co o tym sadzicie ? ja sie calkowicie z tym zgadzam, przestalem juz ufac tym "wyzszym" organizacjom i mam calkowita nadzieje, ze wraz z powstawaniem nowych stadionow nie zatracimy swojej kultury kibicowskiej, miejsce na stadionie jest dla kazdego - z tym sie calkowicie zgadzam
PILKA BEZ FANATYZMU w naszym kraju bylaby dramatem totalnym
Bezdomny
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
Policja aresztowała w środę rano w Genui szefa grupy serbskich pseudokibiców, którzy wywołali gwałtowne zamieszki podczas definitywnie potem przerwanego meczu z Włochami w eliminacjach piłkarskich mistrzostw Europy 2012.
Chuligan o pseudonimie Ivan ukrywał się w części autokaru, gdzie znajduje się silnik.
Bilans nocnych starć w Genui to 16 rannych, w tym 2 karabinierów i 17 aresztowanych.
Prasa włoska przestrzega, że tak właśnie mogą wyglądać mistrzostwa w Polsce i na Ukrainie za dwa lata.
W przeszukanych przez policjantów autobusach serbskich kibiców znaleziono kije, pręty, noże, a także silne petardy i ładunki wybuchowe domowej roboty. 138 Serbów zidentyfikowano i zabrano na przesłuchania do miejscowej kwestury.
Według angielskich mediów zamieszki w Genui, gdzie miał się odbyć mecz Włochy - Serbia w eliminacjach Euro 2012 miały trzy przyczyny. Wpływ na zachowanie Serbów miała wizyta Hillary Clinton w ich kraju, dymisja trenera reprezentacji Radomira Antica oraz osoba bramkarza kadry Vladimira Stojkovica.
Serbscy kibice pokazali swoją nienawiść do Kosowa i dlatego spalili albańską flagę. W tym samym czasie w ich kraju była z wizytą szefowa amerykańskiej dyplomacji Hillary Clinton, która stara się przekonać Serbów do uznania niepodległości Kosowa. Była Pierwsza Dama oraz jej mąż Bill Clinton, który w Kosowie ma swój pomnik, są darzeni olbrzymią niechęcią w Serbii.
Fani są także rozwścieczeni decyzją serbskiej federacji piłkarskiej, która zwolniła popularnego trenera Radomira Anticia w zeszłym miesiącu. Antic żąda dwóch milionów euro odszkodowania za zerwany kontrakt i kibice stają za nim murem. Sytuacje pogorszyła upokarzająca porażka reprezentacji u siebie z Estonią 1:3.
Serbowie grożą ponadto śmiercią bramkarzowi swojej reprezentacji Vladimirowi Stojkoviciowi. Kibice Crveny Zvezdy Belgrad nie mogą mu darować, że poprzednio grający w ich klubie zawodnik, po występach w zagranicznych zespołach postanowił związać się z Partizanem Belgrad. Nienawiść między kibicami obu klubów przechodzi w Serbii z ojca na syna. Ultrasi Crvenej Zvezdy mieli "dopaść" Stojkovica przed, w czasie lub po meczu z Włochami.
Zajrzałem na forum ManCity i krótko mówiąc Angole do tej pory zbierają szczęki z podłogi. Większość twierdzi, że w życiu nie widziała takiego dopingu i płacze czemu u nich nie ma takiej atmosfery.
A u nas władze chcą robić drugą Anglię cudze chwalicie swego nie znacie
Zajrzałem na forum ManCity i krótko mówiąc Angole do tej pory zbierają szczęki z podłogi. Większość twierdzi, że w życiu nie widziała takiego dopingu i płacze czemu u nich nie ma takiej atmosfery.
Legia
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
Originally Posted By: Ojro
Originally Posted By: Wychowany_Na_Nalewce
swieta racja
Kiedyś w szoku i konsternacji byli Austriacy , to był mega wyjazd 4000 ludzi , doping miazga , mówili że nigdy czegoś takiego w Austrii nie widzieli.
Telewizja austriacka kombinowała z dźwiękiem żeby wyciszyć doping legionistów
BTW
Potem w Wilnie też Litwini mówili że czegoś takiego nie widzieli...od odzyskania niepodległości w 89
APOLLYON
Celtic Glasgow FC
Meldunek: 19/12/2003
Originally Posted By: Ojro
Originally Posted By: Wychowany_Na_Nalewce
swieta racja
Ja lokalnym chłopakom w pracy (byłej już, od dzisiaj), powiedziałem, żeby szykowali się na próbkę dopingu Euro2012 w rewanżu, w Poznaniu. Powiedziałem im, że to co było wczoraj, to nic w porównaniu z tym, co się dzieje, jak Polacy występują w roli gospodarza
craax
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
kibice City przekonaja sie juz podczas rewanzu co znaczy doping w Polsce, na euro2012 tez pewnie bedzie niezle, ale jednak tego poziomu co na klubowych meczach raczej nie uda sie osiagnac
McDziarz, tyle ze w Austrii topowe ekipy maja mlyny, ultras i porzadny doping a dla Anglikow, ktorzy maja najlepsza lige swiata to wczorajsze show w wykonaniu Lechitow bylo zwaleniem z nog i czyms zupelnie innym niz to co mozna spotkac na angielskich stadionach, taka jest roznica.