Jak widzicie dzisiejszy finał "Mam talent" ? Właśnie wypatrzyłem kursy w kilku bukach i... oto moje rozmyślenia
Faworytów mam dwóch:
Piotr Lisiecki oraz
Kamil Bednarek. Obaj świetnie śpiewają i wg mnie obu najlepiej wszyscy kojarzą w tym programie. Ich występy na castingu były rewelacyjne. Wielkie odkrycie jakim został okrzyknięty Lisiecki + kilka występów o poranku w DDTVN zrobiły swoje i teraz cała Polska wie, kto to jest. Bednarek również idzie jak burza przez ten program, również pojawił się o poranku w DDTVN (i to z innym repertuarem) a jego występ z castingu oglądnięto
przeszło 4mln razy na YT !!!. Lisiecki to nieśmiały koleś, który nie potrafi się wysłowić przed kamerą a na scenie zmienia się o 180 stopni, Bednarek natomiast to kompletny luzak, który bardzo szybko łapie kontakt z publicznością.
Podstawowe pytanie: czyj repertuar bardziej trafi do widzów. Wg mnie Lisiecki ma bardziej uniwersalne piosenki i głos, a Bednarek trafia do 'młodszego pokolenia'.
Pozostałych uczestników oceniam tak:
Magda Welc - dziecko, które śpiewa za poważny repertuar
Paweł Ejzenberg - utalentowany niepełnosprawny, jedyny, który może zaszkodzić 'moim faworytom'
wokalistki (Jeszka, Sochacka, Malinowska) - ładnie, fajnie, ale bez takich rewelacji jak L. i B.
Me myself and I - wg mnie są świetni, ale też bardzo specyficzni i zbyt 'inni' by wybrała ich publiczność
UDS - ich występ z wszystkich grup tanecznych w "Mam talent" najbardziej mi się podobał (występ w półfinale), ale z wokalistami nie mają szans.
Ania i Jacek - podobnie jak UDS - bez szans z wokalistami.
Kursy:
Bednarek ~2 (
Bwin)
Lisiecki ~5,5 (tobet)
Stawiam oba warianty tak aby dały identyczny zysk (profit: 42%)
Baarrdddzzzooo się zdziwię, jak wygra ktoś inny. Powyższa opinia to nie tylko moje zdanie, ale również wielu znajomych i rodzin z mojego otoczenia - o dziwo wszyscy byliśmy zgodni