#430314 - 18/10/2005 14:33
Re: Extraklasa (11 kolejka)
|
newbie
Meldunek: 20/01/2005
|
Jedyny pewny typek na ten weekend to 2 w meczu Wisła - Korona. Krakowiacy bez Sobolewskiego i Cantoro , a Kolporter w pełnym składzie i po rozjechaniu Zabrza beniaminek będzie gryzł trawę w Krakowie żeby wywieżć trzy punkty. I jest to wielce prawdopodobne. P.S Piechna dostał podwyżkę od Klickiego, musi odpłacić prezesowi jakąś brameczką.
|
Do góry
|
|
|
|
#430317 - 18/10/2005 16:11
|
Anonymous
Unregistered
|
mecz Pogon-Cracovia moim zdaniem wynik bedzie pokazywal sile jaka obecnie prezentuje Pogon !! ostatnio wygrany mecz na bardzo trudnym terenie w Grodzisku, oraz duza ilosc bramek strzelanych przez Portowcow uswiadamia mnie o postawieniu "1" drugim aspektem jest slaba, no co najwyzej srednia gra Cracovii w ostatnich kolejkach... a wynik jak narazie jest warty grzechu pozdrawiam !!
|
Do góry
|
|
|
|
#430318 - 18/10/2005 16:31
|
member
Meldunek: 06/07/2001
|
robią podgrzewaną murawę na Polonii.
|
Do góry
|
|
|
|
#430320 - 19/10/2005 07:18
|
member
Meldunek: 11/02/2005
|
Amica Wronki - Górnik Zabrze 1 1.50
Amica u siebie 2 zwycięstwa i porażka. Górnik na wyjeździe w tej rundzie nie wygrał. Nic się nie zanosi na zdobycie punktów we Wronkach. Górnik przegrał ostatnie 2 spotkania.
|
Do góry
|
|
|
|
#430321 - 19/10/2005 13:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Na tą kolejke wybrałem dwa mecze: Amica-Górnik Zabrze 1 Nie ma co się oszukiwać Amica zaliczyła wpadke w Gdyni ze słabą Arką zremisować i to w 94 minucie.Jednak z Górnikiem muszą wygrać aby mieć realne szanse na puchary w tym roku.Górnik jak to zwykle ma w zwyczaju zaszkoczył wszystkich kibiców w polsce na początku sezonu wygrane z Cracovią 3-0 z Polonią 2-1 czy Wisłą Płock 4-0 jednak jak to zawsze mają też w zwyczaju nastąpił teraz okres przegrywania wszystkiego. Popatrzmy tylko na dwie ostatnie kolejki przegrana w 10 kolejce z Koroną 3-0 a w 9 Kolejce porażka z Zagłębiem Lubin też 3-0.Bilans bezpośrdenich spotkań na boisku gospodarza jest taki: 6-3-0 faworyt jeden Amica. Zagłębie Lubin-Legia x,x2 Bardzo ciekawy mecz tej kolejki dwa zespoły złapały drugi oddech Zagłebie odkąd posade trenera objął Franciszek Smuda przegrało tylko z Amicą 3-1 za to odnieśli zwycięstwa z Arką 1-0 , Górnikiem 3-0 i Wisła Kraków 2-1 ta ostatni wygrana budzi szacunek.Legia też gra co raz lepiej choć zwycięstwo ze słabym Płockiem było do przewidzenia to mnie zaskoczył jednak rozmiar aż 3-0 tego zwycięstwa.Legia jednak na wyjazdach prezentuje się mizernie w tym sezonie bilans na wyjazdach to 1-4-1 nie jest imponująco jak na drużyne która powinna walczyć o Mistrzostwo Polski.Zagłębie u siebie gra nie równomiernie w tym sezonie 2-2-1. Bilans bezpośrednich spotkań na boisku gospodarza 5-6-6. Realny moim zdaniem w tym meczu jest remis.Pamiętajcie o tym Legii zawsze źle się gra w Lubinie nie wiem dlaczego . Groclin-Polonia 1 (zmiana gospodarza z powodu budowy podgrzewanej murawy na stadionie Polonii). Groclin gra słabo zawodzi na całej lini najpierw odpali z Pucharu Uefa przegrywają mecze w Ekstraklasie ostatnio dwie porażki u siebie 3-1 z Pogonią Szczecin i porażka na wyjeżdzie 1-0 z Odrą Wodzisław zaowocowały zwolnieniem trenera Radolskiego jesgo miejsce od Poniedziałku 24 Października ma zająć Liczka znany z pracy w polsce z Polonią, Górnikiem Zabrze i ostatnio Krakowską Wisłą.Polonia jest czerwoną latarnią polskiej ligi nie widać, aby miała szanse ich pozycja ulec zmianie przegrana z Bełchatowem pokazuje jakie miejsce jest Polonii w szeregu.Zwłaszcza mi w oko wpadła bardzo słaba gra obrona choć to troche dziwne bo w derbach Warszawy Polonia zagrała bardzo mądrze i minimalnie przegrała 1-0 a z Bełchatowem oborona tak dziurawa była jak ser szwajcarski.Bilans Groclinu u siebie to 2-2-1 a Polonii na wyjeżdzie w tym sezonie 1-0-4 pokazuje nam faworyta tego meczu, którym jest Groclin. Lech-Bełchatów 1 Ciekawe spotkanie po dobrym kursie u bukmacherów.Lech wicelider tabeli zanotował wpadke w zeszłej kolejce ligowej zremisował 0-0 z Łęczną choć mógł nawet przegrać.Dlatego u siebie na stadionie będą chcieli się pokazać z jak najlepiej strony. Do tego meczu przekonał mnie bilans bezpośrednich spotkań na boisku gospodarza 2-1-0 i pozycja Lecha w tabeli może nie jest fworytem bitym ale każdy wynik niż wygrana gospodarzy będzie traktowany jak duża sensacja. Pozdrawiam i życze wielu wygranych.
|
Do góry
|
|
|
|
#430322 - 19/10/2005 16:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/09/2003
|
Quote:
Amica Wronki - Górnik Zabrze 1 1.50
Górnik nie zremisował od 5 spotkań, Amica ostanio kiepsko się spisuje, więc jeżeli coś tu zagram to czysty remis za grosze.
Przyzwoicie wyglądają też typy na over w meczu Wisła - Korona (zaryzykuję chyba nawet X2 w tym meczu bo Krakowianie w wyraźnym dołku a Kiełbasa w gazie)
i zwycięstwo Groclinu z Polonią. Radolsky będzie się chciał pożegnać z kibicami zwycięstwem. Polonia do spadku... nie wiem po co podgrzewają murawę - na drugą ligę?
|
Do góry
|
|
|
|
#430323 - 20/10/2005 23:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/03/2005
|
Ja bym proponował zagrać mecz Odra Wodzisław - Arka Gdynia 2 4,50 ( Unibet). Obie drużyny prezentują podobny poziom, z tym, że Odra ma więcej szczęścia. Arce jak dotąd nie udało się odnieśc ligowego zwycięstwa, choć była tego bardzo bliska w ostatnim meczu zremisowanym z Amicą 1-1. Obie drużyny mają w składzie kilku doświadczonych piłkarzy, jednak Odra ma tą przewagę, że już jest ograna w 1 lidze, natomiast Arka dopiero się ogrywa. Uważam, że kurs na Arkę jest bardzo interesujący i za stosunkowo niewielką kwotę można ten mecz zagrać.
|
Do góry
|
|
|
|
#430324 - 21/10/2005 14:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/01/2005
|
WISŁA KRAKÓW - KORONA KIELCE Niezwykle ciekawy mecz.Mecz drużyn grających ofensywny futbol.Wiadomo, że zdecydowanym faworytem jest Wisła ciągły mistrz Polski,ale myślę, że w tym meczu beniaminek z Kielc ma ogromne szanse na wywiezienie korzystnego rezultatu. Korona Kielce wyraźnie na gazie nie przegrała 4 ostatnich meczów,a z tego 3 wygrała(Arka-Korona 0:2,Korona-Amica 2:1,Górnik-Korona 0:3).Wisła tydzień temu odniosła I porażkę w tym sezonie z Zagłębiem (2:1).W meczu z Koroną na pewno nie zagra Sobolewski i Cantoro.Mimo iż krakowianie zajmują I miejsce w lidze ich gra nie zachwyca po odejściu podstawowych graczy.Korona obecnie zajmuje 6 miejce w lidze wychodząc z dołka tabeli. W tym meczu stawię na X2 o kursie ponad 2.Myślę, że buki zbytnio zawyżyli kurs na Koronę i kursy nie zwiastują faktycznego wyniku końcowego.Mecz będzie bardzo wyrównany i Korona ma szanse nawet wygrać.Ciekawostką jest że ostatnim razem Wisła przegrała u siebie z Kszo ,a było to 16 września 2001.Poza tym Korona będzie miała mobilizacje w postaci fakty że za miejsce od 6 w górę piłkarze otrzymują pełne premie. Jeśli Wisła nie zagra lepiej niż w meczu z Zaglębiem to będzie miał ciężką przeprawę z kielczanami.Poza tym wydaje mi się,że Korona nie wystraszy się mistrza Polski i odważnie,z sercem będą walczyć o korzystny rezulatat.Widać,że w zespole panuje bojowa atmosfera.Następnie takie mecze,jak te są szansą pokazanie się dla nieznanych przez niektórych zawodników Korony. Mam nadzieje że Korona zagra bez kompleksów przed wiślakami i tacy zawodnicy jak Piechna,Kaczmarek,Bilski,Hermes przesądzą o wyniku na korzyść gości.Jednak faktem jest, że Wisła gra u siebie,a na wyjeździe Korona nie gra tak mocno ofensywnie jak u siebie i niestety często (początkowe mecze na wyjeździe) traci bramki. Myślę, że mecz będzie dobrym widowiskiem jak na polską ekstraklasę,a Korona wywiezie choćby punkt z gorącego terenu przy rejmonta. Przepraszam za wszelkie literówki.
|
Do góry
|
|
|
|
#430325 - 21/10/2005 15:03
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Quote:
Ciekawy kurs wystawił expekt na over w Szczecinie - 1,95. Pogoń preferuje ofensywną gre a obrona Cracovii nie gra w tej rundzie rewelacyjnie. Jeżeli drużyna z Krakowa nie przyjedzie jedynie bronić remisu to może paść w tym meczu kilka bramek.
Ciężko to nazwać ofensywną grą. Owszem, ostatnio w Grodzisku ta gra wyglądała bardzo dobrze, ale nawet wtedy gdy Pogoń grała jak z nut to gra nie była ofensywna.
Większość bramek jakie Pogoń strzela, to albo zasługa indywidualnych umiejętności zawodników (Edi, Milar, Grzelak, Kaźmierczak) albo typowa gra z kontry. Nie jest to zasługa ofensywnego stylu gry.
Zresztą trener Panik ma wyraźne tendencje do gry defensywnej (często gdy wynik jest korzystny, to zmienia gracza ofensywnego na obrońcę i nakazuje zespołowi obronę niemal całą drużyną - a do kontr zabiera się wtedy góra 2-3 zawodników).
Nie twierdzę, że nie będzie overa, bo jest on prawdopodobny, ale nie należy się spodziewać, że Pogoń ruszy na Cracovię z impetem. Zwykle u siebie to Pogoń jest stroną przeważającą, ale to dlatego, że większość zespołów gra defensywnie, cofa się i zmusza Pogoń do ataku pozycyjnego. Ostatnio z sukcesem zrobił to Bełchatów.
To będzie ze strony Pogoni ostrożna, spokojna gra z uważaniem na tyły. A Cracovia raczej remisu bronić nie będzie, bo to nie leży w stylu gry tej drużyny.
|
Do góry
|
|
|
|
#430326 - 21/10/2005 15:30
|
enthusiast
Meldunek: 10/06/2004
|
Quote:
Nie twierdzę, że nie będzie overa, bo jest on prawdopodobny, ale nie należy się spodziewać, że Pogoń ruszy na Cracovię z impetem. Zwykle u siebie to Pogoń jest stroną przeważającą, ale to dlatego, że większość zespołów gra defensywnie, cofa się i zmusza Pogoń do ataku pozycyjnego. Ostatnio z sukcesem zrobił to Bełchatów.
To będzie ze strony Pogoni ostrożna, spokojna gra z uważaniem na tyły. A Cracovia raczej remisu bronić nie będzie, bo to nie leży w stylu gry tej drużyny.
No właśnie to może być klucz do overka. Obie drużyny są na fali, zarównio Cracovia po ostatnich spotkaniach jaki Pogoń po zwycięstwie w Grodzisku, nie zadowolą się w tym meczu jednym punktem. Możemy obejrzeć sporo sytuacji do zdobycia bramki z obu stron. A to że Cracovia nie przyjedzie się bronić to będzie stwarzało dodatkową szanse dla Portowców. Nie twierdze że jestem pewien overa, jedynie to że kurs 1.95 na to zdarzenie jest warty zagrania.
|
Do góry
|
|
|
|
#430328 - 22/10/2005 22:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/03/2005
|
Quote:
Ja bym proponował zagrać mecz Odra Wodzisław - Arka Gdynia 2 4,50 (Unibet). Obie drużyny prezentują podobny poziom, z tym, że Odra ma więcej szczęścia. Arce jak dotąd nie udało się odnieśc ligowego zwycięstwa, choć była tego bardzo bliska w ostatnim meczu zremisowanym z Amicą 1-1. Obie drużyny mają w składzie kilku doświadczonych piłkarzy, jednak Odra ma tą przewagę, że już jest ograna w 1 lidze, natomiast Arka dopiero się ogrywa. Uważam, że kurs na Arkę jest bardzo interesujący i za stosunkowo niewielką kwotę można ten mecz zagrać.
Nie chcę się chwalić, ale przewidziałem sporą niespodziankę.
|
Do góry
|
|
|
|
#430329 - 23/10/2005 07:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
Wisła-Korona 02 2.36
Do skąłdu Wisły wracaja Baszczyński i Penksa. Za słabego Kowalczyka wystapi zapene Barreto. NIe zagrają dwaj najważniejsi piłkarze czyli Sobolewski i Cantoro. Przewidywany skład: Majdan-Baszczyński,Kłos,Głowacki,Dudka-Paulista,Gołoś,Barreto-Brożek,Penksa.
W Koronie nie zagraja Kaliszan, Szyndrowski i Cichoń (dwaj ostatni nie grali przed tygodniem)Wraca za to Kolendowicz.
Korona: Załuska-Golański,Hernani,Rutka,Bednarek-Nowacki,Hermes,Bilski,Kaczmarek-Kolendowicz,Piechna.
Jeżeli goście podejda bez respektu do przeciwnika, mogą wywieźć z Krakowa nawet trzy punkty.
|
Do góry
|
|
|
|
#430330 - 23/10/2005 08:52
|
Fundator
Meldunek: 15/11/2004
|
Wisła - KoronaDzisiejszy mecz będzie meczem prawdy dla obu drużyn.W porównaniu z ostatnim meczem w krakowskiej drużynie nastąpią zapewne dwie zmiany,Baszczu za Stolarczyka i Barreto,dla którego będzie to pierwszy mecz w podst "11", za Kowalczyka.Zwyżke formy zanotował Gołoś,i osobiście jestem strasznie ciekawy jak spisze sie dzisiaj druga linia. Marek Penksa jest w kadrze na dzisiejszy mecz,lecz wciąz nie jest w pełni sił dlatego spodziewam sie zobaczyć go dopiero w II połowie,podobnie zresztą jak Tomasza Dawidowskiego dla którego będzie to debiut przy Reymonta, po 16 miesiącach od transferu Widze że sporo osób widzi duże szanse Korony w tym meczu,ja wprost przeciwnie.Dla WIślaków będzie to pierwszy mecz u siebie od pamiętnej porażki z Vitorią,kibice są głodni futbolu,a piłkarze powtarzają że dadzą z siebie dzisiaj wszystko.Motywacja na mecze w lidze to jeden z najwazniejszych problemów naszej drużyny,dzisiaj on odpadł.Do Krakowa przyjeżdza rewalacja ligi na czele z liderem klasyfikacji strzelców.Może i Wiślacy nie są w najlepszej formie,ale nawet w tym osłabionym składzie są najlepszą drużyną w Polsce i dzisiaj to udowodnią.Osobiście gram ten mecz za grubą stawke.Overa nie tykam,bo to jednak troche loterii w tym jest a kurs marniutki TYP:Wisła 1.44 w Sportingbet 8/10
|
Do góry
|
|
|
|
#430332 - 23/10/2005 09:45
|
Fundator
Meldunek: 15/11/2004
|
oto poprawne składy Wisła Majdan Baszczyński, Głowacki, Kłos, Dudka Paulista, Barreto, Gołoś, Zieńczuk Kuźba, Paweł Brożek
Korona Załuska Rutka, Hernani, Golański, Bednarek Kaczmarek, Bilski, Hermes, Nowacki Grzegorzewski, Piechna
|
Do góry
|
|
|
|
|
|