#3941847 - 18/06/2010 02:59
Re: W co warto dziś inwestować? [7]
[Re: Inzaghi78]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
mura skubiesz caly czas MCI czy sie podddales ?? szczerze mowiac jestem troche zaskoczony zachowaniem tego waloru mimo iz to moj rezerwowy papier ?! chyba przynosisz pecha tym spolkom no offence mura to skubie słonecznik troche nam nasza słodzina spadła, a i bbz dostał zdrowo po tyłku , ale dalej twierdze ze to tylko korekta i warto sie pakowac , bo edek wyznacza ten szlak
|
Do góry
|
|
|
|
#3943069 - 18/06/2010 18:32
[Re: ELDORADO]
|
newbie
Meldunek: 17/04/2009
|
Pod warunkiem, że to jest korekta, a póki co odbicie mizerne, wielkie rGr sie rysuje na S&P, jedziemy na prawym ramieniu do 1150 i zobaczymy na ile bykom wystarczy pary. Edek z wolna nabiera rozpedu ku górze . to mnie utwierdza w tyn ze to korekta , znowu dokupilem bbz , astra sie nie martwie , ten spadek jest ptrzy mizernych obrotach na bbz dna nie widać - ktoś sypie równo. ciekawe jak długo jeszcze?
|
Do góry
|
|
|
|
#3943089 - 18/06/2010 18:39
[Re: marti]
|
Joker
|
Pod warunkiem, że to jest korekta, a póki co odbicie mizerne, wielkie rGr sie rysuje na S&P, jedziemy na prawym ramieniu do 1150 i zobaczymy na ile bykom wystarczy pary. Edek z wolna nabiera rozpedu ku górze . to mnie utwierdza w tyn ze to korekta , znowu dokupilem bbz , astra sie nie martwie , ten spadek jest ptrzy mizernych obrotach na bbz dna nie widać - ktoś sypie równo. ciekawe jak długo jeszcze? jestem cierpliwy i ciagle usredniam kurs , obroty mizerne , a cena juz znacznie powyzej fundamentów , leszcze sie wysrasza , a kurs porysuje niebo , oczywiscie jest ryzyko , ale kto nie ryzykuje ten nie ma
|
Do góry
|
|
|
|
#3945475 - 19/06/2010 06:03
|
Joker
|
dalej obstawiam letnią hosse dokupilem dzis kernela i usrednilem bbz POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3953601 - 22/06/2010 18:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
nic sie nie dzieje, więc nie ma o czym pisac:) no chyba, że ktoś szaleje na karen ostatnio poza tym odechciewa sie pisac. podalem sklad portfela i że nie bede zwiekszal jego pojemnosci dopoki wig20 nie przejdzie 2500 a Wy pytacie czy skubie dalej :| za to sądząc po niektorych wypowiedziach to przy dokupowaniu Wasz portfel ma już chyba ze 180%:) albo że rdg zakopane i nie dokupuje a czepiliście sie jak rzep ogona:) może odrobi może nie, moja kasa i robie z nią to na co mam ochote:) cóż, dla mnie najwazniejsze są idm i mci ale chyba pisałem o tym z 10 razy:) nie zachowuja sie dobrze ostatnio, ale trzymam, strategii nie zmieniam póki co:) za parę miesięcy znów będziemy mądrzejsi:) a na razie to zastanawiam sie gdzie spędzić urlop:)
|
Do góry
|
|
|
|
#3960571 - 24/06/2010 18:17
[Re: dampan]
|
Joker
|
Cóż mam pisac , mamy męczący boczniak , ale nasza ukraina ma sie dobrze a bzz bedzie jeszcze królem gdy dojdzie do letniej hossy , na którą ciągle obstawiam No mam nadzieje ze z BZZ nie skończy się jak ze starkiem, bo narazie leci i leci a ja załadowany lekko średnio po 0,86 stark to byla wydmucha , bbz tu jest fundamet , wszystkie wskazniki ma teraz super , ja mam go usrednionego po 0,88 dzisiaj znowu dokupilem , ogolnie mamy teraz boczniaka i to najbardziej meczace i wqurwiajace , bo nie wiadomo kiedy sie on skonczy , podpowiedzia jest sytuacja na Edku , ale tutaj mamy to samo co na gieldach nie mozna złąpac trendu POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3960620 - 24/06/2010 19:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/03/2003
|
Cóż mam pisac , mamy męczący boczniak , ale nasza ukraina ma sie dobrze a bzz bedzie jeszcze królem gdy dojdzie do letniej hossy , na którą ciągle obstawiam No mam nadzieje ze z BZZ nie skończy się jak ze starkiem, bo narazie leci i leci a ja załadowany lekko średnio po 0,86 stark to byla wydmucha , bbz tu jest fundamet , wszystkie wskazniki ma teraz super , ja mam go usrednionego po 0,88 dzisiaj znowu dokupilem , ogolnie mamy teraz boczniaka i to najbardziej meczace i wqurwiajace , bo nie wiadomo kiedy sie on skonczy , podpowiedzia jest sytuacja na Edku , ale tutaj mamy to samo co na gieldach nie mozna złąpac trendu POZDRO ELDO Eldo, możesz coś więcej o tych fundamentach napisać. Ogólnie podoba mi się profil tych spółek zależnych, ale to chyba dopiero początkowa faza rozwoju, na zyski trzeba będzie poczekać
|
Do góry
|
|
|
|
#3964014 - 25/06/2010 22:57
[Re: qbasmuggy]
|
newbie
Meldunek: 17/04/2009
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3965509 - 26/06/2010 04:52
[Re: mura]
|
Joker
|
qbasmuggy , - energia odnawialna u nas ciagle w powijakach , wystarczy -przekroczyc granice , wszedzie wiatraki -zaangazowanie kapiatalowe fudu - "Czynnikiem, który w długiej perspektywie będzie pozytywnie wpływał na wycenę emitenta, będzie rozwijana działalność w segmencie energetyki wiatrowej. Pozyskane środki z dotacji oraz kredytów z wysokim prawdopodobieństwem pozwolą podmiotowi Viatron na rozpoczęcie działalności na przełomie lat 2010/2011. Dodatkowo projekty rządowe budowy biogazowni oraz możliwego dofinansowania na ich budowę przez NFOŚ w postaci bezzwrotnych dotacji oraz preferencyjnych kredytów mogą przyczynić się do pozyskania znacznych kontraktów w tym segmencie" - napisali analitycy w raporcie. docelową dla akcji spółki do 1,51 zł " a wczoraj Viatron podpisał stosowne umowy i ma na to srodki przez to spolka skazana jest na duzy wzrost wczesniej czy pozniej , te ostatkie spadki na niej byly przy niewielkich obrotach , coz nie dla psa kielbasa i trzeba bylo co nieco wyleszczyc z papiera drobnice moim zdaniem malo jest juz takich spolek na gpw o takim potencjalnym odpale POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3971949 - 29/06/2010 03:24
[Re: mura]
|
Joker
|
bez fajerwerków , dalej wierze w letnią hosse w portfelu mam astre kernela i bbz POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
|
|