#4157964 - 05/10/2010 05:25
Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..?
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
Tak, chyba tylko to są skuteczne dziś metody.. Zabrać telefon.
Po meczu dwa tygodnie temu, przegraliśmy 1:0, mój Kapitan, od razu po meczu poszedł zapalić (gra ponadprzeciętnie..), nawet do szatni nie wszedł z drużyną.. Odwołałem Go, już nie jest Kapitanem. Wybrała Go drużyna, teraz ja wybrałem Kapitana.
@Ojro: Jutro podzwonię po Klubach, sprawdzę możliwości.
Jeszcze mi wpadło coś takiego, tylko zastanawiam się jak to zorganizować.. Gdyby tak na mecz przyszło 200-300 osób..? Wstęp jest darmowy, tylko przyjechać trzeba w niedzielę o 10 rano. Może przy tylu widzach byłoby Im trochę wstyd nie dać z siebie wszystkiego..?
|
Do góry
|
|
|
|
#4158021 - 05/10/2010 05:46
[Re: wwwujek]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/03/2004
|
@wwwujek: z tego co piszesz, to jednym z bodźców powinno być to, że zostały im jeszcze 1-2 lat grania... nie wiem jak aktualnie sytuacja wygląda (kiedyś byłem w temacie) ale w juniorach gra się do 18-19 roku życia. U was nie ma seniorów/rezerw więc nie ma jak dalej się "rozwijać". Więc pytanie do młodzieży, albo dają z siebie wszystko m.in. w spotkaniach z "prestiżowym" przeciwnikiem, a nóż ktoś zauważy (za moich czasów bez pieniędzy/ustawionego tatusia i tak było to na nic  ) albo ich przygoda z piłką dobiega końca. Jest np. taki portal pilkacv.pl - nie wgłębiałem się dokładnie w ich "misję" ale może niech chłopaki pozakładają sobie profile, jakoś się promują, może to wpłynie na ich zaangażowanie. Nie wiem jak sytuacja wygląda u was ze stroną www. Niby pierdoły ale jak nie macie to załóż jakąś choćby na futbolowo itp. (powiedz zawodnikom aby w opisach na gg wstawili link) Opisujcie mecze, noty itp. powinno to dodatkowo ich zmotywować, znajomy wejdzie to fajnie by było być wyróżnionym... Niestety takie czasy, pomyśleć, że kiedyś człowiek 3/4 życia na sport stracił (szkola-sport-spanie i tak w kółko, lato/zima bez znaczenia). Powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#4158090 - 05/10/2010 06:08
[Re: Túlio]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/11/2002
|
- rozmowa z rodzicami nic nieda, w tym wieku młodziez raczej ma w d* rodziców i raczej zrobi wszystko na opak. pozatym rodzice są różni,mój starszy raczej mnie demotywował jak przychodził na mecz. - spotkanie z piłkarzami? hm. sam nie wiem. po pierwsze to musieli by być ich idole, albo z klubu któremu kibicują. pamietam jak kiedys ja mialem okazje spotkac sie z trenerem klejdinstem przedstawicielami U21 P.rachwałem,Ł.madejem. pogadalise itp. a na koniec mieli pograć zośką, ale jak jeden podawał to drugi nie umiał przyjąć i oddać. Klejdinst tylko się zaczerwienił i powiedzial że jakby widział ich wcześniej to by ich w życiu do repry nie powołał. = znajomości takie czasy były eh. - no i podstawa to motywacja ta niematerialna,poczytaj jakieś książki na ten temat,oni muszą czuć że są coś warci, fajnie by było im puścić w przerwie jakieś wstawki z meczu np. liv-milan. alno kompilacje bramek,albo jakaś muze zagrzewającą do walki itp. a teraz coś co powinno pomóc bynajmiej na meczach domowych ;): powiedz aby każdy z nich przyszedł na mecz z dziewczyną albo koleżanką, albo niech zaproszą wszystkie dziewczyny z ich klasy, zobaczsz jak będą gryźli trawe
|
Do góry
|
|
|
|
#4158163 - 05/10/2010 08:20
[Re: Ezquerro]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
@wwwujek - ja może od dupy strony, aczkolwiek musze docenić Ciebie i jaką pracę wkładasz w tych ludzi. Pamiętaj o tym jak ciężko jest o dobrą motywację u tego typu piłkarzy, których masz w druzynie i nie załamuj się jeżeli Ci sie nie będzie udawało. Widać, że robisz swoje i starasz się aby Ci "piłkarze" rozwijali się z każdym dniem, ale musisz pamiętać, iż nie dasz rady się kopać z koniem dla mnie idealnym "rodzajem" motywacji była motywacja przeprowadzana, przez Herba Brooksa http://www.filmweb.pl/film/Cud+w+Lake+Placid-2004-98564
|
Do góry
|
|
|
|
#4158451 - 05/10/2010 20:57
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
|
Dzwoniłem dziś do górnika, sprawa załatwiona!  Nie myślałem, że tak łatwo pójdzie. Człowiek z marketingu zapewniał mnie, że to są ich zwykłe działania marketingowe, teraz mają jeszcze jakiś projekt w szkołach, a potem mogę do mnie. Potrwa to do dwóch tygodni. Super!  Myślicie, by podzwonić jeszcze po innych klubach? Moi chłopcy są kibicami górnika, ale gdyby tak ktoś z Piasta czy Odry przyjechał..? Jak myślicie? Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#4158452 - 05/10/2010 20:58
|
Carpal Tunnel
|
Dzwoniłem dziś do Górnika, sprawa załatwiona!  Nie myślałem, że tak łatwo pójdzie. Człowiek z marketingu zapewniał mnie, że to są ich zwykłe działania marketingowe, teraz mają jeszcze jakiś projekt w szkołach, a potem mogę do mnie. Potrwa to do dwóch tygodni. Super!  Myślicie, by podzwonić jeszcze po innych klubach? Moi chłopcy są kibicami górnika, ale gdyby tak ktoś z Piasta czy Odry przyjechał..? Jak myślicie? Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#4158494 - 05/10/2010 21:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/01/2009
|
Dzwoniłem dziś do Górnika, sprawa załatwiona!  Nie myślałem, że tak łatwo pójdzie. Człowiek z marketingu zapewniał mnie, że to są ich zwykłe działania marketingowe, teraz mają jeszcze jakiś projekt w szkołach, a potem mogę do mnie. Potrwa to do dwóch tygodni. Super!  Myślicie, by podzwonić jeszcze po innych klubach? Moi chłopcy są kibicami górnika, ale gdyby tak ktoś z Piasta czy Odry przyjechał..? Jak myślicie? Pozdrawiam. Jak kibicują Górnikowi to na razie zostaw temat, niech wpadnie ktoś z KSG i po spotkaniu pogadasz z nimi jak się im podobało, czy chcieliby może pogadać z kimś z innych klubów.. Nie wiem czy te chłopaki kibicują Górnikowi w miarę aktywnie ale jeśli tak to w przypadku pojawienia się kogoś z innego klubu na pewno to nie pomoże, a mogłoby być nawet bardzo nieprzyjemnie  Takie moje zdanie
|
Do góry
|
|
|
|
#4158584 - 05/10/2010 23:37
[Re: Jimmy]
|
Carpal Tunnel
|
Tak, aktywnie kibicują Górnikowi, dlatego też poczekam jednak na kogoś z Górnika. Przydałby się też ktoś z młodych sportowców, którzy osiągnęli sukces, niekoniecznie piłkarz..
|
Do góry
|
|
|
|
#4171626 - 13/10/2010 21:39
|
Carpal Tunnel
|
Długie rozmowy, zmiana ustawienia i uświadomienie sobie wspólnego celu pomogło.. Przynajmniej na razie, ale wierzę, że coś się zmieniło.. Graliśmy w niedzielę z Piastem Gliwice, padł remis 0:0. Biorę to za dobry wynik, Piast to wicelider.
Dzięki za pomysły, kilka jeszcze wdrożę.
Straszne mam kłopoty z pozyskaniem sponsora, chciałbym tym chłopakom załatwić kurtki, bieliznę termoaktywną.. Póki co wywalczyłem basen.
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#4171835 - 13/10/2010 23:43
|
addict
Meldunek: 06/11/2002
|
niestety o takie akcesoria ciezko. nawet seniorzy maja problemy z pozyskaniem drobnych sponsorow, a u juniorow to najlatwiej sprobowac tez u kogos z rodzicow zeby popytali wsrod znajomych. mozna tez pomyslec o wykonaniu telefonow do firm, ktore sponsoruja juz np. Gornika Zabrze. na stronkach klubow zawsze jest lista sponsorow. Niestety podejrzewam, ze bedzie problem z zalatwieniem czegos dla druzyny, ktora oglada garstka osob. Z drugiej strony granie z atrakcyjnymi przeciwnikami i jezeli zdjecia z meczow pojawiaja sie gdzies w internecie to jest dla firmy reklama.
|
Do góry
|
|
|
|
#4175950 - 16/10/2010 17:51
[Re: Stoin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Do czego to doszło że trzeba motywować młodzież ... koniec świata.
Dokładnie. Albo się kocha grać, albo nie. 
|
Do góry
|
|
|
|
#4175994 - 16/10/2010 18:13
[Re: Jimmy]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4507164 - 05/03/2011 23:50
|
Carpal Tunnel
|
Temat wrócił jak bumerang.. Pracujemy od 15 stycznia, przygotowując się do rundy wiosennej.
Na sali wyszło nieźle, wygraliśmy lokalną ligę halową, zdobyliśmy na dość mocnych turniejach 3 i 2 miejsce.
Przyszedł czas meczów na dużym boisku i.. 17:2, a dziś 10:1.. (tylko nie mówcie, że to progres..).
Chłopaki wychodzą na boisko bez wiary, bez chęci, bez takiej typowej kurwicy.. Chodzą na treningi, wylewają pot, a w dniu meczu relaks.. Nie potrafię tego zrozumieć, ba, Oni chyba sami tego nie rozumieją..
Ma ktoś pomysł..?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|