#397807 - 16/09/2005 12:50
Re: ....::::AKO::::.... przymiarki do nowej edycji
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/02/2003
|
jesli mozna to tez zagram... i wplacam 10zl wpisowego...czekam na jakis odzew, poniewaz nie wiem czy moge po terminie...
|
Do góry
|
|
|
|
#397808 - 16/09/2005 13:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/09/2003
|
Quote:
jesli mozna to tez zagram... i wplacam 10zl wpisowego...czekam na jakis odzew, poniewaz nie wiem czy moge po terminie...
Termin zgłoszeń mija w niedzielę. Zresztą zgodnie z regulaminem można się zgłosić do konkursu jeszcze w jego trakcie. W tej chwili preparujemy listę startową by wiedzieć mniej więcej ile osób zawalczy o nagrodę.
LISTA STARTOWA UCZESTNIKÓW III EDYCJI KONKURSU AKO:
1. Coin ($) 2. Nobody1111 ($) 3. Deithwen 4. luk4sz_ ($) 5. Rivaldinho ($) 6. RobKrak ($) 7. konri 8. Emilio ($) 9. jaja 10. Raven 11. Randall ($) 12. Pele ($) 13. ...
|
Do góry
|
|
|
|
#397814 - 16/09/2005 19:59
|
Carpal Tunnel
|
LISTA STARTOWA UCZESTNIKÓW III EDYCJI KONKURSU AKO:1. Coin ($) 2. Nobody1111 ($) 3. Deithwen 4. luk4sz_ ($) 5. Rivaldinho ($) 6. RobKrak ($) 7. konri 8. Emilio ($) 9. jaja 10. Raven 11. Randall ($) 12. Pele ($) 13. Łobuziak ($) 14. AnJay ($) 15. ... Fundusz nagrodowy ma w tym momencie 100zł z wpisowego i 17.90zł ze sponsoringu jaja z zeszłego sezonu. Można zatem zrobić głosowanie (tylko typerzy, którzy o nagrodę będą walczyć) czy te 17.90zł dołożyć do wpisowego czy może próbować pomnożyć tę sumę poprzez granie kuponów najlepszych typerów. Przypominam, że czas na wpłatę 10zł na konto jaja mija w momencie rozpoczęcia 3 tygodnia konkursu. Jaja będę Cię wtedy prosił o zrobienie pełnej listy uczestników, którzy pieniądze przelali. Mam nadzieję, że nikt się nie wyłamie bo mimo wszystko miło rywalizować o jakąś symboliczną kwotę 
|
Do góry
|
|
|
|
#397818 - 16/09/2005 21:12
|
Carpal Tunnel
|
LISTA STARTOWA UCZESTNIKÓW III EDYCJI KONKURSU AKO:1. Coin ($) 2. Nobody1111 ($) 3. Deithwen 4. luk4sz_ ($) 5. Rivaldinho ($) 6. RobKrak ($) 7. konri 8. Emilio ($) 9. jaja 10. Raven 11. Randall ($) 12. Pele ($) 13. Łobuziak ($) 14. AnJay ($) 15. lars 16. ... Typerzy z ($) głosują czy obracać kwotą 17.90zł z puli nagrody:3-0 dla TAKpóki co 
|
Do góry
|
|
|
|
#397822 - 17/09/2005 12:08
|
newbie
Meldunek: 19/03/2005
|
Quote:
Dlatego sorry, ale nie ma mowy bym zrezygnował z rangowania względem skuteczności. Nie chcę byście rywalizowali o większe saldo - chcę byście rywalizowali o skuteczność. A minimalne AKO wydaje mi się odpowiednie. Jak na 30 typów trafisz 25 z kursem 1.40 to będziesz dobry.
No, będziesz dobry, ale niestety nic poza tym... Trafienie 25/30 kuponów po kursie 1.40 (i stawcę 10zł) daję zarobek 50 zł. A osiągnięcie skuteczności 83% nawet przy takich śmiesznych kursach jest praktycznie nieosiągalna.. Już widzę te mnożące się typy na Manchester,Chelsea,Barcelone czy Real i jęk zawodu na forum: "jak to mogło nie wejść".
W calym szerokopojętym bukmacherstwie czy innym hazardzie nie chodzi o to żeby mieć świetną skuteczność, tylko wygrać jakąś kasę!!! Na co komu bajeczna skuteczność skoro wystarczy że jeden na cztery kupony nie wejdzie i już jest na zero!
Trzeba z tego miejsca głośno powiedzieć że będzie to rywalizacja o skuteczne trafianie kuponów, a nie skuteczne wygrywanie pieniędzy! A pisanie że typy na forum będą użyteczne dla kogoś z zewnątrz jest nonsensem - chyba, że komuś zależy żeby stawiać 5 zł i wygrywać 7 zł (i to oczywiście nie zawsze)
Poprzednia edycja AKO była bardzo dobrze zorganizowana, ciekawa, momentami ekscytująca. Można było wprowadzić ograniczenie np. maxymalne AKO = 10 czy 15 żeby ktoś jednym "fartownym" kuponem nie przesunął się na czoło stawki, a nie od razu zmieniać całą formułę na pozbawioną emocji, nudną jak flaki z olejem rywalizacją, komu uda się niższy kurs zapodać...
Pozdrawiam wszystkich typerów i życzę wysokich wygranych 
|
Do góry
|
|
|
|
#397823 - 17/09/2005 13:49
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
No, będziesz dobry, ale niestety nic poza tym... Trafienie 25/30 kuponów po kursie 1.40
Nikt nie każe grać AKO 1.40. To jest minimalny próg.
Quote:
Już widzę te mnożące się typy na Manchester,Chelsea,Barcelone czy Real i jęk zawodu na forum: "jak to mogło nie wejść".
Esencja bukmacherki. Tyle, że to typerzy wybierają mecze do swoich kuponów. W poprzedniej edycji różnica polegałą na tym, że trzeba było dać więcej Manchesterów i Realów na kupon by osiągnąć minimalne AKO.
Quote:
W calym szerokopojętym bukmacherstwie czy innym hazardzie nie chodzi o to żeby mieć świetną skuteczność, tylko wygrać jakąś kasę!!!
Zgadzam się 
Quote:
Na co komu bajeczna skuteczność skoro wystarczy że jeden na cztery kupony nie wejdzie i już jest na zero!
Wolę tak, niż gdyby wejście jednego kuponu na 20 miało spowodować wyjście na zero.
Quote:
Trzeba z tego miejsca głośno powiedzieć że będzie to rywalizacja o skuteczne trafianie kuponów, a nie skuteczne wygrywanie pieniędzy!
Nie do końca, bo saldo (mniej bo mniej) również liczy się przy ustalaniu rankingu.
Quote:
A pisanie że typy na forum będą użyteczne dla kogoś z zewnątrz jest nonsensem - chyba, że komuś zależy żeby stawiać 5 zł i wygrywać 7 zł (i to oczywiście nie zawsze)
Nie widzę nonsensu. Z typów/kuponów można korzystać w różny sposób. Gdy są błędnie typowane - są "bezużyteczne".
Quote:
Poprzednia edycja AKO była bardzo dobrze zorganizowana, ciekawa, momentami ekscytująca.
Mnie przestała ekscytować w momencie trafienia przez pierwszą osobę AKO>100. Jeszcze bardziej zaczęła mnie nudzić, gdy w robieniu rankingu jedyne co musiałem robić to 'odejmować'.
Quote:
Można było wprowadzić ograniczenie np. maxymalne AKO = 10 czy 15 żeby ktoś jednym "fartownym" kuponem nie przesunął się na czoło stawki
Tak też się stało.
Quote:
a nie od razu zmieniać całą formułę na pozbawioną emocji, nudną jak flaki z olejem rywalizacją, komu uda się niższy kurs zapodać...
Uważam, że nie masz racji. Po pierwsze w tej edycji będzie o co rywalizować, po drugie bardzo, ale to bardzo irytowała mnie w porpzedniej edycji konkurencja "komu uda się wyższy kurs zapodać". Zmiany nie są wynikiem mojego widzimisię, a obserwacjami moimi i Nobody'ego dokonanymi w poprzednich dwóch edycjach. A jeśli dalej uważasz, że poprzednia edycja była emocjonująca i pełna nieoczekiwanych zwrotów akcji to powinieneś zajrzeć do tematu podsumowującego drugą edycję. Wychodzi tam czarno na białym, kto ile trafiał i ile zarobił na przestrzeni jednego roku. Mnie to nie zadawalało
Quote:
Pozdrawiam wszystkich typerów i życzę wysokich wygranych
Dzięki, ja również Cię pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#397824 - 17/09/2005 15:56
|
newbie
Meldunek: 19/03/2005
|
A jeśli dalej uważasz, że poprzednia edycja była emocjonująca i pełna nieoczekiwanych zwrotów akcji to powinieneś zajrzeć do tematu podsumowującego drugą edycję. Wychodzi tam czarno na białym, kto ile trafiał i ile zarobił na przestrzeni jednego roku. Mnie to nie zadawalało 
No rzeczywiście wyniki nie powalały na kolana Ale ciekaw jestem jaki efekt przyniesie strategia niskich kursów.. Nie będę już z góry oceniał, zajrzę do tematu od czasu do czasu, a może i ja dam sie przekonać do typowania "pewniaków" Jeszcze raz życzę trafnych typów!
TYLKO FUTBOL!!! 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|