Oto moja priv lista
.
1.
Pinnacle - bezapelacyjnie numer jeden. Najniższe marże na rynku, bogata oferta i
wysokie limity, które nawet przy większych naszych wygranych nie ulegają zmianie. Poważna firma, która traktuje poważnie swoich klientów. Numer jeden co nie znaczy, że nie ma wad. Ma... . Choćby takie jak mało rozbudowany live i ograniczona możliwość grania zakładów kumulowanych.
2.
Bet365 - IMO numer dwa. Ofertą przebijają
Pinnacle bezapelacyjnie. Najlepszy bukmacher do grania live. Mimo wszystko wysokie marże. Przy wyrównanych szansach oferują kursy 1.83/1.83... dość spora marża, a przy graniu na dłuższą metę marża odgrywa kluczowe znaczenie. Jeszcze jako minus mogę podać limity. Osobiście gram u nich od niedawna i jeszcze nie mam takowych problemów ale z tego co wiem limitują i to dość poważnie.
3.
Unibet - ciągle rozwijający się bukmacher. Plusy to fajny live z bogatą ofertą na siatkówkę plus nie limitują aż tak tragicznie jak to jest w przypadku innych bukmacherów. Minusy to podobnie jak do Bet365 marża i chore zakłady typu parzyste/nieparzyste
.
Antylista:
BetAndWin - bezapelacyjnie numer 1 na rynku
. Bogata oferta (już pal licho, że marże kosmiczne) ma się nijak do limitowania użytkowników do śmiesznych wręcz stawek. Poważna firma reklamująca się na koszulkach potęg piłkarskich Europy i na wszelakiego rodzaju stronach zachowuje się niepoważnie wobec klientów, którym uda się wygrać nieco więcej. Mówiąc krótka:
firma szukająca jelenii . Nie polecam nikomu poważnemu.
------------------------------------------------------------
Poza tym warto odnotować także
Betfair. Nigdy tam nie grałem ponieważ jakby nie było mają dość ubogą ofertę. Jeśli ktoś lubi się bawić w tenis i tylko tenis to oczywiście jest to bukmacher numer 1, jednak jeśli chce obstawiać inne dyscypliny takie jak siatkówka, bądź mniej znane ligi koszykarskie to raczej nie u tego bukmachera
. Ale kto wie... ciągle się rozwijają i być może kiedyś oferta się powiększy.