#397766 - 06/09/2005 18:48
....::::AKO::::.... przymiarki do nowej edycji
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/09/2003
|
Nobody sie nie odzywa, ale czas pomyslec czy startowac z nowa edycja konkursu czy nie. Osobiscie, jesli podejme sie jego prowadzenia (przymusowo ktos musialby mi pomagac - licze na Nobody'ego aczkolwiek do niczego nikogo zmuszac nie bede) to formula zostalaby mocno zmieniona. Chcialbym uniknac typowania rekordowego AKO a postawic, podobnie jak kurson w dubelkach, na skutecznosc. Dlatego nowy konkurs 'AKO' (nazwa pewnie ulegnie zmianie) to bylaby liga w ktorej kolejnosc typerow zalezec bedzie przede wszystkich od procentu skutecznosci, a dopiero pozniej od salda. Dodatkowo kazdy kupon 'graloby sie' za stawke 10 (czyli likwidacja mozliwosci wlasnego stawkowania) co mialoby sprowokowac typerow do podawania jedynie 'pewnych' kuponow. Kupony mialyby minimalne AKO okolo 1.40 i skladalyby sie z od 1 do 4 zdarzen. Taka jest moja wstepna wizja. Czekam teraz na odzew starych wyjadaczy AKO, no i Nobody'ego. Dla mnie jest to kluczowy rok na studiach, w czerwcu sie bronie dlatego w tym roku nie bedzie na pewno sytuacji, ze mecz.pl bedzie dla mnie priorytetem. Decyzja, czy nowa edycja ruszy, po czesci zalezy od Was  Pozdrawiam  Coin
|
Do góry
|
|
|
|
#397767 - 06/09/2005 18:52
Re: ....::::AKO::::.... przymiarki do nowej edycji
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/04/2003
|
>>>>>>>>>>>>N A G R O D A<<<<<<<<<<<
Przypominam,że z poprzedniej Educji zostało nam 19,70 zł.Pieniądze te,czekają na decyzje.Pozdrawiam./Jaja/
|
Do góry
|
|
|
|
#397768 - 06/09/2005 18:53
|
Carpal Tunnel
|
Przepraszam.Pozostało 17,90 zł.
|
Do góry
|
|
|
|
#397770 - 06/09/2005 21:45
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#397772 - 08/09/2005 21:10
|
Carpal Tunnel
|
Dobra, czas pomyslec nad jakims regulaminem. Ponizej przedstawiam prototyp i czekam na sugestie ewentualnych poprawek. Konkurs ma byc dla Was wiec jestem otwarty, aczkolwiek mam swoja wizje jak to mialoby sie potoczyc (wszyscy trafiaja wszystko i zgarniamy gruba kase  ). Prototyp Regulaminu: 1. W temacie podajemy wylacznie kupony z minimalnym AKO 1.40 2. Korzystamy wyłącznie z ofert następujących bukmacherów: Interwetten, Gamebookers, Unibet, Expekt, Betandwin, Sportingbet. 3. Kupony moga skladac sie z od 1 do 3 zdarzen (to trzeba jakos po ludzku sformulowac, ale spiacy jestem i nie chce mi sie  ) 4. Kazdy typer moze w ciagu tygodnia podac maksymalnie 4 kupony 5. Kupony nie moga sie powtarzac, tzn kazdy kupon musi sie roznic od kazdego innego co najmniej jedna pozycja. 6. Kupony publikujemy najpozniej na 1 godzine przed rozpoczeciem pierwszego zdarzenia. 7. Kupon musi byc mozliwy do zagrania w momencie publikacji (a wiec musi byc zgodny z regulaminem gry konkretnego bukmachera) 8. Kupon musi posiadac okreslona, przedstawiona ponizej forme: 01###10.09 16:00 AKO:2.20###k1 typer 10.09 16:00 Cowdenbeath - Berwick (2) 2.20 gdzie kolejno: 01 - nr. rankingowy typera ### - krzaczki 10.09 - data rozpoczecia pierwszego zdarzenia 16:00 - godzina rozpoczecia pierwszego zdarzenia AKO:2.20 - kurs kuponu, liczony jako iloczyn kursow poszczegolnych zdarzen ### - znowu krzaczki k1 - nr kuponu w danym tygodniu (k1, k2, k3 lub k4) typer - nick typera 9. Kazdy kupon 'gramy' za stawke 10j/10zl/10$/... 10. Podstawa pozycji w rankingu jest kolejno: skutecznosc (stosunek trafionych do wyslanych), saldo (przy zalozeniu ze kazdy kupon zostal zagrany za 10j), ilosc podanych kuponow (im wiecej tym lepiej), kolejnosc alfabetyczna, wlasne widzimisie organizatorow. 11. Zwroty i zdarzenia przelozone traktujemy jako kurs 1.00. Jezeli w zwiazku z tym kupon nie spelnia punktu 1 regulaminu (a wiec AKO jest mniejsze niz 1.40) wowczas kupon jest aulowany i przysluguje typerowi kupon zastepczy. 12. Wszystkie kupony musza sie zakonczyc do niedzieli do godziny 22:00. W ekstremalnych przypadkach, na prosbe typera deadline ten moze zostac przelozony, ale zalezy to tylko i wylacznie od dobrej woli organizatorow. 13. Typerzy ktorych saldo bedzie przez 2 kolejne tygodnie wynosic mniej niz -50j zostana usunieci z konkursu na okres X tygodni. 14. Typerzy, ktorzy przez 5 kolejnych tygodni nie podadza zadnego kuponu zostana usunieci z konkursu na okres X tygodni. 15. Wszelkie kwestie nieuregulowane niniejszym regulaminem, jesli zajdzie taka potrzeba, zostana rozstrzygniete decyzja organizatorow. ----------------------- No i teraz fundamentalna kwestia. Nie wiem jak dlugo widzicie bawic sie w takie cos ? Czy do czerwca tak jak poprzednia edycja ? Czy moze skrocic ta zabawe troche i np. zrobic finisz na koniec stycznia, a potem pomyslec o kolejnej edycji ? Od tego tez uzalezniam na ile tygodni wykluczaloby sie typerow w punktach 13 i 14 regulaminu. Czekam na odzew. Na razie jakies takie marne zainteresowanie, ale AKO zawsze tak mialo wiec nie jestem zaskoczony 
|
Do góry
|
|
|
|
#397773 - 08/09/2005 21:12
|
Carpal Tunnel
|
jaja czy w tym ukladzie te 17.90 mogloby isc na poczet nagrody w planowanej na niebawem edycji ? Moze warto sie zastanowic tez nad wpisowym... kazdy wplaci po 5 czy 10zl i juz mamy co dzielic. Byle tego juz nie grac, bo sie przegra tak jak ostatnio  Jak widza ta kwestie chetni do uczestnictwa ?
|
Do góry
|
|
|
|
#397775 - 09/09/2005 12:28
|
enthusiast
Meldunek: 22/11/2004
|
Ja również chętnie zagram, idea nowej edycji mi się podoba. Wydaje mi się jednak, że bez sensu jest pobieranie opłaty jeśli nie będzie co najmniej 10-15 uczestników. Poza tym jak już wpłacę to wpisowe to nie chciałbym zostać karnie wyrzucony po 3 tygodniach...
To kiedy zaczynamy ?
|
Do góry
|
|
|
|
#397777 - 10/09/2005 12:12
|
journeyman
Meldunek: 03/01/2005
|
ja bym sie dopisal ale bez oplat. wiec rezerwowo mozna mnie do listy dopisac
|
Do góry
|
|
|
|
#397779 - 10/09/2005 13:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/07/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#397782 - 11/09/2005 12:19
|
Carpal Tunnel
|
Myślę,że wpisowe może odstraszyć ewentualnych uczestników.Te 17,90 zł,co zostało z poprzedniej Edycji,może uda się rozmnożyć ? Z przyjemnością zgłaszam się do nowej Edycji.
|
Do góry
|
|
|
|
#397783 - 11/09/2005 14:29
|
addict
Meldunek: 04/07/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#397784 - 11/09/2005 18:57
|
Carpal Tunnel
|
jaja - zgadzam się. Ten konkurs zawsze był ;darmowy' i póki co niech taki zostanie. Nad sponsoringiem pomyślimy - nad tym czy nagrodą obracać - również. Emilio i luk4sz_ - odpowiem Wam obu naraz  Pierwsza edycja AKO zakładała mnimalne AKO 3. Myslałem wtedy, że już skuteczność rzędu 30% może dać zysk. Wyniki były katastrofalne, nie więcej jak 2-3 typerów było na + (przez rok!). Druga edycja miała temu zaradzić. AKO zmniejszone do ~2 i zwiększenie liczby kuponów do 4. Pełna swoboda tylko, że w regulaminie zabrakło pewnych zapisów rezultatem czego większość grała wariaty z AKO >100 licząc, że raz na czas wejdzie. Niektórym, raz na czas wchodziło ale niestety 2 edycja nie spełniła moich oczekiwań (Waszych chyba też nie... wystarczy spojrzeć na nagrodę, która na początku wynosiła chyba 80zł i miała być powiększona). Ja zawsze chciałem, by w tym temacie były kupony z których można korzystać. Do tej pory nigdy się tak nie stało. Skuteczność rzędu 30% (w najlepszych wypadkach) jest zwyczajnie niesatysfakcjonująca. Dlatego postawnowiłem (po jeszcze czerwcowych konsultacjach z Nobodym) wprowadzić te zmiany. Rangowanie względem skuteczności zapewni, że nie będzie wariatów. Mnie nie interesuje czy ktoś trafi wariata z kursem 100 czy pewniaka z kursem 1.40. Mnie chodzi o to, by typerzy byli skuteczni (nie 30%, a 70-80%). Przy takim minimalnym AKO eliminuje jedynie granie pewniaków w stylu Rangersi za 1.25 jako single (nota bene niezła wtopa na Falkirku  ), nie chcę natomiast AKO za bardzo ograniczać. Niech każdy gra jak lubi - jeśli wolisz Emilio grać 1.80 to nic nie stoi na przeszkodzie, a jeśli ktoś woli zagrać 1.50 to też jego sprawa. W edycji trzeciej liczyć się będzie wyłącznie skuteczność, bo ona sprawia, że kupony które tutaj zostaną podane będą wartościowe. Jeden sobie zagra za 10zł, inny za 100zł, a jeszcze inny za 2zł. Skuteczność zmobilizuje (mam nadzieję) do podawania przemyślanych typów. Zrezygnowałem z podawania stawki - wszystko za 10 a więc tylko maksymalnie pewne kupony - na tej podstawie obliczone będzie saldo, które będzie wyglądało bardziej wymownie niż średni kurs trafionych (te czynniki różnicują ranking mniej więcej w ten sam sposób). Dlatego sorry, ale nie ma mowy bym zrezygnował z rangowania względem skuteczności. Nie chcę byście rywalizowali o większe saldo - chcę byście rywalizowali o skuteczność. A minimalne AKO wydaje mi się odpowiednie. Jak na 30 typów trafisz 25 z kursem 1.40 to będziesz dobry. Każdy będzie sobie dobierał AKO jakie chce, bez większych ograniczeń. Natomiast co do kwestii naziemnych bukmacherów to jeżeli chcecie, dopiszę je do listy. Naziemni wprowadzają jedynie to uniedogodnienie, że trzeba gdzieś uwzględnić ten podatek. Propozycja była chyba OK, by mnożyć AKO przez 0.9. Więc, jak chcecie ?  Pozdrawiam  Coin ps: Nobody póki co się nie odzywa, więc być może będziemy zmuszeni zacząć bez niego. Mam tylko nadzieję, że gość spokojnie wypoczywa w ciepłych krajach i opalony wróci do nas najpóźniej w październiku 
|
Do góry
|
|
|
|
#397785 - 11/09/2005 19:15
|
Carpal Tunnel
|
Dodatkowe kwestie, które czas poruszyć: 1. Chciałbym dodać do 13 punktu regulaminu, że osoby, których skuteczność wynosi 30% lub mniej przez okres 3 tygodni zostaną automatycznie wykluczeni na X tygodni. Co myślicie ?
2. Ponieważ nie podjęliście tej kwestii, zdecydowałem, że konkurs potrwa do ostatniego tygodnia stycznia (niespełna 5 miesięcy). Jak znajdę chwilę to obliczę ile to jest tygodni i ile maksymalnie kuponów będzie można w takim okresie podać.
3. Jeżeli będzie nagroda (a myślę, że będzie - zawsze to mobilizuje bardziej) należy zabezpieczyć się, by ktoś ze skutecznością 4/4 nie zdobył 1 miejsca. W związku z tym ustalimy jakąś granicę ile trzeba mieć podanych kuponów by załapać się na czołówkę tabeli i tym samym nagrodę. Ustalę teżw tym układzie ostateczną datę, do której będzie się można dołączyć, tak by nie robić już statystyki dla osób, które i tak w tabeli będąjedynie asystować. OK ?
4. Jest jeszcze jedna niepokojąca kwestia. Otóż właśnie zdałęm sobie sprawę, że może zajść sytuacja: 01##Typer A##Skuteczność 70.4%##SAldo +20j 02##Typer B##Skuteczność 70.0%##SAldo +500j
Macie jakiś pomysł jak do tego nie dopuścić ? Ostatecznie jestem w stanie po prostu to przełknąć - w końcu liczy sięskuteczność. ALbo może różnicować względem salda typerów, których skuteczność różni się o co najwyżej 1%. Co myślicie ?
ZAPISY DO KONKURSU ....::::AKO::::.... 1. Coin 2. Emilio 3. Łobuziak 4. Rivaldinho 5. Deithwen 6. jaja 7. choyrak 8. luk4sz_ 9. adingh 10. Robkrak 11. Simpicity
|
Do góry
|
|
|
|
#397788 - 12/09/2005 14:48
|
Pooh-Bah
Meldunek: 17/12/2003
|
Heja wszystkim, Nie odzywałem się bo wypoczywałem nad nasyzm pięknym morzem. Jak przeczytam wszystko co zostało zapisane w tym temacie to dam znać. Ponadto dodam, że nie będzie mnie od 16 do 25 września (wakacji ciąg dalszy  ) a zatem nie będę w tym czasie działał na forum. Jeszcze dziś postaram się wypowiedzieć na temat tego co jest w tym temacie Pozdrawiam Nobody1111
|
Do góry
|
|
|
|
#397789 - 13/09/2005 12:15
|
Pooh-Bah
|
Witam wszystkch, zwłaszcza Coin'a ponownie. Swoje uwagi, pomysły, refleksje, spostrzeżenia i komentarze odnośnie konkursu wypiszę w punktach. 1. Z miłą chęcią mogę pomóc w prowadzeniu konkursu tak jak to było w ubiegłym sezonie (oczywiście też chciałbym wziąć w nim udział  ). 2. Sprawa wpisowego - jak dla mnie jest to kwestia otwarta - może być a może nie być. Jak widzę spora część proponuje odpuszczenie wpisowego. Ja zaproponuję taki wariant - można ustalić wpisowe dla chętnych osób i jedynie te osoby mogłyby pod koniec sezonu walczyć o wypłatę nagrody pieniężnej. Osoby, które nie wpłaciłyby wpisowego byłyby równoprawnymi uczestnikami konkursu z tym pominięciem, że nie mogłyby brać udziału w rozdzielaniu ewentualnej wygranej (a zatem na koniec konkursu stworzony byłby ranking uwzględniający jedynie graczy, którzy wpłacili pieniądze). Oczywiście warto byłoby wcześniej przeprowadzić mały sondaż ilu uczestników zgodziłoby się na wpisowe żeby ta gra miała sens (myślę że 10 pln byłoby OK). Jednak jak powiedziałem na początku, jest mi wszystko jedno czy wpisowe będzie czy nie. 3. Ile powinien trwać konkurs - jeżeli do końca stycznia, wówczas mamy do rozegrania około 17-18 tyodni (liczę że zaczniemy albo 26 września albo 3 października). Wówczas trzeba by się zastanowić czy ewentualne wykluczenia na X tygodni lub zawieszenia na X tygodni mają sens. Jeżeli konkurs miałby być prowadzony do czerwca, np. do połowy czerwca wówczas mamy około 40 tygodni więcej pola do popisu. 4. Co do bukmacherów wydaje mi się że lista podana przez Coin'a jest OK, z propozycją dorzucenia trzech bukmacherów naziemnych, u których AKO mnożyłoby się przez 0,9. 5. W ciągu tygodnia można podawać maksymalnie 4 kupony. Kupony podawane mogą być do 1 godziny przed rozpoczęciem pierwszego zdarzenia, a także kupon musi być możliwy do wysłania (pominąłem zwrot "w momencie publikacji" - chodzi mi tutaj o bukmacherów naziemnych. Powiedzmy że ktoś poda typy z STS-u o godzinie 22.30, a więc kiedy bukmacher jest zamknięty. W takim wypadku kupon byłby zaliczony jeżeli byłaby możliwość wysłania danego kuponu następnego dnia po otwarciu Sts-u a przed rozpoczęciem pierwszego zdarzenia.) 6. Każdy kupon gramy za stawkę 10 Coins. 7. W formacie podawania typów proponuję, aby w przypadku kursów branych od bukmacherów internetowych wpisywać AKO już po odjęciu podatku, tj. jeżeli AKO wynosi 2,00 to po odjęciu podatku AKO wyniesie 1,80 i taki kurs łączny należałoby wpisywać. Wydaje mi się to bardziej miarodajne i łatwiejsze przy podsumowaniach tygodnia. 8. Jeśli chodzi o propozycję minimalnego AKO proponuję 1,50 na kupon, chociaż propozycja 1,40 wydaje się być dla mnie również interesująca. 9. Jeśli chodzi o ilość zdarzeń na kuponie proponuję, aby maksymalnie można było grać 4 zdarzenia na jednym kuponie. 10. Zwroty traktujemy jako kurs 1,00. Ponadto jeżeli okaże się, że w przypadku zwrotu dany kupon nie osiągnie minimalnej granicy AKO ustalonej w konkursie (oczywiście pod warunkiem trafienia pozostałych zdarzeń na kuponie) wówczas typer ma prawo podać kupon jeszcze raz. Proponuję uzupełnić ten punkt o następującą regulację: jeżeli wiadomo do soboty do godziny 23:59, że dany kupon ze względu na zwrot nie osiągnie minimalnego AKO wówczas typer zobowiązany jest podać kupon zastępczy w danym tygodniu. Jeżeli natomiast spotkanie zostanie odwołane w niedzielę i kurs AKO nie osiągnie granicy minimalnej wówczas typer ma prawo do podania kuponu zastępczego w danym tygodniu w niedzielę (przestrzegając regulaminu) lub w tygodniu następnym zaznaczając przy tym, że dany kupon pochodzi z poprzedniego tygodnia. Na takim kuponie nie możnaby łączyć zdarzeń z dwóch tygodni, tj. np. z niedzieli z godziny 20:00 i z przyszłego wtorku. 11. Proponuję ustalić granicę maksymalnego AKO na poziomie pomiędzy 10,00 a 20,00 (optymalnie 15,00). Typer mógłby podać kupon, którego AKO przekracza granicę górną, ale wówczas jego AKO zostałoby zmniejszone do tej właśnie granicy, tzn. jeżeli granicą maksymalną byłoby 15,00 a typer podaje kupon z AKO 18,78 wówczas kupon ten traktuje się tak, jakby miał AKO 15,00. 12. Absencja przez 5 tygodni powoduje wykluczenie z konkursu na X tygodni (kwestia uzgodnienia czy z rankingiem starym czy nowym). 13. Skuteczność poniżej 35% powoduje skreślenia typera z listy na okres X tygodni, po czym może on rozpocząć grę z wyzerowanymi statystykami. Dwukrotne wykluczenie z tego powodu zamykałoby możliwość powrotu do konkursu. Dobrze byłoby dodać zapis mówiący, że ten punkt regulaminu obejmuje uczestników, którzy podali co najmniej 12 kuponów. 14. Saldo poniżej -50 Coins wyklucza z gry na okres X tygodni, po czym powrót następuje z wyzerowanymi statystykami. Podwójna dyskwalifikacja z tego samego powodu powodowałaby niemożność dołączenia do konkursu w danym sezonie. Proponuję, żeby dopisać do tego punktu, że u typerów, którzy nie podali jeszcze 12 kuponów granica ta wyosiła - 60 Coins (może się zdarzyć tak, że akurat w danym tygodniu będą same niespodzianki i typer będzie bardzo w plecy. Okres podania 12 kuponów powinien wypośrodkować zdolności typera. 15. Do podziału ewentualnej nagrody będą mogli przystą pić jedynie typerzy, którzy podali minimum 12 kuponów i będą uwzględnieni w rankingu w ostatnim tygodniu konkursu. 16. Na koniec zostawiam sprawę chyba najważniejszą, a mianowicie rankingu. Proponuję następujące wyliczanie rankingu: (Skuteczność w % * 6) + (Saldo * 4) + punkty za premie - 200 punktów. W praktyce wygląda to następująco: TyperA 59,6% / 40 Coins = 59,6 * 6 + 40 * 4 - 200 = 317,6 punktów + punkty za premie TyperB 43,7% / 25,7 Coins = 43,7% *6 + 4 * 25,7% - 200 = 165 punktów + punkty za premie TyperC 48,2% / - 8,6 Coins = 48,2 % * 6 - 8,6 * 4 - 200 = 54,8 punktów + punkty za premie W przypadku tej samej liczby punktów decydowałaby skuteczność, potem saldo, liczba trafionych kuponów, rzut monetą. 17. Typer, który będzie miał ujemny stan punktowy będzie wykluczony z konkursu na okres X tygodni. Dwukrotne wykluczenie z tego powodu dyskwalifikuje typera w danym sezonie. Może się zdarzyć tak, że typer będzie miał powyżej 35% skuteczności i mieć saldo na nie wielkim minusie i mimo spełnania wymogu minimalnej skuteczność i salda może zostać wykluczony z konkursu z uwagi na ujemny stan punktowy. Przepis ten dotyczyłby typerów, którzy podali już 12 kuponów. 18. W propozycji rankingu wprowadziłem pojęcie punktów za premię. Pomysł jest następujący: każdy uczestnik poprzez wysoką skuteczność w danym konkursie wyrabia sobie punkty premiowe. Za trafienie w danym tygodniu 4 kuponów na 4 podane uczestnik zgarnia 100% premi, za podanie 3 kuponów na 3 uczestnik zgarnia 75% premii, a za podanie trafnie 3 kuponów na 4 50% premii. Każdy z uczetników ma poziom początkowy ustalony na 5 punktów. Za każdym razem, gdy uczetnik osiągnie premię, będzie miał podwyższany poziom premiowy. Oto proponowana lista poziomów: Poziom 1 - 5 punktów Poziom 2 - 8 punktów Poziom 3 - 13 punktów Poziom 4 - 21 punktów Poziom 5 - 34 punkty Poziom 6 - 55 punktów Poziom 7 - 89 punktów ..................... Poziom n - Punkty za Poziom n-1 + punkty za Poziom n-2 Przykład: W tygodniu 2 typer trafi 3/4, za co otrzymuje 50% punktów za poziom 1, a więc 2,5 punkty premi. Jednocześnie jego poziom premi wzrasta do 2. W tygodniu 4 typer trafi 3 kupony na 3, a więc otrzymuje 75% premi za poziom 2, tj. 75% * 8 punktów = 6 punktów. I jednocześnie jego poziom premiowy wynosi 3. W tygodniu 8 typer trafi 4 kupony na 4 i dostanie 100% premi za poziom 3, a więc 13 punktów, a jego poziom premiowy wzrasta do 4. W tygodniu 11 trafi 3 kupony na 3 i otrzyma 75% premi za poziom 4 czyli 15,8 punktów, a jego poziom premiowy wynosi teraz 5. Już do tego momentu na samych premiach za skuteczność typer zdobył 37,3 punktów. 19. Propozycja, aby typer, który w danym tygodniu podał trafnie 4 kupony na 4 miał prawo do podania w ciągu najbliższego tygodnia piąty, dodatkowy kupon, który byłby oznaczony numerem k5 i który byłby wliczony do statystyk. Kupon ten nie byłby jednak uwzględniany przy punktach za premie, tzn. jeżeli uczestnik poda trzy kupony w danym tygodniu plus kupon premiowy i wszystkie 4 kupony trafi, wówczas jego premia wynosiłaby 75% punktów za dany poziom, a nie 100%. Jeżeli natomiast uczetnik podaje cztery kupony i wszystkie je trafia oraz piąty kupon premiowy, który przegrywa, to dostaje on 100% premi za poziom, bo kupon premiowy nie wlicza się do premi. Kupon premiowy można podawać w dowolnym momencie tygodnia, tzn. nie trzeba podawać najpierw czterech kuponów, a dopiero potem kupon premiowy; można go podać nawet przed podaniem pierwszego kuponu, a potem podać cztery kupony regulaminowe. Kupon premiowy musi spełniać wszytskie wymagania jakie spełnia kupon regulaminowy. 20. W przypadku ciągłych naruszeń regulaminu uczetnik może zostać pouczony lub wykluczony z konkursu. 21. Wszystkie wątpliwe sytuacje wyjaśniają organizatorzy. Pozdrawiam Nobody1111 P.S. Wszelkie komentarze mile widziane. 
|
Do góry
|
|
|
|
#397790 - 13/09/2005 15:18
|
Carpal Tunnel
|
DRODZY UCZESTNICY:Po konsultacji organizatorów wyklarował się już mniej więcej obraz właściwego regulaminu. Jego szkic zostanie przedstawiony w temacie najprawdopodobniej jeszcze dziś. Natomiast doszliśmy do wniosku, że konkurs może być 'płatny' dla tych, którzy chcą. Uczestnicy, którzy wpłacą wpisowe 10zł będą walczyć o nagrodę. Pieniądze pochodzące z 'wpisowego' powiększone o aktualny stan nagrody (17.90zł) i fundusze od ewentualnych sponsorów (zawsze mile widziani  ) zostaną następnie rozdysponowane dla pierwszych trzech osób w rankingu uwzględniającym jedynie osoby, które to wpisowe zapłaciły. DLATEGO TEŻ PROSZĘ JESZCZE RAZ ZADEKLAROWAĆ UDZIAŁ W KONKURSIE I EWENTUALNĄ CHĘĆ WPŁATY WPISOWEGO. Deklaracja wymagana jest przed rozpoczęciem konkursu (jeżeli będzie za mało osób to nie będziemy sobie zawracać głowy), natomiast na wpłaty będziemy czekać do końca drugiego tygodnia konkursu (2 października). Osoby, które dołączą się do konkursu w trakcie jego trwania mają czas maksymalnie do końca 4 tygodnia konkursu, by zapisać się z możliwością rywalizacji o nagrodę. Jeżeli fundusz nagrodowy będzie uruchomiony, organizatorzy proponują by skarbnikiem został jaja (jeśli wyrazi zgodę). Jednocześnie sugerujemy by fundusz nagrodowy był 'nietykalny'. A więc ile uzbieramy, tyle wypłacimy. Inne informacje dotyczące konkursu pojawią się niebawem w regulaminie. Na wstępne zapisy i deklaracje czekamy do najbliższej niedzieli (18.09.2005)LISTA UCZESTNIKÓW III EDYCJI KONKURSU AKO:1. Coin ($) 2. Nobody1111 ($)
|
Do góry
|
|
|
|
#397791 - 13/09/2005 16:42
|
Carpal Tunnel
|
REGULAMIN KONKURSU ....::::AKO III::::....Zasady ogólne:1. Konkurs trwa 19 tygodni (19.09.2005 - 29.01.2006) 2. W temacie podajemy wyłącznie kupony o AKO z przedziału 1.40 - 10.00 (kupony z AKO niższym niż 1.40 nie będą akceptowane, kupony z AKO wyższym niż 10 będą miały zredukowane AKO do 10.00) 3. Korzystamy wyłącznie z ofert następujących bukmacherów: Interwetten, Gamebookers, Unibet, Expekt, Betandwin, Sportingbet, STS, Profesjonal, Toto-mix 4. Maksymalna liczba zdarzeń na kuponie wynosi 3 5. Każdy typer może w ciągu tygodnia podać maksymalnie 4 kupony Uczestnictwo w konkursie:6. W konkursie może wziąć udział każdy typer zarejestrowany na forum. 7. Ostateczny termin zgłoszeń do konkursu mija 20 Listopada 2005. 8. Typerzy, którzy zadeklarują uczestnictwo z wpisowym 10zł będą rywalizować o nagrodę. Szczegóły dotyczące nagrody będą podawane na początku każdego tygodnia przez osobę odpowiedzialną za zarządzanie funduszem nagrodowym. 9. Ostateczny termin zgłoszeń do konkursu z możliwością rywalizacji o nagrodę mija 16 pażdziernika 2005. Kupony:10. W danym tygodniu nie mogą się pojawić dwa kupony z identycznymi zdarzeniami. 11. Kupony publikujemy najpóźniej na 1 godzinę przed rozpoczęciem pierwszego zdarzenia. 12. Kupon musi być możliwy do zagrania (a więc musi być zgodny z regulaminem gry konkretnego bukmachera) 13. Kupon musi posiadać określoną, przedstawioną poniżej formę: 01###10.09 16:00 AKO:2.20###k1 GB###typer 10.09 16:00 Cowdenbeath - Berwick (2) 2.20 gdzie kolejno: 01 - nr. rankingowy typera ### - krzaczki 10.09 - data rozpoczęcia pierwszego zdarzenia 16:00 - godzina rozpoczęcia pierwszego zdarzenia AKO:2.20 - kurs kuponu, liczony jako iloczyn kursów poszczególnych zdarzeń w przypadku bukmacherów internetowych, lub jako iloczyn kursów poszczególnych zdarzeń i 0.9 w przypadku bukmacherów naziemnych### - znowu krzaczki k1 - nr kuponu w danym tygodniu (k1, k2, k3 lub k4) GB - nazwa lub skrót bukmachera (GB - Gamebookers, Exp - Expekt itd.) ### - ostatnie już krzaczki typer - nick typera 14. Każdy kupon 'gramy' za stawkę 10$ 15. Zwroty i zdarzenia przełożone traktujemy jako kurs 1.00. Jeżeli w związku z tym kupon nie spełnia warunku minimalnego AKO, wówczas kupon jest anulowany i przysługuje typerowi kupon zastępczy. 16. Wszystkie kupony muszą się zakończyć do niedzieli do godziny 22:00. W ekstremalnych przypadkach, na prośbę typera deadline ten może zostać przełożony, ale zależy to tylko i wyłącznie od dobrej woli organizatorów. Ranking:17. Podstawą pozycji w rankingu są punkty obliczone wg następującego wzoru: Liczba punktów = (Skuteczność w % * 7) + (Saldo w $ * 3) + punkty za premie - 200. 18. W przypadku równej liczby punktów o kolejności typerów decydują kolejno: skuteczność, saldo, ilość podanych kuponów , rzut monetą. 19. Klasyfikacja końcowa będzie uwzględniać jedynie tych typerów, którzy podali minimum 38 kuponów. 20. Klasyfikacja końcowa uczestników walczących o nagrodę będzie uwzględniać jedynie tych typerów, którzy podali minimum 50 kuponów. Wykluczenia:21. Istnieją 2 rodzaje wykluczeń: karne i za absencję. 22. Dopóki typer nie będzie miał na swoim koncie 12 wysłanych kuponów nie może zostać wykluczony karnie z konkursu (obowiązuje zatem minimum 3-tygodniowy okres ochronny). 23. Typerzy, których saldo będzie przez 2 kolejne tygodnie wynosić -50$ lub mniej zostaną wykluczeni karnie z konkursu na okres 3 tygodni. Powrót po tym okresie z wyzerowanymi statystykami. 24. Typerzy, których skuteczność wyniesie 35,0% lub mniej zostaną karnie wykluczeni z konkursu na okres 3 tygodni. Powrót po tym okresie z wyzerowanymi statystykami. 25. Typerzy, których liczba punktów będzie ujemna przez kolejne 2 tygodnie zostaną karnie wykluczeni z konkursu na okres 3 tygodni. Powrót po tym okresie z wyzerowanymi statystykami. 26. Typerzy, którzy nie podadzą żadnego kuponu przez kolejne 3 tygodnie zostaną wykluczeni za absencję na okres 3 tygodni. Powrót po tym okresie ze zdobytymi wcześniej statystykami. 27. Po wcześniejszym poinformowaniu organizatorów i podaniu przyczyny nieobecności można uniknąć wykluczenia za absencję. Premie:28. Za dobre wyniki w konkursie typerom przysługują premie w postaci dodatkowych punktów. 29. Za trafienie w danym tygodniu 4 kuponów na 4 podane uczestnik otrzymuje 100% premi, za poprawne wytypowanie 3 kuponów na 3 uczestnik otrzymuje 75% premii, a za podanie trafnie 3 kuponów na 4 - 50% premii. 30. Każdy z uczestników w momencie podania pierwszego kuponu w konkursie znajduje się na Poziomie 1 Premii. Za każdym razem, gdy uczetnik osiągnie premię, jego poziom premii zwiększa się o 1 aż do do momentu, w którym uczestnik osiągnie poziom 7 premii. Lista poziomów wraz z punktami do zdobycia na danym poziomie wygląda następująco: Poziom 1 - 5 punktów Poziom 2 - 8 punktów Poziom 3 - 13 punktów Poziom 4 - 21 punktów Poziom 5 - 34 punkty Poziom 6 - 55 punktów Poziom 7 - 89 punktów Kwestie końćowe:31. W przypadku ciągłych naruszeń regulaminu uczestnik może zostać pouczony lub wykluczony z konkursu. 32. Wszystkie wątpliwe sytuacje wyjaśniają organizatorzy. 33. Organizatorzy rezerwują sobie prawo do wprowadzenia modyfikacji regulaminu. Ze względu na eksperymentalną formę III Edycji AKO chcemy mieć możliwość ingerencji w reguły, które mogą być źle sformułowane lub zbędne (a to dopiero pokaże praktyka). Pozdrawiamy Coin i Nobody1111 ps: Regulamin ma wersję wstępnie-ostateczną. Wszelkie uwagi mile widziane. Ruszamy w poniedziałek.
|
Do góry
|
|
|
|
#397792 - 13/09/2005 16:46
|
enthusiast
Meldunek: 22/11/2004
|
Quote:
LISTA UCZESTNIKÓW III EDYCJI KONKURSU AKO:
1. Coin ($) 2. Nobody1111 ($)
Ja potwierdzam udział, ale bez wpisowego.
|
Do góry
|
|
|
|
#397793 - 13/09/2005 18:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Quote:
3. luk45zp ($)
i jeszcze co do wygranych to całą kasę zgarnia najlepszy czy wygrane będą stopniowo dzielone??
|
Do góry
|
|
|
|
#397794 - 13/09/2005 19:11
|
Pooh-Bah
|
Quote:
Quote:
3. luk45zp ($)
i jeszcze co do wygranych to całą kasę zgarnia najlepszy czy wygrane będą stopniowo dzielone??
Najprawdopodobniej nagrody będą przyznawane za 3 pierwsze miejsca. Wszystko zależy jednak od ilości zebranej kasy. Jeżeli będzie mniej chętnych na wpłatę to nagrodę podzielimy na dwie części lub zgarnie ją tylko zwycięzca.
|
Do góry
|
|
|
|
#397795 - 13/09/2005 19:13
|
Carpal Tunnel
|
A może pieniędzmi z poprzedniej Edycji / 17,90 zł / byśmy poobracali ? Byłoby ciekawiej.Natomiast fundusz,jaki ewentualnie wpłacą uczestnicy pozostawić nietykalnym ?
|
Do góry
|
|
|
|
#397796 - 13/09/2005 19:20
|
Pooh-Bah
|
Quote:
A może pieniędzmi z poprzedniej Edycji / 17,90 zł / byśmy poobracali ? Byłoby ciekawiej.Natomiast fundusz,jaki ewentualnie wpłacą uczestnicy pozostawić nietykalnym ?
Według mnie zależy to w głównej mierze od tego ilu użytkowników zgodzi się grać o kasę. Jeżeli zbierzemy odpowiednią ilość, tj. około 10-12 wpłacających możnaby zaryzykować obracaniem Twojej kwoty. Jeżeli natomiast budżet byłby skromniejszy wówczas każde ewentualne niepowodzenie mogłoby zmniejszyć w sporym stopniu kasę. Niech jutro wypowie się na ten temat Coin, a najlepiej to poczekajmy ilu typerów zadeklaruje chęć gry z wpłatą.
Proszę jednocześnie wszystkich chętnych do zgłaszania się i w szczególności do potwierdzenia lub nie wpłaty.
|
Do góry
|
|
|
|
#397797 - 13/09/2005 22:52
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Powalcze o kasiorke 
4. Rivaldinho ( )
|
Do góry
|
|
|
|
#397799 - 14/09/2005 12:02
|
stranger
Meldunek: 14/09/2005
|
tez chetnie wezme udzial w tym projekcie,ale prosze o kontakt coin.
|
Do góry
|
|
|
|
#397801 - 14/09/2005 13:12
|
Carpal Tunnel
|
LISTA UCZESTNIKÓW III EDYCJI KONKURSU AKO:1. Coin ($) 2. Nobody1111 ($) 3. Deithwen 4. luk4sz_ ($) 5. Rivaldinho ($) 6. RobKrak ($) 7. konri 8. Emilio ($) 9. jaja ($*) 10. ... Mamy już 60zł wpisowego + nagroda poprzedniej edycji. To oznacza, że fundusz nagrodowy będzie. jaja - jako, że jest naszym stałym sponsorem od dwóch edycji i wykazuje wiele zainteresowania by w konkursie było o co rywalizować otrzymuje 'dziką kartę' - tzn. będzie rywalizował o nagrodę bez konieczności wpłaty wpisowego (i tak w 'jego kieszeni' mamy jeszcze 17.90zł) Jednocześnie jaja chciałem zapytać czy zgodziłbyś się być osobą 'odpowiedzialną' za nagrodę w III Edycji AKO. Musiałbyś podać chętnym na priv numer konta, na który wpłacane byłoby wpisowe a następnie na końcu konkursu nagrodę wpłacić na konta zwycięzców. Dodatkowo, jeśli uzgodnilibyśmy, że jakąś częścią nagrody 'obracamy' również zająłbyś się tą kwestią. Rozumiem, że to zabiera trochę czasu dlatego nie naciskamy. Decyzja należy do Ciebie CZEKAMY NA DALSZYCH UCZESTNIKÓWps: konri jeśli masz pytania pisz w tym temacie lub na priv.
|
Do góry
|
|
|
|
#397802 - 15/09/2005 16:09
|
enthusiast
Meldunek: 09/02/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#397803 - 15/09/2005 17:15
|
Carpal Tunnel
|
Chętnie podejmę się bycia bankierem,natomiast,proszę się na mnie nie gniewać,ale nie bedę partycypował w udziale nagrody tzn jeżeli nawet jakimś cudem zajmę czołowe miejsce w konkursie,nagroda mi nie będzie przysługiwała.Pieniądze z poprzedniej Edycji /17,90 zł/,zgodnie z Waszą wolą,zasilą fundusz nagrodowy. Ponieważ pragnę,żeby wszyscy,którzy zdecydują się dokonać wpłaty,byli pewni,że ich pieniądze {b]są u mnie bezpieczne,podaję swoje dane w tym miejscu :
Siczek Tomasz ul.Smorawińskiego 5/14 21-040 Swidnik
Nr konta bankowego :
PKO BP SA Oddział IV Lublin
Nr rachunku : 15 1020 3176 0000 5002 0033 0225
Proponuję też,aby cały fundusz nagrodowy wpłacić na odpowiednią lokatę terminową w banku,który oferuje najwyższy procent.Pozdrawiam wszystkich./Jaja/
|
Do góry
|
|
|
|
#397804 - 15/09/2005 17:52
|
Carpal Tunnel
|
jaja - szanuję Twoją decyzję choć jest dla mnie niezrozumiała  Cieszę się bardzo, że zgodziłeś się zostać bankierem. Większość uczestników myślę ma do Ciebie zaufanie po doświadzceniach z I i II edycji AKO. Do uczestników:Ci z Was, którzy wyrazili chęć rywalizacji o nagrodę zobligowani są do przesłania na podane przez jaja konto kwotę 10zł najpóźniej do końca 2 tygodnia konkursu. W tytule wpłaty proszę podać "AKO 3" i "nick" z forum, żeby wszyscy mieli jasność o kogo chodzi  Ruszamy w poniedziałek.
|
Do góry
|
|
|
|
#397807 - 16/09/2005 12:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/02/2003
|
jesli mozna to tez zagram... i wplacam 10zl wpisowego...czekam na jakis odzew, poniewaz nie wiem czy moge po terminie...
|
Do góry
|
|
|
|
#397808 - 16/09/2005 13:30
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
jesli mozna to tez zagram... i wplacam 10zl wpisowego...czekam na jakis odzew, poniewaz nie wiem czy moge po terminie...
Termin zgłoszeń mija w niedzielę. Zresztą zgodnie z regulaminem można się zgłosić do konkursu jeszcze w jego trakcie. W tej chwili preparujemy listę startową by wiedzieć mniej więcej ile osób zawalczy o nagrodę.
LISTA STARTOWA UCZESTNIKÓW III EDYCJI KONKURSU AKO:
1. Coin ($) 2. Nobody1111 ($) 3. Deithwen 4. luk4sz_ ($) 5. Rivaldinho ($) 6. RobKrak ($) 7. konri 8. Emilio ($) 9. jaja 10. Raven 11. Randall ($) 12. Pele ($) 13. ...
|
Do góry
|
|
|
|
#397814 - 16/09/2005 19:59
|
Carpal Tunnel
|
LISTA STARTOWA UCZESTNIKÓW III EDYCJI KONKURSU AKO:1. Coin ($) 2. Nobody1111 ($) 3. Deithwen 4. luk4sz_ ($) 5. Rivaldinho ($) 6. RobKrak ($) 7. konri 8. Emilio ($) 9. jaja 10. Raven 11. Randall ($) 12. Pele ($) 13. Łobuziak ($) 14. AnJay ($) 15. ... Fundusz nagrodowy ma w tym momencie 100zł z wpisowego i 17.90zł ze sponsoringu jaja z zeszłego sezonu. Można zatem zrobić głosowanie (tylko typerzy, którzy o nagrodę będą walczyć) czy te 17.90zł dołożyć do wpisowego czy może próbować pomnożyć tę sumę poprzez granie kuponów najlepszych typerów. Przypominam, że czas na wpłatę 10zł na konto jaja mija w momencie rozpoczęcia 3 tygodnia konkursu. Jaja będę Cię wtedy prosił o zrobienie pełnej listy uczestników, którzy pieniądze przelali. Mam nadzieję, że nikt się nie wyłamie bo mimo wszystko miło rywalizować o jakąś symboliczną kwotę 
|
Do góry
|
|
|
|
#397818 - 16/09/2005 21:12
|
Carpal Tunnel
|
LISTA STARTOWA UCZESTNIKÓW III EDYCJI KONKURSU AKO:1. Coin ($) 2. Nobody1111 ($) 3. Deithwen 4. luk4sz_ ($) 5. Rivaldinho ($) 6. RobKrak ($) 7. konri 8. Emilio ($) 9. jaja 10. Raven 11. Randall ($) 12. Pele ($) 13. Łobuziak ($) 14. AnJay ($) 15. lars 16. ... Typerzy z ($) głosują czy obracać kwotą 17.90zł z puli nagrody:3-0 dla TAKpóki co 
|
Do góry
|
|
|
|
#397822 - 17/09/2005 12:08
|
newbie
Meldunek: 19/03/2005
|
Quote:
Dlatego sorry, ale nie ma mowy bym zrezygnował z rangowania względem skuteczności. Nie chcę byście rywalizowali o większe saldo - chcę byście rywalizowali o skuteczność. A minimalne AKO wydaje mi się odpowiednie. Jak na 30 typów trafisz 25 z kursem 1.40 to będziesz dobry.
No, będziesz dobry, ale niestety nic poza tym... Trafienie 25/30 kuponów po kursie 1.40 (i stawcę 10zł) daję zarobek 50 zł. A osiągnięcie skuteczności 83% nawet przy takich śmiesznych kursach jest praktycznie nieosiągalna.. Już widzę te mnożące się typy na Manchester,Chelsea,Barcelone czy Real i jęk zawodu na forum: "jak to mogło nie wejść".
W calym szerokopojętym bukmacherstwie czy innym hazardzie nie chodzi o to żeby mieć świetną skuteczność, tylko wygrać jakąś kasę!!! Na co komu bajeczna skuteczność skoro wystarczy że jeden na cztery kupony nie wejdzie i już jest na zero!
Trzeba z tego miejsca głośno powiedzieć że będzie to rywalizacja o skuteczne trafianie kuponów, a nie skuteczne wygrywanie pieniędzy! A pisanie że typy na forum będą użyteczne dla kogoś z zewnątrz jest nonsensem - chyba, że komuś zależy żeby stawiać 5 zł i wygrywać 7 zł (i to oczywiście nie zawsze)
Poprzednia edycja AKO była bardzo dobrze zorganizowana, ciekawa, momentami ekscytująca. Można było wprowadzić ograniczenie np. maxymalne AKO = 10 czy 15 żeby ktoś jednym "fartownym" kuponem nie przesunął się na czoło stawki, a nie od razu zmieniać całą formułę na pozbawioną emocji, nudną jak flaki z olejem rywalizacją, komu uda się niższy kurs zapodać...
Pozdrawiam wszystkich typerów i życzę wysokich wygranych 
|
Do góry
|
|
|
|
#397823 - 17/09/2005 13:49
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
No, będziesz dobry, ale niestety nic poza tym... Trafienie 25/30 kuponów po kursie 1.40
Nikt nie każe grać AKO 1.40. To jest minimalny próg.
Quote:
Już widzę te mnożące się typy na Manchester,Chelsea,Barcelone czy Real i jęk zawodu na forum: "jak to mogło nie wejść".
Esencja bukmacherki. Tyle, że to typerzy wybierają mecze do swoich kuponów. W poprzedniej edycji różnica polegałą na tym, że trzeba było dać więcej Manchesterów i Realów na kupon by osiągnąć minimalne AKO.
Quote:
W calym szerokopojętym bukmacherstwie czy innym hazardzie nie chodzi o to żeby mieć świetną skuteczność, tylko wygrać jakąś kasę!!!
Zgadzam się 
Quote:
Na co komu bajeczna skuteczność skoro wystarczy że jeden na cztery kupony nie wejdzie i już jest na zero!
Wolę tak, niż gdyby wejście jednego kuponu na 20 miało spowodować wyjście na zero.
Quote:
Trzeba z tego miejsca głośno powiedzieć że będzie to rywalizacja o skuteczne trafianie kuponów, a nie skuteczne wygrywanie pieniędzy!
Nie do końca, bo saldo (mniej bo mniej) również liczy się przy ustalaniu rankingu.
Quote:
A pisanie że typy na forum będą użyteczne dla kogoś z zewnątrz jest nonsensem - chyba, że komuś zależy żeby stawiać 5 zł i wygrywać 7 zł (i to oczywiście nie zawsze)
Nie widzę nonsensu. Z typów/kuponów można korzystać w różny sposób. Gdy są błędnie typowane - są "bezużyteczne".
Quote:
Poprzednia edycja AKO była bardzo dobrze zorganizowana, ciekawa, momentami ekscytująca.
Mnie przestała ekscytować w momencie trafienia przez pierwszą osobę AKO>100. Jeszcze bardziej zaczęła mnie nudzić, gdy w robieniu rankingu jedyne co musiałem robić to 'odejmować'.
Quote:
Można było wprowadzić ograniczenie np. maxymalne AKO = 10 czy 15 żeby ktoś jednym "fartownym" kuponem nie przesunął się na czoło stawki
Tak też się stało.
Quote:
a nie od razu zmieniać całą formułę na pozbawioną emocji, nudną jak flaki z olejem rywalizacją, komu uda się niższy kurs zapodać...
Uważam, że nie masz racji. Po pierwsze w tej edycji będzie o co rywalizować, po drugie bardzo, ale to bardzo irytowała mnie w porpzedniej edycji konkurencja "komu uda się wyższy kurs zapodać". Zmiany nie są wynikiem mojego widzimisię, a obserwacjami moimi i Nobody'ego dokonanymi w poprzednich dwóch edycjach. A jeśli dalej uważasz, że poprzednia edycja była emocjonująca i pełna nieoczekiwanych zwrotów akcji to powinieneś zajrzeć do tematu podsumowującego drugą edycję. Wychodzi tam czarno na białym, kto ile trafiał i ile zarobił na przestrzeni jednego roku. Mnie to nie zadawalało
Quote:
Pozdrawiam wszystkich typerów i życzę wysokich wygranych
Dzięki, ja również Cię pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#397824 - 17/09/2005 15:56
|
newbie
Meldunek: 19/03/2005
|
A jeśli dalej uważasz, że poprzednia edycja była emocjonująca i pełna nieoczekiwanych zwrotów akcji to powinieneś zajrzeć do tematu podsumowującego drugą edycję. Wychodzi tam czarno na białym, kto ile trafiał i ile zarobił na przestrzeni jednego roku. Mnie to nie zadawalało 
No rzeczywiście wyniki nie powalały na kolana Ale ciekaw jestem jaki efekt przyniesie strategia niskich kursów.. Nie będę już z góry oceniał, zajrzę do tematu od czasu do czasu, a może i ja dam sie przekonać do typowania "pewniaków" Jeszcze raz życzę trafnych typów!
TYLKO FUTBOL!!! 
|
Do góry
|
|
|
|
#397826 - 18/09/2005 17:32
|
Carpal Tunnel
|
Ja też jestem za tym,żeby tą kwotą /17,90 zł/ jednak obracać.Tylko musimy opracować jakąś spójną metodę wysyłania typów./Jaja/
|
Do góry
|
|
|
|
#397830 - 18/09/2005 18:36
|
Carpal Tunnel
|
Łobuziak - napisz na maila : Hibrodakus@interia.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#397831 - 18/09/2005 19:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
jestem na TAK jednak nie za całość wpisowego, tylko tak zeby zostało jeszcze coś na ostateczne nagrody. ja widzę to tak: 1 miejsce: 40PLN 2 miejsce: 20PLN 3 miejsce 10PLN
zostaje jesli dobrze policyzlem 40PLN wpisowego + 17,90PLN od jaja czyli razem 57,90PLN. jezeli do konca konkursu udaloby nam sie tą sumę pomnożyć to mozna by bylo wtedy powiekszyc wygrane za pierwsze trzy miejsca lub (i) ew. powiekszyc ilość zwycięskich miejsc. jaja jezeli bys mogl to podawaj co jakis czas liste osob, ktore juz wplacily pieniadze (być moze to zacheci innych do wziecia udzialu w tym konkursie)  co do punktacji to moim zdaniem w dalszym ciagu powinnismy wieksza uwage poswiecic saldzie gracza a w mniejszym jego skutecznosci, a ograniczyc max AKO np. do 15 dzieki czemu by zajac wysoką pozycję nie wystarczy trafić raz czy dwa AKO w granicach 15 tylko wykazać się podczas całego konkursu wysoką SKUTECZNOŚCIĄ, którą chcemy w tym konkursie uzyskać, ew. można dodatkowo zaznaczyć min. próg skuteczności np. 30%. Tyle narazie moich spostrzezeń, czekam na wasze propozycje 
|
Do góry
|
|
|
|
#397832 - 18/09/2005 20:28
|
Carpal Tunnel
|
Panowie jak w ciągu najbliższych 3 godzin co najmniej jeszcze 4 typerów oprócz luk4sz_'a zagłosuje za tym, by zwiększyć rolę salda kosztem skuteczności jestem w stanie zmienić proporcje przy ustalaniu punktów z 7-3 na 6-4 (sorry, nic więcej nie mogę zrobić  ) Czekam na wpisy do końca magazynu ligowego na TVN  Jutro rano lub nawet jeszcze dziś w nocy powstanie temat do typowania i wtedy ciężko już będzie coś zmieniać. Pozdrawiam Coin
|
Do góry
|
|
|
|
#397833 - 18/09/2005 20:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2003
|
Zdecydowanie saldo jest ważniejsze niz skuteczność. Jeśli ustalimy górne ako na około 10.00 to wtedy spokojnie można ustalać ranking pod względem salda.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|