#4188779 - 22/10/2010 17:58
Re: W co warto dziś inwestować? [7]
[Re: ELDORADO]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
gospodarczo nadal jestem niedźwiedziem i myślę, że nadchodzą ciężkie czasy:) troche trwało nim przekonałem się, że to hossa;) a ci najbardziej twardojajeczni z początku 2009r. trzymaja papier dalej i się śmieją z ciągłych kasandrycznych wizji, a żyd popmpuje indeksy i nie wiem dlaczego miałby przestać robić to akurat teraz, gdy w stanach zbliżają się wybory, sp500 jeszcze bez rekordu, ale ichniejsze blue chipy juz niewiele do szczytów mają, a poza tym juz pisalem ze usrael idzie droga japonii, w europie moze i jest zle, ale wcale nie przeszkadza to gieldom najwiekszych gospodarek - niemiec i wlk brytanii bic nowe rekordy, a emerging markets beda szły szybciej i grube ryby beda na tym korzystac, a z tym paliwem to wcale nie musi byc mgliste, tylko wydrukowane pieniadze, ktore nie trafia do sejfu tylko beda musialy sie rozlac w gospodarke a co do stóp % w chin to zgadzam się z ludzmi duzo madrzejszymi ode mnie: http://stojeipatrze.blogspot.com/2010/10/globalne-rynki-finansowe-komentarz.htmlcodzienne spieranie sie wzrosnie czy spadnie, nie ma wiekszego sensu, zobacz jaka sila prowadzi rynki od ponad 1,5 roku. żeby to sie załamało musialby wyplynac jakiś totalny babol - jesli tak sie stanie to mamy przeje.bane juz teraz a nie dopiero za kilka lat:)
|
Do góry
|
|
|
|
#4188820 - 22/10/2010 18:30
[Re: Rysio Ochudzki]
|
Carpal Tunnel
|
chyba Rysio Ochudzki peja ma szlaban na politykę a choćby nie wiem jak majstrowali przy liczeniu inflacji to i tak w europie bedzie dwucyfrowa w perspektywie 10 lat:) hans fajnie pisze o print ekonomii;) cóż trzeba czekać, na razie świat uważa że tak można w nieskonczonosc, tak jak nieruchomosci w usraelu miały rosnac jak drzewa do nieba
|
Do góry
|
|
|
|
#4188977 - 22/10/2010 19:27
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
chyba Rysio Ochudzki peja ma szlaban na politykę a choćby nie wiem jak majstrowali przy liczeniu inflacji to i tak w europie bedzie dwucyfrowa w perspektywie 10 lat:) hans fajnie pisze o print ekonomii;) cóż trzeba czekać, na razie świat uważa że tak można w nieskonczonosc, tak jak nieruchomosci w usraelu miały rosnac jak drzewa do nieba hans wogole fajnie pisze co do nieruchomosci polecam cykl wykladow z Peterem Schiffem ktory w bardzo fajny sposob to obrazuje w bardzo duzym skrocie zwraca uwage na fakt ze ludzie mysleli ze wystarczy kupic nieruchomosc ktora osiagnie taka rocxzna stope zwrotu w przypadku sprzedazy ze wyraznie przewyzszy mozliwosc zarobienia takich pieniedzy na etacie w pracy
|
Do góry
|
|
|
|
#4198446 - 28/10/2010 06:20
[Re: ELDORADO]
|
Carpal Tunnel
|
indeksy od początku września rosną i rosną. należy im się odpoczynek jak psu buda. ale żeby od razu sen zimowy? S&P500 zleciał dziś o całe 0,27%. amerykańskie blue chipy wdrapują się i do rocznych szczytów pozostało niewiele. raczej kwestia czasu. ciekawe czemu tak rosły przez ostatnie 2 miesiace? pewnie pod to co powie benek. wtedy realizacja zysków, chwilowy niepokój i telewizyjne pierdolenie ekspertów, którzy zawsze znajdą milion powodów dlaczego wczoraj spadło. ja wolę powiesić trochę więcej skarpet na święta. najwyżej stracę trochę czasu na robienie na drutach. ale jak mikołajowa wpadnie na komin, to będzie elegancko
|
Do góry
|
|
|
|
#4198475 - 28/10/2010 06:57
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/11/2003
|
Eldo, też widzę dolarka powyżej 3, nawet powyżej 3,1-3,15, kwestia kilkunastu tygodni max, już abstrahując od kursu EURUSD sądzę, że złoty znów się osłabi do głównych walut, zwłaszcza do dolara i franka, i funta, mniej do euro, lub niewiele
|
Do góry
|
|
|
|
#4198501 - 28/10/2010 07:19
[Re: zmarcin]
|
Carpal Tunnel