#41073 - 31/01/2003 00:56
Re: Rozliczenia z US a bukmacherstwo i kasyna
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
|
Do góry
|
|
|
|
#41075 - 31/01/2003 04:27
|
old hand
Meldunek: 02/06/2002
|
Sc a jak Ty z tego wybrnales? Wyplacales przeciez troszku  hajcu z bw w zeszlym roku..... Rozliczasz sie teraz z US? pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#41076 - 31/01/2003 04:49
|
enthusiast
Meldunek: 17/10/2001
|
Witam Nic mi o tym nie wiadomo:)))) Pozdrawiam P.S ale przyjrze sie tej sprawie  )
|
Do góry
|
|
|
|
#41077 - 21/02/2003 05:41
|
Meldunek: 13/03/2002
|
UFF.... która to już godzina? Siedze i czytam o podatkach i znalazłem.... konta offshore, zakładane bez problemu, brak wymogów co do dokumentów oraz NoName karta ATM. Brzmi rajsko tylko jak jest z tym naprawde? Moze ktoś sie zna na tym? http://offshore.eurobiz.com.pl/ Tam możecie poczytać, zainteresowani niech poszukają pod hasłem offshore w google w dziale grupy dyskusyjne pl.*, dodam, ze google zawsze mi wode z mózgu robi bo zawsze są argumenty ostro za i ostro przeciw. Sam jednak dochodzę do wniosku, ze to będzie dobre rozwiązanie, jak znajde jakis porządny bank na konto offshore to dam znać co wymagają, wkońcu jak załoze konto bez jakiegoś procesu autoryzacji to mogę powiedzieć, ze ktoś sobie jaja robił  - ja szary człowiek nie odpowiadam za to Jak cos znajdziecie albo wiecie na ten temat to walcie śmiało, ja idę spać bo zaraz wierszem zaczne pisać Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#41078 - 21/02/2003 15:05
|
journeyman
Meldunek: 22/07/2002
|
Witam !!! Kiedyś natknełem się na bank E-gold. Posiadanie konta w tym banku jest podobno przepustką do świata programów inwestycyjnych offshore. Nie wiem jakie są możliwości wykorzystanie tego banku do transferów i przechowywania kasy od buków. Wszystkie dostępne info są raczej mało konkretne. Może ktoś wie na ten temat coś wiecej?? Pozdrawiam wwwoland
|
Do góry
|
|
|
|
#41079 - 18/03/2003 17:37
|
journeyman
Meldunek: 06/03/2003
|
Witam !!! To jak to jest z tymi podatkami ? Przytrafiło mi się wygrać i wypłacałem jakieś "grosze" do mBanku i co robić dalej? Dobra rada warta dużo  iwo: POMOCY !!!!!!!!!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#41080 - 19/03/2003 18:56
|
|
|
Do góry
|
|
|
|
#41081 - 20/03/2003 14:07
|
old hand
Meldunek: 23/08/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Gabriel_f: [qb]Ponoć w Twoim Weekendzie jest artykuł o grach hazardowych w necie, jak ktoś ma i zeskanuje to niech zapoda albo prześle ja wrzuce na jakiś serwer. Sam bym kupił ale mama mi nie pozwala czytać takich gazet  [/qb][/QUOTE]w tym tygodniu ten artykol zapodali?
|
Do góry
|
|
|
|
#41084 - 21/03/2003 18:31
|
Pooh-Bah
Meldunek: 16/09/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał rymoholik: [qb]Najlepsza rzecz jaka mozna zrobic aby uniknac podatku to chyba zalozyc konto zagranica i tam kierowac wszystkie wygrane. Druga opcja, wyrobic sobie karte Netellera, ktora troche kosztuje  W sumie konto w Netellerze to tak jak konto za granica, a jak sie ma dodatkowo jeszcze karte to tak jakbysmy mieli konto w banku w Kanadzie, tyle ze bez oprocentowania Pozdrawiam![/qb][/QUOTE]Hmm a jak skorzystać z tych pieniędzy w POlsce? Każdy przelew zagraniczny na polskie konto w celu wypłaty można zidentyfikować. Ale nie ma strachu. Podatki płaci się od dochodu a nie od przychodu. Tzn że 80% tego forum to nie dotyczy  . Trzeba uwzględnić fakt że wszystko co wpłacamy do buków to jest nasz "koszt". A to co wypłacamy nasz "przychód". Po odjęciu należy zapłacić podatek 1 raz w roku. Ciekawę ilu z forumowiczów jest na plusie. pozdrawia US Warszawa Wola.
|
Do góry
|
|
|
|
#41085 - 21/03/2003 18:40
|
|
|
Do góry
|
|
|
|
#41086 - 21/03/2003 18:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/05/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał jotte: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał rymoholik: [qb]Najlepsza rzecz jaka mozna zrobic aby uniknac podatku to chyba zalozyc konto zagranica i tam kierowac wszystkie wygrane. Druga opcja, wyrobic sobie karte Netellera, ktora troche kosztuje  W sumie konto w Netellerze to tak jak konto za granica, a jak sie ma dodatkowo jeszcze karte to tak jakbysmy mieli konto w banku w Kanadzie, tyle ze bez oprocentowania Pozdrawiam![/qb][/QUOTE]Hmm a jak skorzystać z tych pieniędzy w POlsce? pozdrawia US Warszawa Wola.[/qb][/QUOTE]Normalnie, masz karte to idziesz do bankomatu i wyciagasz! Pieniadze na zadne konto w Polsce nie ida tylko prosto do twojej reki! Ale tak jak kolega Gabriel juz powiedzial, nikt u bukow nie wygrywa, wszyscy sa na minusie i my tylko tak dla zabawy gramy 
|
Do góry
|
|
|
|
#41087 - 21/03/2003 19:21
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał rymoholik: Normalnie, masz karte to idziesz do bankomatu i wyciagasz! Pieniadze na zadne konto w Polsce nie ida tylko prosto do twojej reki! Ale tak jak kolega Gabriel juz powiedzial, nikt u bukow nie wygrywa, wszyscy sa na minusie i my tylko tak dla zabawy gramy  [/QUOTE]Masz jakiegoś linka do opisu działania takiej karty i kosztów użytkowania. Pewnie było to opisywane na forum ale w gąszczu tematów nie chce mi się szukać. Pzdra. Off topic: przydała by się na tym forum funkcja szukaj()
|
Do góry
|
|
|
|
#41089 - 22/03/2003 00:20
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Gabriel_f: [qb]Jak umiesz englisz to wejdź na www.neteller.com poczytaj a po 18 mozesz na czacie popytać![/qb][/QUOTE]Byłem. Znam ale niestety z tego co widziałem nie ma nigdzie nic o opłatach za kartę niestety. Chyba że nie potrafię znaleźć...? NIe lubie czata bo mi sie modem grzeje niestety. 
|
Do góry
|
|
|
|
#41090 - 22/03/2003 00:51
|
|
|
Do góry
|
|
|
|
#41091 - 31/03/2003 15:05
|
old hand
Meldunek: 01/11/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał wwwoland: [QB]Witam !!! Kiedyś natknełem się na bank E-gold. Posiadanie konta w tym banku jest podobno przepustką do świata programów inwestycyjnych offshore. Nie wiem jakie są możliwości wykorzystanie tego banku do transferów i przechowywania kasy od buków. Wszystkie dostępne info są raczej mało konkretne. Może ktoś wie na ten temat coś wiecej?? Pozdrawiam Witam wszystkich po dlugiej przerwie Mam sporo doswiadczenie w inwestycjach offshore- niestety niewielkie dotyczace banku.Ale egold znam dobrze jest bardzo bardzo super i visy offsore to dla mnie rewelacja Zaniedlugo mam nadzieje jak Conrad pozwoli chce reaktywowac z duza sila dzial forum o inwestycjach. Mam nadzieje ze was do zainteresuje i razem osiagniemy nie zle wyniki Conrad czekam na odpowiedz 
|
Do góry
|
|
|
|
#41092 - 31/03/2003 15:09
|
old hand
Meldunek: 01/11/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Gabriel_f: [qb]UFF.... która to już godzina? Siedze i czytam o podatkach i znalazłem.... konta offshore, zakładane bez problemu, brak wymogów co do dokumentów oraz NoName karta ATM. Brzmi rajsko tylko jak jest z tym naprawde? Moze ktoś sie zna na tym? http://offshore.eurobiz.com.pl/ Tam możecie poczytać, zainteresowani niech poszukają pod hasłem offshore w google w dziale grupy dyskusyjne pl.*, dodam, ze google zawsze mi wode z mózgu robi bo zawsze są argumenty ostro za i ostro przeciw. Sam jednak dochodzę do wniosku, ze to będzie dobre rozwiązanie, jak znajde jakis porządny bank na konto offshore to dam znać co wymagają, wkońcu jak załoze konto bez jakiegoś procesu autoryzacji to mogę powiedzieć, ze ktoś sobie jaja robił  - ja szary człowiek nie odpowiadam za to Jak cos znajdziecie albo wiecie na ten temat to walcie śmiało, ja idę spać bo zaraz wierszem zaczne pisać Pozdrawiam[/qb][/QUOTE]Jest jedno fajne konto z karta visa wszedzie prawie dzial kosztuje chyba 80$ niewiem gdzie to mam musial bym poszukac 
|
Do góry
|
|
|
|
#41093 - 03/04/2003 17:48
|
old hand
Meldunek: 18/06/2001
|
W dzisiejszym Przeglądzie Sportowym jest tekst o zakładach bukmacherskich (dwie środkowe strony) podam część tekstu „Do prokuratury Departament Gier Losowych i Zakładów wzajemnych w Ministerstwie Finansów, w związku z naruszeniem przez spółkę Unibet przepisów karnych skarbowych, poprzez prowadzenie na terenie Polski działalności w zakresie przyjmowania zakładów wzajemnych bez zezwolenia Ministra Finansów, po przeprowadzeniu postępowania wyjaśniającego przekazał sprawę do Prokuratury Okręgowej w Warszawie. Zgodnie z kodeksem karnym skarbowym, urządzanie lub prowadzenie zakłądu wzajemnego wbrew przepisom ustawy jest przestępstwem skarbowym, podobnie jak uczestnictwo w takim zakładzie.”
|
Do góry
|
|
|
|
#41094 - 03/04/2003 18:19
|
veteran
Meldunek: 30/09/2002
|
Tak wiec Unibet działa niezgodnie z prawem?? A jak jest z pozostałymi bukami? Np jesli zawiera sie zaklady w firmach ktore nie maja nawet kont w Polsce to tez jest to niezgodne z prawe m ?
|
Do góry
|
|
|
|
#41095 - 03/04/2003 18:38
|
old hand
|
myślę że problem się wziął stąd ponieważ swego rodzaju reklamę miał Unibet wraz z innymi Polskimi bukmacherami (sts, Profesional, toto mix, betako) właśnie w PS gdzie wypowiadali się przedstawicieli tychże firm (oczywiście Unibetu też) i być może to była ta działalność na terenie Polski, ale co oni mogą zrobić Unibetowi, to nie wiem
|
Do góry
|
|
|
|
#41097 - 03/04/2003 19:48
|
old hand
|
z Unibetem to się zaczęła zabawa jakieś pół roku temu właśnie na łamach PS wypowiadał się jakiś gość z Ministerstwa że Unibet działa w Polsce nielegalnie i od tamtej pory zniknęły wzmianki w PS o Unibecie.
|
Do góry
|
|
|
|
#41100 - 03/04/2003 22:13
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Gabriel_f: [qb] https://www.neteller.com/user/debit_fees.cfm Chyba problemy z szukaniem  [/qb][/QUOTE]Dzięki za linka ale jak chyba rozumiem to jest zabezpieczona strona https i aby z niej zkorzystać należy się zarejestrować czyli założyć konto w nettelerze a ja bym najpierw chciał co nieco poczytać o tym zanim prześlę im komplet danych. Pozdrowienia.
|
Do góry
|
|
|
|
#41101 - 03/04/2003 22:41
|
addict
Meldunek: 13/12/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#41102 - 03/04/2003 23:18
|
Anonymous
Unregistered
|
A po co wogole US w to mieszac? Przeciez nie trzeba.  )) Pozdrowionka. Syfon
|
Do góry
|
|
|
|
#41103 - 03/04/2003 23:25
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Dawid: [qb]od tamtej pory zniknęły wzmianki w PS o Unibecie.[/qb][/QUOTE]Tak, choć na tej stronie widnieje banner Unibetu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|