#44387 - 04/07/2003 01:34
Oszusci na voucherach
|
enthusiast
Meldunek: 01/03/2003
|
Nie wiem czy tu jest odpowiednie miejsce, aby o tym pisac, jesli nie to prosze mie przeniesc. Pisze o tym aby ostrzec innych przed podobna sytuacja. Niestety niejaki Buki, zaproponowal mi wymiane voucherowa, moze nieduzo 53 zl za 13 Euro, ale poprostu zostalem zrobiony w bambuko. Napewno jest to efektem mojej naiwnosci i tego ze na forum jestem stosunkowo krotko. Jednak chyba musimy sobie ufac, szkoda..... Czy jest jakas gwarancja na bezpieczna wymiane voucherowa? Patrze teraz w mail i nazwisko brzmi Jacek Nowakowski, ale nie ma gwarancji ze to prawdziwe, prawda? Pozdrawiwa i przestrzegam
|
Do góry
|
|
|
|
#44391 - 04/07/2003 01:54
Re: Oszusci na voucherach
|
enthusiast
|
Rzeczywiscie, teraz dopiero zauwazylem, ze sie ledwo co zalogowal, trudno mam nauczke, tylko przestrzegam innych tak naiwnych co ja przed takimi gosciami, dziek za odpowiedzi. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#44394 - 04/07/2003 01:59
|
enthusiast
|
Rzeczywiscie, jest na GG, pewno sie chwali jak zrobil frajera, trudno teraz juz po frytkach
|
Do góry
|
|
|
|
#44397 - 04/07/2003 02:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
Według mnie ten kto proponuje wymianę powinien pierwszy wysłać voucher- to chyba jasne. A tu zjawia się jakis kozak, który mysli ze jest bezkarny i robi ludzi w indianina, cholibka.
|
Do góry
|
|
|
|
#44401 - 04/07/2003 02:23
|
old hand
Meldunek: 10/07/2002
|
jakies 5miesiecy temu tez byla taka sytuacja, nie pamietam kto bral udzial w tej sprawie, ale kasa wrocila, napiszcie maila do kierownictwa expektu i wyjasnijcie cala sprawe.
|
Do góry
|
|
|
|
#44403 - 04/07/2003 02:26
|
enthusiast
|
Podejrzewam, ze ten ktos istnieje na forum z innym nickiem, bo wytlumaczyl mi przesylanie voucherow blyskawicznie. Pewno zauwazyl frajera i szybko wpisal sie pod nowym nickiem. Napisalem list do Expektu pytajac sie czy jest szansa anulowania tego vouchera, to znaczy zeby poprostu Expekt ta kase skasowal (wzial sobie), bo mi nie zalezy na zwrocie, tylko aby ten "czlowiek honoru" nie mial tej kasy, zobaczymy co z tego wyniknie, ale prawde mowiac sceptycznie na to patrze
|
Do góry
|
|
|
|
#44405 - 04/07/2003 02:52
|
Carpal Tunnel
|
Nie wiem czy ktoś zauważył ale nasz oszust się bardzo szybko postarzał, jeszcze przed chwilą miał 22 lata teraz już 54  hehe A tak wogóle to też wysłałem wiadomość do expektu żeby coś zrobili w tej sprawie
|
Do góry
|
|
|
|
#44406 - 04/07/2003 03:07
|
old hand
Meldunek: 30/06/2002
|
Jak już ktoś wyżej napisał jest możliwość sprawdzenia numeru IP tego osobnika. Olimp5 jakbyś mógł to zrób tak. Otwórz Outlooka i wybierz list od Bukiego, teraz kliknij prawym klawiszem myszy na liście i wybierz Właściwości. Teraz w nowym okienku kliknij na zakładkę Szczegóły a następnie skopiuj całą zawartość okienka i wklaj ją w poście na forum. Wybadamy jego adres IP i jeśli jest to któryś z użytkownikó tego forum ukrywający się pod innym nikiem to admin wyłapie osobnika. Chociaż już teraz ma taką możliwość. Tak czy siak Olimp zrób jak napisałem.
|
Do góry
|
|
|
|
#44408 - 04/07/2003 03:45
|
Meldunek: 13/03/2002
|
Sprawa banalna do wygrania z artykułu 286 paragraf 1: "Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8." Sprawe taką zgłasza sie wraz z dowodami w postaci logów na Policję i dołącza sprawe z powództwa cywilnego ;-) Zawołajcie Bukiego tutaj, niech lepiej odda kase bo sam taką sprawę mu założe, gdyż ona jest do wygrania wciagu jednej rozprawy, a w papierach będzie miał ładne "shit" 
|
Do góry
|
|
|
|
#44409 - 04/07/2003 04:03
|
$
Meldunek: 30/12/2002
|
person: Jerzy Gruntkowski address: IMA s.c. address: ul. Stagiewna 1 address: 80-750 Gdansk address: POLAND czy to jest jego adres bo jak tak to mam dosyc blisko 
|
Do góry
|
|
|
|
#44410 - 04/07/2003 04:05
|
enthusiast
Meldunek: 30/10/2002
|
Buki wyspowiadaj się skur..synu długo już nie pożyjesz, masz ostatnią szanse żeby zwrócić kase za oszukane vouchery. Za dwa dni może być już za późno.
|
Do góry
|
|
|
|
#44412 - 04/07/2003 04:08
|
enthusiast
|
Dzieki Panowie za slowa otuchy i pomoc, widze,ze jest tu wile bardzo wporzadku ludzi, a jakis oszust jak w zyciu sie wszedzie znajdzie. Jesli chodzi o Expekt to wyslalem nastepujacy mail:
Dear Expekt I have just sent a voucher with a sum 53 zl to one of your customers, unfortunatelly the guy prooved to be a cheater, because he did not send me a voucher on my account in GB. I have a question and a request if it would be possible to cancel the money. I do not even want the voucher back, but to clear the money from his ( I suppose) account. I know it will be hardly possible, but please consider this > > Kind regards Odpowiedz byla nastepujaca:
Hello again,
Thank you for your reply, I wish I could help you but the customer already received this voucher and asked for a withdrawal.
Kind Regards,
Lenah Johnson Support Expekt.com Ltd
Co oznacza, ze gosciu po otrzymaniu vouchera natychmiast przelal go na swoje konto bankowe. Czyli nawet nie chcial sobie zagrac ( a mowil ze sa wysokie kursy na MLB i musi zagrac) tylko poprostu okrasc i oszukac...bo tak to trzeba nazwac. Trudno, jeszcze raz dziek: gbasmuggy, Big star, mpbrowar, Haz$, lukboj, donic, verkerk, cichy, Gabriel F,Binas za wszystko,
|
Do góry
|
|
|
|
#44413 - 04/07/2003 04:08
|
enthusiast
Meldunek: 30/10/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Haz$: [qb]person: Jerzy Gruntkowski address: IMA s.c. address: ul. Stagiewna 1 address: 80-750 Gdansk address: POLAND czy to jest jego adres bo jak tak to mam dosyc blisko  [/qb][/QUOTE]To się przejedziemy razem i mam jeszcze kilku chętnych chłopaków 
|
Do góry
|
|
|
|
#44414 - 04/07/2003 04:09
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Haz$: [qb]person: Jerzy Gruntkowski address: IMA s.c. address: ul. Stagiewna 1 address: 80-750 Gdansk address: POLAND czy to jest jego adres bo jak tak to mam dosyc blisko  [/qb][/QUOTE]To jest tylko adres dzierżawcy łącza. Łącze dzierżawi firma sieciowa z której pobiera internet Buki. I właśnie ta firma sieciowa może dokładnie powiedzieć kim jest Buki. Tą firmą sieciową może być m.in. Homenet, który dzierżawi łącza od firmy IMA s.c. Jeśli ktoś zna jakiegoś admina z Homenetu może wybadać nazwisko Bukiego. Oczywiście wcale nie musi to być Homenet, wiem tylko że ta firma działą w Gdańsku i ciągnie łącze właśnie z IMY, więc może Buki jest w tej sieci.
|
Do góry
|
|
|
|
#44417 - 04/07/2003 04:55
|
$
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Gabriel_f: [qb]Olimp5, odezwij się jutro koło 12 na gg! GG: 5323305[/qb][/QUOTE]popieram ****ny cwel  uke: ps.chetnie z kumplami i takze z forum wybierzemy sie pod adres wskazany :stop: pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#44420 - 04/07/2003 16:20
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/05/2003
|
Chłopaki, jestem w pełni za tępieniem takich klientów jak Buki! Niestety prawo jest prawem, działa w obie strony, tzn. domagając się sprawiedliwości dla siebie nie unika się odpowiedzialności chociażby za swoje słowa. Tak jak napisał Gabriel_f sprawa jest prosta do wygrania w sądzie. Ale równie dobrze ten cały żałosny Buki może większość z was pozwać chociażby za: 1. obrazę godności osobistej (to małe piwo - znikoma szkodliwość społeczna, o ile nie jest on jakimś vipem), 2. i to jest gorsze, za groźby pobicia czy linczu. Dlatego jeśli chcecie oficjalnej sprawiedliwości, to nie wypisujcie tu gróźb pod jego adresem, bo może ich użyć w sądzie przeciwko grożącym. Inna sprawa, że mamy w Polsce wolność słowa i każdy może np. opowiedzieć kolegom na forum film, w którym pokazywane były zadziwiająco wymyślne tortury sprawiające oprawianym nieziemski wręcz ból  Poza tym mamy też tajemnicę korespondencji i na priva można przesyłać sobie dowolne informacje. Jestem z Wami Olimp5 i qbasmuggy!!! 3majcie się!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#44421 - 04/07/2003 16:21
|
Anonymous
Unregistered
|
Najlepiej idzcie do szefa tego łącza moze akurat cos powie.A moze expekt by zdradzil gdzie mieszka I wjazd na chate 
|
Do góry
|
|
|
|
#44423 - 04/07/2003 16:36
|
member
Meldunek: 14/08/2002
|
jak dobrze sie orientuje kradziez do 250 zł nie jest traktowana jak przestepstwo tylko wykroczenie
|
Do góry
|
|
|
|
#44424 - 04/07/2003 16:39
|
$
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Pitersson: [qb]Chłopaki, jestem w pełni za tępieniem takich klientów jak Buki! Niestety prawo jest prawem, działa w obie strony, tzn. domagając się sprawiedliwości dla siebie nie unika się odpowiedzialności chociażby za swoje słowa. Tak jak napisał Gabriel_f sprawa jest prosta do wygrania w sądzie. Ale równie dobrze ten cały żałosny Buki może większość z was pozwać chociażby za: 1. obrazę godności osobistej (to małe piwo - znikoma szkodliwość społeczna, o ile nie jest on jakimś vipem), 2. i to jest gorsze, za groźby pobicia czy linczu. Dlatego jeśli chcecie oficjalnej sprawiedliwości, to nie wypisujcie tu gróźb pod jego adresem, bo może ich użyć w sądzie przeciwko grożącym. Inna sprawa, że mamy w Polsce wolność słowa i każdy może np. opowiedzieć kolegom na forum film, w którym pokazywane były zadziwiająco wymyślne tortury sprawiające oprawianym nieziemski wręcz ból  Poza tym mamy też tajemnicę korespondencji i na priva można przesyłać sobie dowolne informacje. Jestem z Wami Olimp5 i qbasmuggy!!! 3majcie się!!![/qb][/QUOTE]hehe o to sie nie boj ten cwel jest za glupi pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#44425 - 04/07/2003 18:29
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał _gerg: [qb]jak dobrze sie orientuje kradziez do 250 zł nie jest traktowana jak przestepstwo tylko wykroczenie[/qb][/QUOTE]W przypadku sprawy karnej tak, jest to wykroczenie. Ale oprócz sprawy karnej o wyłudzenie można wnieść z sprawę z powództwa cywilnego o straty moralne, utracenie możliwości zarobkowania (gdyby przesłał Olimpowi kasę do GB, to ten mógłby nimi grać i zarabiać). Od razu zastrzegam że nie jestem prawnikiem, ale to wszystko co napisałem wydaje mi się możliwe do wygrania. A tak z innej beczki, czy widzieliście może film 'Edi'? Akurat Edi był niewinny i był zdecydowanie pozytywnym bohaterm, ale kara jaka go spotkała jest jedną z najgorszych możliwych kar dla faceta. Tak... potworna kara... 
|
Do góry
|
|
|
|
#44426 - 04/07/2003 18:33
|
member
|
mozliwosc zarobkowania w necie na zakładach bukmacherskich?????????
toz to przestepstwo w rozumieniu polskiego prawa
|
Do góry
|
|
|
|
#44429 - 04/07/2003 19:01
|
veteran
Meldunek: 08/07/2001
|
sąd sądem a po ryju można mu dać tylko nie za mocno żeby miał siłę odpracować potem to 50 zł
|
Do góry
|
|
|
|
#44431 - 04/07/2003 19:31
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał BOCA JUNIORS: [qb]poza tym sprawa dowodowa jest niejasna,bo olimp dobrowolnie wysłał mu kase.[/qb][/QUOTE]dowody są jak na dłoni: dyskusja na forum i zapisy transakcji w Ekspekcie [QUOTE]Oryginalnie wysłał BOCA JUNIORS: [qb] A z powództwa cywilnego to za 50 dych raczej nie opłaca się kruszyć kopii.[/qb][/QUOTE]straty moralne można oszacować np. na 1000 zł i zażądać żeby przekazał ją na PCK, niektórzy sędziowie bardzo przychylnie podchodzą do takich spraw, gdzie poszkodowany nie chce pieniędzy dla siebie i doprowadzają takie sprawy do końca, dodatkowo 'kładą łapę' na pensję gościa, pod warunkiem że takową posiada. Jeśli nie ma, to w ciągu odbywania 30-dniowej kary aresztu (zamienne za nieuiszczoną grzywnę) współtowarzysze mogą mu zrobić z zadka jesień średniowiecza Ale masz rację BOCA, że szkoda zachodu z sądami w tym przypadku.
|
Do góry
|
|
|
|
#44432 - 04/07/2003 19:43
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał BOCA JUNIORS: [qb]Ponadto Stągiewna 1 to raczej jakaś firma,bo tam są takie kamiennice z firmami,może on tam pracuje,albo jest tam siedziba firmy internetowej?[/qb][/QUOTE]To jest siedziba firmy internetowej która sprzedaje łącze jakiejś firmie sieciowej w której Buki ma internet, przecież pisałem o tym.
|
Do góry
|
|
|
|
#44434 - 04/07/2003 21:04
|
member
|
jak nie reguluje????????? poczytaj ustawe
|
Do góry
|
|
|
|
#44436 - 04/07/2003 21:19
|
veteran
Meldunek: 05/03/2002
|
Może rzeczywiście należy przekonać adminów IMY-y, żeby wydali czarną owcę: Obsługa klientów : Klientów przyjmujemy osobiście od poniedziałku do piątku w godzinach 12:00-15:00 w biurze IMA w Gdańsku przy ul. Stągiewnej 1. Kontakt telefoniczny z naszym biurem: Tel.: 301-69-17 ; 305-18-69 Fax: 305-19-58 Adres dla korespondencji : IMA s.c. ul. Stągiewna 1 80-750 Gdańsk W sprawach bardzo pilnych prosimy o kontakt telefoniczny : GSM+: 0 601 62 75 62 Wszelkie pytania, uwagi oraz sugestie proszę kierować na adres : office@ima.pl ----------------- ze strony www.ima.plma "gość" zadatki na polityka feeeeeeeeee
|
Do góry
|
|
|
|
#44439 - 04/07/2003 21:37
|
member
|
grac sobie mozesz, gorzej z wypłatą pieniedzy, chyba ze je sobie opodatkujesz
a ustawy nie chce mi sie szukac, ale tam jest to napisane moze nie wprost ale jest
|
Do góry
|
|
|
|
#44440 - 05/07/2003 00:10
|
journeyman
Meldunek: 25/04/2003
|
Niektórzy zachowują sie z was jak gówniarze .Już z tymi 50 złotymi możecie sie pożegnać ,niestety jak ktoś jest frajer to dostał wałka i na drugi raz już sie nie da tak wy****ć. I przestańcie gadać jakieś pierdoły o wjeżdzie do domu czy coś bo psujecie własną reputacje i wystawiacie sie na śmieszność
|
Do góry
|
|
|
|
#44442 - 05/07/2003 00:25
|
journeyman
Meldunek: 25/04/2003
|
Browar a skąd wiesz że nie wejdziesz do niego do domu i sam po ryju nie dostaniesz???Taki z Ciebie wir???
|
Do góry
|
|
|
|
#44445 - 05/07/2003 22:13
|
enthusiast
|
WSZYSTKO SIE WYJASNILO PRZECZYTAJCIE:
Od: Expekt.com - Support Poland <support.poland@expekt.com> Do: <olimp75@wp.pl> Temat: Sprawa Vouchera. Witamy Serdecznie,
Panie Slawomirze, odnosnie Panskiej informacji jaka przeslal Pan do nas 3 Lipca, o Pana klopotach zwiazanych z nieuczciwoscia jednego z klientow Expekt.com:
Po ponownym przejrzeniu zapisu wszystkich transakcji dokonanych zarowno przez Pana, jak i przez ta osobe (rzekomo przez Jacka Nowakowskiego), stwierdzamy z cala pewnoscia, ze nie jest to ta osoba, a jedynie jeden z naszych klientow, ktory notabene juz kiedys popelnil podobny czyn, wykorzystujac naiwnosc, a raczej chec udzielenia mu pomocy finansowej przez naszych klientow, jednak wtedy, po zarowno naszej interwencji, jak i rowniez po interwencji samych poszkodowanych, osoba ta oddala nalezne pieniadze i obiecala goraco przepraszajac, ze taka sytuacja wiecej sie nie powtorzy.
Poinformowalismy ta osobe, ze jezeli raz jeszcze nastapi kiedykolwiek taka sytuacja, badz otrzymamy skargi na ta osobe od naszych klientow, jej konto zostanie zamkniete, co tez zostalo uczynione w tej chwili. Osoba ta, korzystajaca z imienia i nazwiska Jacek Nowakowski, poslugiwala sie zarowno tym samym loginem i haslem w przypadku swojego konta, jak i konta Jacka Nowakowskiego, do ktorego to konta przeslal Pan pieniadze, oraz poslugiwala sie bardzo podobnym adresem e-mailowym, ktory roznil sie tylko jedna litera mianowicie "papciakjj" i "papciakjjj", co przypomnialo nam o klopotach naszych klientow sprzed kilku miesiecy z Panem Jackiem Papciakiem, ktore zostaly Panu opisane powyzej. Jacek Nowakowski i Jacek Papciak, to ta sama osoba, poslugujaca sie rowniez dodatkowo nickiem "buki" oraz "maluski". Dla Pana dobra, przestrzegamy przed jakimikolwiek transakcjami z osobami poslugujacymi sie tymi nickami.
W zwiazku z ta sytuacja i ewidentnym ujawnieniem popelnionego przez ta osobe czynu, Panska kwota przeslana voucherem w wysokosci 53 PLN, powrocila na Pana konto gracza.
Przestrzegamy Pana zarazem, przed ponownym przesylaniem pieniedzy do osob ktorych Pan nie zna.
Mamy nadzieje ze Pana sytuacja jest odosobniona i nie bedziemy musieli juz wiecej razy interweniowac w podobnej sprawie, choc musimy przyznac, ze w przypadku takim jak Pana, interwencja jest dla nas przyjemnoscia, gdyz zalezy nam zarowno na Pana zadowoleniu, jako klienta, jak i na zadowoleniu wszystkich innych osob korzystajacych z Expekt.com, ktorzy chca uzywac opcji przesylania voucherow do innych klientow Expekt.com. Wyeliminowanie takich nieuczciwych osob, jest wiec dla nas szczegolnie wazne, gdyz tego rodzaju sytuacje, nie sprzyjaja dobremu samopoczuciu Panstwa, jak i naszemu.
Mamy nadzieje, ze sa to ostatnie Panskie klopoty i niemile zdarzenia, jakich doswiadczyl Pan korzystajac z naszego serwisu.
Zyczymy Pomyslnego Lata! Support Expekt.com Ltd
BRAWO EXPEKT nigdy nie pozwole powiedziec zadnego slowa na nich, z przyjamnoscia bede u nich topil kase. Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#44448 - 05/07/2003 23:51
|
member
|
zobaczcie kto sie podpisał po tematem expekt- oszusci czy jakos tak.........
|
Do góry
|
|
|
|
#44452 - 11/07/2003 04:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2002
|
te dane numeru mieszkania nie są przecież tego gościa co do ciebie pisze, tylko jest to właśnie adres dostawcy!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|