#4135940 - 21/09/2010 22:11
Ekstraklasa - 7 kolejka: 24-26.09.2010
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4136051 - 21/09/2010 22:57
Re: Ekstraklasa - 7 kolejka: 24-26.09.2010
[Re: codi]
|
GRILL MASTER
Meldunek: 04/01/2007
|
Korona @2.05 brać, nie pytać, oczywiście nie grubo bo to gówniana polska liga widać jak grają Kieleccy piłkarze, aktualnie sportowo są zespołem lepszym, a do tego w dużo lepszej formie, w Koronie wszyscy zdrowi, Niedzielan przeżywa drugą młodość, jeśli Koroniarze nie poczują się zbyt pewnie i nie stracą jakiejś pechowej bramki przy 20-tu swoich sytuacjach (a tak bywało niestety dość często) to ten mecz wezmą na luzie
|
Do góry
|
|
|
|
#4136359 - 22/09/2010 00:55
[Re: ArtekPotito]
|
member
Meldunek: 05/01/2009
|
Korona @2.05 brać, nie pytać, oczywiście nie grubo bo to gówniana polska liga widać jak grają Kieleccy piłkarze, aktualnie sportowo są zespołem lepszym, a do tego w dużo lepszej formie, w Koronie wszyscy zdrowi, Niedzielan przeżywa drugą młodość, jeśli Koroniarze nie poczują się zbyt pewnie i nie stracą jakiejś pechowej bramki przy 20-tu swoich sytuacjach (a tak bywało niestety dość często) to ten mecz wezmą na luzie Na Korone był wyższy kurs przeciwko Zaglębiu Lubin więc nie wiem czy ten teraz to taka 'promocja'.
|
Do góry
|
|
|
|
#4136393 - 22/09/2010 01:13
[Re: bester]
|
GRILL MASTER
Meldunek: 04/01/2007
|
Korona @2.05 brać, nie pytać, oczywiście nie grubo bo to gówniana polska liga widać jak grają Kieleccy piłkarze, aktualnie sportowo są zespołem lepszym, a do tego w dużo lepszej formie, w Koronie wszyscy zdrowi, Niedzielan przeżywa drugą młodość, jeśli Koroniarze nie poczują się zbyt pewnie i nie stracą jakiejś pechowej bramki przy 20-tu swoich sytuacjach (a tak bywało niestety dość często) to ten mecz wezmą na luzie Na Korone był wyższy kurs przeciwko Zaglębiu Lubin więc nie wiem czy ten teraz to taka 'promocja'. nie chcę za bardzo śmiecić, ale najwyżej potem pokasujecie nie wiem czy przeczytałeś co napisałem, właśnie z Zagłębiem Korona miała mnóstwo sytuacji, a przeciwnicy raz podeszli pod bramkę i wepchnęli farfocla, gdyby takie rzeczy się nie działy to by firmy bukmacherskie nie istniały sportowo na pewno @2.05 to gruba przesada, dla mnie kurs @1.8 byłby odpowiedni
|
Do góry
|
|
|
|
#4136574 - 22/09/2010 02:31
[Re: ArtekPotito]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Czaiłem się na Koronę i liczyłem mimo wszystko na lepsze kursiwo. Forma u Scyzoryków faktycznie jest, fizycznie fajnie wyglądają (przynajmniej na tle Wisły Kraków). Tylko, że Śląsk cały czas "na papierze" ma potencjał..
2.05? Sam nie wiem.. Zobaczymy jak WKS dziś w PP (właśnie wyszli na prowadzenie).
|
Do góry
|
|
|
|
#4139758 - 24/09/2010 02:38
[Re: DonJuanKieputo]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
ja równiez uważam że Górnik w Gdańsku nie przegra, pogram kolejny raz REMIS
W końcu kiedys musza cos zremisowac, a w nastepnej kolejce z Jaga graja, ciezko bedzie jak cholera o punkty.
Do Gdanska wyjechal najlepszy sklad + Sobczak i Pietrzak (obaj po 18 lat). I watpie aby to Lechia nadawala ton grze, jak to mialo miejsce we wtroek. Lekko sie wqrwilem jak na stadionie uslyszlalem sklad, wiedzialem ze albo kompletnie trener olal PP albo... no wlasnie innego wytlumaczenia nie mam.
|
Do góry
|
|
|
|
#4141572 - 25/09/2010 17:05
[Re: Stelmach]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
Cracovia-Arka 1x 1,35
Nie wierzę w 7 przegraną z rzędu , w dodatku Cracovia bodajże tym meczem wraca na własne śmiecie i z Arką zagra na nowym stadionie.
Chyba piłkarze nie spieprzą takiej uroczystości...
Wisła tez miala nie spiepszyc powrotu a kto ogladal mecz wie, ze powinni sie cieszyc z remisu z Korona. Mimo tego zgadzam sie z Toba calkowicie, ja zagram czysta 1 na Craxe (po raz 3 chyba) mam nadzieje, ze tym razem sie uda że co?
|
Do góry
|
|
|
|
#4141676 - 25/09/2010 18:26
[Re: andegawen]
|
old hand
Meldunek: 13/09/2007
|
Dlaczego nowy stadion Legii zostal otwarty choc jeszcze nie jest ukonczony czy to uroczystosc pod Gronkiewicz Waltz zeby mogla sie pokazac przed wyborami? Otwieranie nie ukonczonych obiektow bylo powszechne w minionym systemie przecinano wstegi na ogol 22 lipca a potem budowe zamykano i dokanczano troche to smieszne względy ekonomiczne.stadion już zarabia i oczywiscie Legia ma 12-ego zawodnika w postaci kibiców
|
Do góry
|
|
|
|
#4141910 - 25/09/2010 21:27
[Re: arturro]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
Lechia Gdańsk - Górnik Zabrze (AH 0:0,5) 1 2.37 Pinnacle (3/10) - Na początek sobotnich zmagań w Ekstraklasie meczu w Gdańsku, do którego przyjeżdża póki co rewelacyjnie spisujący się beniaminek. Powiedziałbym, że zabrzanie na początku tego sezonu grają solidnie. Wygrywają to, co mają wygrać i w pełni wykorzystują bardzo dobry kalendarz. To spotkanie jest dla nich ostatnim przez arcytrudną serią - Jagiellonia, Wisła, Lech, Legia. Nie mogę jednak powiedzieć, by Górnik grał jakoś rewelacyjnie. A mecz z Lechią na pewno nie będzie należał do łatwych, ponieważ Lechia z tygodnia na tydzień prezentuje się coraz lepiej. Bardzo dobrze wyglądają sprowadzeni w trybie "last minute" Abdou Razack Traore i Bedi Buval. To z kolei sprawiło, że z działaczami postanowili pogodzić się kibice i przed tygodniem na stadion w Gdańsku wreszcie wrócił doping. Poza tym wiele wskazuje na to, że Lechia w końcu przestała być zespołem "obcego boiska" i zaczyna wykorzystywać atut faktu gry u siebie. Pozycja Górnika w tabeli jest nieco przesadzona i dopiero najbliższe tygodnie naprawdę zweryfikują siłę tej drużyny. Myślę, że w Gdańsku podopiecznych Adama Nawałki może czekać przykra niespodzianka. Polonia Warszawa - Polonia Bytom - Gospodarze wygrają do zera? Tak 2.35 Bwin (5/10) - Spotkanie dwóch Polonii z dwoma zupełnie innymi celami. Ta warszawska chce walczyć o mistrzostwo Polski, podczas gdy bytomska zadowoli się spokojnym utrzymaniem. Podopieczni Jurija Szatałowa wygrali dwa ostatnie spotkania. Pisałem już, że jeśli chcą się utrzymać, to punkty muszą zdobywać właśnie na takich rywalach, jak Ruch Chorzów czy Zagłębie Lubin. Teraz kaliber rywala jest zupełnie inny. Józef Wojciechowski chce, by po zwolnieniu trenera Jose Marii Bakero jego zespół wrócił na czoło tabeli. Pomóc ma w tym Paweł Janas, który dowodził drużyną już podczas starcia pucharowego, wygranego w Pruszkowie ze Zniczem 1:0. Niby pasuje tutaj zakład na zwycięstwo Polonii z pokryciem handicapu, ale... No właśnie, Janas nawet gdy prowadził zdecydowanie dominujący w I lidze Widzew Łódź, często zadowalał się skromnymi zwycięstwami. Myślę, że póki co poloniści postawią na pragmatyzm, czyli przede wszystkim trzy punkty, a dopiero potem dodatkowo zadowolić prezesa kolejnymi bramkami. Jeżeli gospodarze chcą walczyć o tytuł, przy Konwiktorskiej nie mają mieć jakichkolwiek problemów z rywalem pokroju bytomian. Piłkarze Jurija Szatałowa to jednak zespół bardzo waleczny i napastnikom Polonii mogą sprawić problemy, aczkolwiek w ofensywie nie mają zbyt wielu argumentów, dlatego liczę na zwycięstwo Czarnych Koszul odniesione bez straty gola.
|
Do góry
|
|
|
|
#4143215 - 26/09/2010 08:44
[Re: Radek_89]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
GKS Bełchatów - Wisła Kraków 2 2.5 Unibet (4/10) - Szczęście bełchatowian skończyło się w poprzedniej kolejce. Górnik pokazał GKS-owi miejsce w szeregu nawet nie samym wynikiem, ile zdecydowaną przewagą na boisku. Teraz piłkarze Macieja Bartoszka powinni powoli dążyć ku "swojej" strefie, czyli dolnej połowie tabeli. Wiślakom otwarcie połowy nowego stadionu niezbyt się udało, a teraz nadarza się doskonała okazja, by odskoczyć i od Legii, i od Lecha, a także wyprzedzić Polonię, czytaj: pomimo słabego początku zyskać przewagę nad najgroźniejszymi rywalami w walce o tytuł. Po raz kolejny powtórzę, że wiślacy naprawdę mają ogromny potencjał, zwłaszcza w ofensywie. Tak jak GKS miał szczęście grać ostatnio z rywalami bez formy, tak Biała Gwiazda miała na rozkładzie ekipy będące "na fali". Nadszedł już czas na zwrot akcji i zwycięstwo drużyny Roberta Maaskanta. Jagiellonia Białystok - Zagłębie Lubin (HC 0:1) 1 2.9 Expekt (4/10) - Po niespodziewanej porażce w Gdyni Jagiellonia chce wrócić do normalności, czyli gry zarówno efektownej, jak i efektywnej. Myślę, że ostatnia porażka nie powinna jakoś specjalnie zaszkodzić Dumie Podlasia, szczególnie, że Białystok należy do najtrudniejszych terenów w Ekstraklasie. Pokonując Zagłębie, Jaga ma szansę utrzymać przewagę nad potentatami naszej ligi i odzyskać pozycję lidera, straconą w piątek na rzeczy kieleckiej Korony. Szansa jest tym większa, że do Białegostoku zawita obecnie jedna z najsłabszych drużyn Ekstraklasy. Nic dwa razy się nie zdarza i nie wierzę, by drugi tydzień z rzędu rywal podarował lubinianom trzy punkty. Bo chyba tak trzeba nazwać ostatnią wizytę Legii Warszawa na Dialog Arenie. W międzyczasie Miedzowi mieli jeszcze okazję porządnie się zmęczyć w pucharowym meczu z Widzewem, zakończonym dopiero po dogrywce. Wydaje mi się, że jedyna szansa gości to "zamurowanie" własnej bramki i czekanie na kontry, ale nawet w tej sytuacji ofensywny repertuar Jagiellonii jest na tyle duży, by zakończyć tą rywalizację zwycięsko.
|
Do góry
|
|
|
|
#4143304 - 26/09/2010 17:52
[Re: Radek_89]
|
enthusiast
Meldunek: 12/11/2005
|
A ja dziś w meczu Jaga-Zagłębie typuje remis. Oglądając ostatni mecz wyjazdowy "Pszczółek" z Arką śmiem twierdzić, że w zespole pojawiła się lekka zadyszka. W pierwszej połowie praktycznie żadnego strzału na bramkę, w drugiej troszkę lepiej, ale to nie wystarczyło na Arkę, która bądź co bądź w tym sezonie ma na celu utrzymać Ekstraklasę. Jeśli dodamy do tego bilans dotychczasowych spotkań Jagiellonii z Zagłębiem w Ekstraklasie - nie wygrała żadnego z ostatnich dziesięciu meczów (0-4-6) to wychodzi na to, że kurs na remis jaki proponuje Unibet @3,70 jest jak najbardziej do przyjęcia dla mnie. Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#4144839 - 27/09/2010 18:30
[Re: Ojro]
|
old hand
Meldunek: 14/10/2003
|
W dwumeczu 7:1 dla Lechii mozna by powiedziec. Sorry ale nie wiem jak Górnik mogl byc wiceliderem naszej ligi. Kurs na Lechie powyzej 2.0 byl...promocja jak nic. Gornik w tym meczu nie istnial i moze sie tylko cieszyc ze dostal 5 bramek. Lechia grala ladna pilke, wsztsko im wychodzilo i widac ze wkoncu zaczela grac swoje. Pawel Buzala byl nie do zatrzymania w tym meczu i widac ze jest chyba w formie. Nowe nabytki Lechii takze spisuja sie super. Zaznaczmy ze Lechia nie miala do dyspozycji wszyskich zawodnikow gdyz mala kontuzje odniosl Buval w pucharze z Gornikiem,kontuzja Andriuškevičiusa, czekamy jeszcze na powrot Marka Zieńczuka do zdrowia. Razi tylko nie skutecznosc bo spokojnei to powinno byc ok .. 10 bramek no ale i 5 dobre Gornik w tym meczu nei istnial, pod koniec meczu to juz tylko zabawa pilka i okrzyki z trybun ,,OLEE'' I sorry..ale ten Wasz JOP...porazka z nim. facet wogle nie wie co sie dzieje na boisku. Dobry bramkarz Gornika. Mimo wpuszczonego babola przy 1 bramce to wybronil pare ,,setek''. Takze Ojro masz racje, z Jaga bedaa sie meczyc skoro dostali takie lanie w Gdansku Podsumowujac, mysle ze Lechia sie rozkreca i najblizsze mecze pokaza w jakiej formei jest tak naprawde Lechia gdyz teraz jest wyjazd na Legie, derby z Arka i wyjazd na Wisle. Ale z takim potencjalem i powrotem do zdrowia Buvala mysle ze Lechie stac na wysoka pozycje w tym sezonie. Powodzenia ja równiez uważam że Górnik w Gdańsku nie przegra, pogram kolejny raz REMIS
W końcu kiedys musza cos zremisowac, a w nastepnej kolejce z Jaga graja, ciezko bedzie jak cholera o punkty.
Do Gdanska wyjechal najlepszy sklad + Sobczak i Pietrzak (obaj po 18 lat). I watpie aby to Lechia nadawala ton grze, jak to mialo miejsce we wtroek. Lekko sie wqrwilem jak na stadionie uslyszlalem sklad, wiedzialem ze albo kompletnie trener olal PP albo... no wlasnie innego wytlumaczenia nie mam.
|
Do góry
|
|
|
|
#4144983 - 27/09/2010 21:19
[Re: craax]
|
old hand
Meldunek: 14/10/2003
|
Radek 89 tak wiem. Tylko chcialem napisac cos od siebei co do meczu poprostu Zobaczymy co bedzie po tych 3-4 kolejkach z tymi druzynami i z Lechia i z Gornikiem. A tak dodam jescze zeby bylo wesolo linka z wywiadem Traore oraz smiesznym zdjeciem ***/pilka-nozna/2010/09/27/abdou-razack-traore-jestem-zadowolony-ze-zdobycia-dwoch-bram/ Nawet nie wiem do czego to jest podobne
|
Do góry
|
|
|
|
|
|