Strona 1 z 28 1 2 3 ... 27 28 >
Opcje tematu
#4054592 - 10/08/2010 15:32 Kibice [3]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004

Do góry
Bonus: Unibet
#4054595 - 10/08/2010 15:36 Re: Kibice [3] [Re: Piostar]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Co do nowych stadionów. Będąc w niedziele w Warszawie zamaszerowałem (w chwili wolnej od pełnienia warty pod krzyżem grin ) pod Kolumnę Zygmunta i stamtąd rozpościera się śliczny widok na nowobudowany stadion smile Bardzo fajnie to wygląda, a zapewne jeszcze lepiej będzie jak zostanie ukończony. piwo

Do góry
#4055001 - 11/08/2010 01:08 Re: Kibice [3] [Re: Piostar]
Tombal Offline

Meldunek: 04/12/2004
Jeszcze raz dodam informacje w nowym temacie.Info z naszego forum i naszej strony.

Pomoc Kibicom!

Szanowni Kibice !!!

Stajemy ramię w ramię w bardzo trudnej sytuacji. Kilku z naszych kolegów zostało zatrzymanych w greckim areszcie. Jeden z nich został skazany na dwa lata i pięć miesięcy więzienia. Czterech pozostałych otrzymało wyroki w zawieszeniu. Do ich uwolnienia potrzebna jest niemała kwota liczona w tysiącach euro. Przeliczając na złotówki, mamy do czynienia z sumą kilkudziesięciu tysięcy złotych. Musimy im pomóc, w jak najszybszym trybie zdobywając te pieniążki. Dlatego liczymy teraz na wszystkich prawdziwych Kibiców. Liczy się każda złotówka! Każdy z nas, obecnych na stadionie w Salonikach, mógł stać się ofiarą „łapanki”, której bezpodstawnie dokonywali greccy policjanci. Jednak my wróciliśmy szczęśliwie do domu, zaś nasi koledzy pozostali. Wierzymy również w pomoc osób, które nie miały możliwości udać się do Grecji, kibiców przebywających zarówno w Polsce, jak i za granicą!

Wszyscy obecni na meczu z grecką drużyną przeżyli zatrważające momenty. Zewsząd napływają słowa oburzenia odnośnie zachowania „kibiców” Arisu w stosunku do działaczy Jagi. Jednak media omijają, a wręcz przeinaczają wydarzenia z naszym udziałem. Przez całe spotkanie byliśmy atakowani przez „fanów” miejscowej drużyny. W naszym kierunku nieustannie leciał grad nie tylko kamieni, ale także (szczególnie ze strony trybuny VIP) szklanych przedmiotów. Ochrona oraz policja umożliwiały miejscowym kibicom takie zachowanie poprzez ignorowanie tego faktu i zasłanianie ich. Nawet nie mieliśmy możliwości zrealizować celu, w jakim przyjechaliśmy setki kilometrów – nie mogliśmy dopingować i wspierać naszej drużyny w tym jakże ważnym meczu. Przez większość spotkania niemal czterysta osób musiało skupiać się na unikaniu, lecących z różnych kierunków na nasz sektor, przedmiotów. Niestety, nie wszystkim się to udało. Kibice Jagiellonii nie mieli jednak dostępu do opieki medycznej! Ponadto przetrzymywani przez długi okres czasu (do późnych godzin nocnych!), w tak nieznośną pogodę, nie mieliśmy dostępu do wody! Na domiar złego, policja znajdująca się na naszym sektorze, prowokacyjnie popijała napoje chłodzące. Greccy „stróże prawa” próbowali opluć i zerwać nasze flagi oraz niejednokrotnie bez przyczyny używali pałek w stosunku do kibiców Jagi. Wiele osób zostało dotkliwie pobitych. W mediach podawana jest informacja, iż na stadionie byliśmy w posiadaniu ostrych narzędzi, łomów i innych (czego to nie wymyślą!). Tymczasem przy wejściu na sektor byliśmy tak dokładnie obszukiwani, że zabierano nam nawet zapalniczki!

Czarę goryczy przepełnia fakt, iż media przedstawiają nas w złym świetle. Zdajemy sobie sprawę jak mogło to wyglądać z punktu widzenia postronnego obserwatora. Jednak rzucona w kierunku „kibiców” Arisu raca nie mogła równać się z tym, co zgotowali nam w Salonikach miejscowi. Dysponujemy nagraniami i zdjęciami, które są tego dowodem. Wszystkich Kibiców Jagiellonii będących w posiadaniu kolejnych filmów i zdjęć prosimy o kontakt! Ponadto zachęcamy do ich opublikowania i ukazania wszystkim, którzy tak pochopnie wyciągnęli wnioski na nasz temat. W Salonikach zetknęliśmy się ze spaczonym wymiarem sprawiedliwości, totalnym bezprawiem i prowokacją. Możemy śmiało powiedzieć, że to co tam zobaczyliśmy było chore, a „kibiców” Arisu z pewnością nie możemy nazwać ludźmi. Na każdym kroku odgrażali, atakowali, zachowywali się jak zwierzęta. Jeżeli ktoś narzeka na kibiców w Polsce, powinien szybko temu zaprzestać. Ponadto stadion Arisu nie jest miejscem, gdzie powinny odbywać się mecze takich rozgrywek, jak Liga Europejska. Stanowi to niebezpieczeństwo zarówno dla drużyn przyjezdnych, jak i kibiców. W tym celu także podejmiemy odpowiednie kroki.

Jednak walka o dobre imię w tej chwili musi zejść na drugi plan. Najważniejsza jest pomoc chłopakom, którzy utknęli w Grecji. Zrobimy wszystko, co w naszej mocy, aby tego dokonać. Teraz prosimy fanów Jagiellonii oraz wszystkich, którzy rozumieją tą trudną sytuację, o dokonywanie wpłat na rzecz uwięzionych fanów Żółto-Czerwonych. Żadna złotówka nie pójdzie na marne, wszystkie wspomogą poszkodowanych chłopaków! Bracia, teraz wszystko w Waszych rękach...

Wpłat dokonywać można na konto:

Adam Tołoczko
Z dopiskiem „POMOC CHŁOPAKOM”
90 1940 1076 4953 3606 0000 0000
Lukas Bank

Będziemy starać się na bieżąco przedstawiać stan wpłat. Również w razie pojawienia się nowych wiadomości w sprawie, będziemy informować.

Kibice, bądźmy solidarni z tymi, którzy ucierpieli tego dnia w Salonikach! Pomóżmy naszym Braciom! Pamiętajmy, że każda złotówka się liczy !!!

Do góry
#4055823 - 11/08/2010 05:16 Re: Kibice [3] [Re: Tombal]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Originally Posted By: craax
@Conrad jeszcze stadion Cracovii wink

Racja, przepraszam, zapomniałem o kolejnym nowym obiekcie, stadionie Cracovii. piwo

Kiedy otwarcie, na rundę wiosenną?

Do góry
#4055838 - 11/08/2010 05:25 Re: Kibice [3] [Re: Conrad]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Jeżeli chodzi o stadiony, to wygląda to lepiej niż solidnie. W Gdyni i Białymstoku też budują. Myślę, że kwestią czasu jest powstanie nowego stadionu w Łodzi. Nie zapominajmy o Lubinie, który również ma nowy obiekt. Patrząc na skład Ekstraklasy, mamy 10 ekip, które niedługo zaczną albo już grają na nowych arenach. Sporo.

Pozostaje "jedynie" dostosowanie się grajków do poziomu stadionów, na których przyjdzie im się zmagać wink

Do góry
#4055926 - 11/08/2010 05:57 Re: Kibice [3] [Re: Szewa]
Conrad Offline

Pod względem stadionów to skok jest niesamowity, nie wiem czy gdziekolwiek w Europie w tak krótkim czasie powstawało jednocześnie tyle nowoczesnych obiektów.

Byłem w styczniu na stadionie Fulham, niby klub Premiership, ale stadion po prostu tragedia. To już stadion Korony jest ósmym cudem świata w porównaniu z nim...

A u nas normalnie stadionowa rewolucja, i to wszędzie dookoła. Oby tylko właśnie grajkowie też podnieśli swój poziom, bo w tym sezonie to wyniki w pucharach europejskich są tragikomiczne.

Do góry
#4056040 - 11/08/2010 07:21 Re: Kibice [3] [Re: Conrad]
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
Niech nie zapominają o inwestowaniu w szkółki piłkarskie i boiska treningowe.

Do góry
#4056043 - 11/08/2010 07:23 Re: Kibice [3] [Re: Marcel]
Conrad Offline

Program orliki okazał się sukcesem, czas by też kluby miały swoje ośrodki dla młodzieży, w końcu to będzie kiedyś "kopalnia diamentów".

Do góry
#4056212 - 11/08/2010 15:36 Re: Kibice [3] [Re: Conrad]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
Conrad : kolejka 25 września Cracovia-Arka OTWARCIE STADIONU

odnosnie orlikow , tak ostatnio sobie z kumplami rozmawialismy , koszt jednego bardzo wypasionego orlika to ok 1 mln zl, prawda ? patrzac na to ile trzeba co chwile dokladac do stadionu Wisły przez kogos bledy i wolny remont , az zal pomyslec ile wsi i dzielnic w Małopolsce mogloby zostac wyposazonych w konkretne miejsca do treningu , gry itd a tak to trzeba wydawac grube miliony podatnikow bo ktos cos spierd...

Do góry
#4056220 - 11/08/2010 16:09 Re: Kibice [3] [Re: craax]
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Po co komu orliki skoro nikt na nich nie gra. Za moich czasów to ciągle ktoś na boisku był, a teraz pustki. Jak ja miałem naście lat to graliśmy na boisku wysypanym żużlem i nikomu to nie przeszkadzało. Małolaty teraz wolą w necie siedzieć albo grać w słoneczko i wypasione boiska tego nie zmienią. Jedyne do czego te orliki w większości się przydają to do przecinania wstęgi przez różnych partyjniaków.

Tutaj trzeba zmienić sposób szkolenia, uczyć tych młodych dzieciaków techniki, a nie wystawiać największych wzrostem bo trener trampkarzy ma ciśnienie na wyniki.

Do góry
#4056221 - 11/08/2010 16:16 Re: Kibice [3] [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: Wychowany_Na_Nalewce
Po co komu orliki skoro nikt na nich nie gra. Za moich czasów to ciągle ktoś na boisku był, a teraz pustki. Jak ja miałem naście lat to graliśmy na boisku wysypanym żużlem i nikomu to nie przeszkadzało. Małolaty teraz wolą w necie siedzieć albo grać w słoneczko i wypasione boiska tego nie zmienią. Jedyne do czego te orliki w większości się przydają to do przecinania wstęgi przez różnych partyjniaków.

Dokladnie piwo

W Barcelonie i okolicach jest mnostwo boisk, bedacych pod zarzadem wladz municypalnych.
Kto na nich gra ?
Przede wszystkim oldboye, dzieciakow jak na lekarstwo.

Mlodziaki, ktorzy przekladaja pilke nad kompa trenuja w nowej La Macia lub szkolce Fontsanta Fatjo.
Z roku na rok jest ich coraz mniej.

Inwestycja w Orliki nie musi byc chybiona, niech beda miejsca do grania w pilke, ale tlumaczenie, ze tworzy sie je dla najmlodszych adeptow futbolu to kretynizm, bo ci najmlodsi tam i tak nie przyjda.

Do góry
#4056230 - 11/08/2010 16:25 Re: Kibice [3] [Re: Amkwish]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Tylko po części racja amkwish i pewnie w dużej mierze zależy to od zapotrzebowania na takie boiska. W moim mieście nie było praktycznie żadnego normalnego boiska do gry, dlatego w tej chwili Orlik jest oblegany non stop i aby na nim zagrać trzeba zapisać się kilka dni wcześniej.

A grają wszyscy od najmniejszych do olbojów.

Do góry
#4056251 - 11/08/2010 17:00 Re: Kibice [3] [Re: Piostar]
craax Offline
Carpal Tunnel

amkwish oczywiscie Ty wiesz jak jest na orlikach W POLSCE laugh

sam widze co sie dzieje i tam gdzie jest dostep to czasami ekipy malolatow czekaja dlugi czas na to zeby boisko bylo wolne by w koncu na nim zagrac, sprobowac potem jakos male klubiki orlikowe tworzyc z najzdolniejszych (bo miejsca do gry beda juz gotowe i na najwyzszym poziomie) i cos moze z tego bedzie kiedys , ale masz racje to kretynizm piwo

Do góry
#4056252 - 11/08/2010 17:01 Re: Kibice [3] [Re: craax]
craax Offline
Carpal Tunnel

ucielo

... to kretynizm zeby sadzic , ze najmlodsi przyjda tam grac

Do góry
#4056304 - 11/08/2010 19:12 Re: Kibice [3] [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
Irek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2003
Za moich czasów to ciągle ktoś na boisku był, a teraz pustki.

To jest jeden z problemów. Ja pamiętam że się czekało żeby można było zagrać bo tylu było chętnych

Tutaj trzeba zmienić sposób szkolenia, uczyć tych młodych dzieciaków techniki, a nie wystawiać największych wzrostem bo trener trampkarzy ma ciśnienie na wyniki.

Trenerzy to może są ale w większych miastach. W małych miastach i wsiach trenują ludzie którzy sobie chcą dorobić. Niewielki procent z nich to prawdziwi fanatycy którzy wkładają w to całe serce.

Do tego jeszcze można dodać, że jak rodzić ma kase albo dobrą pozycję społeczną to jego syn musi grać nawet jak jest najsłabszy.

Do góry
#4058038 - 12/08/2010 06:11 Re: Kibice [3] [Re: Irek]
ultra1978 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2007
Originally Posted By: Irek

Do tego jeszcze można dodać, że jak rodzić ma kase albo dobrą pozycję społeczną to jego syn musi grać nawet jak jest najsłabszy.

Bez żartów jak rodzic ma kasę to jego synek śmiga quadem albo gra cały dzień na 40calowym tv na PS3 a potem jak dorośnie to wydaje kasę ojca na piwo, młode kurewki i marychę.
Wszyscy ludzie którzy ze mną grali w klubie i coś osiągnęli na szczeblu piłkarskim pochodzili albo z bardzo biednych wielodzietnych rodzin albo z patologicznych dla których pokopanie piłki było jedyną odskocznią. Bogacz przyszedł kopnął dwa razy piłkę dostał jeden ostrzejszy wślizg, dwie dwóje z polskiego i mamusia jedynaka więcej nie puściła żeby nóg nie połamali chuligany. Orliki to tak naprawdę szczytny cel na którym biznesowa mafia ubiła dobry interes.

Do góry
#4060816 - 13/08/2010 16:12 Re: Kibice [3] [Re: ultra1978]
VooDoo Offline
addict

Meldunek: 07/07/2004
Jako, że Conrad zablokował mi możliwość pisania w 'Polityce' - czego się zresztą spodziewałem, bo to już chyba jego 'tradycja' że postępuje w ten sposób, w momencie gdy zaczyna mu brakować argumentów i jego frustracja sięga zenitu, to pozwolę sobie w tym temacie odnieść się po raz ostatni do kwestii 'kibicowskich' poruszanych w naszej rozmowie w dziale 'polityka'

Originally Posted By: Conrad

Mamusia Ci pieluchy zmieniała gdy pierwszy raz byłem na Legii.

Tym bardziej jest to przykre, że czowiek jak mniemam koło '40' potrafi się tak ośmieszać swoimi wpisami.

Originally Posted By: VooDoo

Masz jaja, żeby stanąć przed chłopakami na Żylecie i powiedzieć im jaki zaje*isty był Schetyna jako szef MSWiA? Jaka zaje*ista jest Hania bo nam stadion zrobiła?

To nie chodź na ten stadion, pisowski pajacu. Aż tak ścierwo pisowskie - zero wspólnego z kibicami - ujadało że nie chce stadionu... a teraz chowacie głowę w piasek i jak grzeczne pieski przychodzicie? Tak jak wspomniałem, zero honoru, zero godności... takie typowe pisowskie, szczeniackie zachowanie.

Tak jak myślałem - nie masz jaj i od razu mnie zaatakujesz za taką sugestię. Mieliście cały zeszły sezon, żeby pokazać jak dopingujecie bez nas. Coś chyba nie poszło? smile Zrozum pajacu, że bez nas ten stadion będzie pusty. Twoi idole z ITI już to zrozumieli i robili wszystko, żebyśmy tylko wrócili na Ł3. Wierzę, że z czasem i Ty to zrozumiesz.

bo chce 'zapiewajłe' wyrzucić z nowego stadionu?

Tego debila trzeba wywalić bo jego poziom jest zerowy. Imbecyl z niego kompletny.

laugh nie skomentuje - po prostu przekleiłem, żeby ludzie czytający temat o kibicach też się pośmiali laugh

Proszę Cię tylko - nie przyznawaj się nikomu, że jesteś kibicem Legii, bo mi wstyd w tym momencie frown

Generalnie zgadzam sie z Tobą w jednym - nie mamy ze sobą o czym rozmawiać, bo nie mam zamiaru dłużej zniżać się do Twojego rynsztokowego sposobu prowadzenia dyskusji papa

Jednocześnie przepraszam userów tego forum, że dałem sie wyprowadzić z równowagi i zniżyłem się do poziomu wypowiedzi jaki prezentuje Conrad.

Do góry
#4060852 - 13/08/2010 17:14 Re: Kibice [3] [Re: VooDoo]
DonJuanKieputo Offline
addict

Meldunek: 11/11/2009
Haha mnie takze przybanowal Singapurczyk na Polityce, przeciez wczoraj napisalem, ze PO kocham , admin co jest z Tobom ?

VooDoo madrze prawisz piwo

Do góry
#4061952 - 14/08/2010 03:05 Re: Kibice [3] [Re: DonJuanKieputo]
Conrad Offline

VooDoo, szybciutko pękłeś gdy się okazało jak w błyskawicznym tempie Warszawiacy wyrabiają karty kibica. grin A karnety też poszły w ciągu kilku tygodni już o kilka tysięcy powyżej oczekiwań. Myślałeś, że będą pustki, a jak Ci w oczy zajrzał strach pełnego stadionu... i braku miejsca dla Ciebie, to reakcja była wiadoma. toast

A swoją drogą to ta garstka sfrustrowanych pisdeczek, która nie chciała nowego stadionu (najwięksi debile w kibicowskim świecie), powinna zbojkotować ten obiekt i nie chodzić na mecze. Dziwię się, że z takimi sympatyzujesz zamiast olać takich frustratów. smile Ja pierdzielę, nie chcieć nowego stadionu dla własnego klubu...

DonJuan, nikt Ci wczoraj nie dał bana, Ty go miałeś od dawna, wczoraj skorzystałeś jedynie na tym że ten ban zmniejszono do poddziału zamiast całego działu a temat przeniesiono kilka godzin później. smile

Do góry
#4063151 - 14/08/2010 18:47 Re: Kibice [3] [Re: VooDoo]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001

Proszę Cię tylko - nie przyznawaj się nikomu, że jesteś kibicem Legii, bo mi wstyd w tym momencie frown

Touche smile

Na koncie kibiców Jagi ponad 18tys , informacje o pomocy pojawiły się w wielu miejscach nawet na forum Legii , Lechii i Łks Łomży shocked .

Do góry
#4063208 - 14/08/2010 19:14 Re: Kibice [3] [Re: Kura]
olo1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/03/2005
Originally Posted By: Kura

Touche smile

Na koncie kibiców Jagi ponad 18tys , informacje o pomocy pojawiły się w wielu miejscach nawet na forum Legii , Lechii i Łks Łomży shocked .

Z tego co mi wiadomo to cała Polska daje datki , u nas chlopaki tez co nieco juz wplacili wink

Do góry
#4063243 - 14/08/2010 19:33 Re: Kibice [3] [Re: olo1984]
john Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2006
dzisiaj na meczu Odry Opole zbiórka na całym stadionie idzie na chłopaków z Jagi...

Do góry
#4068776 - 17/08/2010 20:44 Re: Kibice [3] [Re: Conrad]
VooDoo Offline
addict

Meldunek: 07/07/2004
Pięknie zobaczyć powrót życia na Ł3 - pozdrowienia od 'sfrustrowanych pisdeczek' smile

Do góry
#4068865 - 17/08/2010 21:56 Re: Kibice [3] [Re: VooDoo]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2006
staruch juz calkiem wyautowany?

Do góry
#4068905 - 17/08/2010 22:21 Re: Kibice [3] [Re: anfa_]
craax Offline
Carpal Tunnel

piekny stadion , najglosniejszy w Polsce , bylismy pierwsi wiec sektor gosci w stanie idealnym bez najmniejszej ryski , catering elegancki i wybor bardzo duzy , dziewczyny z obslugi bardzo mile i usmiechniete wink
robi wrazenie wieczorne oswietlenie zielone , troszke jak dyskoteka ale wyglada bardzo bardzo

Do góry
#4069751 - 18/08/2010 04:48 Re: Kibice [3] [Re: craax]
zostać modem_MLS Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2006
Stadion moim zdaniem, póki co najładniejszy w Polsce, a jeszcze jak otworzą 4 trybunę to już w ogóle pięknie się domknie. Dobry doping Legii. Katering też niezły, do wyboru, do koloru, choć chyba mało kto się spodziewał, że zamawiając kiełbaskę (jak to było podane w menu) dostanie hot doga smile Przyznajcie się lepiej kto popełnił taki błąd i zdecydował się na występy w przerwie. Swoją drogą musiał być bardzo pewny siebie, bo jakby tak nie poszło po jego myśli, to śmiechu byłoby co nie miara wink

Do góry
#4069969 - 18/08/2010 06:17 Re: Kibice [3] [Re: zostać modem_MLS]
chicane Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/01/2009
niewiasta otrzymała by solidną porcję gwizdów wink

Do góry
#4070324 - 18/08/2010 13:11 Re: Kibice [3] [Re: olo1984]
Tombal Offline

Meldunek: 04/12/2004
Originally Posted By: olo1984

Touche smile

Z tego co mi wiadomo to cała Polska daje datki , u nas chlopaki tez co nieco juz wplacili wink

Wiecej szczegolow na http://pomoc-kibicom.pl/ 14go bylo juz ponad 30k teraz na pewno jest wiecej. Odstawcie piwo albo fajki i pomozcie dla chlopakow kto moze ! Dzieki .... pozdrawiam normalnych !

Do góry
#4070326 - 18/08/2010 13:25 Re: Kibice [3] [Re: Tombal]
Luc Nilis Offline
too much love will kill you

Meldunek: 21/10/2005
Co zrobili kibice Jagi, ze ich Grecy zapuszkowali na tyle ?

Do góry
#4071091 - 19/08/2010 01:55 Re: Kibice [3] [Re: Luc Nilis]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
drobne incydenty, a Grecy łatają dziurę budżetową

Do góry
#4080420 - 24/08/2010 00:20 Re: Kibice [3] [Re: royalflush]
cassapian Offline
Viva Las Vegas!

Meldunek: 16/12/2009

Do góry
#4080462 - 24/08/2010 00:34 Re: Kibice [3] [Re: cassapian]
th0mas Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/08/2005
Do zrobienia dziary ACAB albo CHWDP to trzeba użyć chyba już tylko ostatniej szarej komórki tongue

Do góry
#4080925 - 24/08/2010 03:36 Re: Kibice [3] [Re: th0mas]
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
JP jeszcze nie ?

Do góry
#4081102 - 24/08/2010 04:27 Re: Kibice [3] [Re: Maciek]
th0mas Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/08/2005
Maciek to też się zalicza do tego. Poza tym myśląc o tatuażu nigdy nie wziąłem nawet pod uwagę robienia jakiegokolwiek napisu.

Do góry
#4085673 - 26/08/2010 18:27 Re: Kibice [3] [Re: th0mas]
Cholo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/01/2005

Do góry
#4093923 - 31/08/2010 04:44 Re: Kibice [3] [Re: Cholo]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004

fajny doping... cale cavese jest kopiowana m.in. przez Torcide KSG, ale i takze Real Madryt.

Swoja droga Real, ma zajebiscie duzy mlyn laugh laugh

Do góry
#4167574 - 11/10/2010 07:48 Re: Kibice [3] [Re: Ojro]
MagiK Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/01/2005

\

hura piwo smile

Do góry
#4167596 - 11/10/2010 14:30 Re: Kibice [3] [Re: MagiK]
MagiK Offline
Carpal Tunnel

Coś się popieprzyło z drugim zdjęciem tongue
Chodziło o to:

wink

Do góry
#4167615 - 11/10/2010 15:40 Re: Kibice [3] [Re: MagiK]
rcsade Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/10/2006
Troszkę daleko mi do Legii (szczególnie za sprawą ITI i pseudo ugody... ale byłem i jestem w sporym szoku po tym jak stowarzyszenie zorganizowało ten mecz charytatywny..Po prostu coś fantastycznego, tym bardziej że poprawia to (próbuje zmienić) wizerunek kibica w mediach.
Pozdrawiam.

Wojtek!! Trzymaj się!

Do góry
#4167867 - 11/10/2010 19:19 Re: Kibice [3] [Re: Cholo]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Niezle to wyglądało

Jeden z lepszych filmów to ten z Kielc.
Przyspiewka kibocow z Krakowa na wzór tej Lecha niezla smile

Do góry
#4168227 - 11/10/2010 23:17 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
craax Offline
Carpal Tunnel

2:24 min to ta przyspiewka, o ktorej lupus pisze smile

Do góry
#4169947 - 13/10/2010 01:19 Re: Kibice [3] [Re: craax]
lupus Offline
antimadrista

Ladne, mam nadzieje, ze zaden gowniarz tego nie zniszczy.

Do góry
#4170847 - 13/10/2010 05:55 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#4171312 - 13/10/2010 17:42 Re: Kibice [3] [Re: royalflush]
lupus Offline
antimadrista

Ta tez widzialem, tez ladna smile

Do góry
#4171429 - 13/10/2010 19:40 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
przemekwn Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2005

Do góry
#4171494 - 13/10/2010 20:19 Re: Kibice [3] [Re: przemekwn]
craax Offline
Carpal Tunnel

http://www.youtube.com/watch?v=HJcJKsJsHdU&feature=player_embedded - AGAINST MODERN FOOTBALL

co o tym sadzicie ? ja sie calkowicie z tym zgadzam, przestalem juz ufac tym "wyzszym" organizacjom i mam calkowita nadzieje, ze wraz z powstawaniem nowych stadionow nie zatracimy swojej kultury kibicowskiej, miejsce na stadionie jest dla kazdego - z tym sie calkowicie zgadzam

PILKA BEZ FANATYZMU w naszym kraju bylaby dramatem totalnym

Do góry
#4171914 - 14/10/2010 00:48 Re: Kibice [3] [Re: craax]
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
Policja aresztowała w środę rano w Genui szefa grupy serbskich
pseudokibiców, którzy wywołali gwałtowne zamieszki podczas definitywnie
potem przerwanego meczu z Włochami w eliminacjach piłkarskich mistrzostw
Europy 2012.

Chuligan o pseudonimie Ivan ukrywał się w części autokaru, gdzie znajduje się silnik.

Bilans nocnych starć w Genui to 16 rannych, w tym 2 karabinierów i 17 aresztowanych.

Prasa włoska przestrzega, że tak właśnie mogą wyglądać mistrzostwa w Polsce i na Ukrainie za dwa lata.

W przeszukanych przez policjantów autobusach serbskich kibiców znaleziono kije, pręty, noże, a także silne petardy i ładunki wybuchowe domowej roboty. 138 Serbów zidentyfikowano i zabrano na przesłuchania do miejscowej kwestury.

Do góry
#4172020 - 14/10/2010 02:40 Re: Kibice [3] [Re: Bezdomny]
Krystian Offline
Carpal Tunnel

Serbowie chcą śmierci swojego bramkarza

Według angielskich mediów zamieszki w Genui, gdzie miał się odbyć mecz Włochy - Serbia w eliminacjach Euro 2012 miały trzy przyczyny. Wpływ na zachowanie Serbów miała wizyta Hillary Clinton w ich kraju, dymisja trenera reprezentacji Radomira Antica oraz osoba bramkarza kadry Vladimira Stojkovica.

Serbscy kibice pokazali swoją nienawiść do Kosowa i dlatego spalili albańską flagę. W tym samym czasie w ich kraju była z wizytą szefowa amerykańskiej dyplomacji Hillary Clinton, która stara się przekonać Serbów do uznania niepodległości Kosowa. Była Pierwsza Dama oraz jej mąż Bill Clinton, który w Kosowie ma swój pomnik, są darzeni olbrzymią niechęcią w Serbii.

Fani są także rozwścieczeni decyzją serbskiej federacji piłkarskiej, która zwolniła popularnego trenera Radomira Anticia w zeszłym miesiącu. Antic żąda dwóch milionów euro odszkodowania za zerwany kontrakt i kibice stają za nim murem. Sytuacje pogorszyła upokarzająca porażka reprezentacji u siebie z Estonią 1:3.

Serbowie grożą ponadto śmiercią bramkarzowi swojej reprezentacji Vladimirowi Stojkoviciowi. Kibice Crveny Zvezdy Belgrad nie mogą mu darować, że poprzednio grający w ich klubie zawodnik, po występach w zagranicznych zespołach postanowił związać się z Partizanem Belgrad. Nienawiść między kibicami obu klubów przechodzi w Serbii z ojca na syna. Ultrasi Crvenej Zvezdy mieli "dopaść" Stojkovica przed, w czasie lub po meczu z Włochami.

Do góry
#4172155 - 14/10/2010 04:22 Re: Kibice [3] [Re: Krystian]
lupus Offline
antimadrista

Kosowo jest serbskie cool

Do góry
#4172176 - 14/10/2010 04:36 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
Originally Posted By: lupus
Kosowo jest serbskie cool

Kosovo je Srbija piwo

Do góry
#4173953 - 15/10/2010 09:19 Re: Kibice [3] [Re: mura]
McKracken Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/10/2001
lol, a srbija je jugoslavia piwo

Do góry
#4189153 - 22/10/2010 21:21 Re: Kibice [3] [Re: McKracken]
Carpal Tunnel

Zajrzałem na forum ManCity i krótko mówiąc Angole do tej pory zbierają szczęki z podłogi. Większość twierdzi, że w życiu nie widziała takiego dopingu i płacze czemu u nich nie ma takiej atmosfery.

A u nas władze chcą robić drugą Anglię laugh cudze chwalicie swego nie znacie

Do góry
#4189158 - 22/10/2010 21:24 Re: Kibice [3] [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Zajrzałem na forum ManCity i krótko mówiąc Angole do tej pory zbierają szczęki z podłogi. Większość twierdzi, że w życiu nie widziała takiego dopingu i płacze czemu u nich nie ma takiej atmosfery.

piwo swieta racja

Do góry
#4189194 - 22/10/2010 21:59 Re: Kibice [3] [Re: Ojro]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Originally Posted By: Ojro

piwo swieta racja

Kiedyś w szoku i konsternacji byli Austriacy , to był mega wyjazd 4000 ludzi , doping miazga , mówili że nigdy czegoś takiego w Austrii nie widzieli.

Telewizja austriacka kombinowała z dźwiękiem żeby wyciszyć doping legionistów

BTW

Potem w Wilnie też Litwini mówili że czegoś takiego nie widzieli...od odzyskania niepodległości w 89 wink

Do góry
#4189216 - 22/10/2010 22:06 Re: Kibice [3] [Re: Ojro]
APOLLYON Offline
Celtic Glasgow FC

Meldunek: 19/12/2003
Originally Posted By: Ojro

piwo swieta racja

Ja lokalnym chłopakom w pracy (byłej już, od dzisiaj), powiedziałem, żeby szykowali się na próbkę dopingu Euro2012 w rewanżu, w Poznaniu. Powiedziałem im, że to co było wczoraj, to nic w porównaniu z tym, co się dzieje, jak Polacy występują w roli gospodarza wink

Do góry
#4189276 - 22/10/2010 22:34 Re: Kibice [3] [Re: APOLLYON]
craax Offline
Carpal Tunnel

kibice City przekonaja sie juz podczas rewanzu co znaczy doping w Polsce, na euro2012 tez pewnie bedzie niezle, ale jednak tego poziomu co na klubowych meczach raczej nie uda sie osiagnac

McDziarz, tyle ze w Austrii topowe ekipy maja mlyny, ultras i porzadny doping a dla Anglikow, ktorzy maja najlepsza lige swiata to wczorajsze show w wykonaniu Lechitow bylo zwaleniem z nog i czyms zupelnie innym niz to co mozna spotkac na angielskich stadionach, taka jest roznica.

Do góry
#4189308 - 22/10/2010 23:08 Re: Kibice [3] [Re: craax]
Radek Stepanek Offline
The worm

Meldunek: 15/04/2004
na euro z dopingem moze byc licho, lwia czesc biletow przypadnie dzialaczom wink

Do góry
#4190121 - 23/10/2010 05:04 Re: Kibice [3] [Re: Radek Stepanek]
lupus Offline
antimadrista

Do góry
#4190372 - 23/10/2010 17:52 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
john Offline
Carpal Tunnel

Jak taka liczba dopingujących wprawiła ich w osłupienie, to w Poznaniu przeżyją psychiczny terroryzm smile

Do góry
#4190406 - 23/10/2010 18:15 Re: Kibice [3] [Re: john]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
e tam nie przesadzajcie, czasami MC przebijali się z dopingiem laugh Lech się pięknie pokazuje w Europie, Anglicy widzą co tracą i dobrze.

Do góry
#4193860 - 25/10/2010 06:41 Re: Kibice [3] [Re: jerome]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Pokój jednego z polskich kibiców Arsenalu :

Pod tym linkiem więcej zdjęć - http://img155.imageshack.us/gal.php?g=dsc00173gsh.jpg

Do góry
#4215683 - 06/11/2010 06:05 Re: Kibice [3] [Re: Goget]
lupus Offline
antimadrista

Niezle sie trybuna buja wink

Do góry
#4223074 - 10/11/2010 03:38 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
lupus Offline
antimadrista

Jak wiadomo Angole szybko sie uczą, o to ich najnowsze dzieło wink

I male porownanie:

Do góry
#4223705 - 10/11/2010 15:05 Re: Kibice [3] [Re: jerome]
crova Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/05/2006
Ostatnio bylem na kilku meczach, co zauważyłem ... na stadionach - dużo (nie chce napisac wiekszosc chociaz powinienem) kibiców to po prostu wieśniaki - mówie tu o duzych klubach typu Karkow, Poznan, Warszawa. Idąc na mecz jest okej, wychodze z niego - jestem wrecz olśniony jak moj słownik jest bogaty w slownictwo oraz kultura na jakim to wielkim poziomie stoi. Oprócz tego gburowskie zachowanie, chamskie wręcz ... nie da sie normalnie obejrzeć meczu bo co chwile slychac k..,ch itd wrecz w kazdym zdaniu. Nie mam dzieci ani nic, ale jak wybrac sie na mecz z dzieckiem lub kobietą?

Porażka jak dla mnie na całym polu-mam nadzieje ze nie ma tutaj na forum takich BURAKÓW!

Do góry
#4224019 - 10/11/2010 17:25 Re: Kibice [3] [Re: crova]
craax Offline
Carpal Tunnel

a na jakim meczu byles ? bo mniemam, ze to byl pierwszy raz albo jeden z nielicznych patrzac na Twoj post

Do góry
#4224093 - 10/11/2010 18:01 Re: Kibice [3] [Re: crova]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: crova
Ostatnio bylem na kilku meczach, co zauważyłem ... na stadionach - dużo (nie chce napisac wiekszosc chociaz powinienem) kibiców to po prostu wieśniaki - mówie tu o duzych klubach typu Karkow, Poznan, Warszawa. Idąc na mecz jest okej, wychodze z niego - jestem wrecz olśniony jak moj słownik jest bogaty w slownictwo oraz kultura na jakim to wielkim poziomie stoi. Oprócz tego gburowskie zachowanie, chamskie wręcz ... nie da sie normalnie obejrzeć meczu bo co chwile slychac k..,ch itd wrecz w kazdym zdaniu. Nie mam dzieci ani nic, ale jak wybrac sie na mecz z dzieckiem lub kobietą?

Porażka jak dla mnie na całym polu-mam nadzieje ze nie ma tutaj na forum takich BURAKÓW!

następnym razem wybierz filharmonię lub teatr.

oczywiście na zachodzie nie klną, zakazy i gazowanie za wulgaryzmy laugh

Do góry
#4228565 - 12/11/2010 18:58 Re: Kibice [3] [Re: anfa_]
craax Offline
Carpal Tunnel

szkoda, ze pare szmat zepsulo wczoraj dzien w Warszawie

Do góry
#4228611 - 12/11/2010 19:33 Re: Kibice [3] [Re: crova]
MagiK Offline
Carpal Tunnel

Nie mam dzieci ani nic, ale jak wybrac sie na mecz z dzieckiem lub kobietą?

Normalnie! Sport wywołuje emocje - różne u różnych ludzi. Stadion jest miejscem gdzie w pewien sposób te emocje się rozładowuje - myślę tu o dopingu (nie o zadymach). Gdy jeszcze trochę pochodzisz na mecze lub zniesmaczony "polskim bydłem na stadionach" zechcesz zobaczyć mecz na poziomie czyli w Anglii, Francji lub Niemczech...ze zdziwieniem odkryjesz,że "zagraniczne bydło" niczym się nie różni, ba możesz dojść do wniosku że jest jeszcze gorzej niż u nas.

Ja osobiście uwielbiam stadionową atmosferę i nie skupiam się na tym kto ile razy przeklnie - tak samo jest codziennie na ulicach, więc co w tym dziwnego, że ludzie klną na stadionach?
Poza tym w piłce nie ma udawanych emocji/uczuć.
Ktoś napisze,że na siatkówce jest wspaniała atmosfera, piękny doping i tak kulturalnie... dla mnie to jedna wielka szopka, bo ludzie nie pokazują swoich prawdziwych uczuć. Mógłbym pisać przykłady,ale szkoda czasu. Napiszę tylko małą anegdotkę wink

Byłem kiedyś z dziewczyną na meczu piłkarskim Legia - Lech, a także na meczu siatkówki AZS PW - AZS Częstochowa... zgadnij na którym meczu jej się bardziej podobało,a na którym się bardziej bała?
Odpowiem od razu - bała się na Politechnice, a zachwycona była meczem piłkarskim. Teraz pytanie do Ciebie - dlaczego?

Do góry
#4228671 - 12/11/2010 20:02 Re: Kibice [3] [Re: MagiK]
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005
Bo na meczu pilkarskim mniejsze prawdopodobienstwo, ze dostanie pilka w glowe laugh

Do góry
#4228702 - 12/11/2010 20:19 Re: Kibice [3] [Re: MagiK]
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Originally Posted By: MagiK

Byłem kiedyś z dziewczyną na meczu piłkarskim Legia - Lech, a także na meczu siatkówki AZS PW - AZS Częstochowa... zgadnij na którym meczu jej się bardziej podobało,a na którym się bardziej bała?
Odpowiem od razu - bała się na Politechnice, a zachwycona była meczem piłkarskim. Teraz pytanie do Ciebie - dlaczego?

laugh

Opowiedz o tym, czego się bała smile

Do góry
#4228728 - 12/11/2010 20:33 Re: Kibice [3] [Re: craax]
MagiK Offline
Carpal Tunnel

szkoda, ze pare szmat zepsulo wczoraj dzien w Warszawie
Jeżeli to prawda o czym piszesz, to wstyd mi, że Ci ludzie (?!) noszą te same barwy co ja smirk

@ Kylo, T-error
Chodzi o to,że grupa kibiców która przyjechała z Częstochowy zachowywała się jak kibice piłkarscy - byli głośno, zaczepiali przyśpiewkami kibiców gospodarzy. W momencie gdy nie ma odzewu obronnego zaczynasz się zastanawiać co się stanie jeżeli taka grupa zechce pobiec po flagi lub zdobyć kilka szali?
Natomiast na stadionie piłkarskim nawet jak są zaczepki słowne to np. "Żyleta" zaraz je zagłuszy i nikt nie zwraca nawet na to uwagi. Nie zastanawiasz się wtedy co się stanie jak dojdzie do zadymy, bo wiesz że te grupy zajmą się sobą.

Do góry
#4229163 - 12/11/2010 23:03 Re: Kibice [3] [Re: MagiK]
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
Był ktoś z forum wczoraj na marszu?

http://www.youtube.com/watch?v=CbCFlz6F5X0

CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE!

Do góry
#4229332 - 13/11/2010 00:09 Re: Kibice [3] [Re: 19marcin08]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/10/2005
Bylo przekonkretnie ooo

Nasza liczba sporo powyzej oczekiwan. Najbardziej cieszy obecnosc 'normalnych' ludzi, czesto z dziecmi, a takze starszych osob. Szacunek dla JKM- dlugo szedl na czele pochodu z mikrofonem zarzucal piosenki i nie pozwalal na zatrzymanie nas przez milicjantow.

Bardzo duzo bylo kibicow przeroznych klubow. Ja widzialem ludzi w barwach ŁKS, Zetki, Petry, Lecha, Motoru, Pogoni Lwow, Radomiaka, Arki.
Przed manifestacja przy barbakanie czesc kibicow (przede wszystkim Legia- okolo 300 glow) wjezdza jak w maslo w lewackie bojowki, ktore musza ratowac sie ucieczka. Podobnie gonieni sa na Browarnej do momentu wmieszania sie kaskow.

Uczucie jakie mi towazyszylo w momencie wejscia na Rozdroze- niezapomniane. Pomimo przeciwnosciom medialnej nagonki, lewackiej propagandy (oplatatowane pol miasta), zalosnej postawy prewencji ktora nie potrafila zabezpieczyc trasy przemarszu legalnej demonstracji (na Browarnej najpierw przez okolo godzine prosili ich i ostrzegali ze uzyja sily- jak potraktowanoby w takim przypadky nas kazdy kto byl kiedys na meczu wyjazdowym potrafi sobie wyobrazic) osiagnelismy cel.
To niepowtarzalne przezycie i kazdy komu nieobce sa patriotyczne wartosci powinien zarezerwowac sobie jeden termin w roku, przyjechac do Warszawy i wziac udzial w marszu.

Co do rzekomego pociecia Polonistow przez Legie, to jest to.. trudne do uwierzenia. Pojawiaja sie rozne glosy miedzy innymi, ze napastnikami byli antifowcy- to jest bardziej logiczne.
Granie na niskich instynktach i szukanie okazji do oczernienia Legii jest w stylu kolezanek zza miedzy. Juz kiedy mozna bylo przeczytac na ich forum jak to Legia zasztyletowala ich szanowanego kibica, menela z nowego miasta o pseudonimie Koniu, jeden nawet byl na jego grobie. Po kilku dniach okazalo sie, ze ow denat cudownie zmartwychwstal.

Pewne jest jedno. Kazdy kto uzywa noza przeciwko drugiemu czlowiekowi jest scierwem. Mam nadzieje kibicu Cracovii, ze w tym sie ze mna zgodzisz.

Do góry
#4229430 - 13/11/2010 00:48 Re: Kibice [3] [Re: mat2000]
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Ciarki mam jak oglądam te filmiki z wczoraj. Szkoda że nie mieszkam w Warszawie i mam do niej daleko bo sam chętnie uczestniczyłbym w takich czy innych marszach.

Do góry
#4229514 - 13/11/2010 01:33 Re: Kibice [3] [Re: Maciek]
DonJuanKieputo Offline
addict

Meldunek: 11/11/2009
dobre video 19marcin08 !!!

Ja wczoraj niestety oglądałem relcje w mediach, zakłamanych, manipulacja pełną gębą, wyzywanie od faszystów itd. Najgorsze jest to, że sporo ludzi łyka wszystko jak młody pelikan, bo dla nich media to jak wyrocznia. Precz z żydokomuną.

Szacunek dla wszystkich prawdziwych Polaków !

Do góry
#4229518 - 13/11/2010 01:35 Re: Kibice [3] [Re: Maciek]
buldog Offline
Sparta Wrocław

Meldunek: 01/05/2005

ja natomiast u Siebie byłem smile też coś pięknego

Do góry
#4236678 - 16/11/2010 05:49 Re: Kibice [3] [Re: crova]
lupus Offline
antimadrista

Spokojna Twoja rozczochrana.
Dziecko sie nauczy bluzgac na plac zabaw albo w szkole.
Zanim pojdzie na mecz bedzie znalo juz wszystkie wulgarne slowa smile

========

Zwycięzcami wyjazdowego rankingu na najlepszą choreografię rundy wiosennej 2010 zostają Lech Poznań Ultras za mecz we Wrocławiu. Na sektorze gości

zaprezentowali oni czterech głównych bohaterów serialu "Świat wg kiepskich" na dużych transparentach. Oprawie towarzyszyły zielone sreberka i hasło "Kiepskie

życie, kiepskie sprawy, narny doping i oprawy." w barwach Śląska. Pozycja ta zdobyła 780 pkt na 1000 możliwych.

Tylko 31 pkt mniej i drugie miejsce przypadło kieleckiej Koronie również za oprawę z Wrocławia. Na sektorze pojawiły się transparenty na dwa kije z symbolem

korony natomiast nad i pod nimi płótno z hasłem "Nasz Savoir Vivre wyznaje świętą zasadę - być przy niej czy zwycięstwa czy przegrane" przyozdobione

postaciami w eleganckim ubiorze.

Trzecie miejsce należy do Ultras Jagiellonii Białystok dzięki finałowi Pucharu Polski z Pogonią Szczecin. Na swojej trybunie rozwinęli oni sektorówkę z

napisem "W pogoni za pucharem" przedstawiającą kibica Jagi na miotle lecącego po trofeum. Na płocie zaś wywiesili transparent będący dokończeniem zdania -

"zwyciężą ci z wyjątkowym darem". Wyniki punktowy to 297 oczek.

W sklasyfikowanej 15-stce znalazły się dwie oprawy Jagiellonii (3,4) i Resovii (6,10) oraz po jednej Lecha (1), Korony (2), Polonii B. (5), GKSu K. (7),
Ruchu Ch. (8), Pogoni (9), Górnika Z. (10), Arki (12), Śląska (13), Odry W. (14) i GKS B. (15).

Oto pełne wyniki głosowania:
1. Kiepskich Świat - Lech Poznań - 780 pkt
Obrazek

2. Być przy niej - Korona Kielce - 749 pkt
Obrazek

3. W pogoni za pucharem - Jagiellonia Białystok - 297 pkt
Obrazek

4. Pod jednym sztandarem - Jagiellonia Białystok - 275 pkt
Obrazek
Obrazek

5. Będzie źle - Polonia Bytom - 210 pkt
Obrazek

6. Rzeszowianie - Resovia Rzeszów - 186 pkt
Obrazek

7. Dopinguj ile sił - GKS Katowice - 176 pkt
Obrazek

8. Staszów - Ruch Chorzów - 138 pkt
Obrazek

9. Daty - Pogoń Szczecin - 135 pkt
Obrazek

10. Mamy źle w głowach - Górnik Zabrze - 97 pkt
Obrazek

10. Śmierć garbatym nosom - Resovia Rzeszów - 97 pkt
Obrazek

12. Gdyńscy wikingowie - Arka Gdynia - 81 pkt
Obrazek

13. Szalikowcy - Śląsk Wrocław - 77 pkt
Obrazek

14. Seul Contre - Odra Wodzisław - 47 pkt
Obrazek

15. Ultras - GKS Bełchatów - 32 pkt
Obrazek

Do góry
#4236774 - 16/11/2010 06:42 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/08/2007
Taka mała dygresja - mnie po ostatnim meczu Korony zastanawiało , czemu nie mogliby gdzie indziej zrobić sektora gości lub inaczej ją ograniczyć , bo przez to marnuje się sporo miejsca dla kibiców gospodarzy.
Nie pamiętam meczu [albo mam słabą pamięć] w lidze , aby CAŁY stadion był pełen.

Do góry
#4236781 - 16/11/2010 06:46 Re: Kibice [3] [Re: Ludwiczek]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Sory za post pod postem , ale wzorowali sie chyba na angielskich stadionach po trochę nie ??
Jak ktoś nie zrozumiał to chodziło mi o takie coś jak jest w GB:

Kibice gospodarzy | Kordon policji [paru] | Kibice gości | Kordon policji [paru] | Kibice gospodarzy

Do góry
#4237170 - 16/11/2010 18:21 Re: Kibice [3] [Re: Ludwiczek]
craax Offline
Carpal Tunnel

w GB policja nie stoi na stadionie miedzy kibicami

Do góry
#4240185 - 18/11/2010 01:44 Re: Kibice [3] [Re: craax]
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006

moje strony w PL

Do góry
#4241575 - 18/11/2010 08:09 Re: Kibice [3] [Re: Ludwiczek]
ultra1978 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Ludwiczek
Sory za post pod postem , ale wzorowali sie chyba na angielskich stadionach po trochę nie ??
Jak ktoś nie zrozumiał to chodziło mi o takie coś jak jest w GB:

Kibice gospodarzy | Kordon policji [paru] | Kibice gości | Kordon policji [paru] | Kibice gospodarzy

W UK są kibice odgrodzeni stewardami , w Polsce nikt nie będzie za 50złotych narażał się na przekopkę, kalectwo bądź wybicie paru zębów. Dlatego zamiast stewardów zatrudnia się bandytów i sadystów potocznie zwanych służbami ochrony którzy latają np. w Skorpionach. Paradoksem jest że ludzie ci to w rzeczywistości kibice innych wrogich klubów bo nikt normalny nie będzie się narażał za parę groszy żeby mu mieszkanie zdemolowali, samochód bądź obili ryja pod miejscem pracy.

Do góry
#4243824 - 19/11/2010 20:55 Re: Kibice [3] [Re: anfa_]
crova Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Anfalast

owszem przeklinaja, ale nie zaobserowalem aby: autentyczna sytuacja.. stoi sobie chlopaszek wiek okolo 23-25lat .. chudy, raczej ... obok stoi ojciec z dzieckiem ... podchodzi idiota do tego chlopaszka popycha go i mówi tu sie kurwa spiewa a nie, masz kurwa spiewac.. spiewaj...popychajac go tamten wpadl na dziecko i ojca: ojciec odzywa sie moze byś chociaz przeprosil: idiota odpowiada..ze nie ma za co...oczyiscie jest z kolegami ...
Ps. byłem na meczach w Niemczech - 4 razem, Herta, Bayern, Frankfurt i Erfurt na Bournemouth i Derby w Anglii. Do tego bylem w Kijowie na meczu oraz Tunezji. Owszem, przeklinaja ludzie ale nie widzialem jakis zachowań ponad norme takich jak opisalem wyżej..

Wczorajsza sytuacja, autentyk: koledzy siedza w domu, puk puk: kolega otwiera aby otworzyc i automatycznie dostaje buta na twarz i ląduje w szafie - drugi zamyka kolezanke w pokoju i sam ucieka do innego, wchodza w 3 nastepnie w 5 a kolejnych 10 stoi na klatce schodowej..kopia i bija ich prawie do nieprzytomnosci... jeszcze jakies halo? dodam ze pobila ich hołota ktora kibicuje temu samemu klubowi co oni...widzieli ich na meczu x tyg temu..

jeszcze jakies argumenty jaki to kibol, bo to nie kibic, jest super ?

DNO i HOŁOTA!

Do góry
#4243843 - 19/11/2010 21:04 Re: Kibice [3] [Re: crova]
craax Offline
Carpal Tunnel

owszem przeklinaja, ale nie zaobserowalem aby: autentyczna sytuacja.. stoi sobie chlopaszek wiek okolo 23-25lat .. chudy, raczej ... obok stoi ojciec z dzieckiem ... podchodzi idiota do tego chlopaszka popycha go i mówi tu sie kurwa spiewa a nie, masz kurwa spiewac.. spiewaj...popychajac go tamten wpadl na dziecko i ojca: ojciec odzywa sie moze byś chociaz przeprosil: idiota odpowiada..ze nie ma za co...oczyiscie jest z kolegami ...
Ps. byłem na meczach w Niemczech - 4 razem, Herta, Bayern, Frankfurt i Erfurt na Bournemouth i Derby w Anglii. Do tego bylem w Kijowie na meczu oraz Tunezji. Owszem, przeklinaja ludzie ale nie widzialem jakis zachowań ponad norme takich jak opisalem wyżej..

Wczorajsza sytuacja, autentyk: koledzy siedza w domu, puk puk: kolega otwiera aby otworzyc i automatycznie dostaje buta na twarz i ląduje w szafie - drugi zamyka kolezanke w pokoju i sam ucieka do innego, wchodza w 3 nastepnie w 5 a kolejnych 10 stoi na klatce schodowej..kopia i bija ich prawie do nieprzytomnosci... jeszcze jakies halo? dodam ze pobila ich hołota ktora kibicuje temu samemu klubowi co oni...widzieli ich na meczu x tyg temu..

DNO i HOŁOTA!

crova crova, spokojnie spokojnie, co do ma do tego jak jest na meczach pilkarskich w Polsce ?

Do góry
#4243852 - 19/11/2010 21:10 Re: Kibice [3] [Re: craax]
crova Offline
Carpal Tunnel

craax PW Ci napisze zaraz

Do góry
#4243884 - 19/11/2010 21:20 Re: Kibice [3] [Re: crova]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Eboue-...ml?ticaid=1b456

Poznan i Polacy aplauz na pełnejjj kurrr... w 2012 boks

Do góry
#4244966 - 20/11/2010 08:30 Re: Kibice [3] [Re: crova]
ultra1978 Offline
Carpal Tunnel

DNO i HOŁOTA!

Ty chyba nie rozumiesz że w Polsce na stadionie przychodząc w szaliczku, fajnej bluzie JP i ładnych okularach od Raybana jesteś tak naprawdę nikim czyli w każdym momencie możesz nie spodobać się komuś z "ekipy" i dostaniesz po mordzie od 19latka na syntholu za to że źle stoisz, fałszujesz bądź nie znasz słów nowej przyśpiewki. Ewentualnie możesz na meczu wyjazdowym wejść nie do tego przedziału bądź nie odkupić zarekwirowanego wcześniej ci alkoholu i wykopią cię na najbliższej stacji. Tak naprawdę liczą się tylko ludzie związani z jakąś grupą a ty jako "niezrzeszony" jesteś śmieciem który może przyjść i zrobić frekwencje ale i tak nikt począwszy od piłkarzy a skończywszy na ludziach rządzących stadionem cię nie potrzebuje i nie szanuje.

Do góry
#4245232 - 20/11/2010 19:17 Re: Kibice [3] [Re: crova]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

DNO i HOŁOTA!

i co ci jeszcze koledzy powiedzieli? że to kara za nie śpiewanie na meczu? laugh laugh laugh

Na stadionie są miejsca gdzie można usiąść i spokojnie oglądać mecz, i są takie gdzie się stoi i dopinguję....co z ciebie za kibic że nie masz o tym pojęcia? Na stadionie nie ma demokracji, obowiązują pewne reguły, jak je olewasz musisz się liczyć z konsekwencjami, nikt ci nie będzie nic tłumaczył puki coś zrozumiesz boks
Rzesza ludzi chodzi/jeździ za swoją drużyną od lat, poświęca swój czas na tworzenie atmosfery na stadionie a tu przyjdzie ważniejszy mecz i stado Janków wykupi najtańszy bilet na młyn mając na około wszystko w dupie, i mają gdzieś że swoją postawą zniechęcają innych kibiców do dopingu a potem płaczą na forum bo szkoda im było 10zł do biletu dołożyć laugh

Widzisz ta hołota i dno nie tylko dbają o własną dupę, robią sporo akcji charytatywnych, oddają krew, pomagają chorym, odwiedzają domy dziecka, osadzonych w inicjatywy chętnie dołączają się także piłkarze i sporo by jeszcze wymieniać.

pzdr

Do góry
#4245471 - 20/11/2010 21:10 Re: Kibice [3] [Re: crova]
MagiK Offline
Carpal Tunnel

Ps. byłem na meczach w Niemczech - 4 razem, Herta, Bayern, Frankfurt i Erfurt na Bournemouth i Derby w Anglii. Do tego bylem w Kijowie na meczu oraz Tunezji.
Owszem, przeklinaja ludzie ale nie widzialem jakis zachowań ponad norme takich jak opisalem wyżej..

DNO i HOŁOTA!

Oczywiście za każdym razem byłeś w młynie? I nikt nie miał do Ciebie zastrzeżeń,że chcesz sobie obejrzeć mecz siedząc normalnie i nic nie śpiewając?

Natomiast co do "sytuacji autentyk": byłeś tam? widziałeś?
Nie wierz we wszystko co mówią koledzy, bo nie raz się przekonasz,że często mało ma to wspólnego z rzeczywistością.

Do góry
#4245903 - 20/11/2010 23:53 Re: Kibice [3] [Re: ultra1978]
Carpal Tunnel

Originally Posted By: ultra1978

DNO i HOŁOTA!

Ty chyba nie rozumiesz że w Polsce na stadionie przychodząc w szaliczku, fajnej bluzie JP i ładnych okularach od Raybana jesteś tak naprawdę nikim czyli w każdym momencie możesz nie spodobać się komuś z "ekipy" i dostaniesz po mordzie od 19latka na syntholu za to że źle stoisz, fałszujesz bądź nie znasz słów nowej przyśpiewki. Ewentualnie możesz na meczu wyjazdowym wejść nie do tego przedziału bądź nie odkupić zarekwirowanego wcześniej ci alkoholu i wykopią cię na najbliższej stacji. Tak naprawdę liczą się tylko ludzie związani z jakąś grupą a ty jako "niezrzeszony" jesteś śmieciem który może przyjść i zrobić frekwencje ale i tak nikt począwszy od piłkarzy a skończywszy na ludziach rządzących stadionem cię nie potrzebuje i nie szanuje.

tobie to chyba jakąś krzywdę ktoś kiedyś wyrządził

Do góry
#4250024 - 22/11/2010 19:59 Re: Kibice [3] [Re: crova]
lupus Offline
antimadrista

Gdzie to bylo?
W Poznaniu?

Do góry
#4253996 - 24/11/2010 19:17 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
lupus Offline
antimadrista

Najlepszą oprawę na polskich trybunach piłkarskich w miesiącu wrześniu wg polskich ultrasów wykonali kibice Lecha Poznań. Na sektorze gości stadionu Legii Warszawa zaprezentowali oni sektorówkę z napisem "Siemano Guantanamo". W dalszej kolejności odpalone zostały race, natomiast gdy już zgasły na trybunie pojawiła się kolejna sektorówka - tym razem z uśmieszkiem. Choreo zdobyło 635 pkt na 1000 możliwych.

Niecałe 80 pkt mniej zebrała prezentacja ŁKSu Łódź za mecz z Ruchem Radzionków. Składał się na nią transparent z hasłem "My game is fair play" oraz sektorówka z pięścią i napisem "Łódzki Klub Sportowy Hooligans".

W pierwszej trójce znalazła się też druga oprawa Lech Poznań Ultras z meczu z Legią. Komiks z Batmanen wypatrującym wroga w mieście został podzielony na trzy części zaprezentowane na dwóch osobnych sektorówkach. Jego dorobek punktowy to 339 oczek.

W sklasyfikowanej 13-stce znalazły się dwie oprawy Lecha Poznań (1, 3) i GKSu Tychy (4, 12) oraz po jednej ŁKSu Łódź (2), Jagiellonii Białystok (5), Polonii Bytom (6), GKSu Katowice (7), Ruchu Radzionków (8 ), Sandecji Nowy Sącz (9), Cracovii Kraków (10), Pogoni Szczecin (11) i ROWu Rybnik (13).

Oto pełne wyniki głosowania:

1. Siemano Guantanamo - Lech Poznań - 635 pkt
Obrazek
Obrazek
Obrazek

2. Fair Play - ŁKS Łódź - 556 pkt
Obrazek

3. Batman - Lech Poznań - 339 pkt
Obrazek
Obrazek

4. Football Gang - GKS Tychy - 308 pkt
Obrazek

5. Bez awangardy - Jagiellonia Białystok - 302 pkt
Obrazek

6. Znak jej fanów - Polonia Bytom - 196 pkt
Obrazek

7. Jedna wygrana - GKS Katowice - 135 pkt
Obrazek

8. Rozsadzając dopingiem - Ruch Radzionków - 90 pkt
Obrazek

9. Kolejowy Klub Sportowy - Sandecja Nowy Sącz - 84 pkt
Obrazek

10. Cracovia znaczy Kraków - Cracovia Kraków - 80 pkt
Obrazek

11. Naszą Siłą - Pogoń Szczecin - 69 pkt
Obrazek

12. Zbliżają się sztandary - GKS Tychy - 58 pkt
Obrazek

13. Nie dajcie - ROW Rybnik - 56 pkt
Obrazek

Do góry
#4271514 - 03/12/2010 02:39 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
Kattowitz Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2005

Do góry
#4272128 - 03/12/2010 04:49 Re: Kibice [3] [Re: Kattowitz]
zecik Offline
addict

Meldunek: 17/03/2009
Dodam tylko, iż jest nowa fana Kolejorza, o długości 65 metrów.

Do góry
#4272378 - 03/12/2010 05:38 Re: Kibice [3] [Re: zecik]
Kattowitz Offline
old hand

młyn macie naprawde konkretny, chyba tylko Borussia moze z wami konkurowac jesli chodzi o ilosc w europie, fana rowniez swietnie sie prezentuje ale w dalszym ciagu najdluzsza fane w Polsce posiada GieKSa ( 72 metry )

Do góry
#4272492 - 03/12/2010 06:10 Re: Kibice [3] [Re: Kattowitz]
zecik Offline
addict

Meldunek: 17/03/2009
Owszem, nigdzie nie pisałem, iż jest najdłuższa.

Do góry
#4272962 - 03/12/2010 16:06 Re: Kibice [3] [Re: zecik]
Bartheezz Offline
addict

Meldunek: 19/01/2009
co to ma byc? to jest temat śmieszne smile ? Sorki ale wygląda to trochę komiczniej gdy się ma obraz zagranicznych stadionów w glowie z meczów TV smile

Do góry
#4272963 - 03/12/2010 16:09 Re: Kibice [3] [Re: Bartheezz]
Kattowitz Offline
old hand

co masz na mysli ?

Do góry
#4272965 - 03/12/2010 16:17 Re: Kibice [3] [Re: Bartheezz]
akagi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/12/2009
Originally Posted By: Bartheezz
co to ma byc? to jest temat śmieszne smile ? Sorki ale wygląda to trochę komiczniej gdy się ma obraz zagranicznych stadionów w glowie z meczów TV smile

Sorry - Bartheezz - ale takimi wypowiedziami,
to raczej Ty jesteś komiczny.

Nie wiesz o czym piszesz.

Do góry
#4272978 - 03/12/2010 17:17 Re: Kibice [3] [Re: Kattowitz]
Bartheezz Offline
addict

Originally Posted By: Kattowitz
co masz na mysli ?

Zdjecie, ktore wkleiles wywolalo usmiech na mej twarzy. Dawno nie bylem na tak malym stadionie i widok ten mnie troche rozbawil.

A tak na powaznie jedyne co nas Polakow wyroznia w europie to kibice (chodz godnym rywealem sa tez koledzy z Turcji i Grecji smile )

Chialbym jeszczen nawiazac do angielskiej pilki, chodz nie bylem nigdy na takim meczu to strasznie podoba mi sie kultura prowadzenia dopingu (oklaski itd.) Zauważylem, ze staje sie to coraz modniejsze i u nas (poznań, W-wa) co obiecuje dobra przyszlosc (piwko + zona + dzieci na stadionach)

+ dla poznanskich kibicow

Pewien delikwent podczas meczu nie wytrzymal i rzucil butelka w strone murawy za co zostal zniszczony psychicznie przez sasiednich kibicow. Milo Ci jest jak osoba mowi do Ciebie "wypierdalaj"? to wyobraz sobie ze czesc trybuny glosno i razem powtarza te slowa dla Ciebie grin cop

Do góry
#4273186 - 03/12/2010 19:49 Re: Kibice [3] [Re: Bartheezz]
Kattowitz Offline
old hand

bez obrazy Barthezz ale dziwne ze taki widok wywołal usmiech u osoby która pochodzi z Nowego Tomysla ...

Co do dopinguto Grecji i Turcji , dodał bym bałkany wg mnie , czołowka europy szczególnie Chorwacja i Serbia, i w ta strone raczek idzie polska scene kibicowska , jesli chodzi o doping. jedyny minus w tych krajach jest taki, ze poza dwoma ekipami w Chorwacji Bad Boys Blue i Torcida , jak i w Serbi poza Delije i Grobari , nie ma praktycznie zadnej konkurencji ...

Crvena Zvezda Belgrad

Do góry
#4273188 - 03/12/2010 19:49 Re: Kibice [3] [Re: Kattowitz]
Kattowitz Offline
old hand

Klip Dynama Zagrzeb

Do góry
#4273202 - 03/12/2010 19:59 Re: Kibice [3] [Re: Bartheezz]
Szypii Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/01/2007
co masz na mysli ?

Zdjecie, ktore wkleiles wywolalo usmiech na mej twarzy. Dawno nie bylem na tak malym stadionie i widok ten mnie troche rozbawil.

A tak na powaznie jedyne co nas Polakow wyroznia w europie to kibice (chodz godnym rywealem sa tez koledzy z Turcji i Grecji smile )

Chialbym jeszczen nawiazac do angielskiej pilki, chodz nie bylem nigdy na takim meczu to strasznie podoba mi sie kultura prowadzenia dopingu (oklaski itd.) Zauważylem, ze staje sie to coraz modniejsze i u nas (poznań, W-wa) co obiecuje dobra przyszlosc (piwko + zona + dzieci na stadionach)

+ dla poznanskich kibicow

Pewien delikwent podczas meczu nie wytrzymal i rzucil butelka w strone murawy za co zostal zniszczony psychicznie przez sasiednich kibicow. Milo Ci jest jak osoba mowi do Ciebie "wypierdalaj"? to wyobraz sobie ze czesc trybuny glosno i razem powtarza te slowa dla Ciebie grin cop

Byłem na trzech meczach West Hamu. Oni akurat śpiewają max 3 piosenki na mecz. Z czego ich hymn śpiewają co 5 min. Ogólnie nie ma się czym podniecać. Poprostu jest dobra akustyka i te brawa czy buczenia fajnie się roznoszą smile Dużo fucków i innych też tam słychać smile Tam bardzo szybko reagują stewardzi jak coś się dzieje i jest spokój. No i kary za wybiegnięcie na murawe są ogromne

Do góry
#4273246 - 03/12/2010 20:32 Re: Kibice [3] [Re: Szypii]
Kattowitz Offline
old hand

derby BIRMINGHAM

Do góry
#4273352 - 03/12/2010 22:21 Re: Kibice [3] [Re: Kattowitz]
Bartheezz Offline
addict

bez obrazy Barthezz ale dziwne ze taki widok wywołal usmiech u osoby która pochodzi z Nowego Tomysla ...

Kattowitz, poprostu jakos przyzwyczailem sie do wielkich stadionow (mecz barca - real) grin W podswiadomosci oczekiwalem zdjecia takie duuzego obiektu jak z Hiszpani a tu niespodzianka tongue

Co do derb Birmingham to chialbym zobaczyc zestaiwnie kar jakie dostal klub w Anglii za to zdarzenie oraz jakie moglby dostac w Polsce za cos podobnego laugh

Do góry
#4273375 - 03/12/2010 22:43 Re: Kibice [3] [Re: Bartheezz]
john Offline
Carpal Tunnel

wtrącę się z innym temate, chciałem tylko przypomnieć jeżeli ktoś może już nie pamięta...

ODRA OPOLE żyje i ma się dobrze,

Relacja z wyjazdu kibiców Odry Opole do Rybnika (ROW Rybnik - Odra Opole 18.09.2010)

Do góry
#4275922 - 05/12/2010 00:48 Re: Kibice [3] [Re: john]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

widze, ze ktos usunal mojego posta. nie gniewam sie wink
chcialem tylko zauwazyc, ze dluzsza flage niz GKS ma Legia wink

Do góry
#4276019 - 05/12/2010 01:03 Re: Kibice [3] [Re: Bartheezz]
Carpal Tunnel

co obiecuje dobra przyszlosc (piwko + zona + dzieci na stadionach)

A po co komu żony i bachory na stadionach confused

Do góry
#4276607 - 05/12/2010 03:59 Re: Kibice [3] [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
Kattowitz Offline
old hand

malolaty powinny chodzic chyba kazdy z nas w dosc mlodym wieku zaczynal, ale male dzieci i zony takze niewiem w jakim celu ???

Do góry
#4276818 - 05/12/2010 05:47 Re: Kibice [3] [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
damiantc Offline
addict

Meldunek: 24/02/2008
[quote=Bartheezz]

zony do garow a dzieci np. po to by doping prowadzic jak ten 6latek

http://www.youtube.com/watch?v=Aq2J146riTI

Do góry
#4277349 - 05/12/2010 18:44 Re: Kibice [3] [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
Bartheezz Offline
addict

Kiedys zrozumiesz wink

Do góry
#4278220 - 06/12/2010 00:58 Re: Kibice [3] [Re: Bartheezz]
craax Offline
Carpal Tunnel

Kiedys zrozumiesz wink

segmentacja trybun - TO MUSI BYC !

Do góry
#4278375 - 06/12/2010 02:13 Re: Kibice [3] [Re: mat2000]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Originally Posted By: mat2000

Która fana Legii na płot jest dłuższa od Katowickiej ?

Do góry
#4279025 - 06/12/2010 05:22 Re: Kibice [3] [Re: Fro_Lech]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Fro_Lech

nit nie zaznaczyl, ze chodzi wylacznie o flagi na plot.

Do góry
#4279028 - 06/12/2010 05:23 Re: Kibice [3] [Re: mat2000]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#4279071 - 06/12/2010 05:40 Re: Kibice [3] [Re: mat2000]
lupus Offline
antimadrista

Originally Posted By: Fro_Lech

nit nie zaznaczyl, ze chodzi wylacznie o flagi na plot.

Ale akurat tego domyślił się każdy po przeczytaniu kilku postów w tym temacie...

Do góry
#4279082 - 06/12/2010 05:51 Re: Kibice [3] [Re: mat2000]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

to jest sektorówka a nie flaga

co do bachorów to chyba dobrze że od małego wpaja się wartości i robi zajawkę, no chyba że cię kompletnie to nie obchodzi a potem wyrasta coś takiego:

laugh laugh laugh

Do góry
#4279102 - 06/12/2010 05:58 Re: Kibice [3] [Re: royalflush]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

sektorowka to nie flaga? cool

ale, ok rozumiem. Kazdy chce 'miec dluzszego' na swoj sposob laugh

Do góry
#4279207 - 06/12/2010 06:39 Re: Kibice [3] [Re: mat2000]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

no teoretycznie jest to flaga, praktycznie nie porównuję się sektorówek do wieszanych barw na płot, ale skąd ty możesz o tym wiedzieć? laugh

Do góry
#4279279 - 06/12/2010 07:14 Re: Kibice [3] [Re: royalflush]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: royalflush
no teoretycznie jest to flaga, praktycznie nie porównuję się sektorówek do wieszanych barw na płot, ale skąd ty możesz o tym wiedzieć? laugh

laugh

na plot czy na dach?

Do góry
#4279281 - 06/12/2010 07:20 Re: Kibice [3] [Re: mat2000]
MagiK Offline
Carpal Tunnel

Mat2000 daj już spokój, bo tylko się ośmieszasz. Każdemu zdarza się popełnić błąd, ale człowiek myślący potrafi się do tego przyznać, a nie brnie w to dalej papa

Do góry
#4279282 - 06/12/2010 07:21 Re: Kibice [3] [Re: mat2000]
fenomen Offline
old hand

Meldunek: 25/08/2010

laugh

na plot czy na dach?

Tylko że wasza flaga jest robiona na specjalny mecz jako oprawa smile
A Gieksy wisi często tu jest ta różnica
I tu mam pytanie czy ta flaga Gieksy była kiedyś na wyjeżdzie ?

Do góry
#4279290 - 06/12/2010 07:32 Re: Kibice [3] [Re: fenomen]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: fenomen

no wlasnie nie smile

ale ok, jestem w mniejszosci , odpuszczam boli

Do góry
#4279486 - 06/12/2010 11:14 Re: Kibice [3] [Re: mat2000]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

no normalnie król przygłupów blush

Do góry
#4279592 - 06/12/2010 16:10 Re: Kibice [3] [Re: fenomen]
Kattowitz Offline
old hand

Originally Posted By: fenomen

laugh

na plot czy na dach?

A Gieksy wisi często tu jest ta różnica

na wyjezdzie nie byla, ale jest wieszana i na plocie i na dachu , w zaleznosci ile innych fan wisi podczas danego meczu

Do góry
#4279631 - 06/12/2010 18:19 Re: Kibice [3] [Re: royalflush]
craax Offline
Carpal Tunnel

laugh laugh

Do góry
#4279665 - 06/12/2010 18:56 Re: Kibice [3] [Re: royalflush]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

hamuj bajere synek. Byc moze uda sie kiedys spotkac na jakims zlocie (jest szansa ze bede na najblizszym) i bedziesz mial szanse powiedziec mi to w twarz.

tymczasem papa

Do góry
#4279719 - 06/12/2010 20:03 Re: Kibice [3] [Re: mat2000]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Cytat:

u nas są takie sektory gości że nie ma możliwości wywiesić takiej flagi na meczu wyjazdowym, nawet w ekstraklasie, nie mówiąc o 1 lidze i niżej gdzie grywał Gks. smile

Cytat:
hamuj bajere synek. Byc moze uda sie kiedys spotkac na jakims zlocie (jest szansa ze bede na najblizszym) i bedziesz mial szanse powiedziec mi to w twarz.tymczasem papa

Do góry
#4281501 - 07/12/2010 19:11 Re: Kibice [3] [Re: royalflush]
lupus Offline
antimadrista

Wiadomosc do Wiary Lecha z klubu... Manchester City:

"Hello - I'm not sure if you can speak English or not - my Polish is
not so good!

Are you a contact for the Lech Poznan Ultras?

Since Manchester City played Poznan our supporters have never been the
same! They have begun jumping up and down facing backwards at each
game singing 'Let's all do the Poznan!' and I wondered if you or the
Poznan supporters were aware of the positive effect you've had on our
club.

Is there anyone who could speak to me or email me to say where the
idea of jumping up and down with your back to the pitch originally
came from and what you think of City fans singing about Poznan and
copying the dance each week?

Please let me know if there's a number I can call you on if that makes
things easier?

Kind regards,

David

PS - if you want me to try and get this message translated, let me know!"

Do góry
#4281519 - 07/12/2010 19:31 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
craax Offline
Carpal Tunnel

Anglicy bardzo szybko podchwycili polski styl kibicowski, ze takie trzesienie u nich to wywola to sie nie spodziewalem smile

fajne zdanie, ze Poznan powinien byc z nas dumny - fajnie to brzmi z ust kibicow City

oni potrzebuja nauki od nas, nasi pilkarze od ich pilkarzy piwo

Do góry
#4284731 - 09/12/2010 01:05 Re: Kibice [3] [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
lupus Offline
antimadrista

Szwecja:

kibol jednej z druzyn hokejowych cool

Do góry
#4284915 - 09/12/2010 02:12 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Ciekawe gdzie ci Angole będą skakać, bo na pewno nie na stadionie. Tam za samo podniesienie się z krzesełka dostaną bana i karę finansową laugh

Do góry
#4286453 - 09/12/2010 06:27 Re: Kibice [3] [Re: Szewa]
lupus Offline
antimadrista

Originally Posted By: Szewa
Ciekawe gdzie ci Angole będą skakać, bo na pewno nie na stadionie. Tam za samo podniesienie się z krzesełka dostaną bana i karę finansową laugh

Do góry
#4286530 - 09/12/2010 06:41 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Zwracam honor smile

Jakaś zgoda się szykuje ?

Do góry
#4286597 - 09/12/2010 06:57 Re: Kibice [3] [Re: Szewa]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

lol... jakie 'the Poznan' przeca to 'Szkocja' jest

tak kilka lat temu na Górniku to nazywano. Ale nic tylko przyklasnac lechita za kibicowanie w Manchestrze, i niee tylko aplauz

Do góry
#4286703 - 09/12/2010 08:14 Re: Kibice [3] [Re: Ojro]
panKa$a Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/02/2005
Lupus wyrósł nam na wielkiego kibica Lecha Poznań laugh

Do góry
#4286723 - 09/12/2010 08:48 Re: Kibice [3] [Re: panKa$a]
kacperek76 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/10/2003
Originally Posted By: panKa$a
Lupus wyrósł nam na wielkiego kibica Lecha Poznań laugh
nawet zaliczył kilka wyjazdów "ultras" tongue

Do góry
#4292246 - 12/12/2010 02:37 Re: Kibice [3] [Re: kacperek76]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#4292298 - 12/12/2010 02:53 Re: Kibice [3] [Re: royalflush]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Widać od razu, że to Korea Północna. Poczytaj sobie o "mass games". Nie takie rzeczy tam robili.

Do góry
#4292327 - 12/12/2010 03:03 Re: Kibice [3] [Re: Bzyku]
Kattowitz Offline
old hand

kosmos ! cool

ciekawe jaka kara bylaby w Polsce ? mysle ze nawet Legia by sie niewyplacila ..

Do góry
#4292373 - 12/12/2010 03:25 Re: Kibice [3] [Re: Bzyku]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Bzyku
Widać od razu, że to Korea Północna. Poczytaj sobie o "mass games". Nie takie rzeczy tam robili.

domyślałem się, widziałem kiedyś podobne choreografie na jakieś święta czy urodziny kim dzonga laugh no ale miażdży beret

Do góry
#4292403 - 12/12/2010 03:37 Re: Kibice [3] [Re: royalflush]
Bzyku Offline
Blade Runner

To co tam pokazywali pewnie też jest na cześć Kim Dzong Ila. Tam wszystko co robią jest na cześć wielkiego wodza.

Do góry
#4292481 - 12/12/2010 04:07 Re: Kibice [3] [Re: Bzyku]
Carpal Tunnel

Przecież macie napisane pod filmem, że to Korea Południowa.

Tutaj można zobaczyć trochę "od kuchni":

Do góry
#4294931 - 13/12/2010 03:44 Re: Kibice [3] [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
[email]http://wiadomosci.wp.pl/kat,87354,title,Bezkarne-mordy-kibice-pamietaja-o-stanie-wojennym,wid,12939092,wiadomosc_video.html[/email]

Do góry
#4294948 - 13/12/2010 03:52 Re: Kibice [3] [Re: ELDORADO]
forty Offline

Meldunek: 14/05/2001

Do góry
#4295245 - 13/12/2010 06:13 Re: Kibice [3] [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
lupus Offline
antimadrista

Przecież macie napisane pod filmem, że to Korea Południowa.

Dokladnie :0 tongue

Ale mi sie to nie podoba.
Ok, napracowali sie przy tym sporo, bo, zeby to wszystko ladnie zgrac to poswiecili na to mnostwo czasu.
Ale wygladaja jak cyborgi, reszta trybun pusta. Nie przekonuje mnie to.

PS Za czyich rządów wprowadzono tą ustawę, która m in wprowadzila kary za piro?

Do góry
#4295287 - 13/12/2010 06:37 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
Carpal Tunnel

peło

Do góry
#4295295 - 13/12/2010 06:39 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
Bzyku Offline
Blade Runner

Rzeczywiście nie zauważyłem podpisu, że to Korea Południowa. To może to nie były peany na cześć wielkiego wodza grin

Lupus - wyglądają jak cyborgi. Jak wszyscy żółci w pracy laugh

Chcesz pełną trybunę? To masz:

Do góry
#4295314 - 13/12/2010 06:43 Re: Kibice [3] [Re: Bzyku]
lupus Offline
antimadrista

Dramat. Azjaci maja jakies kompleksy.

Do góry
#4295552 - 13/12/2010 15:15 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
forty Offline

Jaki dramat - piękne widowisko.

Do góry
#4295553 - 13/12/2010 15:39 Re: Kibice [3] [Re: forty]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001

Do góry
#4295554 - 13/12/2010 15:56 Re: Kibice [3] [Re: Kura]
forty Offline

lekko podkoloryzowane,bo na meczu było troche ponad 40tys kibiców,ale i tak robi wrazenie

Do góry
#4295575 - 13/12/2010 17:55 Re: Kibice [3] [Re: forty]
craax Offline
Carpal Tunnel

nie zawsze liczba osob na meczu stanowi o liczbie wyjazdowej smile

robi wrazenie

Do góry
#4295577 - 13/12/2010 17:59 Re: Kibice [3] [Re: craax]
forty Offline

nie zawsze liczba osob na meczu stanowi o liczbie wyjazdowej smile

robi wrazenie

chcesz powiedziec ze 16tys nie dotarło na stadion? smile

rozumiem że autopsji to znasz ,wyjezdzacie np w 56(0) a na stadion wchodzi 40(0)? pytanie -w której grupie przebywa craax? grin wink

Do góry
#4295583 - 13/12/2010 18:14 Re: Kibice [3] [Re: forty]
craax Offline
Carpal Tunnel

bardzo czeste to jest, ze 100% kibicow gosci osob nie wchodzi na stadion, przy takiej liczbie to wiecej niz pewne ze duza grupa nie zjawila sie na obiekcie, wiec calkiem mozliwe jest ze liczba 56 tys jest prawdziwa, czasem sie zdarzy ze nie wejdzie ani jedna osoba wink

craax jest tam gdzie jego miejsce heh grin

Do góry
#4295626 - 13/12/2010 19:26 Re: Kibice [3] [Re: forty]
lupus Offline
antimadrista

Originally Posted By: forty

Jaki dramat - piękne widowisko.

Jako show tak, ale pomysl, ze na boisku biegaja grajki, a Ty na trybunie odpierdzielasz cos takiego laugh

U nas bys cos nie przeszło cos takiego jak w tej Turcji.
Pomijam tu fakt, ze liczbe osob mozna zwiekszyc jak sie ma takie wielki stadion, a nie pyrtka na 20 tys.
Z drugiej strony ten stadion ma 75 tys miejsc, jesli weszloby nawet 40 tys gosci to i tak jest ich wiecej niz gospodarzy (kolejna rzecz u nas nie do pomyslenia).
Wiec ktos tu sie raczej kierowal zyskiem z biletow wink
Nie znam az tak bardz tureckiej sceny kibicowskiej, ale pomyslnie jakby np te ekipy sie nie lubily, nie ma szans zapewnic tylu osobom bezpieczenstwa.

Ale oczywiscie fajnie wygląda pełny stadionik kiboli.

W Polsce najwiecej osob w sektorze gosci w ostatnich czasach bylo w hanysowie przy okazji derbów rozgrywanych na Stadionie Sląskim.

craax jest tam gdzie jego miejsce heh grin

Jesteśmy zaaaaaaaaaawsze tam...

Do góry
#4295631 - 13/12/2010 19:29 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
forty Offline

Lupus,puscmy wodze wyobrazni.

Takie widowisko jak te u Koreanczyków,no moze nie az takie:) robią u nas kibice ,i wtedy co ?,pełen zachwyt?

Do góry
#4295736 - 13/12/2010 21:50 Re: Kibice [3] [Re: forty]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

robią u nas kibice ,i wtedy co ?,pełen zachwyt?

zbyt sztuczne to jest, za bardzo wycwiczone, a za malo spontaniczne.

Czegos takiego na wieksza skale nigdy u nas nie bedzie, na pewno nie w ciagu najblizszych 15-20 lat.

Do góry
#4295768 - 13/12/2010 22:24 Re: Kibice [3] [Re: mat2000]
Carpal Tunnel

Instabul BB nie ma żadnej ekipy, a mecze ogląda tam garstka osób. Coś jak u nas Warta Poznań grająca na Miejskim. Poza tym z tych 56k Trabzonsporu, większość to pewnie mieszkający w Stambule.

W Polsce też goście nierzadko stanowią większość na stadionie, ale to głównie w niższych ligach odkąd w ekstraklasie nie grają wynalazki typu Wronki.

Do góry
#4295773 - 13/12/2010 22:31 Re: Kibice [3] [Re: forty]
forty Offline

lekko podkoloryzowane,bo na meczu było troche ponad 40tys kibiców,ale i tak robi wrazenie

http://fanatik.ekolay.net/Liderin-keyfi-yerinde-1-3_3_Detail_88_204878.htm

Do góry
#4295818 - 13/12/2010 23:24 Re: Kibice [3] [Re: forty]
craax Offline
Carpal Tunnel

oczywiscie, ze wiekszosc stanowila ludnosc mieszkajaca tam a kibicujaja Trabzonowi, ale sam fakt i ta liczba warta odnotowania

Do góry
#4295828 - 13/12/2010 23:32 Re: Kibice [3] [Re: craax]
bącki05 Offline
addict

Meldunek: 08/12/2010
czy można sobie takie coś wyobrazić w Polsce ?? haha oczywście że nie.

W Polsce to niektórym nie chce się spiewać na pełnej $%&%^&* przez 90min a co dopiero PRZYGOTOWYWAC taką "oprawe" 4-5 tygodnie ? jak nie więcej...

Do góry
#4295845 - 13/12/2010 23:57 Re: Kibice [3] [Re: bącki05]
forty Offline

40 tysiecy !!!!!!! to całe nic

w sobote na meczu hokejowych druzyn uniwersyteckich w Michigan,na trybunach było uwaga

113 411 tys widzów

http://www.michigandaily.com/content/big-chill-update

Do góry
#4295857 - 14/12/2010 00:10 Re: Kibice [3] [Re: forty]
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006
Wytlumaczy mi ktos czemu mecze uniwersyteckie w USA we wszystkich dyscyplinach ciesza sie takim zainteresowaniem? blush

Do góry
#4295859 - 14/12/2010 00:10 Re: Kibice [3] [Re: forty]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Mało grin
Normalnie tyle przychodzi na mecze Michigan Wolverines w Futbol Amerykański.
W tym sezonie rekord oglądalności w historii FA na stadionie.

Do góry
#4295862 - 14/12/2010 00:14 Re: Kibice [3] [Re: Ludwiczek]
craax Offline
Carpal Tunnel

kibic a widz to roznica smile

Do góry
#4295865 - 14/12/2010 00:17 Re: Kibice [3] [Re: Ludwiczek]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

@Kerogh
- nie ma takiej komercji jak w NFL
- zawodnicy graja dla gry , nie dla kasy [nie przesadzam]
- nie pobierają pensji prócz tego co daje uniwerek w ramach stypednium [paradoksalnie , to duże pieniędzy wydaję się , aby śledzić , czy zawodnicy nie biorą $$ z firm typu Nike etc.]
- długa historia uniwersytetów
- Uniwerki robią wszystko , aby absolwenci jak najdłużej pamiętali o uczelni

Tyczy się głównie Kosza i FA.
O NHL nie słyszałem , a w baseball to hmm - zawodnk mający 18,19 lat i tzw. power arm woli iść do MLB niż tracic parę lat w uniwerku.

Tak po za tym , to moim marzeniem jest jechać na meczyk NCAAF za parę lat

Do góry
#4295873 - 14/12/2010 00:21 Re: Kibice [3] [Re: forty]
APOLLYON Offline
Celtic Glasgow FC

Meldunek: 19/12/2003
40 tysiecy !!!!!!! to całe nic

w sobote na meczu hokejowych druzyn uniwersyteckich w Michigan,na trybunach było uwaga

113 411 tys widzów

http://www.michigandaily.com/content/big-chill-update

To były wielkie derby a mecz Trabzonu nie miał żadnego podtekstu w tle. Grali przeciw drużynie, która nie dość, że nie ma wielu kibiców, to jeszcze gra na zajebiście pojemnym stadionie. Jednak odległość jaką przebyli kibice, jest godna podziwu. Nie wierzę, że ogormna większość, to byli lokalni kibice gości.

Do góry
#4295923 - 14/12/2010 01:06 Re: Kibice [3] [Re: APOLLYON]
Carpal Tunnel

W Stanach na mecze high school football potrafi przyjść 15k. Powiedzmy sobie szczerze w wielu miejscach po prostu nie ma zespołów pro.

Stadiony nierzadko są na kampusach, więc dużo studentów przychodzi i nakręca atmosferę. Poza tym tak jak Ludwiczek napisał, w Stanach to jaką uczelnię skończyłeś zostaje z tobą na całe życie, ludzie się ze szkołami identyfikują tak jak u nas z miejscem urodzenia.

Zdecydowanie najciekawiej jest na futbolu i koszu. Niektórzy z Europy mocno by się zdziwili jaki jest tam poziom "fanatyzmu". Koczowanie przed halą dzień przed meczem nie jest niczym niespotykanym. W ubiegłym sezonie przed wieczornym meczem Kentucky o 9 rano w hali było 25k. Parę lat wcześniej w 40 minut sprzedali 23k biletów na... trening.

Na koszu często są specjalne sektory (student sections) dla studentów (na ogół są najbardziej zagorzali) czyli coś a'la nasz młyn wink Oczywiście dłuższych pieśni tam nie znają, ale krótkie okrzyki, skakanie, wycie przy possession przeciwnika czy machanie łapami jest zupełnie normalne. Do tego oczywiście dochodzi stanie cały mecz - coś nie do pomyślenia na NBA.

Na futbolu wrażenie robią przede wszystkim liczby - 100k ubrane na pomarańczowo na każdym meczu Tennessee czy skaczący cały stadion Wisconsin... Wyjazdy na drugi koniec Stanów w sile 10k konkretniejszych szkół też zupełnie normalne.

Do góry
#4295956 - 14/12/2010 01:18 Re: Kibice [3] [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
forty Offline

Do góry
#4295987 - 14/12/2010 01:28 Re: Kibice [3] [Re: forty]
forty Offline

heh to ja sie zapędziłem bo zamiast 15 to 150 zobaczyłem ,sorry

Do góry
#4296360 - 14/12/2010 04:03 Re: Kibice [3] [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003

Zdecydowanie najciekawiej jest na futbolu i koszu. Niektórzy z Europy mocno by się zdziwili jaki jest tam poziom "fanatyzmu".

Nawet czasem potrafią prowadzić zorganizowany doping

A po meczu kilkanaście tysięcy cieszących się ludzi wbiega na murawę i nikt nie robi z tego problemu...

Do góry
#4296594 - 14/12/2010 05:49 Re: Kibice [3] [Re: Ghost]
Carpal Tunnel

Racja, żaden upset nie może się obyć bez wjazdu na murawę/parkiet grin Dla nas to inny świat, nie możemy się nadziwić, że żadnemu graczowi przeciwnego zespołu włos z głowy nie spada.

Potrafią też powtarzać za 'gniazdowym':

Generalnie ludzie się dobrze bawią (np. Duke) i tyle.

Do góry
#4304510 - 18/12/2010 03:08 Re: Kibice [3] [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
akagi Offline
Carpal Tunnel

Przed świętami na rynku ukaże się książka ,
pt. " Krew na stadionach " ( Cena 30 zł ).

Jest top beletrystyka, opisująca prawdziwe " przygody "
kibiców Legii.

Do góry
#4304566 - 18/12/2010 03:47 Re: Kibice [3] [Re: akagi]
ultra1978 Offline
Carpal Tunnel

Ta książka to będzie o honorowych dawcach krwi ;p?

Do góry
#4304571 - 18/12/2010 03:49 Re: Kibice [3] [Re: ultra1978]
akagi Offline
Carpal Tunnel

Jeszcze nie czytałem.

Możliwe, że i o honorowych dawcach coś będzie.

A Ty studentem medycyny jesteś ?

Do góry
#4304583 - 18/12/2010 04:01 Re: Kibice [3] [Re: akagi]
ultra1978 Offline
Carpal Tunnel

Nie ale też w bieli robię bo śnieg odgarniam żeby zarobić na alimenty ;p

Do góry
#4304594 - 18/12/2010 04:11 Re: Kibice [3] [Re: ultra1978]
akagi Offline
Carpal Tunnel

No to chyba ta książka w Twoich priorytetach wydatkowych się nie znajdzie. wink

Do góry
#4304610 - 18/12/2010 04:19 Re: Kibice [3] [Re: akagi]
ultra1978 Offline
Carpal Tunnel

E tam za darmo se na ksero odbije jak "Ligę farmazonów" kiedyś ;p

Do góry
#4307273 - 19/12/2010 13:48 Re: Kibice [3] [Re: ultra1978]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Lige w koncu Andersen pisal wiec warto bylo przeczytac wink

A to nowe wydawnictwo z tego co widzialem to zbyt wysoka literacko polka to nie jest. Pisanie beletrystyki z marszu nie jest imo najleszym pomyslem.

Ale pewnie i tak przejrze smile

Do góry
#4308682 - 20/12/2010 02:51 Re: Kibice [3] [Re: ultra1978]
lupus Offline
antimadrista

kibic a widz to roznica smile

Craax fanatycy są wszędzie, niezależnie od miejsca na ziemi i dyscypliny.

Poza tym czym sie rozni ten co w usa wpiernicza hot doga od tego co je u nas kielbase?
Stadiony w USA sa wypelnione kibicami (w Polsce nowoczesnych stadionow coraz wiecej, ale kompletu na lidze w Poznaniu np nie bylo jeszcze). A bieda to sie zacznie jak skoncza te we Wroclawiu i Gdańsku.

Film wrzucony powyzej, pokazuje caly stadion w barwach u nas kolejna rzecz nie do pomyslenia.
Szalik kazdy wezmie, ale juz koszulki/bluzy w barwy nie zaloza wszyscy.
Niestety.

Originally Posted By: ultra1978
Nie ale też w bieli robię bo śnieg odgarniam żeby zarobić na alimenty ;p

laugh

Do góry
#4315457 - 23/12/2010 23:41 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
akagi Offline
Carpal Tunnel

Legia Warszawa wyrobiła do tej pory 99600 kart kibica
z wbudowany chipem

Do góry
#4315557 - 24/12/2010 01:41 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
codi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2005
Poza tym czym sie rozni ten co w usa wpiernicza hot doga od tego co je u nas kielbase?

W hot dogu jest parowka laugh

Do góry
#4322648 - 29/12/2010 00:45 Re: Kibice [3] [Re: codi]
Ryan20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2005

Do góry
#4329914 - 01/01/2011 22:43 Re: Kibice [3] [Re: Ryan20]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#4330029 - 01/01/2011 23:19 Re: Kibice [3] [Re: anfa_]
lupus Offline
antimadrista

Widzialem to jakis czas temu.
Dobre smile
Szkoda, ze u nas puszczaja jakies gowna technomulskie.

A jak jestesmy w takim klimacie to miazga to dla mnie jest to:

Fani University of Wisconsin

Do góry
#4376445 - 17/01/2011 22:18 Re: Kibice [3] [Re: lupus]
akagi Offline
Carpal Tunnel

15 uzbrojonych w broń ostrą mężczyzn zabiło na osiedlu w Krakowie
osobę uważaną za nr 2 w środowisku kibiców Cracovii.

Co to się kur.. dzieje w tej Polsce !!!

Do góry
#4376487 - 17/01/2011 22:42 Re: Kibice [3] [Re: akagi]
Krystian Offline
Carpal Tunnel

Kraków: makabryczny mord szalikowców, zadali ofierze 60 ciosów nożem i maczetą

dzisiaj, 13:16
mkw, NZ / RMF FM, gazeta.pl, Onet.pl

Dziś w Krakowie grupa około 20 pseudokibiców Wisły Kraków zamordowała przywódcę szalikowców Cracovii. Mężczyzna zmarł po otrzymaniu około 60 ciosów nożem i maczetą. Akcja mogła być zaplanowana - podaje RMF FM.

30-latek został zamordowany na osiedlu Kurdwanów.

Według informacji zdobytych przez portal gazeta.pl zamordowanym jest Tomasz C. - bardzo ważna osoba w środowisku kibiców Cracovii. Według policji mogła to być zaplanowana akcja.

Około godziny 10 Tomasz C. jechał ulicą Wysołuchów. Z bocznej ulicy wyjechały trzy samochody. Jeden z nich, jeep, staranował auto 30-latka. Kierowca próbował uciec, ale napastnicy rzucili się za nim. Zadano mu 60 ciosów nożem i maczetą. Mężczyzna zmarł po godzinnej reanimacji.

Jak nieoficjalnie dowiedział się Onet.pl zamordowany mężczyzna, znany był w środowisku pod pseudonimem "Człowiek".

Sprawcy napadu są poszukiwani, do tej pory policja zatrzymała dwóch z nich.

Do góry
#4376605 - 17/01/2011 23:34 Re: Kibice [3] [Re: Krystian]
craax Offline
Carpal Tunnel

nie komentujcie tego jak mozecie i uszanujcie choc na jakis czas - mediom nie ufajcie

bardzo ciezka sprawa tak nagle stracic kolege frown to byl dla naszej "rodziny" ktos BARDZO WAZNY - zostawil zone i dzieciaka

czesc Jego pamieci !!!!

Do góry
#4376617 - 17/01/2011 23:39 Re: Kibice [3] [Re: Amir_Khan]
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Misiek rzucił nożem w Dino Baggio ,teraz mord Wisły z użyciem noża ,w Kielcach również mord Wisły ale i tak nożownikami będzie Cracovia.

Do góry
#4376644 - 17/01/2011 23:52 Re: Kibice [3] [Re: craax]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

znajac zycie, to cale zajscie wcale kibicowskiego podloza miez nie musialo..

Do góry
#4376986 - 18/01/2011 02:11 Re: Kibice [3] [Re: mat2000]
maciey Offline
old hand

Meldunek: 05/01/2004
***/news/6132

Do góry
#4376990 - 18/01/2011 02:12 Re: Kibice [3] [Re: maciey]
maciey Offline
old hand

Meldunek: 05/01/2004
weszlo. com/news/6132
Sensownie napisane w temacie dyskusji.

Do góry
#4377331 - 18/01/2011 04:30 Re: Kibice [3] [Re: jadanek]
Twin Peaks Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/01/2003
Ci co zrobili nie grzeszą mądrością, piszecie, że to nie porachunki kibicowskie. Gdyby tak nie było to gość by dostał kulkę w łeb w jakiejś ciemnej uliczce. A tu mieliśmy regularny dziki zachód, spychanie auta to kozactwo. Zapewne szybko dorwą uszkodzony samochód z ogromną ilością dna. Godzina 10 więc i monitoring pójdzie w ruch. Stawiam 1,1 do 1 , że dorwą wszystkich...

Szkoda chłopa, zwłaszcza, ze żonaty i dzieciaty, ale jest sobie sam winien. frown

wisła dno! nr 1 we frajerstwie, w nożownictwie! ostatnie wszystkie ofiary zmarły z rąk frajerów wiślackich

Do góry
#4377350 - 18/01/2011 04:36 Re: Kibice [3] [Re: Twin Peaks]
Bzyku Offline
Blade Runner

Dobrze weszło pisze. Takie coś nie ma nic wspólnego z chuliganką czy pseudokibolami. To zaplanowane morderstwo z zimną krwią. A ci ludzie to zwykłe zwierzęta, które trzeba wyeliminować ze społeczeństwa.

Pewnie jak to bywa ofiara też swoje za uszami miała, niemniej ci bandyci po wyłapaniu ich powinni odpowiadać nie za jakieś tam chuligańskie wybryki, rozbój czy nieumyślne spowodowanie śmierci.

Umyślne, zaplanowane i z zimną krwią przeprowadzone.

Teraz pewnie podobni mordercy spod szyldu Cracovii (a co? może tam ich nie ma?) wezmą odwet.

Do góry
#4377387 - 18/01/2011 04:46 Re: Kibice [3] [Re: vamo$]
fenomen Offline
old hand

Meldunek: 25/08/2010
Co to się dzieje .
Wisła która zawsze tępiła Cracovie od Nożowników sama atakuje z sprzętem nie pierwszy raz .
Małpa też był przecież Ofiarą.

Już nigdy nie będzie tak jak kiedyś awantury bez sprzętu rzecz jasna zdarzały się sporadycznie , ale to co jest teraz przechodzi ludzkie granice . Ustawianie się na jedną osobę to jest chore .

Do góry
#4377400 - 18/01/2011 04:52 Re: Kibice [3] [Re: vamo$]
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006

Do góry
#4377559 - 18/01/2011 05:48 Re: Kibice [3] [Re: Gaske]
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002

Do góry
#4377574 - 18/01/2011 05:54 Re: Kibice [3] [Re: ELDORADO]