Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#4080791 - 24/08/2010 02:38 Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
POLSKA LIGA MISTRZÓW

W tej kolejce WIELKIE DERBY ŚLĄSKA... w Zabrzu, stadion powiekszony do max 13 000 miejsc. STADION POTRZEBNY OD ZARAZ boks

Do góry
Bonus: Unibet
#4080826 - 24/08/2010 03:03 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: Ojro]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
jak dla mnie na pierwszy rzut oka można próbować na pierwsze potknięcie Polonii W X-under, over w Białymstoku i może przełamanie Lubinian.Poczekamy za parę dni może pojawią się jakieś ciekawe informacje wink

Do góry
#4081066 - 24/08/2010 04:14 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: royalflush]
Ryan20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2005
a dla mnie na pierwszy rzut oka absolutnie i zdecydowanie @2 to Legia HW i Wisła HW. podejrzewam ze staweczki do weekendu jeszcze troche spadną. Bytom nie gra NIC i nic zupelnie nie wskazuje żeby mógł sie nagle obudzic na Wiśle. Kandydat nr 1 na czerwona latarnie ligi od początku do konca sezonu. debiut Maaskanta w Krakowie, motywacja, powiew świeżości wśród Krakowian powinien byc. a Legia cóż u siebie bedzie mocna a z takimi przecietniutkimi rywalami jak GKS spokojnie bedzie wygrywać, tym bardziej że uwierzą w siebie po Śląsku. smile

a na drugim kuponie proponuje zagrać Lech X2 i Śląsk X2 czyli rowniez @2. Typ na Lecha troche w ciemno, ale 2,65 na wyjezdzie Kolejorza rzadko sie zdarzy w tym sezonie i kursik taki grzech nie sprobowac, natomiast obecny Śląsk jest i trenersko i piłkarsko i w formie zdecydowanie lepszy od Lechii (chyba kazdy sie zgodzi?) i nie powinien tego przegrac smile

a reszta to dla mnie rosyjska ruletka wszystko sie moze zdarzyc w pozostałych meczach i zaden wynik mnie nie zdziwi papa

Do góry
#4081105 - 24/08/2010 04:27 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: Ojro]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
moje peffki, ktore zostana wyemitowane w ktoryms z Teleexpresow laugh

Korona-Cracovia... Cracovia lub X2 - czas na przelamanie, albo nastapi w tek kolejce albo w nastepnej z... KSG blush troche kurs na gosci moglby byc wyzszy ale i tak do grania

Legia-GKS... Legia - przez wielu goscie skazywani na spadek, a tu prosze oni sa wysoko. Mysle jednak ze w koncu punkty beda tracic. Legia jak dla mnie izii bez meczarni.

Wisla-Polonia... Wisla typ przeciwko Bytommiu. Gra jak spadkowicz, zero jakis konkretnych sytuacji, NIC.

Lechia-Slask...NO BET

Widzew-Polonia... Polonia - 4 mecz z rzedu WIN :> mysle ze tak i to w miare spokojnie. Kurs spoko, Widzew nie potrafil pokonac Wisly grajacej w 10ke a mialby poradzic sobie z malym dream teamem.

Zaglebie-Arka... 1X - Lubin w koncu musi sie przelamac, a Arka dobrze nie gra, 2-0 z Gornikiem zupelnia nie odzwierciedla meczu.

Jaga-Lech...NO BET

Górnik-Ruch... na razie NO BET, ale zobaczy sie potem, poczyta lokalne gazety itp. moze w koncu jakis soczysty over 3,5 :>

Do góry
#4081174 - 24/08/2010 04:57 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: Ojro]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Wisła po raz ostatni gra na stadionie Hutnika i wraca na Reymonta

Do góry
#4081242 - 24/08/2010 05:27 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: royalflush]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Widzew to średniak ligowy nie oczekujmy od nich dobrej postawy w każdym meczu, z Lechem zagrali dobry mecz, z Koroną nie widziałem ale podobno więcej szczęścia niż umiejętności więc chyba przecena możliwości w sobotnim meczu dała taki efekt.
Wisła wyglądała kiepsko na tle Ruchu bo Niebiescy zagrali b.dobre spotkanie, w Łodzi progresu nie było raczej rywal w tym dniu nie był w stanie zawiesić wysoko poprzeczki, a Wisła to Wisła mimo ogólnego bałaganu jaki panuje jest groźna jak jej przeciwnik na głowę nie wejdzie.
Widzew myślę wyciągnął wnioski po przegranej i pokaże się z lepszej strony, nie wiem na ile i czy wystarczy ale 4/4 Polonii to coś średnio mi się widzi, zresztą nie róbmy z Wisły drużyny którą mają wszyscy ogrywać, jak złapie formę to ciężko będzie ją pokonać zwłaszcza jako gospodarza przy R22 tongue

Do góry
#4081486 - 24/08/2010 17:58 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: royalflush]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
czy bedzie ciezko pokonac Wisle to zadne mi odkrywcze stwierdzenie royal, z takim skladem juz powinno ich byc ciezko pokonac a nieporozumieniem jest czekanie na ten 'etap' wink

Wisla -1.0 typ nr 1 na ten weekend, wszystko juz praktycznie napisane. Przy tym typie nie interesuje sie zupelnie Polonia,oslabieniami,nastawieniem itd, sa beznadziejni i w tym roku chyba juz sie jednak nie uratuja, kluby odskoczyly kadrowo i Polonia bedzie zbierala oklepy. Wisla trafila idealnie na Bytom przy debiucie trenera, bedzie strzelanina.

Śląsk x2 baaardzo ladny kurs, wzmocnienia trafione w samo sedno, wszyscy sie sprawdzaja. Forma po stronie Wroclawia, sklad rowniez, fakt wlasnebo boiska Lechii wiec biore x2 zamiast 2 DNB.

Cracovia - kurs taki jak sie spodziewalem, mecz z Lechem nie wyszedl zadnemu zawodnikowi. Ulatowski przyznal w przerwie, ze popelnil blad bo ustawil megaofensywnie druzyne w 2 polowie dlatego Lech nas wypunktowal. Przy taktyce tej co w polowie pierwszej taki wynik by nie padl. Podjete ryzyko - trudno nie udalo sie, Ula jeszcze dokladnie nie poznal wszystkich zawodnikow bo sam zaskoczony stwierdzil, ze Pasy graja zupelnie inaczej w Krk niz na wyjazdach. W Kielcach dobrze sie nam gra, kibice z Krakowa powinni dopisac. Ja ufam Cracovii, wraca Suvorov,wraca co najwazniejsze SAIDI !!!! Sasin na 100% nie zagra znow na obronie bo mozna rzec, ze on strzelil w niedziele 2 gole sam wink

Na koniec tak jak wiekszosc Zaglebie ! Spotkanie druzyn, ktore beda walczyc o utrzymanie zapewne do konca. Atut wlasnego boiska wykorzysta Lubin, w przedsezonowych wypowiedziach niektorzy widzieli Zaglebie w pierwszej szostce na forum a tutaj rzeczywistosc okazala sie brutalna, graja narazie padline ale czas sie przelamac. Arka wydaje mi sie ciut slabsza nia Lubin a gra do tej pory powyzej moich oczekiwan, nawet mecz z Wisla w Krk byl bardzo przyzwoity pomimo minimalnej porazki.

Do góry
#4081849 - 25/08/2010 00:25 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: craax]
bester Offline
member

Meldunek: 05/01/2009
Value na Craxe +0.25 @ 1.98 sbo, juz nie mówiac o sportingb 3.60 na czysty win. powodzenia smile

Do góry
#4081880 - 25/08/2010 00:36 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: bester]
bester Offline
member

Originally Posted By: bester
Value na Craxe +0.25 @ 1.98 sbo, juz nie mówiac o sportingb 3.60 na czysty win. powodzenia smile

Sory ze p pod p.

Arka 3.80 w betclic, tez sriw moim zdaniem, Zaglebie nie moze sobie poradzic ze strzeleniem chocby gola, nie maga byc faw -0.5. zdecydowanie -0.25.

Moim zdaniem to jedynie ciekawe typy na tę kolejke, moze jeszcze over 2 w meczu Wisly, Wasze przemyslenia?

Do góry
#4081950 - 25/08/2010 01:24 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: bester]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Sory ze p pod p.

Arka 3.80 w betclic, tez sriw moim zdaniem, Zaglebie nie moze sobie poradzic ze strzeleniem chocby gola, nie maga byc faw -0.5. zdecydowanie -0.25.

Moim zdaniem to jedynie ciekawe typy na tę kolejke, moze jeszcze over 2 w meczu Wisly, Wasze przemyslenia?

Zagłębie w każdym meczu strzeliło po bramce w.1-1/d.1-2/w.2-1.
Dotychczas tylko raz zagrali u siebie przegrywając z Górnikiem ale w Kielcach zdobyli punkt, a mało brakowało o niespodziankę na Polonii obejmując prowadzenie, więc jestem skłonny dać im szanse u siebie w meczu z Arką.
Gdynianie mogą być zadowoleni na inauguracje dostali Wisłę potem zremisowali w Poznaniu i ograli Górnika u siebie, liczę na motywacje Miedziowych po wtopie z Górnikiem no bo z kim mają wygrywać jak nie Arką? A to że im nie wyszło nie znaczy że muszą dać ciała po raz kolejny.
Paradoksu wyników obu drużyn z KSG raczej bym nie łączył.

Do góry
#4082458 - 25/08/2010 04:33 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: royalflush]
bester Offline
member

Cytat:
Zagłębie w każdym meczu strzeliło po bramce w.1-1/d.1-2/w.2-1.

chodzilo mi raczej strzeleniem jednego wiecej, w kazdym meczu tez tracili , z reszta popatrz na ich bilans domowy chociażby z tamtego roku gdzie mieli vice krola strzelcow ligi przy sobie, kursy na ich wygrana jak na screenie 2 sa nawet i 1.85...moze i wygraja ale wartosc kursu z cala pewnoscia nie lezy przy Zaglebiu .

Do góry
#4083627 - 25/08/2010 19:41 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: bester]
bester Offline
member

Panowie jedno pytanie, ogladaliscie mecz Widzew - Wisla?

teraz mamy kursy na Polonie -0.25 2.13 przeciwko Łodzianom czyli wyglada na dobra oferte tylko dobrze by bylo wiedzieć jak Widzew wygladał z Wisla. dzięki

Do góry
#4085934 - 26/08/2010 22:14 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: bester]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
Dla mnie na ten weekend tripel Cracovia X2+Legia+Wisła@ 3.43 w bet365
Pasy moim zdaniem mają zdecydowanie większy potencjał niż wskazywać by mogła ich pozycja w tabeli.Zerowe konto po stronie zdobyczy punktowej sprawi że motywacja będzie wyjątkowa,4 porażki na start to mogą sie przydarzyć słabej Polonii Bytom a nie Cracovii po takich wzmocnieniach.Oj może sie ziemia poruszyc na Kałuży jeśli jednak czarny scenariusz stanie sie faktem.No i wraca wielce wyczekiwany Saidi,który może robić różnice.
Korona typowy ligowy średniak z jednym Niedzielanem,4 pkt na 3 mecze nie najgorszy dorobek,potknięcie nie będzie żadną tragedią.Cracovia jednak nie zwykła za często wywozić 3 pkt z obcych boisk stąd podpórka,aczkolwiek remis na pewno ich nie zadowoli

Jeśli chodzi o typ na Legie to głównie patrze tu na rywala.Bełchatów do tej pory 2 zwycięstwa domowe nad drużynami które właśnie razem z PGE typuje do sporej obniżki pozycji w tabeli w porównaniu z zeszłym sezonem(Ruch i Polonia Bytom).Te 6 pkt troche chyba zamazuje obraz a także kursy,tym bardziej że wygląda na to że Legia powolutku będzie łapać swój rytm.Do tego trener wyciągnięty z kapelusza,wogóle mnie nie przekonujący.Wynik inny niż zwycięstwo gospodarzy będzie dla mnie wielką niespodzianką.

Na koniec Wisła,którą dołożyłem pod wpływem tutejszych opinii.Nowa miotła,fatalna gra Polonii... Mam nadzieje że to wystarczy do zgarnięcia 3 pkt.

Do góry
#4086035 - 26/08/2010 23:38 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: wHiTe_StAr]
M@rcin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/03/2009
Lechia- Śląsk remis, troche typ na czuja, ale patrzac na poprzednie spotkania tych drużyn tylko remis i under nasuwa sie na myśl, przewiduje 1:1 wink

Jagielonia- Lech over 2,5 Dwie drużyny grające najbardziej ofensywny football w naszej lidze, trudno wskazac zwycięzce, Lech nie przegrał w Ekstraklasie od 25/09/2009 Legia- Lech 2:0, jesli dobrze licze to juz od 25 spotkan. Każda seria kiedyś musi sie skończyć...

Dobrze też wyglada under 2,5 Widzew- Polonia

Powodzenia toast

Do góry
#4086092 - 27/08/2010 00:15 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: M@rcin]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
Ten over w Białymstoku rzeczywiście ładnie wygląda,kursy nie odbiegają od innych meczów w lidze,a szansa na więcej niż dwie bramki moim zdaniem dużo większa niż np. w Kielcach czy w Łodzi.
Godne siebie drużyny,z dużym potencjałem w ofensywie.Ale radziłbym sie wstrzymać do dzisiejszej potyczki,żeby sie nie okazało że przy jakiejś morderczej dogrywce czy też dodatkowych urazach,Zieliński nie pojechał do Jagielloni po remis przy użyciu jak najmniejszego nakładu sił

Do góry
#4086432 - 27/08/2010 02:19 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: wHiTe_StAr]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
27.08.2010, godzina 20:00

Legia Warszawa VS GKS Bełchatów

Typ: Legia Warszawa
Kurs: 1,65
Bukmacher: Unibet
Stawka: 6/6

Na Łazienkowskiej w piątek Legia Warszawa podejmie trzecią drużynę naszej ekstraklasy - GKS Bełchatów. Obie drużyny na początku rozgrywek ligowych więcej łączy niż dzieli. Dobrze wiemy, że w obydwu drużynach doszło do rewolucji kadrowych przy czym w GKS-ie Bełchatów sprzedawano graczy lub się ich pozbywano. Natomiast w Legii Warszawa nie szczędzono pieniędzy na transfery w sumie wydano blisko 10 milinów złoty, co na Polskie realia jest kwotą olbrzymią. Oczywiście już pierwsze starcie ligowe z warszawską Polonią (0:3) pokazało, że ten nowym organizm musi się ze sobą zgrać. Poprawa gry była już widoczna w następnym meczu przy Łazienkowskiej z Cracovią Kraków. Wygrana (2:1) nie przyszła łatwo, ale pokazała, że zespół ma niesamowity hart ducha. Piłkarze dali z siebie wszystko a może i więcej, to się rzeczywiście opłaciło w 94 minucie Maciej Iwański zapewnił pierwsze trzy punkty w sezonie warszawskiej drużynie. W trzecim starciu wreszcie wnioski z dwóch poprzednich gier wyciągnął trener Maciej Skorża. We Wrocławiu szkoleniowiec "Wojskowych" posadził takich piłkarzy jak: Srdję Kneżevicia, Alejandro Ariela Cabrala czy Bruno Mezengę. W ich miejsce wpuścił doświadczonych piłkarzy: Dickson Choto, Macieja Iwańskiego czy choćby Takesure Chinyamę. Te trzy zmiany same się spłaciły. Pomijam już, że wejście Macieja Rybusa zapewniło wygraną (1:0) Legii Warszawa na gorącym stadionie przy Oporowskiej ze Śląskiem Wrocław. Po meczu sam trener Ryszard Tarasiewicz podkreślił, że dla Legii w tym meczu kluczowy był powrót Dicksona Choto. Trener Śląska zauważył, że Legia z Choto jest o 50% lepsza niż bez "Skały z Zimbabwe". Po meczu ze Śląskiem właśnie był problem z kontuzjom Dicksona. Na szczęście wszystko się wyjaśniło i Choto zagra w piątkowym meczu z GKS-em Bełchatów. Kończąc już wątek Legii trzeba zauważyć, że zespół z meczu na mecz prezentuje się solidniej. Na pewno świetną decyzją trenera Macieja Skorży było odsunięcie kilku nowych graczy na razie od pierwszej jedenastki. Powolne wpuszczanie na boisko nowych nabytków przyniesie więcej korzyści niż strat. Stara legijna gwardia pokazała, że jest w świetnej formie.
GKS Bełchatów wystartował bardzo dobrze w nowym sezonie ligowym. Aktualnie podopieczni trener Macieja Bartoszka aktualnie zajmuje wysokie trzecie miejsce. Wszystko dzięki dwóm wygranym z Polonią Bytom (2:0) i Ruchem Chorzów (3:2). Jednak obie wygrane miały miejsce przy ulicy Sportowej w Bełchatowie. O wiele gorzej powiodło się podopiecznym trener Macieja Bartoszka ma wyjeździe. Na razie w jedynym rozegranym meczu Bełchatów przegrał, aż (1:3) z Jagiellonią Białystok. Tutaj przy tej rywalizacji z popularną "Jagą" warto się zatrzymać. Młody Bełchatów nie był w stanie nic praktycznie przeciwstawić Jagiellonii. Jedyny gol został strzelony przez Marcina Żewłakowa i ta sytuacja została stworzona z niczego. W tym meczu zabrakło gry skrzydłami a także poddań bezpośrednich ze środkowej strefy boiska. Już pierwsze mecze pokazały, że główny mózg Janusz Gol jest bez formy. Na szczęście dla GKS-u do dyspozycji trenera Macieja Bartoszka - Mateusz Cetnarski. Jednak samo opieranie gry na Cetnarski to trochę mało. Muszą w końcu zacząć dobrze grać skrzydła. Przecież za kadencji trener Rafała Ulatowskiego to właśnie była główna broń Bełchatowian. W ostatnim meczu ligowym z Ruchem Chorzów było widać już kilka akcji właśnie bocznymi sektorami boiska. Jednak to co dobre jest na Ruch Chorzów może być trochę mało na Legię Warszawa. Z resztą wracając jeszcze na chwilę do Ruch Chorzów to warto zauważyć, że gdyby "Niebiescy" obudzili się w pierwszej minucie a nie pod koniec pierwszej połowy wynik mógłby być inny. To pokazuję, że Bełchatów już nie długo zacznie pikować w dół tabeli. Moim zdaniem stanie się to już w piątek przy Łazienkowskiej. Wszyscy z resztą w Warszawie liczą na to, że wygrana pozwoli uspokoić sytuację w okół drużyny i pozwoli na przepracowanie spokojnie kolejnego krótkiego okresu przygotowawczego.

Pozdrav Ignorator.

Do góry
#4087602 - 27/08/2010 16:59 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: Ignorator]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
co do Legii to mocno pada dziś w Warszawie. deszczowo

będzie trochę angielskiej piłeczki wink

Jagiellonia-Lech 1x kurs 1,5

słabo Lech wyglądał w 2 połowie, zmęczenie dawało się we znaki i sporo Stojanovów się kręciło po boisku , od 60 minuty Lech nie wygląda zbyt dobrze fizycznie , Stilic i Krivets to cienie graczy z zeszłej rundy chociażby...

ogółem ten pojedynek może być bardzo podobny do meczu Canal+ - Kosa Konstancin , Lech od około 60ej minuty będzie miał coraz większe problemy...

Do góry
#4087743 - 27/08/2010 18:35 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: Legia]
MarcoviaMarki Offline
old hand

Meldunek: 11/07/2003
Z Jagiellonią zagra trochę inny (czyt. bardziej wypoczęty) lepszy skład. Możliwe, że Lech się przebudził i zacznie grać swoje. Nie pamiętam jaki jest bilans spotkań bezpośrednich (H2H) ale wydaje mi się, że Lechowi Jaga nie leży specjalnie. Mi po głowie chodzi remis i zwrot w przypadku wygranej Lecha.

Do góry
#4087972 - 27/08/2010 20:50 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: MarcoviaMarki]
piko1981 Offline
enthusiast

Meldunek: 21/07/2010
Ja natomiast sadze, ze Cracovia nie za wiele ma szans z Korona. Gdyby mecz byl rozgrywany w Krakowie, to na 100% przebudzenie Cracovii byloby mozliwe. Po pierwsze dlatego ze Korona nie gra wybitnie na wyjazdach, a po drugie, ze kibicie mogli by krakowian "pchnac" w strone zywciestwa.

W Expie jest calkiem ceikawy kurs:

Korona Kielce - Cracovia Krakow Polska Ekstraklasa 2.40 3.15 2.85

Do góry
#4087979 - 27/08/2010 20:53 Re: Ekstraklasa 4 kolejka 27-29.08.20 [Re: piko1981]
piko1981 Offline
enthusiast

Meldunek: 21/07/2010
Bardzo mnie tez korci zagrac AKO na Legie i Wisle.

Wisla nie powinna miec problemu goszczac Bytomian takze zaskoczeniem bylby wynik inny niz 1 a kurs 1.3 do zaakceptowania (XP).

Legia moze nie oszalamia forma ale atut wlasnego boiska i chyba jednak rosnaca forma Warszawian pozwoli na pokonanie GKSu. W Expekt kurs 1.50 na Legie, w BetClic 1.58..

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro