#3845535 - 05/05/2010 18:45
Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11]
[Re: craax]
|
newbie
Meldunek: 12/03/2008
|
tylko pytanie czy to wyjdzie na dobre dla samego zawodnika mi sie jakos przypomina 'zawrotna' kariera jaka zrobill matusiak na zachodzie gral bardzo dobrze w polskiej lidze, co zaowocowalo powolaniem do reprezentacji, pozniej oferty z zagranicznych klubow i klops na zachodzie media ostatnio komentuja szeroko odejscie lewandowskiego do klubu niemieckiego, gdyz na angielski klub jest za slaby fizycznie i wytrzymalosciowo, na wloski taktycznie, a na hiszpanki technicznie troche smiesza mnie te wywody, i mysle ze jezeli bedzie mial szczescie i duzo determinacji to moze poradzic sobie wszedzie ale czy warto podejmowac ta decyzje tak od razu? jezeli lech zdobedzie mistrzostwo - caly czas w to wierze moze warto byloby zostawic zawodnika w klubie i powalczyc o tak upragniona lige mistrzow stadion bedzie gotowy, wiec poznan ma szanse reprezentowac godnie polske co od wielu lat nie wychodzi innym polskim klubom gdyz zamiast budowac druzyne sprzedaje sie najlepszych graczy lech tak samo jak inne polskie kluby mysli zasciankowo i pieniadze pozyskane z transferow, nie sa wykorzystywane na realne wzmocnienia klubu - tak jest wszedzie i tak bylo tez ostatnio z murawskim a tak wychodzi, ze polacy to gesi i nie potrafia zbudowac w 40mln kraju druzyny ktora chociaz raz na 5lat zagoscilaby w lidze mistrzow jestesmy za slabi zeby nawet wielkim fartem wedrzec sie do najbardziej oplacalnych rozgrywek w europie
|
Do góry
|
|
|
|
#3872417 - 17/05/2010 00:19
[Re: mat2000]
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
Mucha: Dziękuję Legii, teraz Anglia
- Polska liga prezentuje bardzo niski poziom. Mam nadzieję, że nowe stadiony pozwolą, aby się podniósł. Ludzie z Evertonu byli na meczu Legii z Wisłą i bardzo im się nie podobało - oświadczył słowacki bramkarz, który po mistrzostwach świata przenosi się z Legii do angielskiego Evertonu.
Mucha odchodzi z Legii po pięciu latach. Zdobył z nią mistrzostwo Polski (wtedy był rezerwowym), dwukrotnie wicemistrzostwo, do tego Puchar Polski i Superpuchar. Wystąpił w 130 oficjalnych spotkaniach, puścił 93 gole. To najlepsza średnia spośród wszystkich bramkarzy w całej, 94-letniej historii warszawskiego klubu. Z Legii odchodzi po pięciu latach, do wymarzonej ligi angielskiej. A reprezentacją Słowacji zagra na mundialu w RPA. - Z całym szacunkiem, to właśnie z kadry wypromowałem się do Evertonu. Wspaniały czas spędziłem w Legii, ale z ligi polskiej trudno trafić do Anglii - powiedział.
- Dziękuję swojej rodzinie, że przez ten cały okres gry w Legii byli ze mną. Klubowi dziękuję za rozwój. Dziękuję trenerowi Dowhaniowi, dzięki któremu zrobiłem takie postępy. To świetny trener, któremu zawsze będę wdzięczny za pracę, jaką ze mną wykonał. Mam bardzo dużo dobrych wspomnień z Łazienkowskiej. Zdobyliśmy kilka trofeów. Dzięki grze tutaj zostałem zauważony na Słowacji. Niestety, nie tak wyobrażałem sobie ostatni sezon w Legii, który absolutnie nam się nie układał. Wiemy, że Legia pożegna się z wieloma zawodnikami. To będzie zupełnie nowy zespół z nowym trenerem. Wierzę w to, że poziom Legii się podniesie. Ta drużyna musi walczyć o mistrzostwo. Nigdy nie miałem z kibicami żadnych problemów i nie powiedziałem o nich złego słowa, ale to, co się dzieje, nie jest normalne. Mam nadzieję, że kiedy przyjadę do Warszawy na mecz będę mógł normalnie kibicować - oświadczył jedyny zawodnik, do którego gry w minionym sezonie nikt nie mógł mieć żadnych pretensji.
- W Legii są zawodnicy, którzy mogą mnie zastąpić. Przypominam, że po odejściu Łukasza Fabiańskiego mało kto wierzył, że Mucha godnie będzie się prezentował, a okazało się, że udało mi się to osiągnąć. Teraz czeka mnie wielkie wyzwanie. Liga angielska to nie polskie rozgrywki. To będzie duże wyzwanie i ogromne wymagania. Wierzę w to, że ciężką pracą uda mi się osiągnąć sukces - dodał. Na zgrupowanie reprezentacji Słowacji przed mistrzostwami świata wyjeżdża już w poniedziałek.
|
Do góry
|
|
|
|
#3901101 - 29/05/2010 22:02
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
to nie była rezygnacja ! to co napisali to kłamstwo ! sporo kasy ma Filipiak na transfery wydać ! poczekamy zobaczymy ile keszu wyda oby Orest czasami nie dał nauczki jemu niebawem
|
Do góry
|
|
|
|
#3903649 - 31/05/2010 05:48
[Re: analityk]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
fuks,za "dobry" jak na PL warunki trener do tak "dziwnego" klubu. I tak sie zleszczyl swoja wypowiedzia na temat Polczaka i Wasiluka.... Rozwin mysl , bardzo jestem ciekaw ...
|
Do góry
|
|
|
|
#3903849 - 31/05/2010 17:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
Radomski w cracovi - kolejny fuks !!!
Dziwny klub po prostu. Chodzi o to ze powinniscie juz dawno nie byc w ekstraklasie.That's it !!! pisze sie z duzej litery i na koncu dwa 'i' Cracovii , jestes analfabeta ? oj cos duzo tych fuksow , Slusarski,Golinski,Suvorov,Ulatowski,nowy stadion we wrzesniu, fuks za fuksem powinnismy byc, ale w koncu robimy troszke powazniejsza lige i gramy w Ekstraklasie juz kilka sezonow - masz racje podales kupe argumentow , dziwny klub Nieoficjalnie Arkadiusz Radomski w Cracovii na 2 lata http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_sit...lata-w-Cracovii
|
Do góry
|
|
|
|
#3904321 - 31/05/2010 20:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/07/2009
|
Radomski w cracovi - kolejny fuks !!!
Dziwny klub po prostu. Chodzi o to ze powinniscie juz dawno nie byc w ekstraklasie.That's it !!! pisze sie z duzej litery i na koncu dwa 'i' Cracovii , jestes analfabeta ? oj cos duzo tych fuksow , Slusarski,Golinski,Suvorov,Ulatowski,nowy stadion we wrzesniu, fuks za fuksem powinnismy byc, ale w koncu robimy troszke powazniejsza lige i gramy w Ekstraklasie juz kilka sezonow - masz racje podales kupe argumentow , dziwny klub Nieoficjalnie Arkadiusz Radomski w Cracovii na 2 lata http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_sit...lata-w-Cracovii Analfabeta nie jestem ale brak szacunku do tego klubu sklania mnie do pisania tej wlasnie nazwy z malej litery. I tak nic nie zrobicie w tej naszej nedznej lidze pl, a tak powaznie to Radomski wcale nie musi okazac sie wzmocnieniem, wiek emerytalny raczej wiec...
|
Do góry
|
|
|
|
#3969981 - 28/06/2010 16:59
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
transfery Legii : Przyszli Marijan Antolović ok 500 tys Euro Srdja Kneżević ok 400 000 euro Manu Bruno Mezenga wypożyczony , ewentaulna cena 1 000 000 euro Ivica Vrdoljak 1 000 000 euro w drodze Alejandro Cabral z Velezu , też wypożyczony , ewentualna cena wykupu 2 000 000 $ wygląda to ciekawie , zimą ma przyjść napastnik z Chile za ok 1 500 000 euro awizowany jako gwiazda , mieszanka bałkańsko-latynoska oby wybuchowa stadion jest , nowa drużyna jest , oby jeszcze wróciła atmosfera
|
Do góry
|
|
|
|
#3970901 - 28/06/2010 22:30
[Re: Legia]
|
old hand
Meldunek: 05/02/2009
|
stadion jest , nowa drużyna jest , oby jeszcze wróciła atmosfera
a jak ma wrócić ? zmieniło się jakoś wasze nastawienie do ITI, i vice versa ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3975815 - 30/06/2010 23:46
[Re: Al_Bundy]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Wichniarek w Lechu
http://www.lechpoznan.pl/art,14648,artur_wichniarek_pilkarzem_lecha_pozna_.htm
Ale powroty do ligi..
|
Do góry
|
|
|
|
#3976824 - 01/07/2010 16:37
[Re: Piecia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
'Nie widziałem Cabrala na żywo, oglądałem tylko kilka jego meczów na DVD. Na pewno wzmocni nas w środku pola, dołączy do Iwańskiego i Vrdoljaka - przyznał nowy szkoleniowiec legionistów. '
kupowanie zawodników w Polsce ...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|