#3969812 - 28/06/2010 05:45
Re: Piłka nożna - 27.06
[Re: młody gniewny]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/04/2010
|
Niemcy awans 1.8 izi  Argentyny nie grałem, bo kurs za słaby. Ale ogólnie ten dzień to skandal, takie ogromne błędy na tej fazie mistrzostw. Gorąco dziś było jak z kumplami gadałem, a jeszcze swoje rozgoryczenie wyrażałem w smsach do Craaxa  Holandia izi, a Chile w sumie straty w defensywie, tam da się to jakaś zastąpić, reszta dalej może robić grę. 1,6 na win malo?
|
Do góry
|
|
|
|
#3969818 - 28/06/2010 05:49
[Re: AMATORnowicjusz]
|
journeyman
Meldunek: 09/02/2010
|
Panowie jaki wynik plażówki Hiszpania-Polska????
|
Do góry
|
|
|
|
#3969819 - 28/06/2010 05:49
[Re: wHiTe_StAr]
|
Carpal Tunnel
|
A propo tej bramki ze spalonego i tego telebimu.Po obejrzeniu powtórki Rosetti NIE miał prawa zmieniać decyzji.Swego czasu(nie pamiętam co to był za mecz,w każdym razie wysokiej rangi) sędziowie po takiej powtórce zmienili decyzje i właśnie po tym meczu rozpoczęła sie burza którą organizacja(FIFA/UEFA,nie pamiętam)ukróciła,kategorycznie zabraniając operatorom telebimów puszczania powtórek.I to było słuszne rozwiązanie no bo albo idziemy w strone nowej technologii albo nie,połowiczne rozwiązania w gre nie wchodzą. No bo wyobraźmy sobie że taki operator siedzi przed ekranem i teoretycznie sprawuje rolę kolejnego sędziego wybierając sobie powtórki które będzie puszczał a które ominie. ale te na lini bramkowej powinni sprawdzać, kura, XXI wiek, entrprise walczy z klingonami w hockeyu moga sprawdzić albo w ragby a tu nie bo to taki folklorrr,  śmiech ma sali, na prawo jazdy jak zdajesz to cie nagrywaja i mozesz sie odwołać 
|
Do góry
|
|
|
|
#3969822 - 28/06/2010 05:54
[Re: NOWAHUTA_1950]
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
Panowie jaki wynik plażówki Hiszpania-Polska???? wygrana Hiszpanów 7-3
|
Do góry
|
|
|
|
#3969823 - 28/06/2010 05:55
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
A propo tej bramki ze spalonego i tego telebimu.Po obejrzeniu powtórki Rosetti NIE miał prawa zmieniać decyzji. Tutaj rozumiem Rosettiego. On mógł nie widzieć spalonego (od tego ma liniowego) i uznał decyzję liniowego. Po tym całym zamieszaniu musiał być już pewien, że popełnił(li) wielki błąd, ale zapewne właśnie z tego powodu podtrzymał swoją decyzję, że nie wolno mu sugerować się powtórkami video. To jest właśnie chore. Co to ma mieć wspólnego ze sportem? Żeby nie można było naprawić błędu. Błędu, który powoduje, że drużyna X zostaje w sekundę okradziona z dwóch lat przygotowań, eliminacji. Kibice zostają okradzeni z nadziei, pieniędzy które wydali by przyjechać i zobaczyć jak są oszukiwani. Sędziowie popełniają błędy. Mniejsze i duże (jak dzisiaj). Ale nawet gdyby chcieli zabrania się im naprawy tychże. Niektórzy sędziowie musieli kończyć kariery, inni obawiali się o swoje życie. Niemal wszyscy pewnie żyją w wielkim stresie. Wszystkiego można uniknąć, wystarczy tylko chcieć. Feudalny beton FIFA nie robi nic by pomóc tej pięknej grze jaką jest piłka nożna.
|
Do góry
|
|
|
|
#3969825 - 28/06/2010 05:56
[Re: zostać modem_MLS]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3969837 - 28/06/2010 06:11
[Re: Bzyku]
|
Fundator
Meldunek: 15/11/2004
|
A propo tej bramki ze spalonego i tego telebimu.Po obejrzeniu powtórki Rosetti NIE miał prawa zmieniać decyzji. Tutaj rozumiem Rosettiego. On mógł nie widzieć spalonego (od tego ma liniowego) i uznał decyzję liniowego. Po tym całym zamieszaniu musiał być już pewien, że popełnił(li) wielki błąd, ale zapewne właśnie z tego powodu podtrzymał swoją decyzję, że nie wolno mu sugerować się powtórkami video. To jest właśnie chore. Co to ma mieć wspólnego ze sportem? Żeby nie można było naprawić błędu. Błędu, który powoduje, że drużyna X zostaje w sekundę okradziona z dwóch lat przygotowań, eliminacji. Kibice zostają okradzeni z nadziei, pieniędzy które wydali by przyjechać i zobaczyć jak są oszukiwani. Sędziowie popełniają błędy. Mniejsze i duże (jak dzisiaj). Ale nawet gdyby chcieli zabrania się im naprawy tychże. Niektórzy sędziowie musieli kończyć kariery, inni obawiali się o swoje życie. Niemal wszyscy pewnie żyją w wielkim stresie. Wszystkiego można uniknąć, wystarczy tylko chcieć. Feudalny beton FIFA nie robi nic by pomóc tej pięknej grze jaką jest piłka nożna. Powiem tak,w sprawie zmian przepisów dotyczących powtórek video nie mam jasnego zdania. Jest ta jedna strona o której piszesz która można w skrócie nazwać sprawiedliwośc na boisku,ale też jest i druga strona. W sytuacjach spalonego czy też ew przekroczenia piłki linii bramkowej sprawa jest prosta,da sie to szybko sprawdzić i sprawiedliwie osądzić. Ale ileż jest takich fauli w których nawet eksperci siedzący w studio,oglądający powtórki po 3,4x nie do końca się ze sobą zgadzają,czy też on nastąpił czy nie? Z zagraniem ręką też nie jest taka prosta kwestia czy ona sie kwalifikuje do gwizdka czy też nie. Nie jestem fanem hokeja,wiem że tam powtórki wyjaśniają głownie kwestię zdobycia bramki tudzieć jej nie zdobycia.Nie wiem czy coś jeszcze.Ale np w tej dyskusji często są porównywane challeng'e ze Szlema.Tam jest sprawa prosta,komputer pokaże czy piłka jest na linii czy nie.W piłce nożnej to jednak to nie będzie takie proste bo jest to sport kontaktowy i jest wiele innych kwestii.
|
Do góry
|
|
|
|
#3969851 - 28/06/2010 06:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/07/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3969857 - 28/06/2010 06:25
|
Carpal Tunnel
|
A propo tej bramki ze spalonego i tego telebimu.Po obejrzeniu powtórki Rosetti NIE miał prawa zmieniać decyzji. Tutaj rozumiem Rosettiego. On mógł nie widzieć spalonego (od tego ma liniowego) i uznał decyzję liniowego. Po tym całym zamieszaniu musiał być już pewien, że popełnił(li) wielki błąd, ale zapewne właśnie z tego powodu podtrzymał swoją decyzję, że nie wolno mu sugerować się powtórkami video. To jest właśnie chore. Co to ma mieć wspólnego ze sportem? Żeby nie można było naprawić błędu. Błędu, który powoduje, że drużyna X zostaje w sekundę okradziona z dwóch lat przygotowań, eliminacji. Kibice zostają okradzeni z nadziei, pieniędzy które wydali by przyjechać i zobaczyć jak są oszukiwani. Sędziowie popełniają błędy. Mniejsze i duże (jak dzisiaj). Ale nawet gdyby chcieli zabrania się im naprawy tychże. Niektórzy sędziowie musieli kończyć kariery, inni obawiali się o swoje życie. Niemal wszyscy pewnie żyją w wielkim stresie. Wszystkiego można uniknąć, wystarczy tylko chcieć. Feudalny beton FIFA nie robi nic by pomóc tej pięknej grze jaką jest piłka nożna. Powiem tak,w sprawie zmian przepisów dotyczących powtórek video nie mam jasnego zdania. Jest ta jedna strona o której piszesz która można w skrócie nazwać sprawiedliwośc na boisku,ale też jest i druga strona. W sytuacjach spalonego czy też ew przekroczenia piłki linii bramkowej sprawa jest prosta,da sie to szybko sprawdzić i sprawiedliwie osądzić. Ale ileż jest takich fauli w których nawet eksperci siedzący w studio,oglądający powtórki po 3,4x nie do końca się ze sobą zgadzają,czy też on nastąpił czy nie? Z zagraniem ręką też nie jest taka prosta kwestia czy ona sie kwalifikuje do gwizdka czy też nie. Nie jestem fanem hokeja,wiem że tam powtórki wyjaśniają głownie kwestię zdobycia bramki tudzieć jej nie zdobycia.Nie wiem czy coś jeszcze.Ale np w tej dyskusji często są porównywane challeng'e ze Szlema.Tam jest sprawa prosta,komputer pokaże czy piłka jest na linii czy nie.W piłce nożnej to jednak to nie będzie takie proste bo jest to sport kontaktowy i jest wiele innych kwestii. Hokej, jest 6x szybszy i są powtórki video, i nie ma najmniejszego problemu tecznicznego żeby wyeliminowac błędy sędziowskie na lini końcowej, i nie zabije to piekna tego sportu!!!!!!!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#3969860 - 28/06/2010 06:25
[Re: Azazel]
|
Carpal Tunnel
|
Hokej, jest 6x szybszy i są powtórki video, i nie ma najmniejszego problemu tecznicznego żeby wyeliminowac błędy sędziowskie na lini końcowej, i nie zabije to piekna tego sportu!!!!!!!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#3969868 - 28/06/2010 06:29
[Re: Azazel]
|
veteran
Meldunek: 02/03/2006
|
ktos jest mi odpowiedziec w stanie na pytanie dlaczego Unibet rozliczyl mi jako zwrot zaklad USA - Ghana Ponad/Poniżej Suma Celnych Strzałów na Bramkę – Drużyna Gospodarzy Twój zakład: Single, Over 5.0 przyznali zwrot ze nby 5 strzalow celnych mialy usa tylko ?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|