Nie wiedzialem gdzie napisac wiec napisze tutaj.Mam pewne zastrzezenia co do punktacji danych edycji.To co bylo minelo i tego sie nie zmieni ale moim zdaniem kazda z tych 4 edycji powinna byc punktowana na podobnym poziomie

.Czyli zwyciestwo 100 pkt niezaleznie od liczby uczestnikow.Wypacza to troche wszelki ranking w tym roku,jesli zalozmy Romek wygral 2 edycje i dostal za to lacznie 100 pkt do Race(50+50)a teraz Cukier zgarnia 100 pkt za jeden turniej

.Oczywiscie nie umniejszam sukcesu nikomu

ale uwazam ze kazda z edycji powinna byc traktowana w ten sam sposob czyli zwyciezca kazdej edycji powinien zainkasowac dana i stała liczbe punktow.Zeby nie bylo syuacji ze ktos wygrywa jedna edycje ale gdyby wygral inna mialby tych punktow wiecej.Z tego co pamietam edycja Zima i edycja Wiosna liczyla sobie 48 zawodnikow.Aby wygrac ta edycje nalezalo wygrac 5 pojedynkow(w przypadku osob nierozstawionych 6).Zeby wygrac obecna edycje 6 (nierozstawieni 7) wiec roznica 1 spotkania.
O to punktacja celowo skopiowana z Masters by za wygrana bylo 100 pkt do Race na 48-zawodnikow:
W 100
F 70
SF 45
QF 25
R16 15
R32 7
R48 1
O to punktacja zrobiona na 64 zawodnikow:
W 100
F 70
SF 45
QF 25
R16 15
R32 7
R64 1
A o to punktacja na wlasnia zakonczona edycji Lato(80 miejsc):
W 100
F 70
SF 45
QF 25
R16 15
R32 7
R64 3
R80 1
Jak widac przy takim zalozeniu wartosc zwyciestwa w danej edycji jest taka sama i czy to bedzie 48,64 czy 80 zawodnikow.I do R32 wartosc punktowa jest taka sama niewazne ilu zawodnikow sie zglosi(nawet przy 96 tak samo bo w 128 chetnych nie wierze).
A edycje Zima i Wiosna(oba 48 miejsc) punktowane byly tak:
Champions Race:
W 50
F 35
SF 22
QF 12
R16 5
R32 3
R48 1
Mysle ze to co napisalem nie jest pozbawione sensu bo troche wypacza to rankingi.Moze za pozno jest juz na poprawki chociaz jak ja bym to organizowal to bym siadl i jeszcze raz policzyl za ten rok zeby chociaz Race bylo za 2005 rok sprawiedliwe

.Jak widac czy sie zglosi 48 czy nawet 96 graczy niewiele zmienia i kazda edycja ma swoja wartosc i nie ma lepszych czy gorszych konkursow.I wtedy wszystko jest w porzadku.Uwazam ze to co napisalem jest sluszna uwaga.A jesli nie uda sie tego juz w tym roku zmienic to przynajmniej od nastepnego roku bedzie juz wszystko jasne i kazda z czterech edycji bedzie miala taka sama wartosc.Poza tym rozmawialem z kilkoma uczestnikami tego konkursu i pisali to samo

.Wiec napisalem posta.Jesli ktos ma jakies opinie to zapraszam do dyskusji.A moze mi sie cos pomieszalo i ja nie mam racji

pozdro all