wszelkich ustalen.
|
Do góry
|
|
|
|
#454864 - 27/12/2005 22:49
|
veteran
|
Quote:
AD1. ) UD wbrew pozorom jest obowiazkowy w konkursie hokejowym bo nie zagranie nie pozwoli Ci zdobyc dodatkowych punktow - wszak przy nietrafieniu UD nie masz punktow ujemnych - a konkurencja nie spi .
jeśli tak stawiać sprawę 
Quote:
z mojej strony moge powiedziec ze zawsze staram sie podawac typy jak najlepsze i w szczegolnosci takie ktore gram w realu. Wygranie w tym konkursie ma dla mnie zawsze znaczenie prestizowe.
tutaj zgadzam się w całęj rozciągłości - ja również gram swoje typy pochodzące z NHL, SVK, TCH i SWE (innymi ligami się brzydzę, czasami jeszcze testuję H2H w norweskiej): - w 100% gram podawane przez siebie UD - nie gram "badziewia" po kursach poniżej 1.75, mimo że czasami podaje takie typy w konkursie. Wszystko ponad 1.75 gram
CZEKAMY WIĘC NA WYNIKI DEMOKRATYCZNEGO GŁOSOWANIA 
|
Do góry
|
|
|
|
#454866 - 28/12/2005 11:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/09/2005
|
Quote:
Moja dziewczyna chciala sie zglosic, zalozyla konto, ale jest nieaktywne bo email potwierdzajacy rejestracje nie przychodzi, wiec chyba nici z tego
Mail aktywujacy potrafi przyjsc nawet po kilku godzinach, wiec cierpliwosci 
|
Do góry
|
|
|
|
#454867 - 28/12/2005 12:12
|
Pooh-Bah
|
|
Do góry
|
|
|
|
#454868 - 28/12/2005 13:50
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/08/2004
|
wrocław równiez dołączy, jeszcze nie zapoznałem się z regulaminemale to chyba nie problem, prosze o przesłanie danych do wpałty na maila
|
Do góry
|
|
|
|
#454870 - 28/12/2005 19:45
|
addict
Meldunek: 17/01/2004
|
Witam,kobiety głosu nie mają  ,ale że moze wystąpię w kolejnej edycji i pozwolę sobie zaglosowac 1-C-typowy fuksik z 7 podstawowych podac jednego najlepszego a wiadomo ze kusiło +1 2-A troszke smutno bedzie bez konkursu ale przezyję  3-B skutecznosc miałam cienką wiec 0,1 mniej moze mi tylko pomóc 
|
Do góry
|
|
|
|
#454871 - 29/12/2005 20:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/05/2002
|
1b) likwidujemy superpewniaka ale dodatkowo za trafienie 7-0 typow podstawowych dajemy +1 pkt 2d)zwiekszone typowanie w ramach uzupelnienia typow po Olimpiadzie ( okres 2 tygodniowy) 3a) zostawiamy jak jest teraz ( +1pkt za trafione 2 underdogi)  PS. zwroty u buka - u nas typ nietrafiony (chyba ze mecz sie nie odbedzie to podajemy inny) pozdrawiam lodomaniakow 
|
Do góry
|
|
|
|
#454876 - 03/01/2006 11:24
|
veteran
|
Witam, uważałem że moje milczenie w temacie będzie wyrazało zgodę na zasady jakie zaproponujecie, ale kolega Yzerman przynaglił mnie do wypowiedzi. Więc zaczynajmy jak najszybciej, co do reszty zasad, regulaminu, przyjmuje decyzję wiekszości.
|
Do góry
|
|
|
|
#454880 - 03/01/2006 19:27
|
stranger
Meldunek: 03/01/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#454881 - 03/01/2006 20:33
|
Carpal Tunnel
|
Dzis w godzinach wieczorno-nocnych do wszystkich uczestnikow pojda namiary - oprocz tego jutro zrobie podusmowanko na czym stoimy. Dzieki Yzerman za wsparcie w dzialaniach ale chwilowo mam malo czasu.
|
Do góry
|
|
|
|
#454882 - 03/01/2006 21:11
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
wrocław równiez dołączy, jeszcze nie zapoznałem się z regulaminemale to chyba nie problem, prosze o przesłanie danych do wpałty na maila
SORRy DOMINIX ale nie moge wyslac do ciebie private message - masz albo przepelniona skrzynke albo zablokowana jakas OPCJE.
Edited by vonseb (03/01/2006 21:13)
|
Do góry
|
|
|
|
#454883 - 03/01/2006 21:22
|
Carpal Tunnel
|
Wbrew pozorow wpisowe maja juz wplacone: 1. g00niek 2. Yzerman 3. AniiJa ( to zapewne dziewczyna terrorista jak mniemam) 4. komisarz 5. mongrita 6. vonseb 7. Domingos
Edited by vonseb (03/01/2006 21:29)
|
Do góry
|
|
|
|
#454884 - 03/01/2006 21:27
|
veteran
|
Quote:
Wbrew pozorow wpisowe maja juz wplacone: 1. g00niek 2. Yzerman 3. Yzerman 4. AniiJa ( to zapewne dziewczyna terrorista jak mniemam) 5. komisarz 6. mongrita 7. vonseb 8. Domingos
dementuję pogłoski jakobym startował w konkursie w dwóch osobach co sugeruje powyższa tabela
Hehe dobrze ze moge edytowac - ja rowniez dementuje plotki prasy brukowej - Yzerman jest jeden
Edited by vonseb (03/01/2006 21:31)
|
Do góry
|
|
|
|
#454885 - 03/01/2006 21:45
|
stranger
|
Bardzo prosze o zmiane w regulaminie odnosnie mozliwosci podawania 4 typow dziennie. Raczej na pewno codziennie nie bede miala dostepu do Internetu i czesto pewnie niewyrabialabym sie z wymagana iloscia typow Chyba ze sa jakies glosy przeciwko?
|
Do góry
|
|
|
|
#454889 - 04/01/2006 14:36
|
Carpal Tunnel
|
Panowie ale zapominacie o jednej istotnej rzeczy.. Ma to byc opcja.. Mozliwosc... Ja nie zadam od nikogo aby podawal 7 typow + 2 UD jednego dnia.. ale zdarza sie ze jednego dnia oferta jest przebogata i wybralbym wiecej a kolejnego nie ma nic do gry.. Brak netu przez kilka dni i jestem "ugotowany"... Ma to byc furtka dajaca wyjscie z niespodziewanych sytuacji.. Pozwolenie na to nie znaczy ze wszyscy zaczna od razu podawac 5 typow dziennie Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#454891 - 04/01/2006 15:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/04/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#454892 - 04/01/2006 21:11
|
Carpal Tunnel
|
JA tez uwazam ze co za duzo to nie zdrowo - jestem w stanie ZAAKCEPTOWAC 4 typy dziennie ale nie wiecej . Naprawde w dalszej czesci rywalizacji jakby komus mniej zalezalo byloby tak ze np 2 gosci odwala halture , laduje 9 typow ( zapycha mozliwosci ) i w zasadzie koniec sensownego typowania w danym dniu. Poza tym jak jest jakies ograniczenie to wybiera to co teoretycznie najlepsze.
|
Do góry
|
|
|
|
#454893 - 05/01/2006 03:27
|
enthusiast
|
Witam  Przepraszam, że tak póżno, ale miałem troszke zajęć. Teraz już jestem i: 1)x 2)x 3)x Przychylam się do zdania większości  Pozdrawiam. 
|
Do góry
|
|
|
|
#454894 - 05/01/2006 10:15
|
veteran
|
Czas goni – regulamin trzeba zamykać a ciągle brak głosów... A więc jeszcze jeden post „mobilizujący” bo jest szansa chyba na rekordową liczbę uczestników:) Obecna lista zgłoszonych, postawiłem znaczek $$$ przy osobach, które wpłaciły. Vonseb masz najnowsze info więc proszę uzupełnij listę. Przy 20 uczestnikach, z których dwóch zrezygnowało z głosowania(znaki XXX), absolutna większość głosów to 9+1. Ci którzy jeszcze nie głosowali oznaczeni 000. Aktualne wyniki głosowania: Ad1) A --- 3 B --- 7 --- C --- 3 Ad2) A --- 10 --- B --- 0 C --- 3 Ad3) A --- 8 --- B --- 5 C --- 0 A frekwencja lepsza niż w polskich wyborach.... 13/20 = Czyli w zasadzie kwestia lockoutu przesądzona, reszta niemalże. 01. Zebras Fan ---- BAB --- 02. Vonseb -------- BAB --- $$$ 03. winiacz ------- 000 --- 04. Gadzina ------- XXX --- $$$ 05. vodzior ------- BCA --- 06. Domingos ------ CCB --- $$$ 07. Yzerman ------- BAA --- $$$ 08. Gregov -------- AAA --- $$$ 09. g00niek ------- AAA --- $$$ 10. santiago ------ 000 --- 11. kuba81 -------- 000 --- 12. mongrita ------ CAB --- $$$ 13. komisarz ------ CCB --- $$$ 14. cr7 ----------- 000 --- 15. marzano ------- BAA --- $$$ 16. KsUBA --------- BAA --- 17. dominix ------- 000 --- 18. simon-n ------- 000 --- 19. AniiJa -------- AAA --- $$$ 20. ury25 --------- XXX --- $$$ 21. Januch -------- BAA --- A co z Januchem i bankierem z poprzedniej edycji??? Kasa wplywa - lista uzupelniona o marzano , a od KsUB-y tez wiem ze kasa wplynie aha a kilka osob sygnalizowalo ze kasa idzie wiec spokojnie czekamy
Edited by vonseb (07/01/2006 15:19)
|
Do góry
|
|
|
|
#454895 - 05/01/2006 15:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/05/2004
|
nie wiem czy się zorganizuje, ale raczej powinienem zagrać 1-B 2-A 3-A pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#454897 - 05/01/2006 16:37
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
uzupelniles chyba o ury25 a nie cr7
Bo to wplata ury25 doszla sorki zainteresowanym
|
Do góry
|
|
|
|
#454899 - 07/01/2006 14:58
|
Carpal Tunnel
|
OTO wstepna wersja regulaminu IX edycji w oparciu o wnioski 1. W każdym tygodniu gramy 7 spotkań hokejowych + 8 i 9 spotkanie tzw. UNDERDOG . - typujemy maksymalnie 4 typy dziennie - łącznie z UNDERDOGIEM - mecze wpisujemy w tych samych dniach w których dane spotkanie ma się odbyć- nie dotyczy to NHL. - UNDERDOGA podajemy w dowolnym dniach w tygodniu przy czym wolno podać tylko 1 UNDERDOGA dziennie, 2 razy w tygodniu, ma być to jednak wyraźnie zaznaczone, iż to jest ten typ (najlepiej Boldem zaznaczyć, ze jest to UNDERDOG) - buki (STS, Profesjonal, Toto-Mix, Milenium, B&W, Unibet, Expekt, Centrebet, Nordicbet, GB - bez P2P, Bet365, Pinnacle, Sportignet, Olympic) - mecze, które obstawiamy mogą pochodzić z 1 i 2 lig światowego hokeja(NHL, Eliteserien, DEL, SM, Extraliga itd.), turnieje międzynarodowe i pucharowe - mecze obstawiamy w systemie 1X2 gramy też totale, handicapy i poszczególne tercje 2. Kurs granego meczu musi być powyżej 1.5 (1,5 też może być) - przy podawaniu spotkań od "uliczników" (STS, Profesjonal, Toto-Mix, Millenium )musimy uwzględniać podatek "w zaokragleniu" (czyli typujemy kursy większe/równe 1,60) - kursy mają być podawane aktualne (raczej nie korzystajcie z ulotki STS czy Profesjonala) - UNDERDOGI podajemy po kursie większym/równym 2,4 natomiast od "uliczników" kurs musi być większy/równy niż 2,6 - nie istotna jest wysokość kursu, liczy się sam mecz. - nie wolno podawać typów na mecze które już trwają, lub które się skończyły, pomimo podawanej innej godziny, bądź daty rozpoczęcia spotkania w ofertach buków - nie wolno grac ewidentnych pomyłek buków 3. Trafione i niecelne typy są sumowane (np. 5 trafionych 2 nietrafione 5-2) - jeśli uczestnik konkursu podał typ , na ktorego zgodnie z zasadami bukmachera przysluguje ZWROT moze on powtorzyc dany typ ( musi to tylko dokladnie opisac za co jest zagrany ten zwrot) - trafiony typ za UNDERDOGA (UD) jest liczony jako +2, niecelny jako 0. - trafienie bilansu typów podstawowych 7-0 daje 1 dodatkowy punkt - instytucja SUPERPEWNIAKA jest w TEJ edycji zlikwidowana - wszystkie typy zamieszczane są w dziale KONKURS-HOKEJ (Europa-NHL)- IX edycja - edytowanie postów jest zabronione . 4. Wybrany mecz może typować maksymalnie 3 uczestników konkursu, po podaniu zdarzenia jako 3 osoba należy zaznaczyć przy nim - UNDERDOGA mogą typować 2 osoby jednakowo (sytuacja ze znakiem również obowiązkowa) - czyli np. spotkanie drużyny A z drużyną B może postawić na A - 4 osoby (UNDERDOG 3) - jeśli ktoś będzie typował ten mecz jako 5 osoba z kolei i jego typem będzie B, X, lub XB może to spotkanie zagrać. - UNDERDOGÓW nie można grać z tym samym spotkaniem, które mamy w typowaniu podstawowym - z JEDNEGO meczu JEDNA osoba moze podac tylko 1 zdarzenie ( ( over/under , 1,X,2 , strzelenie gola przez druyzne itp )na mecz poza pojednykami H2H graczy , badz strzelaniem goli przez graczy z danego pojedynku 5. Wpisowe do wzięcia udziału w konkursie wynosi 50 PLN - pieniądze należy przelać na konto skarbnika- vonseba do dnia 9 stycznia 2006 roku włącznie - po w/w terminie, Ci którzy nie wpłacili wymaganej sumy zostają wykreśleni z konkursu - numer konta będzie przesłany każdemu uczestnikowi na maila. - przy przelewie należy zaznaczyć nicka, który będzie brał udział w konkursie - Podział puli: 50-30-20 % dla pierwszej trojki w konkursie - W przypadku równej ilości punktów na koniec konkursu o wyższej pozycji decyduje dogrywka miedzy zainteresowanymi - dodatkowy tydzień rywalizacji na ogólnych zasadach - co do terminu ( w związku, że wypadałoby to na tydzień świąteczny, to zainteresowani dograliby sami miedzy sobą) 6. Czas trwania konkursu - konkurs zaczyna się z dniem 9 stycznia (poniedziałek). - definitywny koniec IX edycji konkursu hokejowego będzie miał miejsce po pełnych 10 tygodniach gry - na czas Olimipady w Turynie w szczegolnosci turnieju hokejowego ( okres 2 tygodni ) przwidziany jest calkowity LOCKOUT - wypada to miedzy 14 a 27 lutym. W tym czasie na okres 2 tygodni konkurs jest zawieszony. - możliwość tygodniowego lockoutu w konkursie w razie gdyby była mała ilość meczy do typowania (ogłaszane zaraz na początku tygodnia)
Edited by vonseb (08/01/2006 16:29)
|
Do góry
|
|
|
|
#454900 - 07/01/2006 15:09
|
Carpal Tunnel
|
NOWOSCI w regulaminie: 1. Likiwdacja SUPERPEWNIAKA w zamian za bilans typow podstawowych 7-0 dodatkowy 1 punkt .
2. W tej edycji mozna podac do 4 typow jednego dnia ( lacznie podstawowe z dogiem) przez danego uczestnika.
3. W przypadku zwrotu za jakies wydarzenie( asian handicup, czy total na linii 5,0 postepujemy zgodnie z zasadami dangeo buka gdzie bylo grane ) czyli najczescij powtorzenie typu na ogolnych zasadach.
4. Z JEDNEGO meczu JEDNA osoba moze podac tylko 1 zdarzenie ( over/under , 1,X,2 , strzelenie gola przez druyzne itp )na mecz poza pojednykami H2H graczy , badz strzelaniem goli przez graczy z danego tego pojedynku - a wiec nie mozna juz grac ponizej 1,5 i np remis w tercji lub bramka do 9 min i over w meczu.
5. Lockout podczas Olimpiady w Turynie na razie w okresie miedzy 14 a 27 lutym. W razie malej ilosci typow przed Olimpiada mozliwe wylaczenie z rywalizacji tygodnia przed i po Olimpiadzie ( to tylko sygnalizuje).
Edited by vonseb (07/01/2006 15:13)
|
Do góry
|
|
|
|
#454901 - 08/01/2006 00:12
|
veteran
|
proszę o dodanie do listy buków OLYMPIC www.thegreek.com z uwagi na jedyną taką ofertę par w NHL
|
Do góry
|
|
|
|
#454902 - 08/01/2006 13:09
|
Carpal Tunnel
|
Ciekawe ile osob ma konto w OLYMPIC  - i korzysta z tego buka oprocz ciebie.
|
Do góry
|
|
|
|
#454907 - 09/01/2006 09:50
|
Carpal Tunnel
|
JESLI ktos jeszcze chce przystapic do konkursu hokejowego to jest ostatnia chwila. Jesli ktos zadeklaruje przystapienie do konkursu a wplata dojdzie do czwartku to zapraszamy - moze juz zaczac typowac.
|
Do góry
|
|
|
|
#454908 - 09/01/2006 09:58
|
Carpal Tunnel
|
Konkurs czas zaczac  Jestem rowniez za dodaniem Olympica do listy bukow.. swietna oferta zaoceanowa... Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#454909 - 09/01/2006 11:53
|
stranger
|
mozna jesczze dodac Victora Chandlera? www.victorchandler.com teraz nawet chyba maja jakas promocje 10eu free dla nowych graczy przy zalozeniu konta maja swietna oferte na hokej, i czesto roznia sie w ocenie szans zespolow, majac najwyzsze kursy na rynku, przede wszytskim na lige norweska under/over dzis na przyklad Modo 1,65 Lulea 1,80 - najwyzej na rynku bukmacher w pelni wiarygodny
|
Do góry
|
|
|
|
#454911 - 10/01/2006 21:11
|
Carpal Tunnel
|
Na chwile obecna wplacili osoby zaznaczone $$$ ale wiem ze od kilku osob ida wplaty wiec spokojnie czekamy. Liste uaktualniam zeby ludziska sie nie denerwowaly 01. Zebras Fan ---- BAB --- $$$ 02. Vonseb -------- BAB --- $$$ 03. winiacz ------- 000 --- 04. Gadzina ------- XXX --- $$$ 05. vodzior ------- BCA --- $$$ 06. Domingos ------ CCB --- $$$ 07. Yzerman ------- BAA --- $$$ 08. Gregov -------- AAA --- $$$ 09. g00niek ------- AAA --- $$$ 10. santiago ------ 000 --- 11. kuba81 -------- 000 --- $$$ 12. mongrita ------ CAB --- $$$ 13. komisarz ------ CCB --- $$$ 14. cr7 ----------- 000 --- 15. marzano ------- BAA --- $$$ 16. KsUBA --------- BAA --- $$$ 17. dominix ------- 000 --- $$$ 18. simon-n ------- 000 --- 19. AniiJa -------- AAA --- $$$ 20. ury25 --------- XXX --- $$$ 21. Januch -------- BAA --- $$$
Edited by vonseb (23/01/2006 16:59)
|
Do góry
|
|
|
|
#454912 - 14/01/2006 22:15
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#454913 - 14/01/2006 22:24
|
veteran
|
Popieram przedmówcę, typy powinny być podawane przynajmniej na 15 minut przed spotkamiem, a jeśli chodzi o nocne NHL to nawet wcześniej.
|
Do góry
|
|
|
|
#454914 - 18/01/2006 21:53
|
Carpal Tunnel
|
" ... W poprzednim tygodniu pojawił się typ z trzeciej ligi szwedzkiej ( co jest niezgodne z regulaminem ) , o czym zresztą pisał terrorsit, ale nikt nie zajął stanowiska w tej sprawie , a typ został zaliczony z tego co mi wiadomo. Daleki jestem od czepiania się, ale regualmin powinien być przestrzegany , bo w późniejszym czasie lub na koniec naszej zabawy znowu będą jakieś niejasności i pretensje. A nie jest nam to potrzebne. Więc albo zmieniamy regulamin dopisując trzecie ligi , albo Kuba81 podaje typ zastępczy za to trzecioligowe spotkanie . Z Kubą rozmawiałem na GG i mówił ze moze podac zastępczy typ ... "
w odpowiedzi na ten bardzo rzeczowy message Gregova zeby nie bylo niedomowien to : GRAMY 1 i 2 ligi światowego hokeja ( przed rozpoczeciem konkursu nikt nie wnosil o zmiane tego punktu , poza tym zainteresowanie tymi ligami jest znikome - chyba ze ktos dotrze do dobrego experta). Nawet terrorist pisal o tym ze gramy tylko typy z 1 i 2 ligi. Typy z 3 lig nie beda zaliczane. Poniewaz kuba81 trafil ten typ, a moze zapomnial o tym punkcie, albo sobie pomylil to niech poda typ zastepczy. Od tej pory jednak prosze nie podawac typow z ligi 3 i nizszych pod grozba nie uznania trafienia typu.
|
Do góry
|
|
|
|
#454916 - 18/01/2006 22:17
|
Carpal Tunnel
|
reg pkt 2 typ podany niezgodnie z regulaminem ale nietrafiony traktowany jest jako nietrafiony natomiast jesli typ byl trafiony trzeba go powtorzyc.Poprawki i uzupelnienia do chwili zakonczenia przyjmowania zdarzen/ sorry, policzyłem ten typ jako trafiony bo wpadłem w lekki trans alkoholowy. widziałem, że terrorist pisał o tym, ale zapomniałem  wpadłem szybko i na live i spisałem go jako typ 2 go ligowy. jeszcze raz przepraszam. szkoda, ze Domingos nie liczy już typków  napewno by zwrócił na to uwagę  ragulamin jest jasny, powtórki i porawki są ważne tylko do rozpoczęcia zdarzenia, więc chyba typ powinien być anulowany  chyba, że można jakoś inaczej zinterpretować regulaminu  zgadzam się z vonsebem, że regulamin musi być przestrzegany, ale uczestnicy powinni dbać o swoje typy i regulamin w miarę ogarniać. pozdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#454918 - 18/01/2006 22:30
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Pytanko... czy ktos z nas zlicza typy i prowadzi klasyfikacje?? Czy moze trzeba glosowaniem powolac komisje? Bo nie widzialem wynikow 1 tygodnia...
ja zliczam, ale miałem przymusowe rodzinne balety na koniec tygodnia i z bilansu 4-0 zrobiłem 4-3, do tego zapomniałem przez gorzałe o poście terrorista i tak wyszło  Domingos był do tej pory głównym zliczającym, ale niestety jak powiedział tak zrobił  tabelka po 1 tyg jest na stronce konkursu
|
Do góry
|
|
|
|
#454919 - 18/01/2006 23:25
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#454920 - 19/01/2006 12:01
|
Carpal Tunnel
|
witam. jak to zwykle bywa wszystko wychodzi w praniu, więc myślę, że powinniśmy do końca tego tygodnia dopracować regulamin aby było jak najmniej nieporozumień.
wydaje mi się, że ten punkt regulaminu powinien być zmieniony, gdyz jest niejasny (dla mnie)
- typ podany niezgodnie z regulaminem ale nietrafiony traktowany jest jako nietrafiony natomiast jesli typ byl trafiony trzeba go powtorzyc.Poprawki i uzupelnienia do chwili zakonczenia przyjmowania zdarzen
na taki: - typ podany niezgodnie z regulaminem ale nietrafiony traktowany jest jako nietrafiony natomiast jesli typ byl trafiony trzeba go powtorzyc.Poprawki do końca tygodnia.
jeszcze zapis dotyczący dopuszalnych zdarzeń: - mecze obstawiamy w systemie 1X2 gramy też totale, handicapy i poszczególne tercje
proponuje połaczyć z punktem: - mecze, które obstawiamy mogą pochodzić z 1 i 2 lig światowego hokeja(NHL, Eliteserien, DEL, SM, Extraliga itd.), turnieje międzynarodowe i pucharowe
i zapisać to tak: -gramy wszystkie zdarzenia i ligi występujące w ofercie dostępnych buków.
przeczytałem regulamin kilnaście razy i myślę że te zapisy w miarę rozwiązałby niedociagnęcia, gdyż reszta regulaminu jest jak dla mnie jasna.
jeszcze proponuje wprowadzenie zapisu: -za typy odpowiada typujący!
typ Kuby zgodnie z poprawkami byłby zaliczony i ja nie mam nic przeciwko temu.
pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#454921 - 19/01/2006 12:09
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
jeszcze proponuje wprowadzenie zapisu: -za typy odpowiada typujący!
dokładniej: za typy podane niezgodnie z regulaminem odpowiada typujący. pzdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#454922 - 19/01/2006 14:18
|
veteran
|
Według mnie nie ma tu co kombinować. Typ nie zgodny z regulaminem, nie zaliczony bez możliwosci powtarzania.
Co do spotakań tzn. lig które gramy powinno pozostac jak jest
|
Do góry
|
|
|
|
#454923 - 19/01/2006 17:32
|
veteran
|
Witam a wiec moze wyjasnie interpretacje tego punktu -typ podany niezgodnie z regulaminem ale nietrafiony traktowany jest jako nietrafiony natomiast jesli typ byl trafiony trzeba go powtorzyc.Poprawki i uzupelnienia do chwili zakonczenia przyjmowania zdarzen Chodzi o to ,ze jesli konkursowicz podal typ niezgodny z regulaminem ma czas zmienic ten typ do momentu zakonczenia przyjmowania nieprawidlowego zdarzenia. Po prostu uczestnik moze sam zatrybi ze cos jest nie tak ,lub ktos z nas zwroci mu uwage przed rozpoczeciem spotkania i wtedy podaje typ zastepczy a jesli spotkanie sie rozpoczelo to modli sie chociaz o porawny wynik  aby podac ponownie inny typ. Tak wiec Januch troszke inaczej to zinterpretowal i nie widze sensu aby zmieniac ten punkt regulaminu bo wydaje sie wszystko jasne jak 
|
Do góry
|
|
|
|
#454924 - 19/01/2006 18:17
|
Carpal Tunnel
|
ok. już wiem. nie załapałem, że słowa "Poprawki i uzupelnienia do chwili zakonczenia przyjmowania zdarzen" tyczą sie tylko typów potencjalnie nie trafionych.
|
Do góry
|
|
|
|
#454925 - 22/01/2006 19:09
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
4# Poprad v Slovan BA over 5,5 1,70 /GB/
wynik 2-3 vonseb, jeżeli pomyliłeś się przy podawaniu lini tak jak mówisz to chyba powinieneś podać typ zastępczy. wg. zapisu typ jest nie trafiony.
|
Do góry
|
|
|
|
#454926 - 22/01/2006 19:54
|
Pooh-Bah
|
Quote:
Quote:
4# Poprad v Slovan BA over 5,5 1,70 /GB/
wynik 2-3 vonseb, jeżeli pomyliłeś się przy podawaniu lini tak jak mówisz to chyba powinieneś podać typ zastępczy. wg. zapisu typ jest nie trafiony.
wolne zarty, dlaczego typ zastepczy?! kiedy Ania podala typ na AIK z podporka tez zapominacjac o X przy typie bo typ powinien byc 1x a nie 1, o czym swiadczyl kurs 1,50 a nie 2,20, to jakos nikt nie proponowal jej typu zastepczego?! Policzono jej 0, a sytuacja dokladnie identyczna dlaczego w konkursie sa rowni i rowniejsi?!
Ten pomysl z typami zastepczymi to tez jakis megaparadoks, ktos sie pomylil albo podal typ niezgodny z regulaminem, jego strata, niech czyta dobrze regulamin, zadnych typow zastepczych, kto to w ogole wymyslil?
|
Do góry
|
|
|
|
#454927 - 22/01/2006 20:06
|
Carpal Tunnel
|
napisałem "chyba", bo nie jestem pewien jak postąpić w tej sytuacji. dzięki terrorist za reakcje. licze ten typ jako nietrafiony, chyba że vonseb uważa, że jest w regulaminie punkt dający mu jakieś możliwości. pozdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#454928 - 23/01/2006 08:01
|
Carpal Tunnel
|
TYP nietrafiony - moja wina trudno.
Ps. Linia byla 4,5 ale zrobilem pomylke i typ sie nie liczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#454929 - 23/01/2006 11:55
|
Carpal Tunnel
|
zamieszczam "robocze" tabele.
2 tydzień: 1. vodzior podst: 7-0/+1 dogi: 1-1 razem: 10 pkt 2. Gadzina podst: 5-2 dogi: 2-0 razem: 9 pkt 3. marzano podst: 6-1 dogi: 1-1 razem: 8 pkt 4. Januch podst: 5-2 dogi: 1-1 razem: 7 pkt 5. komisarz podst: 6-1 dogi: 0-2 razem: 6 pkt 6. Domingos podst: 5-2 dogi: 0-2 razem: 5 pkt 7. KsUBA podst: 5-2 dogi: 0-2 razem: 5 pkt 8. dominix podst: 3-4 dogi: 1-1 razem: 5 pkt 9. g00niek podst: 3-4 dogi: 1-1 razem: 5 pkt 10. Yzerman podst: 4-3 dogi: 0-2 razem: 4 pkt 11. mongrita podst: 4-3 dogi: 0-2 razem: 4 pkt 12. Gregov podst: 3-4 dogi: 0-2 razem: 3 pkt 13. vonseb podst: 3-4 dogi: 0-2 razem: 3 pkt 14. thunder podst: 3-4 dogi: 0-2 razem: 3 pkt 15. Zebras Fan podst: 1-6 dogi: 1-1 razem: 3 pkt 16. ury25 podst: 2-5 dogi: 0-2 razem: 2 pkt 17. kuba81 podst: 0-7 dogi: 0-2 razem: 0 pkt
po 2 tyg
1. Gadzina podst: 11-3 dogi: 3-1 razem: 17 pkt 2. vodzior podst: 12-2/+1 dogi: 1-3 razem: 15 pkt 3. KsUBA podst: 9-5 dogi: 2-2 razem: 13 pkt 4. Januch podst: 9-5 dogi: 2-2 razem: 13 pkt 5. Zebras Fan podst: 7-7 dogi: 3-1 razem: 13 pkt 6. Domingos podst: 10-4 dogi: 1-3 razem: 12 pkt 7. komisarz podst: 10-4 dogi: 1-3 razem: 12 pkt 8. marzano podst: 10-4 dogi: 1-3 razem: 12 pkt 9. mongrita podst: 9-5 dogi: 1-3 razem: 11 pkt 10. g00niek podst: 7-7 dogi: 2-2 razem: 11 pkt 11. thunder podst: 7-7 dogi: 2-2 razem: 11 pkt 12. Yzerman podst: 10-4 dogi: 0-4 razem: 10 pkt 13. dominix podst: 8-6 dogi: 1-3 razem: 10 pkt 14. vonseb podst: 8-6 dogi: 1-3 razem: 10 pkt 15. Gregov podst: 6-8 dogi: 1-3 razem: 8 pkt 16. ury25 podst: 5-9 dogi: 0-4 razem: 5 pkt 17. kuba81 podst: 3-11 dogi: 1-3 razem: 5 pkt
jeśłi wystąpiły gdzieś błędy to proszę o szybką reakcję. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#454930 - 23/01/2006 17:04
|
Carpal Tunnel
|
Ja z kolei winny jestem pelna liste osob, ktore dokonaly wplaty ( wszystkie juz dotarly na konto oczywscie):
01. Zebras Fan ---- BAB --- $$$ 02. Vonseb -------- BAB --- $$$ 03. Gadzina ------- XXX --- $$$ 04. vodzior ------- BCA --- $$$ 05. Domingos ------ CCB --- $$$ 06. Yzerman ------- BAA --- $$$ 07. Gregov -------- AAA --- $$$ 08. g00niek ------- AAA --- $$$ 09. kuba81 -------- 000 --- $$$ 10. mongrita ------ CAB --- $$$ 11. komisarz ------ CCB --- $$$ 12. marzano ------- BAA --- $$$ 13. KsUBA --------- BAA --- $$$ 14. dominix ------- 000 --- $$$ 15. AniiJa/Thunder- AAA --- $$$ 16. ury25 --------- XXX --- $$$ 17. Januch -------- BAA --- $$$
Razem tj. 17 x 50 zl Proponuje wiec podzial zgodnie z drektywami (50-30-20): 1. 425 zl 2. 255 zl 3. 170 zl
|
Do góry
|
|
|
|
#454931 - 24/01/2006 10:51
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
UD #1 Nashville Predators - Detroit Red Wings 2 2,55 nb
nie wiem co z tym typem dominixa. z tego co się zorietowałem to buki wystawiły jako gospodarza Nashville, a później zaczęto wycofywać zakłady, gdyż mecz był rozgrywany na lodzie Detroit. generalnie dominix podał zdarzenie, które się nie odbyło, ale został wprowadzony w błąd przez buki i chyba w tym przypadku przysługuje typ zastępczy 
|
Do góry
|
|
|
|
#454932 - 24/01/2006 12:41
|
Carpal Tunnel
|
teraz poczytałem w temacie NHL, że mecz, który podał dominix był dokończeniem zawodów sprzed jakiegoś czasu. czyli to był typ podany na mecz który już się rozpoczął  wychodzi na to, że typ nietrafiony bez możliwości powtórki (wg regulaminu).
|
Do góry
|
|
|
|
#454936 - 28/01/2006 13:44
|
Carpal Tunnel
|
Gregov, Domingos mi już wytłumaczył ten punkt regulaminu  jeżeli typ zostanie zamieniony do chwili zakonczenia przyjmowania zdarzen to wtedy typ podany błędnie wogóle nie jest brany pod uwagę. vonseb zmienił typ przed rozpoczęciem meczu Timro, więc w tym wypadku mecz Timro nie ma już znaczenia. gdyby vonseb nie zmienił typu do chwili rozpoczęcia meczu, wtedy wynik meczu Timro byłby brany pod uwagę... chyba wszystko jasne 
|
Do góry
|
|
|
|
#454938 - 29/01/2006 09:43
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
6# Columbus-Nashville 1,66 (z dogr i karnymi) Baw
Zebras Fan nie napisałeś kogo typujesz w tym meczu. sprawdziłem i taki kurs był na Nashville, więc tak czy inaczej typ nie trafiony.
|
Do góry
|
|
|
|
#454939 - 31/01/2006 18:06
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
UD#1 Sparta - Pardubice over 5,5 2,50 Ladbrokes
1-0/0-0
dostępne buki wg regulaminu: - buki (STS, Profesjonal, Toto-Mix, Milenium, B&W, Unibet, Expekt, Centrebet, Nordicbet, GB - bez P2P, Bet365, Pinnacle, Sportignet, Olympic)
marzano typ niezgodny z regulaminem, jeśli wejdzie masz prawo do powtórki, jeśli nie po prostu nie trafiony.
|
Do góry
|
|
|
|
#454940 - 03/02/2006 22:13
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
UD#2 New Jersey - Carolina 1 2,40 Unibet
3-0/1-0
marzano podajemy 1 ud dziennie a to jest Twój drugi (dałeś Jokerit) ten typ nie ważny
|
Do góry
|
|
|
|
#454943 - 03/02/2006 22:17
|
Carpal Tunnel
|
możesz dać to najwyżej z podpórką jako typ podstawowy jak znajdziesz kurs 1,5
|
Do góry
|
|
|
|
#454945 - 25/03/2006 19:26
|
Carpal Tunnel
|
marzano podaj jutro 5 typów, ale zaznacz który z nich jest nadprogramowy. jeśli typ nie wejdzie to nie będzie problemu, natomiast w przypadku gdy trafisz typa to wtedy można go zaliczyć, chyba ze ktoś bedzie przeciwny takiemu rozwiązniu. a jesli ktoś będzie przeciwny to wtedy wg. regulaminu będziesz miał prawo do powtórki tego typu na poczatku następnego tygodnia. tak więc jeśli nikt do niedzieli do północy nie wniesie sprzeciwu to zostaną policzone wszystkie Twoje jutrzejsze typki pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|