Werder Bremen - VfL Wolsburg
W druzynie gospodarzy nie zagraja l.o Schulz i Jo Micoud,za Le Chef,ktory ostatnio byl zmeczony i slabo gral, zagra Daniel Jensen,ktory jest w stanie zastapic Jo.Ciekaw jestem kto zagra na lewej obronie,Schulz i van Damme sa kontuzjowani,wiec jest wlasciwie tylko jedna mozliwosc Leon Andreasen,niestety jeszcze nigdy na tej pozycji nie gral,ale w ostatnich meczach pokazal,ze potrafi podobnie jak w ubieglym sezonie Stalteri grac na wszystkich pozycjach.Frank Fahrenhorst ktory zagral pomimo czerwonej kartki solidnie w Hannoverze powinien dostac jeszcze jedna szanse i zagrac z Naldo w srodkowej obronie.Ciekawe,czy bedzie znowu rotacja w ataku,wedlug mnie jedno jest pewne,Klose zagra od 1 min.ale czy z Klasnicem czy z Valdezem?
Wolsburg po osiagnieciu az 4 punktow z ostatnich 3 spotkan z dobrymi druzynami przyjezdza do Bremen z problemami kadrowymi,nie zagra Van der Heyden,Karhan,Alex,Tsitishvili i najprawdopodobnie nie zagra najlepszy napastnik Klimowicz.W zespole jest duzo mniej alternatyw jak w druzynie z Bremen i jeszcze jedno,zastanawiam sie kiedy Wolfsburg w DFB przeszedl 2 runde?po sprawdzeniu, sezon 2001/02 1/8 finalu.
Faktem jest,ze pogoda sprzyja gospodarza,od kilku dni padal deszcz i dzis doszedl jeszcze mocny wiatr
(zobacz sam)ta pogoda,to typowa pogoda w Bremen,silny wiatr i deszcz(ok 180 dni w roku)jest obok kibicow dodatkowym plusem gospodarzy.Faktem jest tez,ze motywacji w tym meczu nie zabraknie,wystarczy tylko samo slowo Berlin,a final DFB w Berlinie jest kultem o ktorym kazdy pilkarz i kibic marzy.
Wedlug mnie, wiekszosc wskazuje na zwyciestwo zespolu gospodarzy.
Typ
1 1.55 expekt