#4158278 - 05/10/2010 17:35
Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [27]
[Re: juancarlos]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Jak lece samolotem (konkretnie linia Ryanair) to flache alkoholu kupiona poza lotniskiem musze schowac do bagazu nadanego? Nie moge wziac go ze soba w bagazu podrecznym, prawda?
Pytam, bo jade do znajomego w odwiedziny, w podziece kupilem mu nie tani alkohol i nie chcialbym, aby sie zgubil/popsul. Wolalbym go mniec przy sobie.
Ale chyba nie ma na to szans, co..? tak, jedynie plyn 100ml w plastiku możesz mieć przy sobie, oraz to co kupisz po odprawie i kontroli osobistej, czyli ukochanej djuty fri.
|
Do góry
|
|
|
|
#4158280 - 05/10/2010 17:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/10/2003
|
Jak lece samolotem (konkretnie linia Ryanair) to flache alkoholu kupiona poza lotniskiem musze schowac do bagazu nadanego? Nie moge wziac go ze soba w bagazu podrecznym, prawda?
Pytam, bo jade do znajomego w odwiedziny, w podziece kupilem mu nie tani alkohol i nie chcialbym, aby sie zgubil/popsul. Wolalbym go mniec przy sobie.
Ale chyba nie ma na to szans, co..? niestety tak, w przeciwnym razie nastapi konfiskata na odprawie... (chyba, ze wypijesz na miejscu ). Pamiętaj aby bardzo dobrze zabezpieczyc flaszke, pozawijaj ja w rzeczy itp. Jedyna ewentualnosc, ze flaszke masz przy sobie w samolocie to jej zakup na strefie wolnoclowej...
|
Do góry
|
|
|
|
#4158306 - 05/10/2010 17:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Ale chyba nie ma na to szans, co..? Jak dobrze pozawijasz to flaszce sie nic nie stanie. Jedyne niebezpieczeństwo to zajebanie butelczyny przez cieci przekladajacych walizki, zagladaja do prawie kazdej, jedynie zafoliowane omijaja. Słyna z tego szczególnie lotniska w Hiszpanii i Francji. Bagaz podreczny musisz dac do przeskanowania, flaszke Ci wykryją, skonfiskuja albo pozwola wypic przed bramka
|
Do góry
|
|
|
|
#4158377 - 05/10/2010 19:23
[Re: kacperek76]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/12/2005
|
Ale chyba nie ma na to szans, co..? niestety tak, w przeciwnym razie nastapi konfiskata na odprawie... (chyba, ze wypijesz na miejscu ). Pamiętaj aby bardzo dobrze zabezpieczyc flaszke, pozawijaj ja w rzeczy itp. Jedyna ewentualnosc, ze flaszke masz przy sobie w samolocie to jej zakup na strefie wolnoclowej... Jakis czas temu czytalem o jednym gosciu, ktoremu chcieli zabrac 0,5l bodajze. Stwierdzil, ze nie odda, walnal calosc i go odwieziono do szpitala
|
Do góry
|
|
|
|
#4158553 - 05/10/2010 23:04
[Re: codi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2007
|
Rozglądam się za robotą w Gdańsku, czy ktoś by mógł polecić na priv jakieś firmy związane z dziedziną informatyki (sieci komputerowe, helpdesk itp., oprócz programowania).
|
Do góry
|
|
|
|
#4158594 - 05/10/2010 23:42
[Re: gawlin85]
|
addict
Meldunek: 23/03/2007
|
Witam, mam pytanie do osób znających Warszawę . Jutro będę jechał PKP z Gdańska do Warszawy, a konkretnie muszę się dostać na lotnisko Okęcie. I teraz takie pytanie czy najlepiej wysiąść na dworcu W-wa Zach i tam przesiąść się na Kolej Mazowiecką, która jedzie na dworzec W-wa Okęcie czy wysiąść na dworcu W-wa Centralna i jechać autobusem np 175? I czy stacja kolejowa Warszawa Okęcie to jest ta stacja przy Okęciu jak pokazuje google maps (niby logiczne ale np. z zapisu Wikipedii nie jestem na 100% pewny "Uwaga: nie należy mylić tej stacji z budowaną stacją końcową połączenia SKM Lotniska Warszawa – Okęcie i Śródmieścia."). No i dziwne że na samej stronie lotniska Okęcie nie ma informacji o dotarciu tam koleja. Ktoś z W-wy może mi podpowiedzieć. Z góry dzięki
|
Do góry
|
|
|
|
#4158969 - 06/10/2010 02:27
[Re: cantona7]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Zapewne jest na forum kilka osób, które prowadzą własną działalność gospodarczą. Mam w związku z tym kilka pytań: 1. Polećcie jakieś w miarę sensowne konto firmowe. Im tańsze, tym lepsze 2. Pracuję obecnie na umowie o pracę. Jakie dodatkowo koszty będę ponosił po założeniu własnej DG ? Gdzieś wyczytałem, że pozostanie mi tylko do opłacenia składka zdrowotna. No i w jakiej części będę mógł ją później odliczyć od podatku ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4158984 - 06/10/2010 02:37
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/10/2003
|
Zapewne jest na forum kilka osób, które prowadzą własną działalność gospodarczą. Mam w związku z tym kilka pytań: 1. Polećcie jakieś w miarę sensowne konto firmowe. Im tańsze, tym lepsze 2. Pracuję obecnie na umowie o pracę. Jakie dodatkowo koszty będę ponosił po założeniu własnej DG ? Gdzieś wyczytałem, że pozostanie mi tylko do opłacenia składka zdrowotna. No i w jakiej części będę mógł ją później odliczyć od podatku ? 1) korzystalem z mBanku (nie mam porowniania) wada, oplata 1pln za każdy przelew 2) pozostanie do oplacenia skladka zdrowotna - 233,32 pln (jest to Twoj koszt, wiec odliczasz ją w całości ), podatek vat i podatek dochodowy.
|
Do góry
|
|
|
|
#4159179 - 06/10/2010 04:26
[Re: cantona7]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Wielkie dzięki za odpowiedzi I jeśli będziesz jechać w dzień to nie bierz pod uwagę rozkładów jazdy. Ostatnio 175 ma opóźnienia rzędu 15 minut na 10 przystanków (głównie na Żwirki).
|
Do góry
|
|
|
|
#4159226 - 06/10/2010 04:46
[Re: micha$]
|
addict
Meldunek: 23/03/2007
|
Wielkie dzięki za odpowiedzi I jeśli będziesz jechać w dzień to nie bierz pod uwagę rozkładów jazdy. Ostatnio 175 ma opóźnienia rzędu 15 minut na 10 przystanków (głównie na Żwirki). Dzięki, ale jade nad ranem, pierwszym autobusem o 4.58
|
Do góry
|
|
|
|
|
|