#4141028 - 25/09/2010 02:48
Re: W co warto dziś inwestować? [7]
[Re: mura]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4141568 - 25/09/2010 17:01
[Re: Realista]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/04/2003
|
mura - zrobiłem analizę techniczną idm i jestem zadziwiony.Chyba odkryłeś perełkę.Spółeczka cichutka,nie jest o niej głosno,gdyby tak przy zwiekszonych obrotach przebiła 3,60 zł to może być ciekawie ? Dlaczego ma się "korekcić" ? A co byś powiedział o silnym wybiciu sie z formacji ? Byłoby to miłe,prawda ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4141698 - 25/09/2010 18:42
[Re: jaja]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
technika swoje, ale w długim terminie liczą sie fundamenty. technika może być kołem zamachowym wzrostów. i zawsze, in-long term, znajda się tacy, którzy będą kupować/sprzedawać pod jakieś formacje. ktoś tu kiedyś napisał, że idm nie ma fundamentów. ciekawe czy opinia się zmieniła. liczy się umiejętność przewidywania. spójrz jaką furorę robi idea tfi. a niedługo idm wprowadzi ich na gpw. to samo quercus. i dochodzi jeszcze electus. są też plotki o zajęciu się ubezpieczeniami. jaki pakiet i plany ma norge bank? jakie plany ma west lb - bank, który powinien być kupiony lada moment? jaka instytucja(-e) zaczęły zapuszczać kotwicę w spółce? bo teraz to już chyba tylko naiwniak stwierdzi, że żaden podmiot nie parkuje autobusów w idmie. pytań jest bardzo dużo, ale giełda to lubi. czuję, że plany są bardzo ambitne i niełatwe do realizacji. ale to jest to ryzyko, to jest ta szansa, jaja. na to, by rezygnować z nadmiernej bieżącej konsumpcji, a w perspektywie 2 lat zmiażdżyć inflację i mieć kilka razy więcej, nic nie robiąc. prezes chce w ciągu 2-3 lat doprowadzić idm do w20. wiec dlaczego miałbym teraz sprzedawać? skoro rynek się rozkręca, a idm jest zagadką, która rośnie. jest spółką, która przeszła ciernistą drogę, bo ze szczytu hossy i poziomu 11zł, spadła do ledwie kilkudziesięciu groszy. niby nie miała już nic do zaoferowania, wszystko było jasne, a nagle ktoś na poziomie 3,60 - po wzroście od maja o 60% ładuje do worka pakiety po kilkaset tysięcy akcji. nagle ktoś, kto mógł zebrać akcje z rynku, kupuje je w pakiecie po nieosiągalnej, jeszcze niedawno wydawało się, cenie. kto wziął 8mln akcji? jeśli hossa potrwa, to w jej obliczu jestem spokojny o idm.
|
Do góry
|
|
|
|
#4144784 - 27/09/2010 17:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/03/2003
|
Vedia znów nabiera wiatru w żagle, okolice 2 zł. realne jeszcze w tym roku Kupiłem trochę Dudy i Relpolu, moim zdaniem potencjalne grzanki co powiecie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4149491 - 30/09/2010 22:56
[Re: qbasmuggy]
|
newbie
Meldunek: 31/03/2010
|
Witam! nie wiem czy byla walkowana juz sprawa Polbank (LF) Fundusz Zagraniczny Subfundusz BRIC . Sam BRIC (brazylia,rosja,indie,chiny) to nic innego jak stawianie na ich rozwoj. Jestem ciekaw waszych opini odnosnie inwestycji w cos takiego. Poki co tandem zyskow wyglada dosc obiecujaco, a sama perspektywa np takiej Brazylii gdzie beda odbywac sie MS w pilke i IO 2 lata pozniej daje szanse na ewentualny wzrost jednostek.
|
Do góry
|
|
|
|
#4151845 - 02/10/2010 00:48
[Re: mirasPL]
|
Joker
|
warto go zakupić,czy liczycie na większe spadki? do 2,80 moze, ale to juz ryzyko , wsparcie dzisiaj na 2,90-2,92 zostało przełamane , ja nie wytrzymalem i kupiem go od dillera za 2,89 ( gram zywa gotowa ) moim zdaniem celem jest 3,20 a moze jeszcze wyzej , gospodarka usrakow ruszyla , a dzisiejsze dane z niemiec byly bardzo słabe , a skoro usraki sie ruszaja , to podwyzka stop na zielonym jeszcze bardziej prawdopodobna , a wtedy ponad 3,50 na dolcu bardzo moziwe
|
Do góry
|
|
|
|
#4152595 - 02/10/2010 02:34
[Re: ELDORADO]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
usraki to muszą najpierw zadbać o nowe miejsca pracy, a 3,5 to było gdy: a) wydawało się, że przez lehmanna wali sie cały globalny system bankowy b) opony greckie paliły zagrodę eurokołchozu i wydawało się, że jewrozona sie rozpada czy możliwe jest w najblizszym czasie analogiczny wariant c) to nie wiem. jesli tak, to trzeba bedzie spieprzac z rynku. na razie jednak zakotwiczyłem siermiężnym sprzętem i nawet nie rozgrzewam silników
|
Do góry
|
|
|
|
#4152667 - 02/10/2010 02:57
|
Joker
|
usraki to muszą najpierw zadbać o nowe miejsca pracy, a 3,5 to było gdy: a) wydawało się, że przez lehmanna wali sie cały globalny system bankowy b) opony greckie paliły zagrodę eurokołchozu i wydawało się, że jewrozona sie rozpada czy możliwe jest w najblizszym czasie analogiczny wariant c) to nie wiem. jesli tak, to trzeba bedzie spieprzac z rynku. na razie jednak zakotwiczyłem siermiężnym sprzętem i nawet nie rozgrzewam silników Marcin wqystarczy zwykła podwyżka stóp na dolcu nawet o te 0,25 , wystarczy ? wystarczy
|
Do góry
|
|
|
|
#4157266 - 04/10/2010 22:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
wywaliłem dziś borka, nie wchodzę w nową emisję. przyznam, że czekam z gotówką. na takim rynku nie widzę na razie żadnych spółeczek :/ na Astarcie widac oznaki wyraznej poprawy i zastanawiam sie czy nie bedzie kolejnego marszu w gore w najblizszym okresie ?! IDM rano mocno korekcil i tez zastanawialem sie w jakim kierunku pojedzie ale teraz widze ze jednak dalej polnoc po krotkim odpoczynku ?!
|
Do góry
|
|
|
|
#4157512 - 05/10/2010 01:52
|
Joker
|
dolarek czyzby udało mi sie w piatek wychwycic lokalną górkę na Edku ? Irandia śmierdzi mi coraz mocniej , a w kolejce przeciez nastepne eurowe trupy..... chcecie płacić na Irlandie? hehe co do akcji w zasadzie zgodze sie z Marcinem , ale ja konsekwentnie stawiam na bbz POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
|
|