#3825764 - 24/04/2010 22:19
Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [26]
[Re: mini-cab_driver]
|
a.k.a. "croydoncabman"
Meldunek: 16/07/2002
|
Ale, czy kurs na gospodarza -0.5 nie powinnien byc taki sam jak na 1? W Pinnacle jest wiekszy, a bet365 mniejszy
|
Do góry
|
|
|
|
#3826760 - 25/04/2010 04:44
[Re: wrobel_9]
|
member
Meldunek: 06/10/2003
|
Panowie, potrzebuje jakiś programik do organizowania turniejów w bilca i piłkarzyki. pogrywamy sobie tu amatorsko, ale za kazdym razem jest inaczej i zawsze sa jakies niezgodnosci! Moze ma ktos dostęp, albo widzial cos zeby moc organizowac najpierw mecze grupowe, a pozniej KO. No i oczywiscie fajnie by bylo gdyby mial duzo ciekawych opcji i mozliwosci! Czyli nikt nie ma? P.S. Micha$ wiem, ale po co sie z tym meczyc skoro sa takie programy! Z reszta juz nie pamietam tak excela jak za czasow studiow! :/ sortowanie automatyczne, wybor z wielu itp
|
Do góry
|
|
|
|
#3828324 - 26/04/2010 01:10
[Re: Marian]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3828473 - 26/04/2010 01:55
[Re: Gaske]
|
addict
Meldunek: 19/01/2009
|
Szukam sklepu z org. koszulkami reprezentacji pilkarskich, jaki polecacie? Znalazlem cos takiego: http://www.kitbag.com/
|
Do góry
|
|
|
|
#3828920 - 26/04/2010 04:57
[Re: xqwzts]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/01/2008
|
potrzebuje porady.. w piatek mialem malutka stluczke, koles wjechal we mnie z tylu. z poczatku wygladalo to tylko jakby troche plastiku od jego tablicy rejestracyjnej zostalo na moim zderzaku. nie wygladalo to powaznie wiec dogadalem sie z nim ze zaplaci jak beda szkody, zrobilem blad ze nie spisalem zadnego oswiadczenia ;/ po przemyciu okazalo sie ze jest pekniety lakier, naprawa wyniesie 250zl i koles takiej kwoty nie chce zaplacic.. dzis powiedzial ze moze udowodnic ze nie bylo zadnej stluczki, przytkalo go tylko jak mu powiedzialem ze nie zwrocil uwagi ze nie jechalem wtedy sam i mam swiadka bede chcial sie z nim dogadac, ale co moge zrobic w przypadku gdy sie to nie uda? Ogólnie przy szkodach tego typu to wzywasz policję i po sprawie, natomiast jeśli gość Cię poprosi, albo po prostu nie chce Ci się czekać na policję/nie masz czasu, bo domyślam się że wina ewidentna, zresztą wjechał Ci z tyłu jak twierdzisz, także nie zachował bezpieczenej odległości, więc jego wina i w takim wypadku najlepiej spisać oświadczenie zawierające kilka informacji jak: imię, nazwisko, markę samochodu, nr rejestracyjny, adres zameldowania, nr jego prawka, o której i jak doszło do zdarzenia, co zostało uszkodzone, nr OC jego polisy, na koniec oczywiście podpis. Kolejny krok to dzwonisz do JEGO ubezpieczyciela zgłaszasz co zaszło i że masz oświadczenie i po sprawie. Dalej likwidują Ci szkodę i po sprawie. Hmm w sytuacji takiej jak Ty masz, czyli na słowo to różnie może być, jeśli nie będzie chciał zapłacić to raczej nie wyegzekwujesz 'odszkodowania'. Btw... Już przy najmniejszej stłuczce warto spisać oświadczenie, a zaraz po tym pojechać do ASO i sprawdzić czy rzeczywiście nic się nie stało (szczególnie przy nowych autach), bo czasami nawet małe zadrapanie może okazać się kosztownym pęknięciem. Powodzenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#3829198 - 26/04/2010 16:12
[Re: BZYCZEK]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
[quote=BZYCZEK][quote=BZYCZEK][quote=BZYCZEK] Brat prosił aby pomóc mu w giercehttp://classic.playforyourclub.com/play16.phpwybieramy druzyne CD CHIVAS <ma najwięcej tytułów-za jego sprawą> no i trzaskamy ile sie da.Zobaczył że na forum jest naprawde dużo osób wiec mnie poprosił aby tu coś takiego napisać.... Gra banalna ale w przerwach w śledzeniu wyników można pograć Jeśli ktoś ugra jakieś punkty prosze o nick i ilość pkt. KONIEC KOLEJKI śRODA 21:00Witam.Brat prosi o wsparcie w tej kolejce-w ostatnich kolejkach jest duza rywalizacja tym bardziej Wasza pomoc sie przyda
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3829205 - 26/04/2010 16:29
[Re: kacperek76]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/01/2008
|
jutro mam sie z nim spotkac zeby zobaczyl szkode jaka spowodowal, gdyby chcial sie wykrecac, to czy nagranie przez dyktafon naszej rozmowy moze byc dowodem np dla policji? w tego typu przypadkach jak sie z kims dogadujesz to kase bierzesz na miejscu kolizji, ewentualnie spisujesz oswiadczenie i gosc dowozi kase pozniej, a Ty mu oddajesz papier. teraz na dobra sprawe to gosc moze sie latwo wymigac od jakiejkolwiek odpowiedzialnosci, a nagranie rozmowy nie jest zadnym dowodem... Oczywiście masz rację, miałem to na myśli (kasa od razu, albo dowiezienie i oddanie oświadczenia) pisząc posta, ale ostatecznie tego nie zamieściłem (zapomniałem się :p). Nie mniej jednak z tą kasą od ręki to też różnie bywa, bo tak na oko szkoda może pozornie nie wyglądać wcale groźnie, a mimo to może być kosztowna i ta "kasa od ręki" po prostu może nie wystarczyć na pokrycie/naprawienie uszkodzenia. Oświadczenie --> wizyta w warsztacie/ASO --> uregulowanie należności - wg mojej opini tak bym polecał. Napisz jak zakończyła się sprawa egzekucji należności. Powodzenia.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|