Wiesz co, ja jestem bezkompromisowym i odważnym menadżerem
Dlatego nie zwracam uwagi czy to dom, czy wyjazd i gram swoje - czyli właśnie tą taktyką i nastawienia raczej nie zmieniam an początku meczu, niezależnie od rywala i jego klasy, tylko czekam co będzie przez pierwsze 20 minut.
Jak stracę gola to się nie martwię, tylko konsekwentnie gram swoje i...wychodzi
Barcą "miszcz" z 19 pkt przewagi, zapewniony na 5 kolejek przed końcem. Ligę mistrzów może przemilczmy jednak
Co do tych wyjazdów/domowych - ja szczerze mówiąc nie zauważyłem tej różnicy tak dotkliwie (gram na patchu 6.0.1). Nie wiem, może to kwestia patcha? A może tego, że gram silną drużyną? Wszystko może być. Ja w sezonie przegrałem może z 4-5 meczów i zremisowałem też gdzieś tyle, może z 6, z czego było to w miarę po równo u siebie i na wyjeździe. A rozmiary wygranych były w miarę zbliżone też niezależnie od tego czy był to mecz domowy, czy wyjazdowy, np. Real na wyjeździe: 4-2 dla mnie, u siebie: 4-1.
Co do dominacji, to jest to w miarę realnie ukazane, bo jest przeważnie tak, że dominuję ja, bo najczęściej to ja jestem faworytem itd. ale przychodzi zawsze dekoncentracja po zdobyciu gola (wtedy się traci dużo bramek) albo takie falowe ataki przeciwnika (pewnie ma to związek z motywacją
- najczęściej pod koniec połowy/meczu albo po przerwie - opierdol od trenera
? ). Nie miałem jszcze tak (no, może oprócz meczu wyjazdowego z MU w 1/8 LM), żebym był zepchnięty głęboko do defensywy przez cały mecz i żeby nic nie szło po mojej myśli. Jeśli już tak się dzieje, to graj z kontry najlepiej i itak się opłaci
No chyba, że masz w obronie graczy klasy Tomka Rząsy, to może nie być tak różowo
Co do defensywnego przestawiania to robię to tylko w czasie meczu i zależnie od wydarzeń na boisku :
- jak wygrywam i chcę oszczędzić zawodników
- jak wygrywam minimalnie i jest najwięcej 20 minut do końca meczu
itd.
WAŻNE! : Pamiętajcie, żeby nie zajeżdżać drużyny ustawianiem tempa na 90 minut na quick, bo potem będą mieli duże ubytki w energii i będą pod koniec jak to się mówi "oddychać rękawami" co może tylko w połączeniu z częstymi dobrymi końcówkami komputerowch drużyn spowodować katastrofę
Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów !
Za chwilkę zapodam moją taktykę na yousendit i ciekawą listę juniorów-talentów, która wyszperałem gdzieś w necie