Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#4157925 - 05/10/2010 05:11 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: Stoin]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
podjedz do Zabrza, wiem ze blisko masz... wspomnij o motywacji pilkarzy to od razu powinni poslac tam ekipe: Strak,Gorawski laugh laugh

a powaznie to moze faktycznie napisz do dzialu marketingu lub innego o checi wspolpracy itp

Do góry
Bonus: Unibet
#4157928 - 05/10/2010 05:12 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: Ojro]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
może głupie pytanie, ale skoro im nie zależy, to czemu Tobie ma zależeć? nie da się zmienić grupy? czy to po prostu takie czasy, że jedyną motywacją, jest zabrać im komórki i zblokować gadulca?

Do góry
#4157964 - 05/10/2010 05:25 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: Llama]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/10/2001
Tak, chyba tylko to są skuteczne dziś metody.. Zabrać telefon.

Po meczu dwa tygodnie temu, przegraliśmy 1:0, mój Kapitan, od razu po meczu poszedł zapalić (gra ponadprzeciętnie..), nawet do szatni nie wszedł z drużyną.. Odwołałem Go, już nie jest Kapitanem.
Wybrała Go drużyna, teraz ja wybrałem Kapitana.

@Ojro: Jutro podzwonię po Klubach, sprawdzę możliwości.

Jeszcze mi wpadło coś takiego, tylko zastanawiam się jak to zorganizować.. Gdyby tak na mecz przyszło 200-300 osób..? Wstęp jest darmowy, tylko przyjechać trzeba w niedzielę o 10 rano. Może przy tylu widzach byłoby Im trochę wstyd nie dać z siebie wszystkiego..?

Do góry
#4157993 - 05/10/2010 05:32 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Podzwon po szkołach, nauczyciele z chęcią przyjdą z młodziezą żeby wyrobić 19stą i 20stą godzine laugh

Do góry
#4158007 - 05/10/2010 05:40 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: Stoin]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
sami budowaliśmy sobie boiska i łoiliśmy do wieczora. a to raptem 10 lat różnicy...

Do góry
#4158021 - 05/10/2010 05:46 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
Túlio Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 07/03/2004
@wwwujek: z tego co piszesz, to jednym z bodźców powinno być to, że zostały im jeszcze 1-2 lat grania... nie wiem jak aktualnie sytuacja wygląda (kiedyś byłem w temacie) ale w juniorach gra się do 18-19 roku życia. U was nie ma seniorów/rezerw więc nie ma jak dalej się "rozwijać". Więc pytanie do młodzieży, albo dają z siebie wszystko m.in. w spotkaniach z "prestiżowym" przeciwnikiem, a nóż ktoś zauważy (za moich czasów bez pieniędzy/ustawionego tatusia i tak było to na nic wink ) albo ich przygoda z piłką dobiega końca.

Jest np. taki portal pilkacv.pl - nie wgłębiałem się dokładnie w ich "misję" ale może niech chłopaki pozakładają sobie profile, jakoś się promują, może to wpłynie na ich zaangażowanie.

Nie wiem jak sytuacja wygląda u was ze stroną www. Niby pierdoły ale jak nie macie to załóż jakąś choćby na futbolowo itp. (powiedz zawodnikom aby w opisach na gg wstawili link) Opisujcie mecze, noty itp. powinno to dodatkowo ich zmotywować, znajomy wejdzie to fajnie by było być wyróżnionym...

Niestety takie czasy, pomyśleć, że kiedyś człowiek 3/4 życia na sport stracił (szkola-sport-spanie i tak w kółko, lato/zima bez znaczenia).

Powodzenia piwo

Do góry
#4158090 - 05/10/2010 06:08 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: Túlio]
Ezquerro Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 28/11/2002
- rozmowa z rodzicami nic nieda, w tym wieku młodziez raczej ma w d* rodziców i raczej zrobi wszystko na opak.
pozatym rodzice są różni,mój starszy raczej mnie demotywował jak przychodził na mecz.
- spotkanie z piłkarzami? hm. sam nie wiem. po pierwsze to musieli by być ich idole, albo z klubu któremu kibicują. pamietam jak kiedys ja mialem okazje spotkac sie z trenerem klejdinstem przedstawicielami U21 P.rachwałem,Ł.madejem. pogadalise itp. a na koniec mieli pograć zośką, ale jak jeden podawał to drugi nie umiał przyjąć i oddać. Klejdinst tylko się zaczerwienił i powiedzial że jakby widział ich wcześniej to by ich w życiu do repry nie powołał. = znajomości takie czasy były eh.

- no i podstawa to motywacja ta niematerialna,poczytaj jakieś książki na ten temat,oni muszą czuć że są coś warci, fajnie by było im puścić w przerwie jakieś wstawki z meczu np. liv-milan. alno kompilacje bramek,albo jakaś muze zagrzewającą do walki itp.

a teraz coś co powinno pomóc bynajmiej na meczach domowych ;):

powiedz aby każdy z nich przyszedł na mecz z dziewczyną albo koleżanką, albo niech zaproszą wszystkie dziewczyny z ich klasy, zobaczsz jak będą gryźli trawe smile

Do góry
#4158163 - 05/10/2010 08:20 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: Ezquerro]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
@wwwujek - ja może od dupy strony, aczkolwiek musze docenić Ciebie i jaką pracę wkładasz w tych ludzi. Pamiętaj o tym jak ciężko jest o dobrą motywację u tego typu piłkarzy, których masz w druzynie i nie załamuj się jeżeli Ci sie nie będzie udawało. Widać, że robisz swoje i starasz się aby Ci "piłkarze" rozwijali się z każdym dniem, ale musisz pamiętać, iż nie dasz rady się kopać z koniem smile

dla mnie idealnym "rodzajem" motywacji była motywacja przeprowadzana,
przez Herba Brooksa http://www.filmweb.pl/film/Cud+w+Lake+Placid-2004-98564

Do góry
#4158451 - 05/10/2010 20:57 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: Baqu]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Dzwoniłem dziś do górnika, sprawa załatwiona! smile Nie myślałem, że tak łatwo pójdzie. Człowiek z marketingu zapewniał mnie, że to są ich zwykłe działania marketingowe, teraz mają jeszcze jakiś projekt w szkołach, a potem mogę do mnie. Potrwa to do dwóch tygodni. Super! smile

Myślicie, by podzwonić jeszcze po innych klubach? Moi chłopcy są kibicami górnika, ale gdyby tak ktoś z Piasta czy Odry przyjechał..? Jak myślicie?

Pozdrawiam.

Do góry
#4158452 - 05/10/2010 20:58 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Dzwoniłem dziś do Górnika, sprawa załatwiona! smile Nie myślałem, że tak łatwo pójdzie. Człowiek z marketingu zapewniał mnie, że to są ich zwykłe działania marketingowe, teraz mają jeszcze jakiś projekt w szkołach, a potem mogę do mnie. Potrwa to do dwóch tygodni. Super! smile

Myślicie, by podzwonić jeszcze po innych klubach? Moi chłopcy są kibicami górnika, ale gdyby tak ktoś z Piasta czy Odry przyjechał..? Jak myślicie?

Pozdrawiam.

Do góry
#4158474 - 05/10/2010 21:15 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
bester Offline
member

Meldunek: 05/01/2009
Z Odry to może jednak nie...moze się zdarzyć motywacja ujemna wink

Do góry
#4158494 - 05/10/2010 21:57 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
Jimmy Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2009
Originally Posted By: wwwujek
Dzwoniłem dziś do Górnika, sprawa załatwiona! smile Nie myślałem, że tak łatwo pójdzie. Człowiek z marketingu zapewniał mnie, że to są ich zwykłe działania marketingowe, teraz mają jeszcze jakiś projekt w szkołach, a potem mogę do mnie. Potrwa to do dwóch tygodni. Super! smile

Pozdrawiam.
Jak kibicują Górnikowi to na razie zostaw temat, niech wpadnie ktoś z KSG i po spotkaniu pogadasz z nimi jak się im podobało, czy chcieliby może pogadać z kimś z innych klubów.. Nie wiem czy te chłopaki kibicują Górnikowi w miarę aktywnie ale jeśli tak to w przypadku pojawienia się kogoś z innego klubu na pewno to nie pomoże, a mogłoby być nawet bardzo nieprzyjemnie smile
Takie moje zdanie

Do góry
#4158584 - 05/10/2010 23:37 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: Jimmy]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Tak, aktywnie kibicują Górnikowi, dlatego też poczekam jednak na kogoś z Górnika.
Przydałby się też ktoś z młodych sportowców, którzy osiągnęli sukces, niekoniecznie piłkarz..

Do góry
#4171626 - 13/10/2010 21:39 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Długie rozmowy, zmiana ustawienia i uświadomienie sobie wspólnego celu pomogło.. Przynajmniej na razie, ale wierzę, że coś się zmieniło.. Graliśmy w niedzielę z Piastem Gliwice, padł remis 0:0. Biorę to za dobry wynik, Piast to wicelider.

Dzięki za pomysły, kilka jeszcze wdrożę.

Straszne mam kłopoty z pozyskaniem sponsora, chciałbym tym chłopakom załatwić kurtki, bieliznę termoaktywną..
Póki co wywalczyłem basen.

Pozdrawiam.

Do góry
#4171835 - 13/10/2010 23:43 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
wOJOK Offline
addict

Meldunek: 06/11/2002
niestety o takie akcesoria ciezko. nawet seniorzy maja problemy z pozyskaniem drobnych sponsorow, a u juniorow to najlatwiej sprobowac tez u kogos z rodzicow zeby popytali wsrod znajomych. mozna tez pomyslec o wykonaniu telefonow do firm, ktore sponsoruja juz np. Gornika Zabrze. na stronkach klubow zawsze jest lista sponsorow. Niestety podejrzewam, ze bedzie problem z zalatwieniem czegos dla druzyny, ktora oglada garstka osob. Z drugiej strony granie z atrakcyjnymi przeciwnikami i jezeli zdjecia z meczow pojawiaja sie gdzies w internecie to jest dla firmy reklama.

Do góry
#4175950 - 16/10/2010 17:51 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: Stoin]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Originally Posted By: Stoin
Do czego to doszło że trzeba motywować młodzież ... koniec świata.

Dokładnie. Albo się kocha grać, albo nie. smirk

Do góry
#4175994 - 16/10/2010 18:13 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: Jimmy]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Originally Posted By: Jimmy
Originally Posted By: wwwujek
Czarę goryczy przelał wczorajszy mecz, gdzie prowadząc 2:0, przegraliśmy 2:3..
Puść im finał LM z 2005 roku pomiędzy Liverpoolem i Milanem. Do przerwy 0:3.. Nie wiem jak na nich to zadziała ale ja do dziś kiedy oglądam mam łzy w oczach grin
O ten filmik Ci chodzi? Coś pięknego! Mistrzowsko zmontowany, mistrzowska muzyka, mistrzowski scenariusz

PS. Ich do grania w piłkę ktoś zmusza?!
PS2. "Fryzury" już te chłopaki mają..?

Do góry
#4176143 - 16/10/2010 18:55 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: kfjatek]
Kattowitz Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2005
tez swietnie zmontowany filmik pokazujacy emocje w pilce noznej ze swietna sciezka dzwiekowa

Do góry
#4180363 - 18/10/2010 06:22 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: Kattowitz]
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Zamiast zapraszać tych pseudograjków z Górnika itd poprostu zapytaj Beniteza co powiedział w przerwie tego finału laugh wink

Do góry
#4507164 - 05/03/2011 23:50 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Temat wrócił jak bumerang..
Pracujemy od 15 stycznia, przygotowując się do rundy wiosennej.

Na sali wyszło nieźle, wygraliśmy lokalną ligę halową, zdobyliśmy na dość mocnych turniejach 3 i 2 miejsce.

Przyszedł czas meczów na dużym boisku i.. 17:2, a dziś 10:1..
(tylko nie mówcie, że to progres..).

Chłopaki wychodzą na boisko bez wiary, bez chęci, bez takiej typowej kurwicy.. Chodzą na treningi, wylewają pot, a w dniu meczu relaks.. Nie potrafię tego zrozumieć, ba, Oni chyba sami tego nie rozumieją..

Ma ktoś pomysł..?

Do góry
Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  Biszop, rafal08