#436247 - 27/10/2005 13:44
Re: Orange Ekstraklasa, kolejka 12 (29-30.X)
|
member
Meldunek: 03/08/2005
|
Typ: Legia vs. Korona (+1.5) 1.45,-
Legia co roku "nic" nie gra, a mimo to potrafi wygrywac. Beznadziejnosc to chyba ich ulubiony stan, bo gdy wszystkim sie wydaje, ze jest beznadziejnie, i wymienia Legie jednym tchem z innymi klubami, ktore nie zachwycaja; to ci na przekor wszystkim wygrywaja. Korona co prawda ma Piechne - niezwykle skuteczny - jednakze watpie, aby doszedl on do tylu sytuacji strzeleckich co z Wisla. BTW Bramkarza Legii cenie - obecnie - wyzej od Majdana, a i obrona Legii wyglada na solidniejsza (mam tu na mysli obrone nie jako formacje). KKK potrafi grac pieknie i potrafi niespodziewanie przegrac, nie twierdze ze i tym razem tak bedzie, ale b. skalniam sie ku HC +1.5 gola na Kolporter, stawka 1.45,- (STS).
|
Do góry
|
|
|
|
#436248 - 27/10/2005 14:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
W tej kolejce są dwa bardzo interesujące mecze: Cracovia-Polonia 1 Mecz przyjażni dwóch bardzo zasłużonych dla polskiej piłki klubów. Faworytem na pewno w tym meczu Cracovia u siebie w tym sezonie zespół zdobył większość swoich punktów 13 punktów bilans 4-1-0. W ostatniej kolejce zespół wygrał dość niespodziewanie w Szczecinie z Pogonią 2-1 zwycięską bramke zdobyli w 96 minucie meczu. Polonia nadal zajmuje ostatnie miejsce w tabeli pomimo wygranej z Groclinem 2-1 zwycięska bramka padła też w 90 minucie meczu. Bilans wyjazdowym w tym sezonie Polonii to 2-0-4. Bilans bezpośrdenich spotkań na boisku gospodarza to 11-1-3. Myśle, że warto zaznaczyć, że obrona Polonii gra bardzo źle a w szczególności nigeryjski obrońca Igwe w ostatniej kolejce zaliczył asyste przy bramce Sikora. Jeśli zagra to o wynik będe spokojny Arka-Zabrze 1, 1x Arka w końcu w zeszłej kolejce przełamła swoją niemoc i wygrała pierwsze spotkanie po powrocie do Ekstraklasy. Bramka Ławy w 90 minucie zapewniła zwycięstwo Arce. Bilans w tym sezonie na własnym boisku mają 0-3-2. Zabrze po dobrym starcie do sezonu zaczeła seryjnie przegrywać wszystkie mecze najbardziej dotkliwa porażka spotkała zespół Wleciałowskiego w Pucharze Polski przegrana 3-0 z Radomiakiem Radom pokazuje jak poważny kryzys dotknął zespół. W ostatniej kolejce ligowej przegrana na wyjeżdzie z Amica 3-1. Moim zdaniem w tym meczu warto zaryzykować postawienie 1 po dobrym kursie 2 zł do postawienie na 1 przekonuje mnie pierwsza wygrana Arki w lidze na pewno będą chcieli wygrać u siebie z bardzo słabym Górnikiem. Jednak dla mniej odważnych 1x po kursie 1,22 zł. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#436249 - 27/10/2005 17:00
|
member
|
Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Lech PoznańTyp: OVER 2.5Na razie rozwazam wszystko hipotetycznie, ostatnie 3 dni mialem "suche" kazdorazowo "cos" nie weszlo na kuponie; m.in. dlatego teraz przymierzam sie do puszczenia zakladu za niska stawke po kursie 3,- <-> 4.5,- Skad OVER, otoz wszyscy twierdza, ze to spotkanie to derby. Jak na nasza ligowa szarzyzne, to mozna to i derbami nazwac - do tego sie przychyle. Groclin bez Bartosza Slusarskiego i Rafala Lasockiego za to z sedzia Krzysztofem Słupikiem (Tarnów), ktory lechitom zalazl za skore. Quote:
Slupik osatnio sedziowal spotkanie: Wisła Płock - Górnik Łęczna (2:1), (nota 8), obserwator: Rek.
Ponadto spotkanie to jest "debiutem" - na stanowisku trenera - dla Wernera Liczki, i prawdziwym sprawdzianem dla trenera-inwalidy pana Michniewicza, ktory niejednokrotnie pokazal, ze z zestawieniem odpowiedniej taktyki miewa problemy.
Groclin Grodzisk [home] 2wins 2draws 3loses 13:14goals Lech Poznan [away] 2wins 1draws 1loses 10:10goals
Co sadzicie?
|
Do góry
|
|
|
|
#436251 - 27/10/2005 18:24
|
addict
Meldunek: 07/06/2005
|
Quote:
Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Lech Poznań
Typ: OVER 2.5
Na razie rozwazam wszystko hipotetycznie, ostatnie 3 dni mialem "suche" kazdorazowo "cos" nie weszlo na kuponie; m.in. dlatego teraz przymierzam sie do puszczenia zakladu za niska stawke po kursie 3,- <-> 4.5,-
Skad OVER, otoz wszyscy twierdza, ze to spotkanie to derby. Jak na nasza ligowa szarzyzne, to mozna to i derbami nazwac - do tego sie przychyle.
Groclin bez Bartosza Slusarskiego i Rafala Lasockiego za to z sedzia Krzysztofem Słupikiem (Tarnów), ktory lechitom zalazl za skore.
Quote:
Slupik osatnio sedziowal spotkanie: Wisła Płock - Górnik Łęczna (2:1), (nota 8), obserwator: Rek.
Ponadto spotkanie to jest "debiutem" - na stanowisku trenera - dla Wernera Liczki, i prawdziwym sprawdzianem dla trenera-inwalidy pana Michniewicza, ktory niejednokrotnie pokazal, ze z zestawieniem odpowiedniej taktyki miewa problemy.
Groclin Grodzisk [home] 2wins 2draws 3loses 13:14goals Lech Poznan [away] 2wins 1draws 1loses 10:10goals
Co sadzicie?
Hm wszystko wyglada dobrze bo pilkarze do "derb wielkopolski" podchaodza bardzo powaznie- bardzo prawdopodobny over... Wszytsko zalezy od skutecznosci dnia (bo po czesci uwazam ze najlepiej grac druzyny ktore maja "cos" w ataku, bo np taka Odra czesto moze prowadzic gre ale o wyniku decyduje przypadek) Nie wiadomo tez jak ustawi zespol Liczka :S mam nadzieje ze nie bedzie kontynuowal mysli z Krakowa(sama defensywa) :| bo jesli tak... Troche wiec nie jest pewne jak bedzie wygladal teraz Groclin-po tej kolejce duzo sie wyjasni. Ostatnio jednak druzyna z Grodziska jest w dolku i nie zmieni tego zadna wygrana w PP... A z typem na Groclin to bym sie szczegolnie zastanowil, pomijajac forme itp przypominam ze nie gra przeciez z frajerami... Takie moje wstepne rozwazania, a ostateczne analizy podam pozniej pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#436253 - 28/10/2005 13:33
|
member
|
Groclin Grodzisk Wlkp. - Lech Poznan [bis]
Sklady obu druzyn:
Groclin: Przyrowski - Lazarevski, Sablik, Sninsky, Piechniak - Sedlacek, Sabo, Goliński, Sikora - Rocki, Sikora
Lech: Kotorowski - Talichowski, Anderson, Wójcik, Kuś - Świerczyński, Scherfchen - Topolski, Sasin - Zakrzewski, Reiss
Rezerwowi:
Groclin: Ptak, Lasocki, Sokołowski, Porazik, Radziewicz, Bartkowiak, Kaźmierowski
Lech: Kotarski, Mowlik, Nawrocik, Wachowicz, Iwan, Sawaneh, Samba Ba, Gajtkowski
Nie zagrają:
Groclin: Vranjes, Kumbev, Mynar, Łukaszewski, Ślusarski, Kozioł
Lech: Piątek
|
Do góry
|
|
|
|
#436254 - 28/10/2005 13:41
|
journeyman
Meldunek: 29/10/2004
|
Ja jako kibic Górnika Łęczna nie mogę wypowiedzieć się do końca subiektywnie na temat szans zielono - czarnych. Ale po tym co Górnik pokazał w PP z Jagą (regulaminowy czas gry) jestem w stanie postawić 1. Łapa, który będzie prowadził I drużynę nie jest złym trenerem, świadczą o tym jego wyniki z juniorskimi drużynami Górnika. I kiedyś ta passa nie wygranych meczy na własnym stadionie musi się skończyć. I Górnik jakoś dziwnie dobrze zawsze gra przeciwko piłkarzom Zagłębia. Górnik Łęczna - Zagłębie Lubin 1 kurs 2.10 Pzdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#436256 - 28/10/2005 16:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
Quote:
Arka Gdynia-Górnik Zabrze 1
Profesjonal zrozumiał już to i zablokował to spotkanie.
wygląd ana to że z powrotem jest 190 A.Gdynia-Gornik Z. 2.00 3.10 3.30
Cezar, mógłbyś nam powiedzieć kto w twojej drużynie jutro zagra w ataku? Z Odra, gdynianie grali w ustawieniu 4-2-3-1 ale myślę że u siebie trener Wąsikiewicz ustawi drużynę nieco bardziej ofensywnie , zwłaszcza że jak wspomniałeś gospodarzy interesuje tylko zwycięstwo.
Pozdrawiam i życzę upragnionego zwycięstwa
|
Do góry
|
|
|
|
#436257 - 28/10/2005 17:19
|
veteran
Meldunek: 02/05/2003
|
Moze dwa zdania ja wtrace , nie zgodze sie ze ustawienie jest ofensywne ,poprostu trener poprzestawial zawodnikow na swoje nominalne pozycje i w dodatku gramy 4-5-1 ale B.Lawa gra na srodku odrazu za Nicinskim , ma to swoje minusy bo robi sie dziura w srodku pola jesli chodzi o defensywe
Tak wygladal sklad w meczu z Amicą
Arka: Norbert Witkowski - Łukasz Kowalski, Piotr Jawny, Ireneusz Kościelniak, Krzysztof Majda - Sebastian Gorząd (90'Marcin Pudysiak), Dariusz Ulanowski, Bartosz Ława (82'Mateusz Kołodziejski), Andrij Griszczenko, Marek Kubisz (55'Olgierd Moskalewicz) - Grzegorz Niciński
Moskalewicz zlamal nos i raczej nie wystapi , natomiast nowy nabytek(miejmy nadzieje)Wroblewski jeszcze nie zagra, Chamera dalej kontuzja ,wrocil juz Jakosz ale nie wiadomo czy zagra .Sklad nie powinien sie roznic od tego z Amicą czyli jeden napastnik
|
Do góry
|
|
|
|
#436259 - 28/10/2005 18:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/02/2005
|
Quote:
Quote:
Arka Gdynia-Górnik Zabrze 1
Profesjonal zrozumiał już to i zablokował to spotkanie.
wygląd ana to że z powrotem jest 190 A.Gdynia-Gornik Z. 2.00 3.10 3.30
Cezar, mógłbyś nam powiedzieć kto w twojej drużynie jutro zagra w ataku? Z Odra, gdynianie grali w ustawieniu 4-2-3-1 ale myślę że u siebie trener Wąsikiewicz ustawi drużynę nieco bardziej ofensywnie , zwłaszcza że jak wspomniałeś gospodarzy interesuje tylko zwycięstwo.
Pozdrawiam i życzę upragnionego zwycięstwa
witam. Przytocze może wypowiedz Wąsikiewicza dla Dziennika Bałtyckiego: Trochę się boję - nie ukrywa trener Wąsikiewicz - żeby zawodnicy za bardzo nie uwierzyli przed meczem, że Górnika można łatwo ograć. Rozmawialiśmy o tym w ostatnich dniach. My musimy twardo chodzić po ziemi i na boisku udowadniać, że potrafimy wygrywać. Górnik to nie jest łatwy przeciwnik. Wprawdzie zabrzanie grają teraz znacznie słabiej niż na początku sezonu, ale potrafią przecież sami zdobywać punkty i nikomu nie robią z nich prezentów. Tacy piłkarze jak Piotr Lech, Jacek Wiśniewski, Krzysztof Bukalski, Marcel Liczka, czy występujący nie tak dawno w Arce Arkadiusz Aleksander nie zapomnieli jak się gra w piłkę. Zwycięstwo nad Odrą bardzo nas podbudowało i oczywiście chcemy wygrać także w sobotę. Po raz pierwszy w tym sezonie w Gdyni. Zwykło się mawiać, że zwycięskiego składu się nie zmienia. Zagramy więc w podobnym zestawieniu. Podobym, bo za żółte kartki pauzuje Krzysztof Sobieraj. Mam więc pewne problemy z linią pomocy i o tym - kto w niej zagra - zadecyduję dopiero przed samym meczem - zakończył Wąsikiewicz.
Nie widze innej opcji niż zwycięstwo Arki i chyba nie jest nieobiektywny. Po kursie 2.05 czy wyższym jeszcze warto zagrać ten mecz. Arka musi wkońcu wygrywać i po zwycięstwie z Odrą seria zwycięstw będzie przedłużona. Dzięki DJ Sosna i mam nadzieje że Arka odnotuje pierwsze zwycięstwo u siebie po 23 latach w I lidze.Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#436260 - 28/10/2005 20:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/01/2005
|
LEGIA WARSZAWA-KORONA KIELCE sędzia: Adam Kajzer (Rzeszów) Ostatnie mecze: Zagłębie Lubin - Legia Warszawa 0:1 Legia Warszawa - Wisła Płock 3:0 Lech Poznań - Legia Warszawa 1:0 Legia Warszawa - Polonia Warszawa 1:0 Pogoń Szczecin - Legia Warszawa 2:2 Wisła Kraków - Korona Kielce 2:2 Górnik Zabrze - Korona Kielce 0:3 Korona Kielce - Amica Wronki 2:1 Arka Gdynia - Korona Kielce 0:2 Zagłębie Lubin - Korona Kielce 3:3 Kontuzje: (Choto, Jarzębowski, Magiera, Klatt)-Legia (Cichoń)-Korona Miejsce w lidze: 2. Legia Warszawa 19 13-7 6. Korona Kielce 16 19-16 Pierwsze w kolejności punkty,następnie stosunek bramek Najlepsi strzelcy: Korona Kielce- Grzegorz Piechna 12 goli Legia Warszawa-Piotr Włodarczyk/Marcin Klatt 4 gole To kolejny ciężki wyjazdowy mecz Korony w przeciągu ostatnich 3 kolejek i to nie z byle kim tylko z Legią, która mi iż nie zachwyca swoją grą wygrywa mecz za meczem i obecnie zajmuje miejsce wicelidera Orange Ekstraklasy. Spodziewam się bardzo emocjonującego widowiska.Ten mecz nie jest zwykłą ligową potyczką,a to z kilku względów. Wdowczyk to trener, który prowadził Koronę przez ostatnie prawie 3 lata w 3 i 2 lidze.Związku z tym mecz będzie wywoływał podwójne emocje. Poza tym spotykają się mimo wszystko dwie różnie grające drużyny.Legia bardzo dobra w obronie (tylko 7 bramek straconych najmniej w lidze),a Korona mimo,że jest beniaminkiem to zasłyneła z otwartej i podobającej się gry.Jedynym mankamentem Korony jest "słabsza" obrona czego dowodem są tracone bramki (16 bramek w dotychczasowych meczach).Myślę, że pewnym faktem doceniającym grę kieleckiego klubu jest powołanie do reprezentacji Grzegorza Piechnę,jako debiutanta."Kiełbasa" jest obecnym liderem tabeli strzelców ekstraklasy i strzela na zawołanie.W nim upatruje zagrożenie dla bramki Legii strzeżoną przez Fabiańskiego dobrego znajomego Załuski-bramkarza Korony. Moim zdaniem drużyna,która zdobędzie środek pola będzie decydować o losach tego spotkania.W Koronie bez precedensowymi królami środka są Hermes i Bilski,którzy grają naprawdę na dobrym poziomie.Motorycznym ogniwem drużyny z Kielc jest Marcin Kaczmarek jeden z najszybszych pomocników ligii.Do pomocy ma Nowackiego,który mimo iż walczy niestety np. w meczu z Wisłą Kraków notorycznie tracił piłkę.Według mnie za niego ma szansę wystąpić Grzegorz Bonin wracający do dawnej formy choćby z występów II ligi.W ataku Kiełbasę będzie wspomagać Grzegorzewski,który z meczu na mecz przyzwyczaja się do ligowego poziomu(asysta w mecz z Wisłą).Jeśli chodzi o obronę nie widzę tu większych zmian Golański, Hernani, Rutka, Bednarek,czyli tak samo jak w meczu z Wisłą. Za dużo nie będę rozpisywał się o Legii.Wydaje mi się, że to młody zespół,lecz grający bardzo solidną piłkę.Niedziwi mnie nie widowiskowa gra Legii,gdyż od kiedy pamiętam taki własnie futbol prezentowała.Myślę, że będzie trzeba uważać na Surmę w środku pola,Szałachowskiego w ataku i Kiełbowicz w obronie. Chciałbym również wspomnieć,że na mecz do Warszawy wybiera się spora grupa kibiców Korona i napewno będzie wspomagać swoją drużynę. Napewno czeka nas ciekawę widowisko i oby Korona wywiozła z Łazienkowskiej korzystny wynik. Osobiście stawiam w tym meczu X2-w expekcie kurs 2,20,a dla odważnych czysta 2 za 5,70 Kursy,jak zawsze ostro przesadzone,więc mimo ryzyka warte uwagi. Przepraszam za wszelkie błędy ortograficzne i stylistyczne
|
Do góry
|
|
|
|
#436261 - 28/10/2005 20:27
|
journeyman
Meldunek: 16/10/2005
|
bardzo licze na jutrzejsze zwyciestwo ARki nad Gornikiem. A po tym kursie warto grac. Arka od zmiany trenera jest zupelnie odmieniona. Gorzad szalejena szkrzydle co chwila uciekajac obroncom a Bartek Lawa wraca do wysokeij formy, kontrolujac szybkosc rozgrywania akcji ofensywnych. Gdynianie tworza spora ilosc dogodnych sytuacji lecz brakuje zdecydowania pod sama bramka. Osoiscie licze ze jutro odblokuja sie i pogonia Gornik lekko 2-0 a ja bede mogl cieszyc sie z wygranej ukochanej druzyny
|
Do góry
|
|
|
|
#436263 - 29/10/2005 13:05
|
addict
Meldunek: 19/11/2004
|
Odnosnie meczu Korony mam skrajnie rozne zdanie.... Jak dla mnie - goła 2 za 5.60 w singlu (toto mix), X2 - dla mniej odwaznych. Osobiscie puscilem 2 za 100, drugi kuponik ale juz dla zabawy , Korona strzeli, Legia - nie Korona w gazie, 2 polowa z Wisla w Krakowie bardzo fajna... Jesli meczyk nie zacznie sie tak jak tydzien temu od 0-2, to bedzie niespodzianka
|
Do góry
|
|
|
|
#436265 - 29/10/2005 18:40
|
veteran
Meldunek: 16/06/2003
|
Quote:
Legia - Korona UNDER wynik 1-0.
Legia - Korona 1:0 gratuluje dobrego typu P.S Jak by nie patrzył przynajmniej do jutra moge sobie śpiewać Mamy lidera
|
Do góry
|
|
|
|
#436266 - 29/10/2005 18:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/01/2005
|
kurde Korona nie była w stanie przejść obrony legii do tego awaria prądu u mnie była,żaden dostęp do meczu lipa za tydzień mecz z łęczną u siebie
|
Do góry
|
|
|
|
#436267 - 29/10/2005 20:00
|
old hand
Meldunek: 08/04/2003
|
Quote:
w tym sezonie generalnie omijam granie polskiej ligi ale w tym tygodniu zrobie chyba wyjatek:)
ARKA-gornik zabrze gdynianie jeszcze u siebie nie wygrali meczu w tym sezonie byli bardzo bliscy tego dokonac z amika. wiadomo ze kazda seria sie kiedys skonczy i jednak dopiero dokonaja tego wg mnie z zabrzanskim gornikiem. skoro z amika tak im poszlo dobrze to z klubem z ktorym boryka sie z trudnosciami finansowymi i nie ma jakis wielkich wirtuozow w swoim zespole pojdzie jeszcze lepiej. 3 ostatnie mecze gornik na wyjezdzie przegral i nie zanosi sie aby te serie poprawil w gdyni a kurs ok. 2 warto ryzyka napewno. gdynscy kibice 23 lata czekaja na zwyciestwo u siebie w extraklasie.
GÓRNIK ŁĘCZNA-zaglebie gornicy podobnie jak gdynianie nie zanotowali jeszcze w tym sezonie zwyciestwa na swoim terenie. ostatnie zwyciestwo w lecznej gornicy odniesli z ...zaglebiem w czerwcu 2-1. zmiana na stanowisku trenera mysle ze wyjdzie na dobre wszystkim pilkarzom, a szczegolnie zwlaszcza tym ktorzy musieli grzac lawke jak chocby madej. nie chce mi sie wierzyc ze gornik leczna nie odniesie do konca roku chocby 1-go zwyciestwa przed wlasna publicznoscia (zostal tylko z amika mecz jeszcze)przed ktora tak doskonale spisywal sie na wiosne. do zespolu po kontuzjach powroca sokolowski,siklic czy oziemczuk (b.dobry wystep przeciwko jadze we wtorek w pucharze polski). kurs na 1-ke ponad 2 wiec rowniez atrakcyjny.
zastanawiam sie jeszcze nad zwyciestwem CRACOVII z polonia choc tu kurs jest mniej atrakcyjny niz ww. meczach 1.5 ale roznica pod wzgledem kadrowym,organizacyjnym i finansowym jest bardzo wyrazna. dodatkowo cracovia jest liderem w polskiej lidze jesli chodzi o mecze rozgrywane u siebie (nikt nie ma lepszego bilansu w tym sezonie)zaledwie 1 remis i same wygrane. mysle ze krakowiacy nie zlekcewaza ostatniego zespolu w tabeli jak to przed tygodniem zrobil vicemistrz polski i odniosa kolejne zwyciestwo przed wlasna publicznoscia.
ARKA I CRACOVIA nie zawiodly niestety gornik w lecznej przespal 1-sze 15 minut juz bylo 0-2,potem calkiem niezle,a w 2-giej polowie zepchneli totalnie zaglebie do obrony ale co z tego jak skutecznosci brakowalo. wiecej czystych sytuacji mieli gospodarze ale tylko raz zatrzepotali w siatce zas goscie 3-krotnie i to w zupelnosci wystarczylo im. 2 z 3 i tylko...zwrot w takim ukladzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#436268 - 30/10/2005 09:30
|
old hand
Meldunek: 28/03/2005
|
Dziś mecz Wisła-Amica Zarówno Dudka jak i Kryszałowicz uważają, że będzie to dla nich specjalny mecz. - Czekam na chłopaków z Wronek. To na pewno będzie w jakimś stopniu szczególny mecz, spędziłem tam parę lat. Jeśli zagram, to będę chciał udowodnić tą wyższość, dlaczego jestem w Wiśle, a nie w Amice - mówi Dudi. Paweł Kryszałowicz spędził we Wronkach jeszcze więcej czasu. - Dreszczyk emocji jest, w końcu spędziłem w tym zespole osiem lat Teraz jestem jednak zawodnikiem Wisły i tylko to się liczy - mówi na parę godzin przed meczem napastnik Białej Gwiazdy. Składy: Wisła: Majdan - Baszczyński, Kłos, Głowacki, Dudka - Paulista, Gołoś, Penksa, Piotr Brożek (Mijailović) - Kuźba, Paweł Brożek. Amica: Cierzniak - Wasilewski, Bieniuk, Dziewicki, Skrzypek - Murawski, Bąk - Kikut, Dembiński, Grzybowski - Gregorek (Micanski) TYP: 1 Transmisja TV: Canal+ Sport TYP 1 8/10
|
Do góry
|
|
|
|
#436270 - 30/10/2005 11:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Wisła Kraków-Amica Wronki 1, over2,5 godz 17.00 Bilans w tym sezonie Wisły na własnym boisku wynosi 3-1-0. W zeszłej kolejce Wisła zremisowała z Koroną 2-2 na własnym boisku. Bilans bramkowy w tym sezonie 22-11. Warto dodać, że po remisie z funkcji szkolenicowca został zwolniony Engel tymczasowo zespół jest prowadzony przez Kulawika i Moskala. Bardzo prawdopodobne jest, że trenerem zostanie znowu a raczej był nim cały czas Kasperczak. Amica w tym sezonie na wyjazdach ma bilans 2-3-2. W zeszłej kolejce wygrana 3-1 z Górnikiem Zabrze na własnym boisku. Bilans bramkowy w tym sezonie 20-13. Myśle, że dość ciekawe jest to, że w Wiśle gra kilku graczy związanych nie tak dawno temu z Wronieckim klubem a są nimi Zieńczuk, Kryszałowicz, Dawidowski czy Dudka. Odnośnie overa wiem, że w zeszłych sezonach były undery w tych meczach. Jednak w tym sezonie obydwa kluby są znacznie słabsze co widać w tabeli liderem została Legia, która nie tak dawno temu miała olbrzymią strate do Wisły. W tym sezonie zespoły te duże bramek strzelają 22 Wisła i 20 Amica myśle, że wynik 2-1 dla Wisły jest relany raz będą chcieli zamazać plame dwóch ostanich meczów tylko 1 punkt na ich koncie na możliwe 6. Do over przekonuje mnie też ostatni mecz Wisły z Koroną 2-2. Jak widać ten mecz będzie na pewno ciekawy na pewno go obejrze. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#436271 - 30/10/2005 12:05
|
member
|
Wisla Krakow vs. Amica Wronki (+1.5)Typ: A 1.70,-Wisla bez trenera niczym jezdziec bez glowy Nie uslyszycie "tu" zbyt wiele o braku skutecznosci Brozka, slabej obronie czy kontuzjach w zespole mistrzow Polski. HC + 1.5 na Amice to dla mnie pewniak 7/10 Statystyka H2H
|
Do góry
|
|
|
|
#436272 - 30/10/2005 18:25
|
addict
Meldunek: 24/02/2004
|
Quote:
Ja się zastanawiam nad Overkiem w tym meczu. Wisła o ile dobrze kojarzę za każdym razem Over u siebie. Chociaż z drugiej strony spotykają sie ze soba 2 overowe ekipy to rok temu byłó akurat underowo - 1:1 w Krakowie i 0:1 we Wronkach wygrała Wisła. W sumie nie miałbym nic przeciwko, żeby ten mecz wygladał tak jak ten Krakowian z Koroną. Zastanawia mnie Micanski. Koleś ma naprawdę niezły potencjał i mógłby postraszyć trochę Wisłę, nawet golem. Bo Wisła w tym sezonie ponizej 2ch u siebie nie schodzi. Ryzyk fizyk - overek .
O dupę rozbić, znowu zagrałem przeciw sobie, bo a nuż cos trafi i tak jak Werder z Hannoverem - kupa. ALe sytuacji do strzelenia gola było, no z 6 conajmniej takich konkretnych. Wisła kryzys wyraźny, neich Heniu wraca i to pouklada, bo Legia straty odrobiła...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|