Ol Lyon dzisiaj podejmie u siebie zespół Benfici. Faworytem tego spotkania są bez wątpienia Francuzi. Przemawia za tym prawie wszystko. Jak narazie po 2kolejkach jest liderem grupy B z dorobkiem 6pkt po wygranych z Schalke oraz Hapoelem. Benfica natomiast jak narazie ma 3pkt, które zdobyła w potyczce z Hapoelem. Lyon jest na dobrej drodze odniesienia, kolejnego zwyciestwa, a co za tym idzie przybliżenia sie do pewnego awansu z 1miejsca w grupie. Lyon ostatnio wszedł na dobre tory i zaczał wygrywac, strzelajac rywalem srednio 3bramki w meczu, ostatnie potyczki ligowe to potwierdzają. Benfica jak narazie mnie rozczarowuje, nie odnosi juz tak spektakularnych zwyciestw jak w ubiegłym sezonie i nie strzela juz bramek na zawołanie. Wpływ na to ma zapewne odejscie Angela Di Marii do Realu.
Lyon do dzisiejszego spotkania podejdzie troszeczke osłabiony. Gospodarze zagrają w tym meczu bez Jeremy'ego Toulalana, Cesara Delgado i Edersona, w Benfice natomiast nie zagra Oskar Cardozo oraz Roderick Miranda i Ruben Amorim. Mimo osłabien Lyonu jakos nie boje sie postawic na ich wygraną badz remis, bo zwyciestwa Benfy po tak nierównym poczatku sezonu poprostu nie wyobrażam sobie. Kurs mizerny ale biore 1X @1.25
Na Camp Nou, FC Barcelona zmierzy sie z FC Kopenhagą. Tutaj nie bede zbyt dużo pisał, bo to jest zbędne jak dla mnie. Kazdy wie jak gra Barca i sam osobiscie uwielbiam ogladac ich gre, choc za nimi nie przepadam. Ale wracajac do meczu. Spodziewam sie podobnego spotkania jak Barca rozegrala w 1kolejce z Panatą, czyli wysokiego zwyciestwa gospodarzy. Kazdy inny wynik, badz tez wymeczona wygrana bedzie dla mnie nie lada niespodzianką. Czas przypomniec po raz kolejny kibicom jak sie strzela bramki na Camp Nou i odnosi wysokie zwyciestwa. Dla tego pokrycie handi przez gospodarzy jak dla mnie do wziecia. Barca(-1.5) 1.5
Manu Utd. po remisie z Gl.Rangers w 1kolejce i wygranej na Estadio Mestalla z Valencia podejmuje dzisiaj tureckiego kopciuszka Burse
. Faworyt jest w tym meczu tylko jeden i są Nim Czerwone Diabły. Po kolejnej juz ligowej wpadce w lidze (remis z WBA 2-2
) atmosfera w klubie sie pogorszyła, do tego doszły jeszcze słuchy o odejsciu Rooneya. Ale mimo wszystko, jeżeli Manu podejdzie do tego spotkania tak skoncentrowane jak w meczu z Valencią to o wynik tego spotkania jestem spokojny. Rooney i Giggs napewno nie zagrają. Lecz mimo tego licze na Berbatova i Naniego, którzy powinni wypunktowac Burse w Teatrze Marzeń. Manu 1 @1.20
Reasumując:
Lyon 1X @1.25
Barca(-1) @1.50
Manu 1 @1.20Mecze szału nie robią, ale każdy grosz sie przyda
Z pozostałych spotkań to widze mimimalną wygraną Interu z Kogutami, porazke Panaty u siebie z Kazaniem, czysty remis Twente-Werder, wygraną Valencii na Ibrox z Rangersami oraz niespodzianki w Gelsenkirchen
no ale to juz taki wariat
Tyle ode mnie
Do wieczora