#4492434 - 28/02/2011 00:13
Re: Primera Division - 2010/2011
[Re: Valverde]
|
veteran
Meldunek: 22/03/2009
|
Santander vs Villarreal typ: 2 kurs: 2.50 Ladbrokes
Po znakomitym meczu w Lidze Europejskiej z Napoli i awansie do kolejnej fazy rozgrywek Villarreal powraca do rywalizacji w Primera Division. Dzisiejszym rywalem "Żółtej Łodzi Podwodnej" jest Racing Santander. Zespół, który ostatnio co prawda zaczął zdobywać regularnie punkty (remis z Valencią, wygrane z Getafe i Sewillą) jednak jest to wciąż zespół z dolnej części tabeli, który musi skupić się na walce o utrzymanie. obecnie ma 4 oczka przewagi nad strefą spadkową. Villarreal natomiast ostatnio jakby dostało zadyszki w Primera Division. 3 mecz bez zwycięstwa (Levante, La Coruna i Malaga), w czwartek jednak przełamali się i wygrali u siebie z Napoli, liczę, że jest to znak, że forma trzeciej obecnie siły w lidze hiszpańskiej wraca. Jest to również typ na przełamanie. Gospodarze nie przegrali 4 kolejnych meczów ligowych a jest to przecież zespół walczący o utrzymanie. Villarreal natomiast 3 kolejnych meczów nie wygrał a przecież zajmuje 4. miejsce w lidze i walczy o 3 pozycję z Valencią. W ostatnim sezonie w Santander Villarreal wygrało 2:1, w pierwszej rundzie natomiast na El Madrigal wygrali gospodarze 2:0. Dzisiaj liczę na kolejne zwycięstwo "Żółtej Łodzi Podwodnej".
|
Do góry
|
|
|
|
#4494099 - 28/02/2011 18:01
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
typ konkursowy Malaga - Almeria 2 Spotykają się dwie najgorsze ligowe ekipy, obydwa zespoły potrzebują punktów jak ryba wody - w takim meczu wszystko się może zdarzyć , mecz z gatunku tych o 6 punktów. Wygrana nieco polepszy sytuację, natomiast przegrana w takim meczu mocno skompiluje sytuację jednej z drużyn. Stawiam jednak na zwycięstwo gości , potrafili oni w zeszłym sezonie dwukrotnie ograć Malagę tiki taki i kasztanki. Ponadto gospodarze mają najgorszą defensywę w lidze w 24 meczach stracili aż 50 bramek. Almeria lepiej się prezentuje w ostatnich mecach-na ostatnie 6 meczów- wygrali dwa spotkania z Espanyolem i Osasuną stzrelając przy tym po 3 bramki, zresmiwaoli z mocnym Deportivo , czy samym Realem Madryt. Także moim zdaniem dzisiaj zjedzą Malagę tiki taki i kasztanki
|
Do góry
|
|
|
|
#4494466 - 28/02/2011 20:09
|
stranger
Meldunek: 02/10/2010
|
Malaga - Almeria
Czas powrócić do pisania analiz. W ostatni dzień lutego 2011 roku w Hiszpanii odbędzie się przysłowiowy mecz na szczycie, lecz tym dolnym. Ponieważ Malaga i Almeria okupują sam koniec dolnej części tabeli. Co prawda Almeria ma 4 punkty więcej, ale do końca sezonu pozostało przecież jeszcze bodajże 13 kolejek. Według mnie znacznym faworytem w tym meczu jest Malaga, a czemu ? Już piszę. Podczas zimowej przerwy Malaga w okienku transferowym nie próżnowała i wzmacniała się coraz to kolejnymi zawodnikami, to tylko świadczy o tym, że właściciele chcą utrzymać się na najwyższym szczeblu hiszpańskich rozgrywek. Przykładowo tacy zawodnicy jak Gabriel Milito (FC Barcelona) czy Martin Demichelis (Bayern Monachium) grają teraz w Maladze na wypożyczeniu. Trzeba również wspomnieć o Julio Baptista sprowadzony z AS Romy, lecz ten zawodnik niestety nabawił się kontuzji. Należy jeszcze wspomnieć o fakcie, że Malagę przejęli szejkowie, a trenerem zespołu jest sam Pellegrini (wcześniej również znane nazwisko jak Manuel Jesualdo Ferreira, który prowadził w latach 2006-2010 czołowy portugalski klub FC Porto) który jeszcze w poprzednim sezonie prowadził Real Madryt, a wcześniej Villarreal 2004-2009. Niektórzy uważają, że Malaga gra nadal taką padakę, jaką grała, ale ja tak nie uważam. Dla mnie ten zespół spokojnie może wyrwać się z dolnej części tabeli. Ostatnio mieli bardzo ciężki terminarz, ale zdołali ugrać korzystne punkty. 22 stycznia spotkali się z Valencią, aktualnie 3 siłą La Liga i walczyli z nią jak równy z równym. Mecz zakończył się wynikiem 4:3 dla gospodarzy po bramce w 88 minucie. Ale należy dodać fakt, że Malaga ten mecz grała od 15 minuty w 10, a od 65 minuty w 9, a pomimo to, zdołali jeszcze wyrównać na 3:3 w 79 minucie. Ostatni ich mecz to wyjazd na Villarreal, czyli też przeciwnik z wyższej półki. Zdołali zremisować 1:1. Wcześniej grali u siebie z zawsze silnym Getafe, mecz zakończył się wynikiem 2:2. A jeszcze wcześniej grali z Sevillą, czyli też czołówka La Liga, wynik 0:0. Malaga ostatnio wygrała u siebie 4:1 , 5 grudnia 2011 z Racingiem i 2 stycznia 2011 , 1:2 wyjazdowy mecz z Sportingiem Gijon, teraz czas na kolejne zwycięstwo ze słabą Almerią. Almeria natomiast to nieobliczalny zespół, raz potrafią wygrać czy zremisować z kimś z czołówki tabeli, a raz głupio przegrać. Zapomniałem jeszcze dodać, że Malaga teraz będzie miała prawdziwy piłkarski maraton. Dziś 28 lutego grają z Almerią. W czwartek 3 marca piekielnie trudny wyjazd na Real Madryt. A za 3 dni po Madrycie u siebie z Osasuną. Więc teoretycznie Malaga może trochę odpuścić wyjazd na Madryt by zdobyć punkty z takimi przeciwnikami jak Almeria czy Osasuna.
|
Do góry
|
|
|
|
#4499959 - 02/03/2011 23:22
|
Arka Gdynia!
Meldunek: 09/07/2009
|
Piłka nożna, Primera Division, 20:00 Real Sociedad - Levante Typ: AH(0:1) 1 Kurs: 3.40
typ konkursowy. Spotkanie 26 kolejki Primera Division pomiędzy zajmującym dziewiąte miejsce zespołem Realu Sociedad a trzynastym zespołem Levante. Gospodarze mają szanse w tym sezonie powalczyć jeszcze nawet o ligę europejską, zawdzięczają to przede wszystkim bardzo dobrym występom na własnym boisku, na którym to na swoją korzyść rozstrzygnęli 8 z 12 ligowych spotkań. U siebie jeśli już przegrywają to tylko z zespołami naprawdę dobrymi, takimi jak Real, Valencia czy Sewilla. Natomiast pokonali choćby Villareal, Espanyol i Athletic Bilbao. Bilans bramkowy u siebie to 18:11, ale co ważne w żadnym z 8 wygranych spotkań nie stracili bramki. A dzisiaj za rywala mają zespół który na wyjazdach nie prezentuje niczego szczególnego, przegrali aż 9 z 13 spotkań. Obie ekipy do dzisiejszego meczu przystąpią osłabione, w ekipie gospodarzy na pewno zabraknie napastnika Llorente (5 bramek w tym sezonie) oraz pomocnika Elustondo, a niepewny jest występ dwóch innych pomocników Prieto i Griezmanna. Goście wystąpią bez swojego najlepszego snajpera - Caicedo, który zdobył 10 bramek w tym sezonie oraz bez pomocnika Sergio (2 bramki). W zeszłym sezonie w Segunda Division w meczu pomiędzy tymi ekipami padł wynik 3:1, dziś liczę na podobny wynik.
|
Do góry
|
|
|
|
#4500672 - 03/03/2011 02:41
|
enthusiast
Meldunek: 04/02/2011
|
Valencia - Barcelona Typ: under 2.5 Kurs: 2.25 Dzisiaj na Estadio Mestalla rozegra się spotkanie pomiędzy trzecią drużyną w Primera Division Valecią a liderem w tabeli Barceloną. Ostatnie spotkanie pomiędzy tymi zespołami na Estadio Mestalla miało miejsce w tamtym sezonie i zakończyło się bezbramkowym wynikiem. Valencia na własnym stadionie nie strzela za dużo bramek, ale również ich dużo nie traci. W ostatnich 5 spotkaniach na własnym stadionie 4 mecze kończyły się wynikiem poniżej 2,5 bramek. Na pewno to spotkanie będzie bardzo ciekawe, a o zwycięstwie zadecyduje 1 bramka.
|
Do góry
|
|
|
|
#4500778 - 03/03/2011 03:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/01/2005
|
Valencia - Barcelona Typ: Valencia 1X Jak zobaczyłem kursy na Barce to pomyślałem,że to jakiś żart. Dla mnie Valencia jest jednym z nielicznych zespołów, który może nawiązać walkę z Barcą, a w bezpośrednich pojedynkach na Estadio Mestalla ostatnimi czasy trudno wywieźć Barcelonie korzystny wynik.Ostatnie 5 meczy na EM: 17.10.2009 Valencia - Barcelona 0:0 25.06.2009 Valencia - Barcelona 2:2 20.03.2008 Valencia - Barcelona 3:2 15.12.2007 Valencia - Barcelona 0:3 18.02.2007 Valencia - Barcelona 2:1 Dodatkowo Valencia u siebie spisuje się bardzo dobrze. Tutaj można zobaczyć statsy: http://www.betexplorer.com/soccer/spain/...matchid=6664405Puyol & Valdez nie wystąpią. Dodatkowo pod znakiem zapytania stoi występ Xaviego. Dlatego moim zdaniem warto spróbować 1x
|
Do góry
|
|
|
|
#4509305 - 06/03/2011 21:44
|
stranger
Meldunek: 05/03/2011
|
Czy można dostać więcej informacji na temat tego spotkania? Mi się wydaje że szanse są spore na wygraną Santanderu.
|
Do góry
|
|
|
|
#4525150 - 13/03/2011 01:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2002
|
Real Madryt - Hercules 2 połowa HC -1 REAL kurs 2.20
Bardzo ciekawy kurs mysle ze wart ryzyka, Real Madryt powinien stopniowo zdobywac przewage w srodku pola, zespol Hercules na pewno nie przyjedzie atakowac. Wedlug mnie to druga połowa okaze sie decydujaca w tyn pojedynku i Real Madryt nie powinien miec wiekszych problemow aby strzelic 2 bramki druzynie Hercules patrzac na stosunek meczy wyjazdowych na 14 spotkan az 10 porazek. Real w ostatnim pojedynku u siebie rozgromił Malage 7-0 mysle ze dzisiejszefo wieczoru bedzie podobnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4526198 - 13/03/2011 17:18
|
Prawdziwy Ekspert...po głębszym zastanowieniu
Meldunek: 24/04/2009
|
Villarreal - Gijon
Gospodarze dzisiejszego meczu ostatnio w lidze formą nie błyszczą, odnieśli tylko 1 zwycięstwo na 6 ostatnich meczów. Nie nazwałbym tego kryzysem a lekką zadyszką. Oglądałem niecałą 1 połowe w LE przeciwko Leverkusen i z przodu dobrze wyglądali, jak zwykle szarpał Rossi. Powinni dziś zdominować przeciwnika, Gijon na wyjezdzie tylko 1 wygrana i walczą o utrzymanie, Villa bardzo malo bramek traci na wlasnym obiekcie i max co goście strzelą to jedna bramka.
Tacy piłkarze jak Cani, Cazorla, Nilmar, Rossi gwarantują sporo sytuacji podbramkowych i na pewno będą chcieli znów wejść na ściężke zwycięstw ligowych. Chciałem zagrać over 1,5 na bramki Villarrealu po kursie 1,66 ale lepszą opcją będzie Villarreal 2-3 bramki po kursie 2,1 bo są po pucharach i może nie będą az tak forsowac tempa. Widzi mi się wynik 2:0/2:1
Typ: Villarreal(2-3 gole)
|
Do góry
|
|
|
|
#4544333 - 20/03/2011 01:45
|
enthusiast
Meldunek: 12/11/2005
|
Nie był bym sobą gdybym dziś nie spróbował Derby Madrytu na Atletico. Atletico @5,79 PinnacleReal w tygodniu wyeliminował Lyon z Ligi Mistrzów i chodź było szybko łatwo i przyjemnie to liczę na jakieś zmęczenie. Ciężko pisać o słabych stronach Realu, ale na pewno ostatnia gra na wyjazdach nie zachwyca. Wielkim atutem Atletico są ich wierni fani i liczę że przy wsparciu 65 tys. gardeł ich piłkarze wzniosą się na wyżyny i przełamią klątwę Realu. Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#4574907 - 02/04/2011 14:59
|
enthusiast
Meldunek: 04/02/2011
|
Villarreal - Barcelona Typ: Villarreal +2 Kurs: 1.40
Na stadionie El Madrigal gospodarze Villarreal podejmą Barcelonę. Villarreal aktualnie zajmuje 3 pozycję w Primera Division i walczy z drużyną Valencii o tą pozycję, aby awansować bezpośrednio do Ligi Mistrzów. Podopieczni Pana Garrido w tym sezonie przed własną publicznością mało co oddają punkty swoim rywalom, ponieśli jak na razie nie spodziewanie jednej porażki z Levante, trzy razy remisowali i jedenastokrotnie odprawiali przeciwników z kwitkiem. Barcelona natomiast to zespół który w tym sezonie jeszcze nie doznał porażki na wyjeździe i tylko dwa razy zremisowali. W drużynie przyjezdnych nie zagrają: Puyol, Eric Abidal, Maxwell, Rodriguez, Xavi Hernandez, Krkić, Busquets oraz pod dużym znakiem zapytania stoi występ Messiego. W ekipie gospodarzy zabraknie Angela Lopeza, ale do składu powraca Nilmar. Myślę, że tak spore braki kadrowe drużyna Villarreal jest w stanie wykorzystać i powalczy z Katalończykami. Po wypowiedzi Caniego: "To idealny moment na zwycięstwo z tym zespołem. Chcemy zagrać najlepszy mecz w tym roku" można stwierdzić że gospodarze będą bardzo zmotywowani i nie oddadzą tak łatwo zwycięstwa, a więc typ na Villarreal z handicapem +2 ma spore szanse na wejście.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|