Strona 6 z 13 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 12 13 >
Opcje tematu
#4089296 - 28/08/2010 06:26 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: Marian]
bolo73 Offline
enthusiast

Meldunek: 08/01/2010
Marian,to prawda,że Czarni zremisowali i póki co grają całkiem całkiem ale oni mają całkowicie przebudowany zespół.Odeszli wszyscy najlepsi zawodnicy i generalnie Czarni będą w tym sezonie na dole tabeli.Także uwaga na nich.W tej kolejce ciężko coś wybrać ale mnie kusi Szczakowa w meczu w Będzinie ze Sarmacją.Jednak nie wiem czy go zagram.

Do góry
Bonus: Unibet
#4089376 - 28/08/2010 07:38 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: bolo73]
Happy Birthday MarcoviaMarki Offline
old hand

Meldunek: 11/07/2003
IV liga mazowiecka (północna)

11:00 Huragan Wołomin - Hutnik Warszawa 2 1.25
14:00 Marcovia Marki - Victoria Sulejówek 1 1.60

O Wołominie już pisałem. Ich zadaniem jest bronienie się przed spadkiem. Za to Hutnik mega wzmocniony. Atakuje III ligę. Odległość od stadionów ok. 25 km., czyli podróż nie będzie zbytnio męcząca.
No i moja Marcovia. Jeśli dziś nie wygrają, to ja już nie wiem z kim mogą wygrać. Cały klub liczy na pierwsze zwycięstwo w czwartej lidze. Tym bardziej, że za tydzień szykuje się pewny wpi...ol na Hutniku. Victoria Sulejówek (pozdrawiam dziewczynę, która wczoraj na (L) siedziała koło mnie w dresie Victorii Sulejówek) to chyba najsłabszy zespół w tej lidze. Podporą drużyny jest rocznik '92. Budują drużynę na przyszłe sezony. Trzeba to wykorzystać.

Na obu meczach będę. I zagrałem (dubla i singiel) za ostatnie 200, które mi zostały po porażce Legii.

Pozdrawiam

Do góry
#4089716 - 28/08/2010 20:22 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: MarcoviaMarki]
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
Marian, co Ty się tak uparłeś na te Żarki ? smile Chłopaki grają na razie niezłą piłkę, do tego mają u siebie koszmarne boisko, na którym są jeszcze groźniejsi, bo tylko oni umieją na nim grać tongue Nie wiem czemu nagle mieliby zacząć grać to Twoje "swoje". Zwłaszcza, że Czarni to w tym sezonie będzie średniak, grający na poziomie nieco wyższym niż Zieloni z Żarek.

Ja bym tu szukał niespodzianki, zwłaszcza, że całą noc i od rana w Sosnowcu pada deszcz, więc boisko może być ciężkie do gry. Żarkom łatwiej będzie się bronić niż Czarnym atakować, a jedna przypadkowa akcja może zdecydować o losach spotkania.
Dlatego wolę zagrać X po kursie 4.50 i 2 po kursie 3.40.

Do góry
#4089776 - 28/08/2010 21:01 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: majner]
majner Offline
2fast 2furious

Na dzisiaj jeszcze dwa mecze:

Victoria Jaworzno - Slavia Ruda Śląska X2 @ 1.43 (betsafe)
Sarmacja Będzin - Szczakowianka Jaworzno 2 @ 2.90 i X2 @ 1.68 (betsafe)

Victoria jak wiadomo zmieniła praktycznie całkowicie skład, przyszli nowi, ale z opinii zasłyszanych "na mieście", słabsi zawodnicy. Poza tym podobno w klubie nadal grają za darmo, co było główną przyczyną słabej wiosny 2010 w wykonaniu Victorii.
W tym sezonie na razie Victoria u siebie przegrała oba mecze po 0:1 z Unią Rędziny i silnym (?) Górnikiem Wesoła (murowanie bramki przez 90 minut przez Victorie) oraz dostała lanie od Skry Częstochowa 5:0. Slavia to średniak, którego można porównać poziomem np. do Unii Rędziny. Nie wierzę, żeby Victoria zdobyła dzisiaj pierwsze punkty. Jest to jeszcze niepoukładany zespół. Wątpię, żeby byli w stanie ograć Slavię. Tutaj również boisko może być bardzo ciężkie, bo pada na umór od wczorajszego wieczoru. Dlatego podpieram się remisem.

W drugim meczu pojedynek kandydatów do awansu. Ja stawiam na Szczakowiankę. Widziałem ich ostatni mecz z Górnikiem 09 Mysłowice i widzę w tym zespole ogromny potencjał. Mimo iż grali przez 75 minut w dziesiątkę, to panowali cały czas na boisku. A Górnik 09 to nie jest słaby zespół. Gdyby lepiej ustawione celowniki Sierczyńskiego, Dylowicza, Piegzika, Chojnowskiego i bodajże Wojtaszaka, to powinno być 7:0. A uwierzcie, że oni mieli więcej niż 100 % sytuacje smile Do tego poprzeczka po strzale Bizonia. Madrin Piegzik robi na boisku z piłką i przeciwnikami co chce. Widać, że to chłopak z "wyższej ligi" smile Do tego od wczoraj piłkarzem Szczakowianki jest Paweł Cygnar, który został wypożyczony z LKS Nieciecza do końca roku. Prawdopodobnie zagra już dzisiaj, gdyż trenuje z drużyną od 2 tygodni i jakieś tam zgranie z zespołem powinien mieć.
W Szczakowiance nadal nie zagra kontuzjowany Paweł Sermak.
Co do Sarmacji, to jest to na pewno silna ekipa z ogromnymi aspiracjami. Niezły skład + kasa + kibice i są wyniki. Ale jakoś tak nie widzę Sarmacji w roli faworyta tego spotkania. Fakt, grają u siebie i to będzie ich atut. Ale osobiście uważam, że Sarmacja to klub na miejsca 3-4 w tym sezonie. A Szczakowianka jeśli chce awansować, to takie mecze również musi wygrywać.
W drugim typie w tym meczu podpieram się remisem, bo Będzin niedaleko Sosnowca i Jaworzna, więc i tam może padać deszczyk. Dodatkowo arbitrem w tym meczu będzie sędzia z Sosnowca, a ci ludzie z tego miasta od 3 sezonów mają jakiś uraz do klubu z sąsiedniego miasta smirk
Wiem, że z mojej wypowiedzi aż bije sympatia do Szczakowianki, ale przecież nikt nie musi grać moich typów laugh

Do góry
#4090981 - 29/08/2010 16:11 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: majner]
Kieras Offline
BKS Sparta

Meldunek: 09/01/2008
Mariusz graty za Czarnych Sosnowiec w ogole wszytkim gratuluje:MarcoviaMarki,majner jednka grac peffy z nizszych lig to jest zyła złota ! Zapraszam do kolejnej kolejki nizszych lig!!.Pozdro

Do góry
#4096001 - 01/09/2010 04:10 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: Marian]
Marian Offline
Mistrz Playoff Zima 2011

Meldunek: 30/01/2006
Originally Posted By: Marian
jedziemy dalej z 4 liga śląską i konsekwentnie stawiamy przeciw Zielonym smile

Czarni Sosnowiec - Zieloni Żarki 1 1,80(1,75) odpowiednio Tobet i Betsafe 3:1 aplauz

Zieloni są po prostu bardzo słabym zespołem, początek był w ich wykonaniu zaskakujący, ale teraz powinni "grać swoje". Czarni w ostatniej kolejce zremisowali na wyjeździe z KS Częstochowa (a więc z solidną firmą, jeśli chodzi o tą ligę) będąc zespołem lepszym (tu opieram się na sprawozdaniu z meczu). W poprzednim sezonie między tymi zespołami padły następujące wyniki 3:1 (w Sosnowcu dla Czarnych) i 1:1 w Żarkach. Tak więc kurs jaki nam zaoferował Tobet jest dla mnie apetyczny i ja go biorę wink
Majner zgadzam się że Zieloni będą groźni grając na "własnym" kartoflisku (a dokładnie w Niegowie, bo stadion Zielonych jest w remoncie) no ale z Czarnymi przyszło im grać na wyjeździe, tak więc wszystko poszło zgodnie z planem wink oczywiście nie będę zawsze przeciw nim stawiał (po prostu w dwóch ostatnich kolejkach mieli przegrać i to zrobili)!

Do góry
#4097251 - 01/09/2010 18:16 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: Marian]
ALEX Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/11/2005
panowie ja wam proponuje zagrac Siarke Tarnobrzeg kurs tobet 1.58 gramy naptrawade fajna pilke dwa mecze u siebie bramki 8:1, potem wyjazd z Biała Podlaska 2:2 (bramka stracona w 90minucie)dzis zagramy z Poniatowa, ktora nalezy do sredniakow i powinnismy łyknac ich na dzien dobry 2:0, 3:0, tym bardziej ze piłakrze czuja mocny niedosyt bo pechowym remisie na wyjezdzie, dodatkowo smaczkiem jest powrot do naszego zespołu Jacka Kurantego niegdyz byłego Siarkowca, nie przedłuzyl kontraktu z Odra Wodzisław i powienine zagrac w tym meczu. Srodek pola bedzie naprawde wygladal imponujaco,Kuranty+Hynowski sa to gracze bardzo doswiadczeni i spojnie powinni dzis poprowadzic nasz zespół do wygranej.

Do góry
#4097260 - 01/09/2010 18:34 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: ALEX]
sergiush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/06/2006
Originally Posted By: ALEX
panowie ja wam proponuje zagrac Siarke Tarnobrzeg kurs tobet 1.58 gramy naptrawade fajna pilke dwa mecze u siebie bramki 8:1, potem wyjazd z Biała Podlaska 2:2 (bramka stracona w 90minucie)dzis zagramy z Poniatowa, ktora nalezy do sredniakow i powinnismy łyknac ich na dzien dobry 2:0, 3:0, tym bardziej ze piłakrze czuja mocny niedosyt bo pechowym remisie na wyjezdzie, dodatkowo smaczkiem jest powrot do naszego zespołu Jacka Kurantego niegdyz byłego Siarkowca, nie przedłuzyl kontraktu z Odra Wodzisław i powienine zagrac w tym meczu. Srodek pola bedzie naprawde wygladal imponujaco,Kuranty+Hynowski sa to gracze bardzo doswiadczeni i spojnie powinni dzis poprowadzic nasz zespół do wygranej.
pytanie....w jakich bukach mozna gtrac nizsze ligi polskie?

Do góry
#4097264 - 01/09/2010 18:38 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: sergiush]
bolo73 Offline
enthusiast

Tobet i Betsafe ale są limity,o Betsafe to nawet mi się pisać nie chce.Żadnego rozpisu nie mogę tam zagrać a na single lub ako to przyjmą mi góra 10zł a reszta do zatwierdzenia.Walnięci są.

Do góry
#4100140 - 03/09/2010 00:23 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: bolo73]
Kieras Offline
BKS Sparta

Meldunek: 09/01/2008
Originally Posted By: bolo73
Tobet i Betsafe ale są limity,o Betsafe to nawet mi się pisać nie chce.Żadnego rozpisu nie mogę tam zagrać a na single lub ako to przyjmą mi góra 10zł a reszta do zatwierdzenia.Walnięci są.

jakie limity jak to za 10zl ? w tobbet? w tobet chyba limity sa do 500zl mozna grac

Do góry
#4102153 - 03/09/2010 15:26 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: Kieras]
bolo73 Offline
enthusiast

No tak to,że w Betsafe jak chcęcośzagraćto mogę tylko ako lub single.Rozpisu nie mogę bo mi nie przyjmują.Jak gram ako lub singla to mi przyjmą jak jest dobrze to góra za 20zł ale przeważnie są to kwoty śmieszne typu 2 lub 5 zł a resztę stawki mogą zatwierdzić lub odrzucić.Nieraz zatwierdzą całość ale rzadko to się zdarza.Przeważnie zatwierdzą 30 lub 40zł a resztęodrzucą.W Tobet jest lepiej.Generalnie przyjmują ale niekiedy teżdają limity.Ale Tobet generalnie do niższych lig jest lepszy lecz także jest bardziej kumaty jeżeli chodzi o kursy (np.ostatnio w Tobet na jednąz ekip był kurs 1.45 a w Betsafe 2.00!!!).

Do góry
#4102271 - 03/09/2010 18:01 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: bolo73]
Marian Offline
Mistrz Playoff Zima 2011

Meldunek: 30/01/2006
no i wracamy na boiska 3-4 ligowe, w ten weekend polecam takiego dubla:

Szczakowianka Jaworzno - Czarni Sosnowiec 1 1,45
KS Krasiejów - Oderka Opole 2 1,35

Szczakowa jak już pisałem wcześniej to jeden z głównych faworytów do awansu, natomiast Czarni... no cóż, z takimi Zielonymi Żarki to mogą wygrywać, ale nie z Jaworznem wink
Jeśli chodzi o Odrę, to już z moim Myszkowem zagrali dobrze, tak więc teraz powinno być już coraz lepiej. Na moje oko Odra to TOP5 tej ligi, tak więc z taką ekipą jak Krasiejów nie mogą tracić punktów, tym bardziej że gospodarze nie mają jakiegoś piorunującego startu (0-1-2) w bramkach [2-11]

bardzo liczę na powodzenia tego dubelka boks

Do góry
#4102308 - 03/09/2010 18:33 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: bolo73]
Happy Birthday MarcoviaMarki Offline
old hand

Meldunek: 11/07/2003
IV liga mazowiecka (północna)

Sobota 04.09.2010 g. 11:00 Hutnik Warszawa - Marcovia Marki 1.25

Hutnik goli wszystkich jak leci, a Marcovia (trenowana przez byłego trenera Hutnika) nie może zaskoczyć. I nie spodziewam się jakiejś nagłej przemiany w jutrzejszym spotkaniu. Piłkarze niby mówią podjęciu walki, itp... Ale oczami przyszłości widzę jak bramkarz gości wyjmie kilka razy piłkę z siatki.

Dotychczasowe wyniki:

Bug Wyszków - Hutnik Warszawa 0-3
Hutnik Warszawa - MKS Ciechanów 3-0
Huragan Wołomin - Hutnik Warszawa 1-4

Huragan Wołomin - Marcovia Marki 1-1
MKS Przasnysz - Marcovia Marki 4-1
Marcovia Marki - Victoria Sulejówek 2-1

Do góry
#4104681 - 04/09/2010 15:59 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: MarcoviaMarki]
Tekken Offline
addict

Meldunek: 05/02/2009
Wigry Suwałki po siódmy remis z rzędu?
W tej kolejce grają z Puszczą Niepołomice i ogólnodostępny kurs na X to 3.30 laugh

Do góry
#4104767 - 04/09/2010 18:19 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: Tekken]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Skra Konstancin - Naprzód Zielonki x2 3,03

KS Piaseczno - Włókniarz Zelów x2 2,14

KS Kozienice-Janików - Mszczonowianka Mszczonów 2 2,0

warto boks

Do góry
#4104808 - 04/09/2010 18:54 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: Legia]
marzano Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/10/2002
jest jakiś livescore do tych "niższych" lig?

Do góry
#4104816 - 04/09/2010 18:59 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: marzano]
mateekk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/11/2009
widze,ze Mc w swoim zywiole,czyli 5 liga polska...;]

Do góry
#4104933 - 04/09/2010 19:59 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: mateekk]
bladasek84 Offline
journeyman

Meldunek: 03/09/2010
Wigry Suwałki - Puszcza Niepołomice

W tygodniu zmarł prezes Wigier Suwałki Grzegorz Wołągiewicz. Dzisiaj piłkarze suwalskich Wigier zagrają w hołdzie swojemu wieloletniemu prezesowi, należy więc się spodziewać stuprocentowego zaangażowania zawodników gospodarzy w tym meczu. Kolejna kwestia to ta przeklęta seria remisów z rzędu, Wigry na 6 dotychczas rozegranych spotkań remisowały wszystkie 6. Suwalczanie grają w miarę przyzwoitą piłkę, ale braknie im skuteczności, czas to zmienić. Poza tym gospodarze próbowali zmienić godzinę rozpoczęcia tego spotkania ze względu na rozpoczynającą się o 17.00 telewizyjną transmisję z towarzyskiej potyczki Polski i Ukrainy, jednak działacze Puszczy nie wyrazili na to zgody...
Pełne zaangażowanie+atut własnego boiska+sportowa złość = pierwsza wygrana w sezonie smile

taka wiadomosc napewno sie przyda laugh a artykul napisal jarzyna i za to mu dziekujemy

Do góry
#4104982 - 04/09/2010 20:17 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: bladasek84]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Hutnik Warszawa - Marcovia Marki 4:1

Do góry
#4105056 - 04/09/2010 20:59 Re: Niższe ligi polskie cz.2 [Re: Radek_89]
majner Offline
2fast 2furious

Szczakowianka Jaworzno - Czarni Sosnowiec 1 @ 1.40 (betsafe)

Dzisiaj rewanż za mecze sprzed dwóch lat (zwycięstwo i remis Czarnych), kiedy to Czarni "rządzili" w V lidze. W tym sezonie zgoła odmienne plany w obu klubach. W Jaworznie myślą o awansie, Czarni o środku tabeli. Zwlekałem do wczoraj z tym typem, czekając na obsadę sędziowską. Liczę na to, że sędzia Skowroński z Tychów posędziuje najlepiej jak potrafi i nie będzie chciał zostać głównym bohaterem spotkania. O wyższości sportowej Szczakowianki nad Czarnymi nie ma co nawet dyskutować. Jedynie sędziowie lub słabszy dzień drużyny może pokrzyżować plany gospodarzom w zwycięstwie.
W ostatnim meczu z Sarmacją Szczakowianka miała 8 sytuacji do strzelenia bramki, w tym 4 "setki" (Sarmacja ogólnie 3 sytuacje).
Skuteczność jednak była tragiczna, stąd 0:0. Mam nadzieję, że powracający po czerwonej kartce Mrożek oraz nowy nabytek ze Stali Stalowa Wola Paweł Wasilewski pokażą swoim kolegom jak się strzela bramki. Sermak senior będzie miał jedynie problem z zestawieniem obrony, gdyż nie zagra Wojtek Jamróz (czerwień z Sarmacją), a obrońców w Jaworznie jak na lekarstwo. Mam nadzieję, że nie cofnie do obrony Piegzika, który szaleje na lewej flance, bo byłaby to olbrzymia strata dla ofensywy.

Być może niektórych irytuje fakt, że dużo piszę o sędziach w kontekście meczów Szczakowianki, ale kto był kilka razy na meczu Szczakowianki po tzw. aferze barażowej (do tej pory nic nie zostało udowodnione), to wie, że sędziowie nie kochają tego klubu. A w niższych klasach rozgrywkowych Szczakowianka miała problemy z wygrywaniem prawie wyłącznie wtedy, gdy sędziowali sędziowie z Sosnowca. Przypadek ? Być może, chociaż...
Ja rozumiem, że to jest IV (de facto V) liga i sędziowie również prezentują niski poziom, ale prezentowanie niskiego poziomu, a gwizdanie w jedną stronę to są dwie różne rzeczy. Amen.

Do góry
Strona 6 z 13 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 12 13 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro