Polonia Warszawa - Górnik ZabrzePierwszy mecz na jesien skonczyl sie porazka Górnika 1-0 w Zabrzu. Frycowe zostalo zaplacone... czy niedzielny wystep bedzie rowniez frycowym ? Niesadze...
Atuty Polonii: sklad - chyba najsilniejsza kadra ze wszystkich zespolow, organizacja gry - tutaj pewnie holenderska reka.
Wad trudno mi dostrzec, ale moze ten ogromny potencjal kadrowy, i spora rotacja kadrowa, duzo idnywidualnosci a mniej zespolowosci. Ogolnie nie mam tutaj jednoznacznego zdania.
Atuty Górnika: zespolowosc - rewolucja kadrowa miala miejsce pol roku temu, teraz doszlo 5 zawodnikow + Jez (jeden z glownych kandydatow do NVP polskiej ligi).
Wady: moze okazac sie ze 3 tygodniowy oboz w Turcji i ogomna ilosc gier, beda mialy jakis zly wplyw kondycyjny na pilkarzy. Ale zobaczymy w praniu.
Z pilkarzy Górnika nie zobaczymy: Michał Pazdan, Michał Jonczyk i Maciej Bębenek, no i Jez`a, ktory dopiero w tym tygodniu zostal pilkarzem Górnika. Wg mnie na 100% bedzie gral z Lubinem.
Najlepsza formacja, wg Nawalki, jest obrona, z Jopem, Banasiem, Magiera, Bemben; a potem pomoc i atak.
A teraz bukmacherka:
Osobiscie gram X -> 3,5 ale jesli ktos ma ochote na win gospodarzy to wg mnie tylko EH X za ok 3,6 (Polonia wygra roznica jednej bramki).
Osobiscie polecam UNDERRR 2,5 @ 1,6 UB malo, ale watpie abysmy widzieli festiwal bramek. Jak juz wyzej wspominalem, najlepsza formacja obrona, a Polonia z Lechem jakos w ataku sie zbytnio nie pokazala. Do tego dochodzi zimowa pora meczu. Zabrzanie chca rewanzu za mecz na jesien, ale nawet mi, ciezko myslec o 3 punktach na Polonii.
under 2,5 @ 1,6 7/10
XXX @ 3,5 3/10
WIARAAAA
NADZEJAAAA
GÓRNIKKKK
WALKAAA O PUCHARYYYY i LM