Dobra, czas pomyslec nad jakims regulaminem. Ponizej przedstawiam prototyp i czekam na sugestie ewentualnych poprawek. Konkurs ma byc dla Was wiec jestem otwarty, aczkolwiek mam swoja wizje jak to mialoby sie potoczyc (wszyscy trafiaja wszystko i zgarniamy gruba kase

).
Prototyp Regulaminu:
1. W temacie podajemy wylacznie kupony z minimalnym AKO 1.40
2. Korzystamy wyłącznie z ofert następujących bukmacherów: Interwetten, Gamebookers,
Unibet, Expekt, Betandwin, Sportingbet.
3. Kupony moga skladac sie z od 1 do 3 zdarzen (to trzeba jakos po ludzku sformulowac, ale spiacy jestem i nie chce mi sie

)
4. Kazdy typer moze w ciagu tygodnia podac maksymalnie 4 kupony
5. Kupony nie moga sie powtarzac, tzn kazdy kupon musi sie roznic od kazdego innego co najmniej jedna pozycja.
6. Kupony publikujemy najpozniej na 1 godzine przed rozpoczeciem pierwszego zdarzenia.
7. Kupon musi byc mozliwy do zagrania w momencie publikacji (a wiec musi byc zgodny z regulaminem gry konkretnego bukmachera)
8. Kupon musi posiadac okreslona, przedstawiona ponizej forme:
01###10.09 16:00 AKO:2.20###k1 typer
10.09 16:00 Cowdenbeath - Berwick (2) 2.20
gdzie kolejno:
01 - nr. rankingowy typera
### - krzaczki
10.09 - data rozpoczecia pierwszego zdarzenia
16:00 - godzina rozpoczecia pierwszego zdarzenia
AKO:2.20 - kurs kuponu, liczony jako iloczyn kursow poszczegolnych zdarzen
### - znowu krzaczki
k1 - nr kuponu w danym tygodniu (k1, k2, k3 lub k4)
typer - nick typera
9. Kazdy kupon 'gramy' za stawke 10j/10zl/10$/...
10. Podstawa pozycji w rankingu jest kolejno: skutecznosc (stosunek trafionych do wyslanych), saldo (przy zalozeniu ze kazdy kupon zostal zagrany za 10j), ilosc podanych kuponow (im wiecej tym lepiej), kolejnosc alfabetyczna, wlasne widzimisie organizatorow.
11. Zwroty i zdarzenia przelozone traktujemy jako kurs 1.00. Jezeli w zwiazku z tym kupon nie spelnia punktu 1 regulaminu (a wiec AKO jest mniejsze niz 1.40) wowczas kupon jest aulowany i przysluguje typerowi kupon zastepczy.
12. Wszystkie kupony musza sie zakonczyc do niedzieli do godziny 22:00. W ekstremalnych przypadkach, na prosbe typera deadline ten moze zostac przelozony, ale zalezy to tylko i wylacznie od dobrej woli organizatorow.
13. Typerzy ktorych saldo bedzie przez 2 kolejne tygodnie wynosic mniej niz -50j zostana usunieci z konkursu na okres X tygodni.
14. Typerzy, ktorzy przez 5 kolejnych tygodni nie podadza zadnego kuponu zostana usunieci z konkursu na okres X tygodni.
15. Wszelkie kwestie nieuregulowane niniejszym regulaminem, jesli zajdzie taka potrzeba, zostana rozstrzygniete decyzja organizatorow.
-----------------------
No i teraz fundamentalna kwestia. Nie wiem jak dlugo widzicie bawic sie w takie cos ? Czy do czerwca tak jak poprzednia edycja ? Czy moze skrocic ta zabawe troche i np. zrobic finisz na koniec stycznia, a potem pomyslec o kolejnej edycji ? Od tego tez uzalezniam na ile tygodni wykluczaloby sie typerow w punktach 13 i 14 regulaminu.
Czekam na odzew. Na razie jakies takie marne zainteresowanie, ale AKO zawsze tak mialo wiec nie jestem zaskoczony