#449571 - 23/11/2005 12:40
Re: LIGA MISTRZÓW - 5 kolejka E,F,G,H
|
journeyman
Meldunek: 20/10/2003
|
witam, o meczu Madryt-Lyon sporo juz napisano, ale pozwole dorzucic sobie 3 grosze...do brakow w Krolewskich dochodzi jeszcze T. Gravesen (info za UEFA.com) - dobry zmiennik, ktory czesto potrafi namieszac w szykach przeciwnika, wiec mamy juz 3 zawodnikow za burta w Realu...nie bez brakow (chociaz na pewno nie tak znacznych) jest Lyon - w meczu z Krolewskimi zabraknie E. Abidal'a. (info j.w.) z drugiej stony Galacticos powinni byc niezle zmotywowani, a mecz z Olympique bedzie bardzo dobra okazja do rehabilitacji przed kibiami co potwierdza wypowiedz R. Carlos'a : "Against Lyon we have to play like we have never played before - to finish first, we have to beat them." mysle ze nie wymaga tłumaczenia ... jednak biorac wszystko pod uwage i majac w pamieci ostatnie osiagniecia OL w Champions League - osobiscie zagram jezeli nie czysta 2 to na pewno z remisem...a z czysto osobistych przemyslen to Lyon w tym sezonie LM zajdzie naprawde daleko pozdrawiam i zycze dobrych typow !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#449572 - 23/11/2005 13:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/08/2003
|
Quote:
no dobrze ale u siebie wygrał rangers dla mnie kurs 1,5 na 1(porto) nieopłacalny .
I co z tego, ze wygrali. Rangers, ktorzy mieli byc zelaznym kandydatem na mistrza przed sezonem, to nie zespol, lecz zbieranina. Nie chodzi tu nawet o to, ze sa oslabieni brakiem jedynego zawodnika, ktory oprocz Fergusona cos tam jeszcze pokazuje, czyli Prso. To co graja Rangers to dno. A jest jeszcze dodatkowy smaczek, ktory przemawia za Porto: gdybys widzial ten mecz w Glasgow, ktory Rangers wygrali 3:2, to nie wahalbys sie ani chwili na to by postawic na Diego i spółkę.
Porto - Rangers - 1 i 10/10 za bardzo przyzwoity kurs w okolicach 1.55, a jak ktos chce to handicap na Porto w STS za 2.40, 8/10
|
Do góry
|
|
|
|
#449574 - 23/11/2005 14:04
|
journeyman
Meldunek: 26/10/2005
|
To moje propozycje analiz : Real - Lyon 1 , bo hmm zawiodlem sie oczywisice ich postawa z Barcą no ale coz zrobic. Mysle jednak iz galaktyczni to taka druzyna ktora powinna ten mecz wygrac ( mysle ze 2:1 ) hehe ale no lyon takze niejedzie po porazke, Jednak Real to dla mnie dzis pewniak z dobrą stawką Milan hmm tutaj jak widac wszystko w tabeli grupowej, wszystko moze sie zdarzyc , jednak rossoneri ustrzelą dzis co najmniej 1 bramke. Dla mnie overek lub brama milanu za ok.1.30 Inter 1 hmm mysle ze sa chlopaki w formie to co pokazali w meczu z parma no nie byl to jakis balet na super poziomie ale rutyna wygrala i mysle ze bedzie tak i dzis 1. - 1.23 Olympiakos z Rosenborkiem hmm co do tego meczu nie mam watpliwosci - nie zobaczymy tu duzo bramek wiec under za 1.75 lub warty grania dla odwazniejszych remisik Anderlecht - Chelsea hmm tutaj wiem ze Belgowie nie są chlopcami tylko do bicia lecz podkreslajac, ze Chelsea ostatnio gra tak sobie wiec szykuje sie nam jednostronny spektakl mysle ze obiecujacy w bramki ( kolo 2 napewno ) a takze napewno chlopaki niechca zostawiac wszystkiego potyczce z Liverpoolem , wiec do roboty ! i mysle ze mozna zagrac Londycznyczkow z handicapem pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#449575 - 23/11/2005 14:09
|
addict
Meldunek: 10/03/2005
|
w poprzedniej kolejce zdarzyło sie kilka niespodzianek, na które licze także dzisiaj : Schalke - PSV 2 (na wyjeździe remis z Milanem więc dziś win) Real - Lyon do przerwy 2 (Real ma pecha do przerwy, nawet Rosenborg prowadził) Cisse - strzeli (niezawodny w meczach pucharowych) te trzy typy wyśle jako single oraz jako kombosik btw! skoro Lyon prezentuje sie wyśmienicie, a Real brnie w bagnie to trzeba z tego korzystać !
|
Do góry
|
|
|
|
#449576 - 23/11/2005 14:09
Re: Liga Mistrzów - 5 kolejka (grupy E-H)
|
journeyman
Meldunek: 26/10/2005
|
Quote:
Witam! Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem na tym forum nowy i dopiero uczę się "manier" obowiązujących tu =) Mam nadzieję że bedzie nam się tu gadało dobrze :P A więc, przedstawiam wam moje typy (po dokonaniu analizy). Nie powstrzymujcie się od krytyki
Fenerbahce - AC Milan x2 Fenerbahce dobrze gra u siebie (zwycięstwo z PSV 3:0; remis z Schalke 3:3). W Milanie nie zagra Cafu oraz Jaap Stam. Jak wiadomo na stadionie w Stambule będzie gorąca atmosfera =) Poprzedni mecz tych drużyn (w Mediolanie) 3:1 dla Milanu. Bilans pięciu ostatnich meczów Fenerbahce rozegranych u siebie w LM: 5:0 (10:3 w bramkach).
Schalke 04 - PSV Eindhoven x2 Piłkarze PSV do Schalke przyjadą bez DaMarcusa Beasleya. Mecz w Eindhoven zakończył się 1:0 dla miejscowych. Potem remis z Milanem 2:2 i wygrana u siebie z Turkami 2:0. Schalke zajmuje 4 miejsce w lidze (5-7-1) wygrywając 2 z 3 ostatnich spotkań u siebie (3:0 i 2:0) i jeden remisując (1:1 z Bayernem). PSV natomisat przegrało na wyjeździe z tureckim zespołem aż 0:3 oraz zremisowali z Milanem 0:0. PSV zanotowało ostatnio wyjazdowy remis 4:4 w lidze, oraz wyjazdowe zwycięstwa 1:0 i 2:3 nad Heerenveen.
Rosenborg - Olympiakos x Na temat tego mecz wiem najmniej, nie miałem czasu na dokładne analizy. Na to zdarzenia bukmacherzy dają wysokie kursy. Osobiście jednak zdecydowałbym się na remis.
Real Madryt - Lyon 2 Wątpie by kryzys $realu skończył się po tym meczu. Myślę, że Lyon nie odpuści i po raz kolejny udowodni kto jest aktualnie lepszy. Francuzi krają spokojną, poukładaną grę, wspaniale egzekwują stałe frgmenty gry. W $realu nie zagra Raul. Hiszpanie grają ostatnio źle, brzydki football i myślę że nie będą potrafili wygrać tego meczu.
Anderlecht - Chelsea Londyn 2 Nie będę się rozpisywał ta temat tego meczu. Chelsea musi wygrać ze słabiutkim zespołem z Belgii, który jeszcze nie zapunktował, by sprawę awansu nie zostawiać na mecz z Liverpoolem.
Liverpool - Real Betis 1 Liverpool gra u siebie. Wprawdzie nie zagra L. Garcia, X. Alonso, ale Liverpool podobnie jak Chelsea musi to spotkanie wygrać, by nie odkładać awansu na ostatnią koleje gdzie zagrają z inną angielską drużyną. Betis fatalnie radzi sobie w Lidze Hiszpańskiej, ponadto nie zagrają w środę jego snajperzy.
Inter Mediolan - FC Artmedia Petrzalka 1 Scenariusz jest tylko jeden. Grający ostatnio bardzo dobrze piłkarze z Mediolanu muszą wygrać to spotkanie. Grają u siebie i każdy inny wynik od przekonującego zwycięstwa bedzie uważany jako porażka =)
FC Porto - Rangers 1 Porto gra u siebie. Ponadto muszą to spotkanie wygrać, jeżeli chcą grać jeszcze chocby w Pucharze UEFA. W Lidze Portugalsiej grają niezły footbal. Rangersi natomiast zagrają bez głównego inicjatora wszystkich akcji - Prso. Dotknięci ostatnią porażką z odwiecznym rywalem - Celtikiem - 0:3 napewno ich boli i wątpie by o niej zapomnieli.
Pozdrawiam i liczę na rozpatrzenie moich analiz
mysle iz nieslusznie przekreslasz chlopakow zza naszej zachodniej granicy . Schalke to druzyna ktora udowodnila ze nie odda latwo skory , wiec ja bym dawal 1 ale to sie zobaczy jak bedzie a psv no tak pewnie kierowales sie glownie meczami z milanem , to dobra ekipa ale Niemcy to wiesz ze heh są to skapi ludzie wiec nawet bramki nieoddadzą
co do Lyonu to sie calkowicie niezgadzam chlopie , bo nie masz racji a co tu duzo mowic , zobaczymy jak to bedzie
|
Do góry
|
|
|
|
#449577 - 23/11/2005 14:12
|
stranger
Meldunek: 20/11/2005
|
witam a ja sobei zagram na: inter-petrzalka 1 schalke-psv 1 porto-rapid 1 rela-lyon 2 liverpool-betis 1 nie ebde komemntował bo nie mam czasu ale przy odrobinie szcześćai może sie udać POZDRO asabliek przy odrobinie szczescia mozesz zalozyc swoj temacik w PP i tam sobie hulac do woli, tu mimo wszystko uprasza sie o kilka slow poparcia swoich typow
Edited by Biszop (23/11/2005 14:19)
|
Do góry
|
|
|
|
#449578 - 23/11/2005 14:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/10/2005
|
ja zagram:
fenerb. - milan 2 kurs 1.75 w sportingbet
składy:
Fenerbahce: 1. Volkan Demirel, 3. Servet Cetin, 5. Umit Ozat, 19. Onder Turaci, 24. Deniz Baris, 30. Serkan Balci, 4. Stephen Appiah, 7. Mehmet Yozgatli, 21. Selcuk Sahin, 10. Tuncay Sanli, 11. Marcio Nobre
Milan: 1. Dida, 3. Paolo Maldini, 13. Alessandro Nesta, 17. Dario Simic, 8. Gennaro Ivan Gattuso, 20. Clarence Seedorf, 21. Andrea Pirlo, 7. Andrey Shevchenko, 11. Alberto Gilardino, 22. Kaka, 27. Serginho
Tabela gr B
m w r p gol pkt 1 PSV 4 2 1 1 2-3 7 2 Schalke 04 4 1 2 1 7-6 5 3 Milan 4 1 2 1 5-4 5 4 Fenerbahce 4 1 1 2 7-8 4
mecze w lidze mistrzow :
Fenerbahce: 01.11.05 Schalke 04 - Fenerbahce 2 : 0 19.10.05 Fenerbahce - Schalke 04 3 : 3 28.09.05 Fenerbahce - PSV 3 : 0 13.09.05 Milan - Fenerbahce 3 : 1
Milan
01.11.05 PSV - Milan 1 : 0 19.10.05 Milan - PSV 0 : 0 28.09.05 Schalke 04 - Milan 2 : 2 13.09.05 Milan - Fenerbahce 3 : 1
nastepne mecze: PSV - : - Fenerbahce Milan - : - Schalke 04
Milan w tegorcznej edycji LM nie wygral jeszcze meczu na wyjezdzie czy to nastapi dzis?wydaje mi sie za tak kurs jest jak na milan wysoki! wiec warto sprobowac za 2 przemawia oslabiony sklad druzyny z turcji i najmocniejsza "paka" ze strony wlochow.Mysle ze Carlo Ancelotti po "Lekicji" jaka dala milanowi fiorentina nie pozwoli na 2 z rzedu porazke! i zmotywuje odpowiednio swych pilkarzy!
|
Do góry
|
|
|
|
#449579 - 23/11/2005 14:33
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Quote:
Posiada ktos squad w jakim wyjdzie prawdopodobnie milan ?
Prawdopodobnie wystapia w takim zestawieniu:
AC Milan: Dida - Kaladze, Maldini, Nesta, Serginho - Gattusso, Kaka, Pirlo, Seedorf - Shevchenko, Gilardino Fenerbahce: volkan - serkan, önder, servet, ümit - yozgatli, selçuk, appiah, tuncay - nobre, anelka źródło: BA Występ Nobre pod znakiem zapytania..
|
Do góry
|
|
|
|
#449581 - 23/11/2005 14:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/10/2005
|
widze ze nikt nie rusza meczu schalke - psv moje typy to : dokladny wynik 1-1 , under2,5 ,X heh troche mnie ponioslo ale niewiem czemu cos tak czuje ze bedzie 1-1 wczoraj czulem ze bedzie 0-0 villareal ale nie zagralem wiec dzisiaj sprobuje zagrac na 1-1 to tak rekreacyjnie
|
Do góry
|
|
|
|
#449584 - 23/11/2005 15:34
|
La Pulga
Meldunek: 29/01/2005
|
Real Madryt - Olimpique Lyon 2
Prawdopodobne składy
REAL 1. Iker Casillas, 2. Michel Salgado, 3. Roberto Carlos, 4. Sergio Ramos, 6. Ivan Helguera, 5. Zinedine Zidane, 8. Julio Baptista, 12. Pablo Garcia, 14. Guti, 23. David Beckham, 10. Robinho
LYON 1. Gregory Coupet, 3. Cris, 5. Claudio Cacapa, 12. Anthony Reveillere, 24. Sylvain Monsoreau, 7. Mahamadou Diarra, 8. Juninho, 10. Florent Malouda, 21. Tiago, 9. John Carew, 14. Sidney Govou
Uzasadnienie - Real w ostatnim meczu z Barcelona 0:3 i do tego marnie grali - Real bez Raula Ronaldo i dobrego w destrukcji Gravesena - Lyon posiad Juninho ktory znakomicie wykonuje stałe fragmenty gry - Lyon na swoim "podwórku" zajmuje 1 miesjce - Real w meczu z Barca przeprowadził jedną dobra akcje i strzał oddał obrońca Salgado - Lyon w tym sezonie gra fenomenalnie
|
Do góry
|
|
|
|
#449585 - 23/11/2005 16:31
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
witam wczoraj poszlo bardzo sympatycznie wiec dzis czas stonowac nadzieje:) Unibet wystawil ciekawe zdarzenie z ciekawym kursem Fenerbahce - AC Milan Total Booking Points (Over 45.5 - Under 45.5) Żółta Kartka = 10 pkt, Czerwona Kartka = 25 pkt, pozwolilem sobie zagrac over 45,5 za 1,95 (teraz jest juz 1,85), Turcy "gorace glowy", Wlosi znani prowokatorzy, bedzie sie dzialo potrzebujemy 5 kartek aby wygrac zaklad, poprzeczka ustawiona dosc wysoko lecz biorac pod uwage kto i gdzie gra kartek nie powinno zabraknac. Rozne sa scenariusze tego meczu ale w prawie kazdym przewduje ze norweski sedzia Terje Hauge bedzie musial siegac po kolorowe karteczki wystarczajaco czesto
|
Do góry
|
|
|
|
#449586 - 23/11/2005 16:40
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/03/2005
|
Quote:
witam wczoraj poszlo bardzo sympatycznie wiec dzis czas stonowac nadzieje:) Unibet wystawil ciekawe zdarzenie z ciekawym kursem
Fenerbahce - AC Milan Total Booking Points (Over 45.5 - Under 45.5) Żółta Kartka = 10 pkt, Czerwona Kartka = 25 pkt,
pozwolilem sobie zagrac over 45,5 za 1,95 (teraz jest juz 1,85), Turcy "gorace glowy", Wlosi znani prowokatorzy, bedzie sie dzialo potrzebujemy 5 kartek aby wygrac zaklad, poprzeczka ustawiona dosc wysoko lecz biorac pod uwage kto i gdzie gra kartek nie powinno zabraknac. Rozne sa scenariusze tego meczu ale w prawie kazdym przewduje ze norweski sedzia Terje Hauge bedzie musial siegac po kolorowe karteczki wystarczajaco czesto
W sumie fajna rozkminka Unibetu, szkoda, że mam tam 0 po letnich wyczyanch kieyd grałem co popadnie Ale widzi mi się to wielce prawdopodobne: 1. stawka meczu (ważny dla obu drużyn) 2. jedna z drużyn to Włosi, a druga to Turcy - wszystko jak napisał Biszop 3. Gennaro Ivan Gattuso i wszystko jasne Nosorożec załatwi Ci przynajmniej jedną kartkę, czyli 10 pkt Zawsze lubiłem tego gościa
|
Do góry
|
|
|
|
#449587 - 23/11/2005 17:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/07/2001
|
...wczoraj Barcelona over2.5 a na dzis w menu : Lyon x2 - 1,80 Liverpool 1 - 1,65 ...a to za sprawa swietnej gry Lyonu (nie tylko w LM) ,poukładanej i rozważnej strategii oraz beznadziejnej postawy Realu (w meczu z Barca 1 powazny strzał na bramke!) a w dodatku dzis bez Raula i Ronaldo! A potrawka nr 2 z racjii sympatii do LFC popartej analiza ich gry w LM oraz z perspektywy ich pierwszego meczu w Sewilli ,nie zapominajac o grze Betisu z inna angielska druzyna (przyp. chelsea 4-0!!!) Dziekuje i życze powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#449588 - 23/11/2005 17:53
|
journeyman
Meldunek: 24/05/2003
|
Witam!
Praktycznie nie ma pewniaków na dzisijesze spotkania. Osobiście nie mogę zgodzić się z moimi przedmówcami co do meczu REAL-LYON. Stawianie w roli faworyta Lyonu jest troszeczke hurra optymistyczne. Owszam w Lyonie, znakomity egzekutor rzutów woln7ych inni świetni piłkarze ale w realu nie zagra prawdopodobnie Raul i ironaldo, tylko nie wiem czy aby nie jest to ... wzmocnienie drużynu. Wraca Baptista. Ciagle przechodzimy obok tego, że kilka genialnych zgran Zidana czy też dwaj ewgzekutorzy rzótów wolnych po stronie madryckiej są w stanie wygrać to spotkanie. Nie twierdzę, ze na pewno wygrają ale ja akurat stwaiam na zwycięstwo królewskich. Jeżeli zawodnicy realu zagrają z ambicją i wolą walki to Lyon może tylko pomarzyć o zwycięstwie. Zachowując odpowiednie proporcje medialnie niszczona Wisła wczoraj nie pozwoliła zaistnieć Crakovii. Mimo wszystko Lyon to nie Barcelona a kibice Reauly też mają swoją cierpliwośc. Dlatego reasumując moje zbyt długie wypociny, głonie z w/w względów ja postawię na Real. A i jeszcze jedno nie byłem zbyt zbudowany skromnym zwycięstwem Lyonu w lidze. i drugi mecz kóry obstwaiłem dziś to Inter - Petrzarka x@ (3.5) Geberalnie już dawno wyleczyłem się z grania kursów poniżej 1.3. Zwycięstwa upatruję w tym, że Interowi wystarcza remis do awansu a słowacy będą walczyć o życie i niepowtarzalną szansę na awans. I znów nasuwa mi się analogi z Wisłą pojechali do schalke i wszyscy głośno mówili że ten kopciuszkom z Krakowa to już dziękujemy co było dale wszyscy wiedzą.
Poza tym już bez komentarza piszę jakie mecze postawiłem Trondhaim - Olympiakos X - do przerwy scyalke - psv - x do przerwy fenerbachce - milan over 2,5
Życzę wszystkim wysokich wygranych Pozdrawiam i przepraszam za zyt długie wywody
|
Do góry
|
|
|
|
#449590 - 23/11/2005 18:27
|
stranger
Meldunek: 03/11/2005
|
podam pare moich typow nie bedzie tu za duzo analiz tylko typy raczej z przeczucia. wszystkie informacje juz raczej zostaly podane i nie chce mi sie tego cytowac. oto one oczywiscie liverpool : betis(leci w tv,pierwszy powod... ) typ 1 fc porto : rangers( spojz poprzednie posty) typ 1 anderlech : chelsea( nie do konca ,ale jednak) smaczek... lyon strzeli bramke (mam nadzieje ze wygra 3 :0 , x2 stawka: 50 kurs: 5.35 zakladana: 240. 80 sts...niestety teraz pare innych typow ktore poprostu pomieszalem na kuponach fenerbahce : milan 2,x2 real m : lyon 2, over betis nie strzeli wczoraj bylo 5 remisow do przerwy wiec moze tak: shalke psv 1p x real m lyon 1p x rosenborg olympiakos 1p x fenerbahce milan 1p x i do tego dorzucamy 2 pewniaki wychodzi ako 48.81 schalke psv x2 dobra wiecej nie podaje bo bedzie klapa mam nadzieje ze moderator sie nie zdenerwuje ze znajduja sie tu surowe typy ale na prawde milo spedzilem przed chwila czas i nie chce mi sie tego wszystkiego pisac pozdro jeszcze nie cale 2 godzinki i...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|