Heh, powróciłem niedawno do gry, po lekturze artykułu w "Piłce Nożnej" o Ajaxie i jego kłopotach postanowiłęm zagrać tą drużyną. Sprzedałem buraczanych Greków i moja kadra to teraz niezły dream-team, skompletowany (razem z zestawem trenerów, physiów, skautów i innych fachowców oraz paru juniorów do rezerw - za ok 15M euro).
(Gram 1-4-3-2-1)
Bramkarze:
Stelekenburg (GENIUSZ!!)
Paulo Cequeira (wypożyczony na sezon, ale pewnie go wezmę po sezonie, bgo mu się kontrakt kończy)
Claudio Bravo (przychodzi w styczniu, zaj***sty młodziak z Ameryki Płd.)
Obrońcy:
na prawej: Trabelsi i Grygera - Trabelsi to jeden z najlepszych prawych w grze, nie ma co mówić
środek: podstawowa para: Maduro, Heitinga (czyli jak widać stawiam na młodość
), w obwodzie: Vanden Borre (też niezbyt stary
+ Vearmealen albo jakoś tak, jest od początku w kadrze Ajaxu, też chyba z 18-19 lat)
lewi: Urby Emmanuelson, Indridi Sigurdsson (pewnie większość wie kto to, a jak nie to sprawdźcie
) , ewentualnie mam jeszcze Lindbergha czy jakoś tak, taki starszy już chłopina, ale jeden z najszybszych w zespole mimo to i statsy defensywne niczego sobie
Pomoc: Prawa: Issa Ba + Badjan - 2 moich wynalazków z Afryki
Ten duet w sumie kosztował mnie niecałe 2 M euro. Obczajcie ich statystyki
Środek: Galasek / Carlos Martins
Lewa: Ryan Babel / Mitea / Boukhari - ostatni "najsłabszy", co nie oznacza, że nie jest wypasiony
Ofensywni: Sneijder + Mokoena / Juan Pablo (?) Rodriguez + Vilkazi
w obwodzie do grania Kolubmijczyk Montoya, może grać na każdej pozycji w pomocy oprócz prawej strony i w ataku jako "natural", więc świetnie
Atak: Huntelaar jako pierwszy, choć konkurencja niezła, do tego jeszcze: Rosenberg, i Palacio kupiony z Boca, gość może być niezły dynamitem biorąc pod uwagę jego fizyczne/szybkościowe statsy + ta technika..
, no i na doczepkę jakiś junior zakupiony przeze mnie: Aristide Bance czy jakoś tak, dobrze grający głową, fizyczynie ok, finishing nienajgorszy.
Po sezonie przyjdzie Jaapik z Milanu
Chciałem jeszcez kupić Cristiana Alvareza (prawy obrońca, nie do podrobienia -zobaczcie statystyki) i Magne Hosetha (też super playmaker), ale nie chcieli zarabiać po 50 kafli na łebka, bo się dobrze czuli w swoich klubach..patałachy :/
Z napadziorów polecam jeszcze Al-Haarathi'ego albo jakoś tak. Gra w kadrze Arabii Saudyjskiej. Po statystykach poznacie, który to
A no i jeszcze Cabanas, taki napastnik, też polecam
Ok, lecę do gry, bo trzeba nakopać Valerendze w El. CM.