Ile wypada dac parze mlodej w kopercie? Nie wiem kiedy ostatni raz bylem na weselu to i zadnego pojecia w tej kwestii nie mam. Ide sam
wydaje mi się, że to kwestia indywiaualna. z drugiej strony jednak wpada dac:
Najbardziej odpowiednią kwotą do dania w kopercie jest koszt "talerzyka" na weselu.
skąd tylko wiedziec ile młodzi placa od talerzyka?
może trochę podpowiem. za rok mam wesele, swoje, dwudniowe. placimy od talerzyka 160zl, do tego wlasne napoje, alkohol i ciasto. teraz przyklad: czy facet, taki jak ty lelu, idac na wesele nie wypije pol litra wodki, nie przepije tego i nie przegryzie ciastem? Wydaje mi sie ze 200zl od osoby to jest absolutn minimum. 250zl to raczej zwrot kosztow dla mlodych. 300zl od osoby to kwota, ktora jest juz bardzo dobra i na pewno zadowoli mlodych i nie bedziesz myslal czy za malo dales.
ja powiedzialem jak jest u mnie. ja idac na wesele ostatnio z narzeczonom dalismy 600zl + butelka dobrego wina, bo tak sobie mlodzi zazyczyli - zamiast kwiatow. wesele okazalo sie slabe - z koperty pieniedzy jednak nie wyjmuje, bez przesady.
np. moja siostra napisała na zaproszeniach dla gosci ze nie chce kwiatow tylko ksiazki. Moim zdaniem mega pomysl teraz ma 3 pelne bilbioteczki akurat do nowego domu i prezent wartosciowy.
żadna nowośc z tym pisaniem, że się nie chce kwiatów, często jest prośba o np. maskotki dla domów dziecka zamiast tego
a wiekszosc domow dizecka nie przyjmie ci tych miskow. taki misiek, jak sie okazuje musi posiadac jakies certyfikaty, bo niestety wymogi, wymogi...
winko dobra sprawa, onda cos moze o tym powiedziec
kolega np. zarzyczyl sobie zamiast kwatow kupony lotka... trafil 5 w duzego ponad 4k... dziekuje