Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#40299 - 09/01/2003 18:53 Skoki - rozbieżności w regulaminach
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Według mnie dużym problemem są rozbieżności przepisowe w firmach bukmacherskich.

Jeśli chodzi o regulamin w Expekcie to jest tam zaznaczone, że w zakładach 'head-to-head' następuje zwrot gdy np. jeden z zawodników nie wystąpi w konkursie, na który jest zakład.

Tak więc takie h2h jak Lappi - Morgenstern czy Jaafs - Kobelev kończą się zwrotami, ponieważ ani Lappi ani Kobelev nie wystąpili w konkursie. Po prostu się nie załapali.

W GB np. powinien liczyć się zakład gdzie jeden zawodnik wystąpił w konkursie a drugi poległ w eliminacjach: If a participant withdraws before the start of the event (including official trials) the respective bets are deemed void. Tutaj możemy uznać eliminajce jako official trials, choć jeśli ktoś ma odwrotne doświadczenie to proszę o tym napisać w tym temacie.

Centrebet ma według mnie najlepszy system pod tym względem, ponieważ obok każdego zakładu widnieje ikonka "i", na którą można kliknąc by się dowiedzieć jak wygląda regulamin na ten konkretny zakład: Betting on the Best Finish Head to Head. Both Skiers Must Leave the Start Gate for Bets to Stand, Qualification Included. Jak widać, w Centrebet też liczą się kwalifikacje i wystąpienie w nich już się liczy jako udział w konkursie.

Do góry
Bonus: Unibet
#40300 - 09/01/2003 19:16 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Waski Offline
enthusiast

Meldunek: 06/11/2002
I słusznie-kwalifikacje to integralna część zawodów, udział w nich to tym samym udział w konkursie...

A expekt nadal nie dał regulaminu na skoki... Czyli znów będą takie wałki jak z Jaafs-Kobelev, gdzie Kobelev zakwalifikował się, Conrad do konkursu, a nie wszedł do pierwszej 30, podobnie Jaafs...

Do góry
#40301 - 09/01/2003 19:58 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Conrad Offline

Witam, o którym konkursie mówimy, bo jeśli obaj skakali w pierwszej rundzie to Expekt nie ma żadnych podstaw do anulowania tego zakładu.

Do góry
#40302 - 09/01/2003 20:26 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Waski Offline
enthusiast

Para Jaafs-Kobelev była tylko jedna, był to konkurs w Innsbrucku Obaj skali w I rundzie i żadne z nich nie wszedł do 30. Lepszy rezultat miał Kobelev. Wynikałoby ,że wygrał Kobelev. Ale expekt uznał,że skoro żaden nie wszedł do finałowej 30 to anulują zakład. Trochę to dziwne, co nie? No i w dodatku te historie z wyjmowaniem pieniądzy za ten zakład bez naszej wiedzy, zmiana decyzji itp.

Nie ma regulkaminu na skoki w expekt i póki go nie będzie to takie wałki będą sie zdarzać...

Dla mnie udział w kwalifikacjach to już udział w zawodach i jeśli zawodnik nie wejdźie do 50 to i tak zakłady na niego powinny być ważne

Do góry
#40303 - 10/01/2003 02:49 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Conrad Offline

Wąski, dostałem informacje od Expektu, że wygrane z zakładu Jaafs-Kobelev zostały już przekazane wraz z przeprosinami. Sprawdź proszę konto czy wszystko jest już ok.

Jeśli chodzi o ważność kwalifikacji jako formę uczestnictwa w zakładzie o konkurs skoków, to jest to sprawa danej firmy. Podobnie jest z tenisem, gdzie buka inaczej traktują np. skrecz zawodnika. Niektórym firmom wystarczy rozegranie przynajmniej jednej piłki, u innych zakłady są ważne dopiero po rozegraniu jednego seta, a jeszcze u innych cały mecz musi zostać rozegrany bo inaczej firma zwraca stawki (Hill i VC).

Do góry
#40304 - 10/01/2003 03:02 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Waski Offline
enthusiast

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[qb]Wąski, dostałem informacje od Expektu, że wygrane z zakładu Jaafs-Kobelev zostały już przekazane wraz z przeprosinami. Sprawdź proszę konto czy wszystko jest już ok.
[/qb][/QUOTE]Conrad, zakłady za zakłady Jaafs-Koblev był zwrot! Przyszły kupony z kursem 1,00.
Wpierw dali zwrot, czyli zwrócili kasę- dzień póxniej nagle uznali,że wygrał Kobelev-zabierając kasę uprzednio zwróconą a przynając wygrane stawiającym na Kobeleva(wtedy powstały paradoksy typu minusowe konto u jednego kolegi). Po burzy na forum znów zmienili zdanie i jednak dali zwrot, ponownie manipulując kasą..

Czy to jest profesjonalne zachowanie? Najgorsze,że odjęli kasę bez powiadomienia graczy! Bardzo brzydkie zachowanie. Dwókrotna zmiana decyzji jes po prostu wynikiem braku ścisłego regulaminu na skoki - expekci sami nie wiedzieli co robić.

Do góry
#40305 - 10/01/2003 03:06 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Fred Offline
old hand

Meldunek: 13/11/2002
Conrad ja obstawiłem wspomnianą parę Jaafs K - Kobelev na Kobeleva i mam zwrot przed chwilą sprawdzałem konto i cały czas mam policzone to zdarzenie jako zwrot, a więc Expekt cały czas olewa swoich klientów i jeszcze wciska im kit. Historia tego zakładu jest długa raz dawali zwrot raz wygraną Kobeleva i tak kilka razy ale ostatecznie dostałem zwrot, który mnie pozbawił "paru złotych".
Z tego co napisałeś zrozumiałem, że powinni mi zapłacić za tan zakład ale konto bez zmian.
Czyli albo oni Cię okłamali albo ja coś źle zrozumiałem.

Do góry
#40306 - 10/01/2003 04:47 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
jaix Offline
enthusiast

Meldunek: 17/08/2002
Musze przyznac ze u mnie tak samo jak u Was expekt namieszal strasznie. Najpierw wyplacili mi pieniadze z kuponu (multiple) gdzie nie trafilem pary Jaafs K - Kobelev, pozniej poslali za moje pieniadze bez mojej wiedzy ten sam zaklad i drugi gdzie tez mialem pare Jaafs K - Kobelev (zaklad przegrany) i tym razem oba zaklady przegraly.
Pisalem do expektu zdziwiony co sie stalo ze na moim koncie pojawily sie nagle 2 zaklady z przed 2 dni i jeszcze raz zaplacilem za te zaklady - oni stwierdzili ze nie bylo na moim koncie zadnych tranzakcji i zebym sobie przeliczyl dokladnie historie mojego konta na kalkulatorze i ze wszystko sie zgadza.

A teraz musze pochwalic expekt ze dostalem maila z przeprosinami za blad podczas wprowadzania
wyniku zakladu Jaafs - Kobeleev i dostalem spowrotem moja wygrana + nadwyzszke! Nie wiem jak oni to policzyli i czy specjalnie czy nie ale dostalem wiecej niz powinienem. Wiec expekt w sumie zachowal sie ok tyle ze strasznie namieszali, mam nadzieje ze to ich ostatnia taka pomylka i co jak co ale dalej lubie expekt i zamierzam tam grac

A czy expekt zachowal sie naprawde w porzadku w stosunku do wszystkich zadecyduje to czy wyplacili innym za wygrana Kobeleev'a z Jaafs'em czy nie bo w sumie to on wygral i ciekawe czy znowu zabrali kase innym ktorzy wygrali na Kobeleev'e ?

Do góry
#40307 - 10/01/2003 04:52 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
jaix Offline
enthusiast

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Fred:
[qb]olewa swoich klientów i jeszcze wciska im kit. Historia tego zakładu jest długa raz dawali zwrot raz wygraną Kobeleva i tak kilka razy ale ostatecznie dostałem zwrot, który mnie pozbawił "paru złotych".
[/qb][/QUOTE]Sorry, nie zauwazylem tego. Wiec jednak expekt nie zachowal sie do konca w porzadku!

Do góry
#40308 - 10/01/2003 06:16 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Conrad Offline

Podniosę tę sprawę z Expektem bo tu jest OCZYWISTA wygrana Kobeleva z Jaafsem. Dam Wam znać w tym temacie jak się potoczy sprawa.

Do góry
#40309 - 10/01/2003 08:24 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
arth Offline
addict

Meldunek: 11/06/2001
no i niech napisza wreszcie jakis regulamin do tych zakaldow, bo dalej beda ustalac wyniki spotkan "po uznaniu" ...

80 minut meczu to 80 minut a nie 76 ... (nie wspominajac juz o 90 minutach).

a takiego kuriozum jak:
"In the case two or more participants achieve the exact same winning
result and therefore achieve a winning draw, the odds applied shall be
equal to the odds accepted divided by the number of participants drawing
(e.g. accepted odds 2.70 and three drawing participants leads to the
applied odds: 2.70/3 = 0.90)"

to nie ma w ZADNYM buku.

w efekcie tego za wygrany zaklad otrzymuje sie mniej niz sie postawilo (bo np jakis dwoch pozostalych zawodnikow sobie zremisowalo).

Dysponuje jednym takim "wygranym" zakladem za ktory dostalem 98% postawionej stawki. dodam ze "moj" zawodnik wygral z tymi dwoma pozostalymi, ale tamci mieli akurat remis miedzy soba).

arth

Do góry
#40310 - 10/01/2003 12:54 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
Tak to jest niezle. Kieys pisalem do nich. Wyszlo na to, ze chyba sie czepiam

Do góry
#40311 - 10/01/2003 17:55 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Conrad Offline

Mam już pierwszy raport:

Otóż "interpretacja" przepisów w Expekcie jest taka, że obaj zawodnicy (Jaffs+Kobelev)... nie ukónczyli konkursu... ponieważ nie awansowali do drugiej serii skoków.

Dla mnie jest to mocne przegięcie ponieważ obaj zawodnicy ukończyli konkurs na 42 i na 44 miejscu - zostali oficjalnie sklasyfikowani przezFIS. Nie rozumiem jak w skokach można zacząć ale nie ukończyć konkurs?!? No chyba że zostanie przerwany bo warunki się w trakcie znacznie pogorszą.

Co do 80 minuty (futbol) to jest to trochę dziwny zapis, ale jeśli taki jest to powinien być przestrzegany. Czy uznali wynik mecz przerwanego w 76 minucue?

Jeśli chodzi o dzielenie kursu przez ilość uczestników w razie takiej samej pozycji to taki zapis istnieje w innych firmach i nazywa się "dead-heat" rule. Nie wiem natomiast czy są tu rozbieżności co do sportów, w których zostaje zastosowany.

Do góry
#40312 - 10/01/2003 17:57 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
arth Offline
addict

Meldunek: 11/06/2001
ano...mi tez pokazali zebym spadal na drzewo, nie wyplacili wygranej i dolozylem do tego zakladu (wygranego zakladu)

arth

Do góry
#40313 - 10/01/2003 18:46 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Seen Offline
member

Meldunek: 15/12/2002
Conrad nie to żebym się czepiał ,ale skoro jest nadal tyle wątpliwości i expekt w zasadzie niczego nie wyjaśnia ( a jeśli już to pokrętnie )a i większość uczestników forum ma o tej firmie nie najlepsze zdanie, podparte doświadczeniem .Może warto by w końcu zdjąć tę firmę z listy polecanych buków.
Wiem że to Ty decydujesz o tym która firma uznawana jest za godną polecenia a która nie ,ale chyba już wystarczająco wiele osób przedstawiło argumenty świadczące delikatnie mówiąc o braku profesjonalizmu .
Umieszczając firmy bukmacherskie na liście na pewno korzystasz z opini innych uczestników forum a jestem przekonany że tych niezadowolnych i rozczarowanych poziomem świadczenia usług przez expekt jest o wiele więcej niż tych usatysfakcjonowanych .
Może w takich przypadkach warto zrobić jakąś sonde albo coś w tym rodzaju ?

Pozdrawiam

Do góry
#40314 - 10/01/2003 23:43 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Conrad Offline

Silesian, dzięki za post, choć przyznam że podjąłem decyzję i usunąłem Expekt z listy jeszcze przed przeczytaniem Twojego postu.

Od tej chwili Expekt nie jest już na liście na stronie głównej - został dodany za to brytyjski bukmacher www.bet365.com.

Nie wypłacając wygranych z zakładów Kobelev - Jaffs "1", Expekt stracił w moich oczach dużo szacunku. Nie ma żadnych podstaw by nie wypłacić graczom w tym przypadku należne im pieniadze.

Mecz.pl ma obowiązek zbać o interesy graczy i nie ma mowy o tolerowaniu takich działań ze strony Expektu czy jakiejkolwiek innej firmy. Nie ma mowy o jakiejkolwiek protekcji, nikogo nie będziemy kryć, żadnej sprawy nie będziemy "chować pod dywan". Jeśli należą Ci się pieniądze... to nie ma dwóch zdań na ten temat. Jesteśmy z Tobą.

Na zakończenie proszę o rozejrzenie się po sieci w następnych kilku dniach i spojrzenie czy inne serwisy sportowe w Polsce mają podobne zdanie, czy nie kładą swoich własnych "interesów" ponad Waszych i tego co się w rzeczywistości dzieje.

Do góry
#40315 - 11/01/2003 20:05 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
mszczyna Offline
addict

Meldunek: 24/10/2002
I znów para Hansen - Jaafs będzie bardzo kontrowersyjna
Jaafs przeskoczył Hansena o kilkanaście punktów, więc wygrana niepodważalna.
A co do rozstrzygania, czy któryś z zawodników jest lepszy, przyjmując za kryterium zakwalifikowanie się do drugiej serii, odnoszę się sceptycznie.
Przecież konkurs to oddanie przez zawodników conajmniej jednego skoku, a co za tym idzie w konkursie jest też klasyfikowany ten, który oddał tylko jeden skok. Zawodnik taki zajmuje któreś tam miejsce w ramach konkursu, mimo, że punktów Pucharu Świata nie otrzymuje. Ale w konkursie wystąpił!!!!

Do góry
#40316 - 11/01/2003 20:12 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Waski Offline
enthusiast

DOKŁADNIE... Niestety expekt tego chyba nie rozumie, choć zrozumiałoby to 5-letnie dziecko...
Nie zapłacili za Kobeleva, dzis pewnie znów nie zapłacą za Jaafsa Czyli zabiorą nam kasę...

A najbardziej wkurza mnie to,że nadal nie napisali regulaminu na skoki... Czyli sobie sami ustalaja reguły, a grający stwiaja w ciemno... Bardzo nieprofesjonalne... Wystarczyłoby napisać w "zasadach" nowy dział obnok trottingu i boksu "Skoki narciarskie" i podać zasady - nie byłoby takiego wielkiego niesmaku...

Do góry
#40317 - 11/01/2003 20:46 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Gy_Gy_Crav[eel] Offline
veteran

Meldunek: 09/11/2001
cze

tez mam ta pare waski i czekam na rozwoj wydarzen ,czy znow bedziemy wieszac psy za ich lenistwo , tak trudno ustalic regulamin dla danej dyscypliny...

A moze trzeba im poporostu zrobic dobra reklame w dobrej gazecie?(trza sie zrzucic po trochu i zrobic im reklame),moze wtedy zastanowia sie nad tym co robia
Bo jak narazie to expekt robi z siebie dziada!

pozdro

Do góry
#40318 - 11/01/2003 21:51 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Waski Offline
enthusiast

No i własnie expekt zaliczył zakład Jaafs-Hansen jako ważny i wygrany na Jaafsa!

Mam mieszane uczucia
Z jednej strony cieszę się,że uznali mi wygraną i w końcu po ludzku potraktowali ten zakład bez smieszności ,że obaj zawodnicy muszą być w 30.

Z drgiej strony - nie wiadomo co dalej... Reulaminu wciąż nie ma... Expekt rozlicza zakłady niekonsekwentnie... Nie wiadomo co będzie np. jutro w analogicznej sytuacji...

EXPEKT, WIEM,ŻE TO CZYTACIE! NAPISZCIE W KOŃCU NA WASZEJ STRONIE REGULAMIN NA SKOKI!!!

Do góry
#40319 - 11/01/2003 21:55 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Gy_Gy_Crav[eel] Offline
veteran

witam

dane kuponu
Kupon stworzony So 11/01/03 13:13
stawka : 60.00 PLN
wygrany 108.00 PLN

data zdarzenie rodzaj zakład rezultat kurs
So 11/01/03 13:45 Hansen K R - Jaafs K
Kto lepszy in K-120, Liberec Skoki Narciarskie 2 2 1.80

Jak widac zaklad zostal ,przyjiety przez expekt ,ale nie zamierzam jak narazie edytowac wyzej napisanego postu , poniewaz jak narazie do expektu ztracilem zaufanie i nie jestem pewny czy w chodzac jutro na konto czy bede mial wygrane te 48zl albo cos sie im odwidzi i zrobia zwrot!!!

pozdro

Do góry
#40320 - 11/01/2003 22:25 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Conrad Offline

No i kolejny przykład złodziejstwa. Wiecie dlaczego tak długo zajęło im rozliczanie zakładów. Bo przez ten czas sprawdzali co im się bardziej opłaca!!! uke:

Do góry
#40321 - 11/01/2003 22:43 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
jaix Offline
enthusiast

Expekt jest pojeb..... Coraz bardziej mnie denerwuje -
Wszystkie kupony ze skokow mi juz rozliczyli z wyjatkiem jedengo ktory postawilem za najwiecej kasy:
Bardal A - Bystřl L 2
Kranjec R - Morgenstern T 2

Morgenstern T wygral i Bystřl L tez tyle ze Bardal nie awansowal do pierwszej 30 i chyba znowu sprawdzaja co im się bardziej opłaca!!! uke:

Do góry
#40322 - 11/01/2003 22:47 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Waski Offline
enthusiast

[QUOTE]Oryginalnie wysłał jaix:
[qb]Expekt jest pojeb..... Coraz bardziej mnie denerwuje -
Wszystkie kupony ze skokow mi juz rozliczyli z wyjatkiem jedengo ktory postawilem za najwiecej kasy:
Bardal A - Bystřl L 2
Kranjec R - Morgenstern T 2

Morgenstern T wygral i Bystřl L tez tyle ze Bardal nie awansowal do pierwszej 30 i chyba znowu sprawdzaja co im się bardziej opłaca!!! uke: [/qb][/QUOTE]Nie no Bystel wszedł do 30 więc nawet nie mają jak ci nie uznać tego kuponu... Pewnie po prostu przeoczyli to i zaraz ci dadzą kasę, bo jak nie to...

Do góry
#40323 - 11/01/2003 22:52 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Gy_Gy_Crav[eel] Offline
veteran

[qb]No i kolejny przykład złodziejstwa. Wiecie dlaczego tak długo zajęło im rozliczanie zakładów. Bo przez ten czas sprawdzali co im się bardziej opłaca!!! uke: [/qb][/QUOTE]jo
No jezeli chca sie pozbyc takich domyslow u grajacych , to powinni rozliczyc tez pare Jaffs+Kobelev no i wkoncu czas na regulamin...

pozdro

Do góry
#40324 - 11/01/2003 22:59 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Banik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/06/2002
[QUOTE]Oryginalnie wyslal Conrad:
Mam już pierwszy raport:

Otóż "interpretacja" przepisów w Expekcie jest taka, że obaj zawodnicy (Jaffs+Kobelev)... nie ukónczyli konkursu... ponieważ nie awansowali do drugiej serii skoków.

[/QUOTE]Tym razem mamy podobna sytuacje :Hansen K R - Jaafs K . Obydwaj skoczkowie nie dostali sie do rundy finalowej...ale tym razem expekt wylonil zwyciezce...
Coz...pozostalo tylko czekac na "drugi raport"

Do góry
#40325 - 11/01/2003 23:01 Re: Skoki - rozbieżności w regulaminach
Fred Offline
old hand

Meldunek: 13/11/2002
[qb]No i kolejny przykład złodziejstwa. Wiecie dlaczego tak długo zajęło im rozliczanie zakładów. Bo przez ten czas sprawdzali co im się bardziej opłaca!!! uke: [/qb][/QUOTE]Dokładnie tak jak mówisz Conrad

Nie mogę znaleźć słów na ich zachowanie, a nie chcę tu bluźnić. To są zwykli ZŁODZIEJE !!!!!

uke: expekt

Teraz nie stawiałem ani na Jaafsa ani na Hansena ale jak przeczytałem, że zaliczyli tą parę jako zwycięstwo Jaafsa to sie wkurzyłem bo miałem zakład z Kobelevem gdzie zrobili mi zwrot i gdzie Kobelev wygrał, a więc w chamski sposób mnie okradli.

Conrad mam prośbę aby Expekt (czyt.złodzieje) zdjąć nawet z listy bukmacherów przyjmujących zakłady na ligę polską bo po co głosić, że taki buk wogóle istnieje skoro nie można go nawet nazwać bukmacherem.

Proponuję całkowity bojkot tych ZŁODZIEI

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08